Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 23-04-2007, 21:15   #1
Daron_Saltatrix
Użytkownik forum

Data dołączenia: 20 04 2007

Domyślny Dead - knight

No właśnie... od jakiegoś czasu gram knightem, zrobiłem ładne skille (82/80 na 28lvl) no i, jak można się spodziewać padłem na dragu (był lag, solowałem już około czterech no i właśnie na tym jednym, peszek...) Tutaj nasuwa się pytanie - co robicie, gdy wasz najt dedzi? Jak dobrze wiemy knight traci najwięcej ze wszystkich profesji przy śmierci (skille, zwłaszcza na wysokim poziomie to około 65 godzin gry bez przerwy... ) No więc - odrabiacie skille, czy gracie dalej? Mnie strasznie denerwuje fakt, że posiadałem 82/80 i przez laga straciłem moje cenne 60 godzin gry ;/ Piszcie, bo nie wiem co robić xD

Zapewne wielu z Was napisze "daj spokój, przecież masz i tak dobre skille" ale jednak mam wątpliwości...
Daron_Saltatrix jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 23-04-2007, 22:02   #2
AnonimBdg
Użytkownik forum

Data dołączenia: 09 04 2007
Lokacja: Bydgoszcz

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Askara
Poziom: 61
Skille: 90/90
Poziom mag.: 7
Domyślny

skill 80 to nice skill ktorym bez problem mozna expic ...

nie warto stenic bo masz malo hp i mozesz szybko pasc i tracic nastepne 50h~

to zalezy od Ciebie ... jak masz dostep do monka, to postaw pod desertem na weeekend i bedziesz mial skill ...

ale nie warto, lepiej przyexpic bo jeszcze padniesz ;-) i bedziesz znowu sie denerwowal a tak przez te 60h ;-) to ile expa mozesz zrobic ! a pozniej przytrenic ;-)
expiac 60h wbijesz z 1.5 skilla

pozdro !!
AnonimBdg jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-04-2007, 22:30   #3
Daron_Saltatrix
Użytkownik forum

Domyślny

Dzięki, Twoja odpowiedź bardzo mi pomogła no więc poexpimy ;P Wątpie jednak, czy przy używaniu GSa shielding podrośnie ;P

btw. gram na non-pvp

Ostatnio edytowany przez Daron_Saltatrix - 23-04-2007 o 22:32.
stary 23-04-2007, 22:34   #4
slimaczek
Użytkownik Forum

slimaczek's Avatar

Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Kościan

Stan: Na Emeryturze
Imię: Topork
Profesja: Elite Knight
Świat: Nerana
Poziom: 87
Skille: 84/83
Poziom mag.: 7
slimaczek ma numer GG 1217938
Domyślny

Cytuj:
co robicie, gdy wasz najt dedzi?
Gramy dalej.

slimaczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-04-2007, 22:34   #5
Darth'Knight
Guest

Domyślny

no wlasnie ja mam knighta 12lvl skille 51/51 a bylyby juz z 60/60 ale bylo 4 deady przez nooby , raz lag na beho i co tu robic?? w*****am sie okropnie, a jak nadrobie to znow dead;/
  Odpowiedz z Cytatem
stary 23-04-2007, 22:36   #6
Darth'Knight
Guest

Domyślny

a zaraz bedzie "nie umiesz grac" itd. ale to sa przypadkowe deady , przez glupie rzeczy , np lag
  Odpowiedz z Cytatem
stary 23-04-2007, 22:42   #7
Daron_Saltatrix
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez slimaczek Pokaż post
Gramy dalej.

Eee... chodziło mi raczej od odpowiedzi typu "skillujemy, odrabiając", lub "expimy" ^^
stary 24-04-2007, 01:16   #8
owntibia.exe
Zbanowany

Data dołączenia: 23 04 2007
Lokacja: Płock

Świat: RL
Domyślny

Najlepiej sobie odpuść, bo szkoda czasu. Kilkanaście godzin tłuc mieczykiem jakiegoś zielonego potwora, żeby mieć jedną cyferkę więcej w tabelce^^?
owntibia.exe jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-04-2007, 01:20   #9
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

bylo tyle skillowac na takim niskim levelu ? =.=
stary 24-04-2007, 07:52   #10
Baku'
Zbanowany

Baku''s Avatar

Data dołączenia: 26 11 2005
Lokacja: Dzierzoniow

Stan: Początkujący
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Witchers
Świat: Candia
Poziom: 55
Poziom mag.: 49
Domyślny

Vil ma racje. Na takim poziomie masz bardzo duze prawdopodobienstwo glupiej smierci, a skille leca w dol na leb, na szyje.
Baku' jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-04-2007, 10:39   #11
Aroonia
Now or never

Aroonia's Avatar

Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Chorzów

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tytanowiec
Profesja: Royal Paladin
Świat: Refugia
Poziom: 87
Skille: 87/56
Poziom mag.: 18
Aroonia ma numer GG 3824417 Send a message via Skype™ to Aroonia
Domyślny

@up
No dobrze, narazie dajesz rade solo na potworkach, na których expisz. Przykladowy 15 Paladin zabije Ds'a , Knight nie. Popieram. Ale jak będziesz expił z lvlem 50+? Soldy to już tak zwany shit, guardy są nudne a exp nienajlepszy. Tak więc idziesz na Dle, jakies gsy czy na pacc area Hydry z Knightem ofc. Też nie przepadam za grą Knightem, ale bez niego po osiągnięciu 50 lvla większość przestałaby grać.
Aroonia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-04-2007, 11:07   #12
estreni
Guest

Domyślny

@up
Zaloze sie ze sorc/drut/pal solo radzi sobie lepiej niz knight solo.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 24-04-2007, 11:38   #13
Deox
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez estreni Pokaż post
@up
Zaloze sie ze sorc/drut/pal solo radzi sobie lepiej niz knight solo.
Zależy w jakim przypadku. Jeżeli jest to potworek z wysoką ilością Hp to tak zależy jak jeszcze uderza. Ale głupi lag, freez spowoduje śmierć sorca,pala,druta.

Co do pytania autora. Nie wiem dlaczego expiłeś na dragach na takim lvlu. Zamiast pójść na Ef albo Dc. Po tym dedzie najlepiej poexpij sobie i potem skiluj.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 24-04-2007, 12:02   #14
Donas
Użytkownik Forum

Donas's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez estreni Pokaż post
No widzisz a ja gram sobie spokojnie paladynem: mam 38 lvl i skill 67 i marne eq: scale armor, soldier helmet, legsow nawet nie mam i w ogóle dedami się nie przejmuje. Padam często bo mam z_ebany internet ktory sie co jakis czas wylacza ale straty po dedzie odrabiam góra 3 godziny i to tylko expiąc. Skill rosnie przy expieniu wiec nic nie musze trenowac, eq mam takie ze sobie pojde na dwarfa guarda i bede mial kolejny scale armor za free. Miałem jeden taki tydzień że padłem aż 5 razy (tyle razy ile mi się wyłączał internet podczas expienia) a mimo to po upływie tego tygodnia byłem do przodu z expem, skillem i kasą w porównaniu do poprzedniego tygodnia. Knight na freezie pada tak samo jak pal (nie dam sobie wmówić że scouty knighta nie zabiją jak mu się wyłączy internet) a straty odrabia 10 razy dluzej. Palem po 5 dedach jestes do tylu w grze tylko o jakieś 15 godzin expienia (mozna to spokojnie w 2 dni odrobić), knightem po 5 dedach jestes do tylu o 150 godzin albo i wiecej expienia i trenowania łącznie i jeszcze czasami zbierania kasy na eq. <lol2>

Knight jest moim zdaniem najgorszą profesją bo nie dość że expi wolniej od pala to jeszcze przy dedzie traci 50 godzin a ja tracę 3 godziny. Expienie knightem wcale nie jest bardziej komfortowane: np. ja sobie kupuje strzaly u peraca w carlin i ide expic na dsy na ghostlandzie, na kupno strzal trace gora 5 minut a reszte czasu tylko expie i z samej kasy z ghouli i dsow mi sie zwraca a niewidki nie musze uzywac tylko moge ropowac potwory. Exp mam 15-20k/h - knight o takim moze tylko pomarzyc na tym lvl. (nie dam sobie wmówić, że na elfach zrobisz 30k/h bo jest tam tyle ludzi ile na zamku w ab) Knight musi robić głupie lootbagi które spowalniają exp i tylko czlowieka denerwuja a pal bez lootbagow expi szybciej od niego. Do 38 lvl nie zrobilem palem ani jednego lootbaga a zawsze wychodzilem na plus z kasa na wielu expowiskach np guardy, mint, orcland, ghostland itp. Knightem moglbym o czyms takim tylko pomarzyc, jemu to nawet na soldierach bez lootbaga sie nie oplaca -.-

Im więcej nabieram doswiadczenia tym bardziej uswiadamiam sobie ze knight jest dupą nie wartą uwagi. Tylko kiedyś jak byłem noobem i mialem 14 lvl to uwazalem knighta za dobra profesje. <lol>

Knight = the worst voc
Na niższym levelu, faktycznie, pal ma o niebo lepiej niż knight. Ale spróbuj mi wmówić, że 40lvlowy palek expi szybciej niż 40lvlowy knight. Masz exp 15-20k/h, ale knight może wyciągnać więcej, np. 30-40k/h w mintwallin, elf fortress niedaleko venore lub w cycopolis. W dodatku, może expić tak długo, na ile starcza mu stamina/uh, a pal musi co jakiś czas biegać po bolty, ryzykując, że zajmą mu spawn (spróbuj pohuncić guardy, latając po bolty do ab czy carlin).

@topic
Gratuluję skilli, ale musisz się liczyć z tym, że na takim levelu łatwiej jest cię ubić, chociażbyś miał 100/100. Nie odrabiaj... strata czasu

Ostatnio edytowany przez Donas - 24-04-2007 o 12:03.
Donas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-04-2007, 12:16   #15
Adi'rox
Guest

Żarówka

Ja gral bym dalej i nie ryzykuj z takim lvl na dragu szkoda uszkow ... lepiej wez se jakas bron i tarcze i dobij lvl'ek na dwarf guardkach wtedy jak bedziesz mial wiekszy lvl i wiecej hp to wrocisz na dragi ;>
  Odpowiedz z Cytatem
stary 24-04-2007, 13:03   #16
TaifunIII
Zbanowany

Data dołączenia: 27 12 2006
Lokacja: Gdańsk

Imię: Knight~~
Profesja: Knight
Gildia: blade boyss
Świat: Danubia
Poziom: 22
Skille: 65/59
Poziom mag.: 4
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Daron_Saltatrix Pokaż post
Dzięki, Twoja odpowiedź bardzo mi pomogła no więc poexpimy ;P Wątpie jednak, czy przy używaniu GSa shielding podrośnie ;P

btw. gram na non-pvp
Kup sobię błogosławieństo to skille bedą ci spadać w bardzo małym procencie ;D
TaifunIII jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-04-2007, 13:07   #17
Adi'rox
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez TaifunIII Pokaż post
Kup sobię błogosławieństo to skille bedą ci spadać w bardzo małym procencie ;D
O ile cie stac bo o ile ja pamietam to 1 blogoslawienstwo = 10k
a i skoro grasz na no-pvp to blogoslawienstwo ci nie za bardzo potrzebne na takim lvl'ku poprostu musisz expic na innych potworkacha potem sam zobaczysz
  Odpowiedz z Cytatem
stary 24-04-2007, 13:08   #18
Dozorca
Zbanowany

Data dołączenia: 10 01 2007
Lokacja: Wrocław

Świat: Aldora
Poziom: zob
Skille: acz sob
Poziom mag.: ie
Domyślny

AaAAaAA skile mi spadły ide sie pochlastać aaaa!!!!11111111oneoene

Ta gra ma wam sprawiać radość chyba, nie?
Dozorca jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-04-2007, 13:59
Vil
Ta wiadomość została usunięta przez Vil. Powód: .na drugi raz zanim znowu zaczne sie z nim klocic sprawdze IP.
stary 24-04-2007, 14:09   #19
Cacuss
Użytkownik Forum

Cacuss's Avatar

Data dołączenia: 16 04 2005
Wpisy bloga: 6

Domyślny tak to jest

Kazda zabawy konczy sie dedem. (sprawdzone naukowo?)

P.S. Nareszcie czlowiek co zrobil skille a nie wyjdzie z rooka i sie pyta czy 30 czy 40 zrobic.
stary 24-04-2007, 15:52   #20
Baku'
Zbanowany

Baku''s Avatar

Data dołączenia: 26 11 2005
Lokacja: Dzierzoniow

Stan: Początkujący
Gildia: Witchers
Świat: Candia
Poziom: 55
Poziom mag.: 49
Domyślny

@estreni

Przepraszam, ale nie moge sie z toba zgodzic. Knight jest potrzebny do wszystkiego i wszystkim. A na wyzszych levelach gra sie nim lepiej niz sorcem...
Baku' jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-04-2007, 16:23
Vil
Ta wiadomość została usunięta przez Vil. Powód: .
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania