![]() |
#141 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone
Świat: Nebula
|
![]() @ Gangrel
Co prawda nie sprzatalam ogrodka u babci tylko zbieralam bob i go sprzedawalam ; | chce sie wziasc jak najszybciej do pracy tylko najpierw musze miec odpowiedni wiek zeby pracowac "na legalu". @ Czarna Ja pisalam za siebie... Ja to tak widze. Zreszta wieszkosc ludzi z moich znjaomych tez. To, ze Ty to widzisz inaczej to juz Twoja sprawa... Ja napisalam to co uwazam. Aaaa i jescze jedno uzylam slow "raczej", "w moim mniemaniu", "watpie" ... wiec gdybym uwazala tak w 100% to napisalabym "napewno" ale wiem ze sa tacy ludzie jak Ty... Zajebiscie inteligentni 6-klasisci wiedzacy wszystko i umiejacy wszystko. (to nie ironia tylko prawda) to, ze umiesz poprawnie pisac, bawic sie programami graficznymi, ladnie rysowac ... To nie znaczy ze jestes pepkiem swiata. Jestes inteligentna i nie ma co sie z tym sprzeczac. Ale wiesz inni tez sa. Szanuje Twoje zdanie. Spoko. Jestes patriota? To badz... Za 3-4 lata pogadamy o tym jescze raz kk ? (chociaz moze do tego czasu cos zmieni sie na lepsze) zreszta patriotyzm to chyba dla kazdego co innego
"GDYBYS BYL, CHOC W POLOWIE CZLOWIEKIEM JAK LUDZIE, KTORYMI GARDZISZ TEN SWIAT BYLBY LEPSZYM MIEJSCEM!" Wlochaty "Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy." Marta Wawrzyn/ pardon.pl Ostatnio edytowany przez Chesterkaa - 09-04-2007 o 21:03. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#142 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2007
Lokacja: In the coffin...
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Żeby pracować na legalu musisz być pełnoletnia w świetle prawa (sama zbierać kary sądowe). W Polsce to chyba 17 lat jest... wtedy można wyrobić dowód tymczasowy i zatrudnić się, np. roznosząc ulotki.
![]() |
#143 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2004
|
![]() Cytuj:
![]() Nawet znalezlem odpowiedni artykul. Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Wiślaczek - 09-04-2007 o 21:10. Powód: Wlasne przemyslenia |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#144 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Proud Pastafari. Ostatnio edytowany przez Caer - 09-04-2007 o 21:13. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#145 | ||||||
Zbanowany
Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Użytkownik Forum
|
![]() @ Bastash
1. A nawet jak by byla III wojna swiatowa oddalby swoje zycie za kraj ? 2. n/c 3. npaisalam, ze PRAWIE zawsze czy cos w tym stylu czy moze PRAKTYCZNIE... ale nie powiedzialam, ze nie wygralismy ani jednej bitwy -.- 4. Zobacz jak patrza na nas chocby niemcy (reklama z MediaMarkt) 5. Mmmm moze tu tego nie widac, ale poczulam sie jakby "gorsza od niej" kiedy napisala do pewnego pana na gg... i napisala, ze mu "wspolczuje" (chodzilo o mnie) pozatym... No nie wiem jakos tak mi sie wydaje. Nic nie probuje Wam "wsadzic do lbow" Twoje zdanie ok. Ja mam swoje i trzymajmy sie tego ? Nie pisze przeciez ze mam w 100% racje... -.- kazdy jest tylko czlowiekiem i moze sie mylic.
"GDYBYS BYL, CHOC W POLOWIE CZLOWIEKIEM JAK LUDZIE, KTORYMI GARDZISZ TEN SWIAT BYLBY LEPSZYM MIEJSCEM!" Wlochaty "Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy." Marta Wawrzyn/ pardon.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
Nie oddalbym zycia za niepodleglosc, bo szczerze mowiac gdybym teraz mowil po niemiecku czy rosyjsku to czy bylbym gorszym czlowiekiem? Nie. Ciesze sie, ze tu sie urodzilem i tu mieszkam, ale zycia za kraj bym nie oddal. Czesto podaje sie przyklad Karola Wojtyly jako patrioty. On tez nie poswiecil zycia za kraj i nie zabijal w jego obronie, a jednak uznaje sie go za patriote. Cytuj:
![]() |
![]() |
#148 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 03 2005
![]() |
![]() Nie. Nienormalne jest chowanie sie pod ziemie w przypadku zagrozenia kraju.
Ostatnio edytowany przez Slay - 09-04-2007 o 22:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Las Vegas, Podlaskie.
Wpisy bloga: 4
Stan: Na Emeryturze
Imię: pani destrukcji
Profesja: Knight
Świat: kraina czarów
|
![]() No to wyrażaj sie jaśniej, bo to wcale nie wyglądało jakbyś wyrażała się za siebie.
Cytuj:
A co do reszty, źle mnie rozumiesz. Ja po prostu lubię dyskutować i poznawać najróżniejsze opinie starszych, i mądrzejszych ode mnie ludzi. To poszerza mój światopogląd, wiec często po prostu te dyskusje wywołuję. A że nie przejawiam sympatii i jestem chłodna wobec ciebie to inna sprawa. P.S. Czesterka, czyli to wszystko jest zemstą za moją rozmowę na gg 'z pewnym panem'? I wiesz co mogę ci powiedzieć? Jak wcześniej potrafiłabym wycofać się z moich słów to teraz je w pełni podtrzymuję, bo to jest jak najbardziej żałosne. I jeszcze coś, może walnij tutaj tą rozmowę? Tak będzie najlepiej.
![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Czarna_Mamba - 09-04-2007 o 22:09. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 04 2007
|
![]() Ja jakoś nie wychlam sie że jestem polakiem, i nawet dobrze na tym wychodze
|
![]() |
![]() |
![]() |
#151 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 03 2005
Lokacja: Wrocław
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 44
Poziom mag.: 45
|
![]() Tak sobie myślę że i tak teraz w naszym kraju się dużo nie zmieni...Za rządów SLD było tak samo jak dziś. Żeby Polska stanęła na nogi potrzeba naprawdę kogoś odpowiedniego na odpowiednim miejscu i bardzo dużo czasu. Dziś w TV słyszałem że w Polsce nie ma bezrobocia, może jest tak teoretycznie, ale kto w praktyce pójdzie harować za 600 zł ? Sądzę że za kilka lat, jak nasz kraj się "wyludni" do Polski zawita dobrobyt i dostatnie życie. Ten antypatriotyzm jest spowodowany masowym exodusem Polaków na zachód i na Wyspy Brytyjskie. Obecnie przeważającą siłą roboczą w naszym kraju są ludzie bez wyższego wykształcenia, spowodowane jest to komuną i stanem wojennym, jak wiadomo człowiek mało wykształcony będzie zarabiać mniej. Za kilka lat w społeczeństwie będzie przeważała wyspecjalizowana, wykształcona ludność. Co za tym idzie ludzie będą więcej zarabiać i warunki ich życia się poprawią. I tak do Niemiec, USA, Anglii będzie nam dużo brakować. Niestety jak przeglądam ten temat odczuwam niepokój co do naszego wykształcenia, aż się płakać chce jak widzę błędy niektórych użytkowników. Ludzie, używajcie Worda do poprawiania błędów!
<unknown> jak bedzie po angielsku 'Jezus Chrystus na smierc skazany'? <kitty> 'Jesus Christ Prison Break'? Ostatnio edytowany przez Times - 09-04-2007 o 22:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2004
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2007
Lokacja: In the coffin...
![]() |
![]() spider.
Zarobki może i małe, ale 25 lat przerobisz i idziesz na emeryturę. Stawka emerytury równa z wojskową. Ludzie też mówili kiedyś, że masowe eksterminacje to kosmos... historia mówi co innego.
![]() |
#154 | ||||
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ten narod nie wyciaga wnioskow, i przez to przegrywa szanse... Cytuj:
Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez Vil - 09-04-2007 o 23:28. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() @Chesterkaa
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#156 | ||
Zbanowany
Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Mam to szczerze w dupie. Gówno mnie obchodzi, co myśli o nas nacja, z którą od zarania dziejów toczymy wojny. Zobacz jak my patrzymy na kraje wschodnie. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Użytkownik Forum
|
![]() @ ripper
ejj sorry kazdy ma prawo do beldow... zle tamto sformulowalam, bo akurat wiem ze np. w 1410 roku wygralismy. zreszta mam 4 z historii wiec nie jest tak zle. zreszta kazdy sie przyczepil akurat tego. a pozatym to konkurs wiedzy z historii ? @ Bastash, ripper Ja tak nie zartuje z innych narodowosci pozatym jescze takiej reklamy u nas w tv nie widzialam. pozatym ta reklame dalam tylko na przyklad jak nas w innych krajach postrzegaja...
"GDYBYS BYL, CHOC W POLOWIE CZLOWIEKIEM JAK LUDZIE, KTORYMI GARDZISZ TEN SWIAT BYLBY LEPSZYM MIEJSCEM!" Wlochaty "Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy." Marta Wawrzyn/ pardon.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#158 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Czy ktoś z nich przywiązuje do tego wagę? Nie wydaje mi się. @Down: Szanuje naszą historię. Szanuje Polskie tradycje. Pamiętam o Dniu Niepodległości. Przede wszystkim - kocham swoją ojczyznę. Nie muszę pisać książek sławiących naszą ojczyznę, ani za nią umierać, aby być patriotą.
Proud Pastafari. Ostatnio edytowany przez Caer - 10-04-2007 o 00:50. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zbanowany
Data dołączenia: 09 07 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Imię: Maly Poeta
Profesja: Knight
Świat: THORIA
Poziom: 70
Skille: 9/9
Poziom mag.: 6
|
![]() @Dark Sven
Skoro uwazasz ze umiesz wyrazac swoj patriotyzm, to podaj twoj przyklad z zycia wzietego? n/c wiesniaku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 | ||||||||||||
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
|
![]() Cytuj:
![]() Co do robotników po fachu, jest to typowy problem dla krajów rozwijających się, wraz z poprawieniem się możliwości edukacji, wszyscy strzelają na wyższe stanowiska. Coraz mniej jest przez to typowych robotników z wymaganymi umiejętnościami. Zauważcie jednak, że prawie każdy kraj przechodzi przez taki okres. Dajmy na to spawacze, dzieci spawaczy są ambitne i idą na uniwerki, spawaczy jest coraz mniej, ale kraju jeszcze nie stać na pełną mechanizację tego zawodu. Myślicie, że ilu spawaczy zatrudnia fabryka mercedesa? Chyba zero, a warsztat pana Juzka? Dajmy na to czterech. Wraz z rozwojem państwa powstaje taka luka w robotnikach, zanim staną się mniej potrzebni przez mechanizację jest ich niebezpiecznie mało. Ale ludzie lubią być postrzegani jako intelektualiści, więc ani marzyć, że ktoś podejmie się pracy spawacza, jak może iść do liceum no nie? Jest to zły przykład, ponieważ takich fachowców brakuje praktycznie w każdym państwie rozwiniętym. Cytuj:
![]() Poza tym, slogany w stylu "Pracujmy razem na lepszą przyszłość!" brzmią co najmniej komunistycznie, a jak wiecie obecne pokolenia mają jeszcze awersję do czasów komuny. Cytuj:
Żeby naprostować ten ironiczny tekst: nie twierdzę, że tylko Polacy tak się zachowują ale twierdzę, że wszystko zależy od rozgłosu. Zamiast pokazywać dobre strony naszej narodowości pokazujemy tylko te najgorsze. Potem się dziwić, że mamy taką opinię na świecie. Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
PS Ja pier... znowu post gigant. Nie będzie miejsca na edycję. Cytuj:
Modzie! Wpisz się do księgi! Ostatnio edytowany przez Quezacoatl - 10-04-2007 o 01:01. |
||||||||||||
![]() |
![]() |