Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 10-04-2007, 18:44   #281
BaxCrow
Użytkownik Forum

BaxCrow's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Żory

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez avenmanti Pokaż post
Omg a kogo to obchodzi ile on wbija? Lol czlowieku ja tu gadam o zwyklych ludziach co sie loguja do tibii na 2-3 h dla zabawy a nie o jakims nalogowcu co pocina 8h/dobe (bo na wiecej stamina nie daje ale tez by cial -.-) Zabijanie bossów to Z-A-B-A-W-A zwlaszcza jak sie solo zabija a knightem nie zabijesz wiec zostaje ci nudny train i jakies tam poronione expowiska z potworami po 100 expa. Zreszta ten twoj seromontis i tak wbija mniej niz sorce i druty >.>

Żałosny jesteś... wyobrażasz sobie Seromontisa na żółwiach? Bo ja nie -.-.
250 EK może expić na Dragach, Dl'ach... widać, że nie masz jeszcze pojęcia o Tibii -.-. No tak jakbyś nie zauważył to bossy bloczy Knight... -.-, a nie ten twój super evul sorek, któremu skończy się mana i widzi napis "You are dendka". No ja znam zwykłych ludzi, którzy mają czas na wszystko i grają po 7h... 8h to jest nałogowiec? Looknij na ludzi ktorzy grają po 12-14h to są nałogowcy... 8h dziennie można różnie rozłożyć... przychodzisz z budy siadasz na 3h i idziesz gdzieś gdzie ci się podoba przychodzisz koło 20 i grasz 4-5h, no chyba, że chodzisz spać o 20 po dobranocce to nie mamy o czym gadać.

Pozdro Bax.
To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś.
Jeżeli nie znasz ich przydomku.
To znaczy, że nie rozumiesz mnie.
Jeżeli mnie nie rozumiesz.
To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY!

NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU!

You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft.
BaxCrow jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-04-2007, 18:50   #282
team_pk_druid
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 03 2007
Lokacja: Ostrołęka

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Świat: Iridia
Poziom: 52
Skille: 72/52
Poziom mag.: 14
Domyślny

8h to juz chyba pod nalog mozemy zaliczyc bo widzisz spędza TYLKO i wyłacznie przed tibią 1/3 dnia, zakładając ze jest normalny to szkoła praca trwa również 1/3 dnia no i sen 1/3 dnia. Więc jego zycie ograniczało by sie do Sen-Praca-Tibia-Sen
team_pk_druid jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 18:59   #283
avenmanti
Guest

Domyślny

Cytuj:
Sorc kilkanascie/ dziesiat leveli pozniej.
Sorc moze zrobic na 100 lvlu, pokaz mi jak knightem robisz kilkadziesiat leveli wczesniej.
Cytuj:
zakladajac ze ma 3x tyle hp - na pewno nie bedzie to sekunda, a juz na pewno wystarczajaco czasu zeby zaczal sie leczyc.
Jesli combo przewyzsza ilosc hp sorca to bez problemu radzi sobie rowniez z knightem.
Cytuj:
Zakladajac normalne expienie knighta, knight na guardach sie nie znajdzie. Wyprobuj to samo na elfach.
Zakladajac normalne przeludnienie elf fortess po ostatnim update zrobisz tam max 5k/h tyle co w zamku w ab.
Cytuj:
Żałosny jesteś... wyobrażasz sobie Seromontisa na żółwiach? Bo ja nie -.-.
250 EK może expić na Dragach, Dl'ach... widać, że nie masz jeszcze pojęcia o Tibii -.-
Ja pisze o 50 lvl, ty piszesz o 250 lvl.
Cytuj:
No tak jakbyś nie zauważył to bossy bloczy Knight... -.-, a nie ten twój super evul sorek, któremu skończy się mana i widzi napis "You are dendka".
A sorc nie dosc ze sam sobie bloknie bossa to jeszcze go zabije. Wyjatek jest tylko jeden - orshabaal.
Cytuj:
8h to jest nałogowiec? Looknij na ludzi ktorzy grają po 12-14h to są nałogowcy... 8h dziennie można różnie rozłożyć... przychodzisz z budy siadasz na 3h i idziesz gdzieś gdzie ci się podoba przychodzisz koło 20 i grasz 4-5h, no chyba, że chodzisz spać o 20 po dobranocce to nie mamy o czym gadać.
A po 2 latach budzisz sie w szpitalu.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 19:09   #284
Cenarius
Użytkownik Forum

Cenarius's Avatar

Data dołączenia: 07 09 2006
Lokacja: nie chcesz wiedzieć

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
Gildia: Ni ma :<
Poziom: 96
Skille: 18/25
Poziom mag.: 66
Pergamin

Cytuj:
A sorc nie dosc ze sam sobie bloknie bossa to jeszcze go zabije. Wyjatek jest tylko jeden - orshabaal.

A po 2 latach budzisz sie w szpitalu.
1) taaa do zobaczenia na solo Ferumbras'a
2) a co ty już byłeś?
stary 10-04-2007, 19:17   #285
Podkładka
Użytkownik Forum

Podkładka's Avatar

Data dołączenia: 14 04 2006
Lokacja: Kwidzyn

Stan: Niegrający
Podkładka ma numer GG 7366579
Domyślny

Takie tematy to chyba są robione tylko po to, żeby się kłócić... Ziomek co założył temat się cieszy, że ludzie w jego temacie się kłócą.

Wg mnie najt najwolniej expi, ale i tak nim gram. Gram tylko i wyłącznie dla przyjemności, jak mi się nie spodoba na wyżyszym lvl to trudno, zrobię palka lub sorca. Może przez takie granie do niczego nie dojdę, cały czas max 50 lvl, to trudno, gram da siebie...
stary 10-04-2007, 19:23   #286
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Sorc moze zrobic na 100 lvlu, pokaz mi jak knightem robisz kilkadziesiat leveli wczesniej.
pokaz mi sorca ktory przezyje tam na 100 levelu w sytuacji gdy 140-150 levelowi knighci miewali problemy ..

Cytuj:
Jesli combo przewyzsza ilosc hp sorca to bez problemu radzi sobie rowniez z knightem.
i tu sie mylisz.

Cytuj:
Zakladajac normalne przeludnienie elf fortess po ostatnim update zrobisz tam max 5k/h tyle co w zamku w ab.
nie wykrecaj kota ogonem.
stary 10-04-2007, 19:50   #287
Salarigoth
Zbanowany

Data dołączenia: 10 04 2007

Domyślny

Cytuj:
8h to jest nałogowiec?
Eh takich ludzi naprawde mi szkoda
Salarigoth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 19:51   #288
Fejkowiec
Użytkownik Forum

Fejkowiec's Avatar

Data dołączenia: 02 11 2004
Lokacja: OldSchool.

Domyślny

W letnim update maja podobno wyrownac profesje [ulepszyc knightow].

Ciekawe jestem, co zrobia. Ale ulepsza i zacznie sie porzadne granie
stary 10-04-2007, 20:02   #289
Salarigoth
Zbanowany

Domyślny

Dla mnie Palladyn powinien walic po 1k z Infernal bolta w ludzi
1)Dlatego ze wy mowicie SORC NIE WALI ZA DARMO (325 gp SD a taifun wali po 1,2k w potwory) a palladyn? 3-5k kosztuje infernal bolt i mi sei wydaje ze w czloweika wiecej niz 300 nie walnie
2) palladyn jest we wszystkim dobry ale w niczym doskonaly ,pora zeby w czyms byl doskonaly

Ostatnio edytowany przez Salarigoth - 10-04-2007 o 20:05.
stary 10-04-2007, 20:25   #290
tibiagracz321
Guest

Problem Knight

Ha ha Knight nargorsza profesja chyba cie porypało.Sam mam knight 70skille i bije guarda 150hp spokojnie.Druid tyle nie walnie z rózdzki(nawet z najlepszej)
Zrób sobie knighta wbij 70 skile kup war hammer i zobaczysz ze jest lepszy od druida.I więcej nie czepiaj sie tej profesji jest GZ i kropka!
  Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 20:25   #291
Vrith
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 11 12 2005

Imię: Muel Lan
Profesja: Elite Knight
Gildia: Inferno
Świat: Xerena
Poziom: 96
Skille: 88/84
Poziom mag.: 7
Domyślny

zolwie , lizardy , malpy ,of , cyclo <-- wszystkie nudne (oplacalne) expowiska dla knight

dragi , tomby, hydry ,guardy <-- dla sorca , druida

dragi , gs , tomb itd <-- palek

Knight moze expic najdluzej ale za to najkrocej.Sorc expi szybciej ale za to za wielka cene .Palek ma najslabsze hity ze wszystkich profesji ale moze expic na elitarnych potworach.

Sami wybierzcie kogo wolicie a nie klucice sie ponad 20 stron ze knight jest do dupy.

@btw expowiska dla middle lvl.

pozniej to juz Wasz ukochanySORC ma przewage

Kazdy ma swoje zdanie , w/g mnie knight jest najlepszy do ~80 lvl .

Moj pierszy taki dlugi post.

@down do 80 lvl najlepiej sie knightem expi ma sie duzo kasy gdy sork jej zbyt wiele nie posiada .

i zrozumcie ze PVP PROFESJI ZALEZY TYLKO OD OWNERA!

Ostatnio edytowany przez Vrith - 10-04-2007 o 22:26.
Vrith jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 20:46   #292
team_pk_druid
Użytkownik Forum

Domyślny

Knight do 80 lvlu najlepszy? Dobra wytłumacze (mam nadzieje ze mowisz o pvp)

ja (wtedy 29 druid) mój qmpel (30 sorcc) i drugi qmpel (32 sorcc) pekowalismy sobie. No i napatoczył się 68 knight. Kazdy z nas postawił 2 dsy i podeszlismy do niego 6 dsow i nas 2 to 8 - trap. 68 Knight wytrzymał 2min waląc w dsa i poszedl na dsa tylko 1 uh potem poszedl spam sd (3x ~100) + normalne combo dsow (ok. 550) i kina sie złożył. Myślę ze zabicie 68 sorcca było by trudniejsze ze względu na to ze taki sorcc zazwyczaj nosi przy sobie ok 5bp mf i spokojnie mógł rozwalic dsa zwykłym e wave i uciec. Paladyn mógł nas rozwalić gdyż nie chcielismy stawiac fe a gdybysmy postawili dsy to utana vid i po sprawie. W tak oczywisty sposob mogl pasc TYLKO i wyłacznie kina
stary 10-04-2007, 20:48   #293
Raditz Saiya-jin
Użytkownik Forum

Raditz Saiya-jin's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2006

Imię: Devseth
Profesja: Elite Knight
Poziom: 100
Skille: 83/81
Domyślny

Trzeba zakładać możliwość użycia Stealth Ringa przez rycerza.
16:55 GM Camlost on Menera [2]: are you using a bot?
16:55 Devseth [82]: no

• Błogosławiony niech będzie człowiek, który nie mając nic do powiedzenia,
powstrzymuje się od dania nam słownego dowodu na to.•
Raditz Saiya-jin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 20:53   #294
team_pk_druid
Użytkownik Forum

Domyślny

Fakt ale ile stealth ringów mógł mieć kina na 68 lvlu? Myśle ze mozemy rozmawiaco 1 a tyle czasu (jak mniemam 10 min ma stealth) moglismy spokojnie wytrzymac bijąc go z wandów/rodów + hmm i lecząc dsy jezeli by je bił zamaist nas. Inan sprawa gdyby był EK bo wtedy 1 exori mysle ze niezabrał by az 400hp dsowi ale ciezko by bylo wyuhac 6dsow
stary 10-04-2007, 21:10   #295
Zyziek
Użytkownik Forum

Zyziek's Avatar

Data dołączenia: 07 03 2007
Lokacja: Olsztyn

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez tibiagracz321 Pokaż post
Ha ha Knight nargorsza profesja chyba cie porypało.Sam mam knight 70skille i bije guarda 150hp spokojnie.Druid tyle nie walnie z rózdzki(nawet z najlepszej)
Zrób sobie knighta wbij 70 skile kup war hammer i zobaczysz ze jest lepszy od druida.I więcej nie czepiaj sie tej profesji jest GZ i kropka!
Spokojnie 150 w guarda powiadasz...
Zyziek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 21:19   #296
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez team_pk_druid Pokaż post
Fakt ale ile stealth ringów mógł mieć kina na 68 lvlu? Myśle ze mozemy rozmawiaco 1 a tyle czasu (jak mniemam 10 min ma stealth) moglismy spokojnie wytrzymac bijąc go z wandów/rodów + hmm i lecząc dsy jezeli by je bił zamaist nas.
Zacznijmy od tego, ze knight ze stealth ringiem wogole nie dalby sie trapnac .. Wogole nawet bez ringa trudno dac sie trapnac ludziom z levelami o polowe mniejszymi w liczbie ponizej 10.
stary 10-04-2007, 21:27   #297
avenmanti
Guest

Domyślny

Cytuj:
pokaz mi sorca ktory przezyje tam na 100 levelu w sytuacji gdy 140-150 levelowi knighci miewali problemy ..
Od czego sa SSA?
Cytuj:
i tu sie mylisz.
Jestem ciekaw na jakiej podstawie tak twierdzisz ;>
Cytuj:
nie wykrecaj kota ogonem.
Że co?
Cytuj:
Dlatego ze wy mowicie SORC NIE WALI ZA DARMO (325 gp SD a taifun wali po 1,2k w potwory) a palladyn? 3-5k kosztuje infernal bolt i mi sei wydaje ze w czloweika wiecej niz 300 nie walnie
Policz sobie teraz combo infernal+sd i wyjdzie prawie tyle co taifun. To co dopiero ma powiedziec knight ktory z ice rapiera walnie z duzym szczesciem 250 w czlowieka a ze zwyklej broni to 150-160 max i to w takiego golego bo w opancerzonego hity wchodza po 50 z SCA.
Cytuj:
2) palladyn jest we wszystkim dobry ale w niczym doskonaly ,pora zeby w czyms byl doskonaly
Jesli pal nie jest doskonaly w dystansie to co dopiero ma powiedziec knight z broni?
Cytuj:
Sam mam knight 70skille i bije guarda 150hp spokojnie.
Czesciej nie trafiasz w ogole. (chmurka, gwiazdki, whatever)
Cytuj:
Druid tyle nie walnie z rózdzki(nawet z najlepszej)
A wiesz co to jest exori vis?
Cytuj:
Ok i bede tracil po 2 uhy na jednego guarda. (swoim 50 knightem z 82/81 i giant swordem trace 1 UH na ok. 2 guardy więc waste w ch*j jest)
Cytuj:
Palek ma najslabsze hity ze wszystkich profesji
Jesli liczymy srednia to pal ma wyzsza niz knight.
Cytuj:
Trzeba zakładać możliwość użycia Stealth Ringa przez rycerza.
Ciekawy jestem ile % 50+ rycerzy nosi stealth ring? Pewnie nie więcej jak 2-5... Ja na 40-50 lvl nie nosilem go bo do niczego mi sie nie przydawal, nie sadze zeby na wyzszym lvlu sytuacja wygladala znaczaco inaczej.
Cytuj:
Zacznijmy od tego, ze knight ze stealth ringiem wogole nie dalby sie trapnac .. Wogole nawet bez ringa trudno dac sie trapnac ludziom z levelami o polowe mniejszymi w liczbie ponizej 10.
Bedac przy kompie - zgodze sie. Ale wez pod uwage ze on mogl skillowac. (knight to tak dupna profesja ze nawet na 60 lvl czesto nie jest wystarczajaco przygotowana do gry i musi trenowac przed expem)
  Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 21:35   #298
team_pk_druid
Użytkownik Forum

Domyślny

Dał sie trapnać będąc przy kompie w prosty sposob. Rom wyglądał tak jak lejek tzn 1 kratka na dole i potem robił się coraz większy.Qmepl rzucil fir bombe ustał zrobil 2x dsy które do niego podbiegły i my również. gdy podbiegło 6 dsów i my złapał trapa przez łóącznie 8 osób a 1 nadal uniemożliwiała ucieczke stojąc w 1 kratkowym przejsciu z fire bombą
stary 10-04-2007, 21:40   #299
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Od czego sa SSA?
kilka demonow, banshee z nutkami a ty stoj po tp na srodku i zmieniaj SSA czesciej niz co sekunde ...

Cytuj:
Jestem ciekaw na jakiej podstawie tak twierdzisz ;>
combo o sile "hp sorca" +1, sorca kladzie, na knighcie nie robi wrazenia ( chyba ze sie obesrasz gdy 5 ludzi zasadzi ci kombo za 1/3 hp ).

Cytuj:
Że co?
rozumiem, ze twoj przyklad z guardami sluzyl temu, zeby pokazac, zakladajac "ze sorc na full def dostaje mniej niz knight na full att", ze knight przezyje krocej. No to ja proponuje sprobowac tego samego na elf scoutach, hp knighta zagra ci na nerwach.

Ostatnio edytowany przez Vil - 10-04-2007 o 21:44.
Vil jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 21:48   #300
Salarigoth
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Jesli pal nie jest doskonaly w dystansie to co dopiero ma powiedziec knight z broni?
O ile bijesz ze taifun walnie wiecej z bursta niz gugo z bolta?(ZA KAZDYM RAZEM)
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania