|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 03 2007
|
![]() witam
![]() pracuje sobie na systemie operacyjnym Mandriva Linux 2007. Mam do dyspozycji dwie karty graficzne. ATI Radeon 9550 [128 mb] oraz nVidia GeForce 4 MX440 [ 64 mb]. Jak powszechnie wiadomo dobrych sterownikow dla ATI pod linuksa znalezc sie nie da.. inaczej w przypadku nVidii. Dobra. Czas na pytanie. Lepiej uzywac Radeona z dupianymi sterami, czy slabszego GeForce'a z lepszymi sterami ? |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jeśli w 2007 roku chcesz mieć kartę która nawet nie obsługuje shaderów 2.0 to śmiało bierz GeForce'a...
Ooh to be a Gooner. Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 29-04-2007 o 13:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Guest
|
![]() BUHAHHAHHA!
Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 04 2007
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Heh g4mx440 to przezytek (sam uzywam g2mx400
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 10 2005
![]() |
![]() Syf bez shaderów kontra naprawdę dobra karta? Soro bady, nie lubię Radków, ale to najlepszy wybór.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() no to teraz pokaze wam moje obserwacje..
Radeon: pieknie smiga, fpsy kolo 60 wszystko super, jednak gdy na screenie pojawi sie wiecej niz 5-6 ludzi fpsy spadaja do 1-2. GeForce: stary przezytek, jednak... fpsy coprawda niskie 20-30 jednak trzymaja sie caly czas na tym samym poziomie.. zadnych freezow ani innych dupereli. tylko troche glosno chodzi ;p |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ale jak mówili inni to (z tego co pamiętam) GF nie ma Pixel sriksel super pipsel (Shadery), a dużo gier już go wymaga...
Chociaż jestem zwolennikiem GF'a to radze Radka. Pozdrawiam @Up I się wyrównało... @2XDown No to jak sam wiesz/wiedziałeś to na co sie kutwa nas pytasz? Ostatnio edytowany przez Karl0ss - 29-04-2007 o 16:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Manga & Anime
Data dołączenia: 25 01 2005
![]() |
![]() ja tez nie polecam radeonow , geforce rox
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
nie wyrownalo sie. wedlug mnie GeForce ma duza przewage.. co mi z tych pierdol skoro jezeli jakakolwiek wieksza kacja na ekranie i wszystko sie tnie ? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2005
|
![]() Radeony są lepsze od Geforców. Wydajniejsze i dłużej służą.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Nie, nie mowie, ze GeForce sa zle, po prostu Radeony sa lepsze. ; ) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#14 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: Szczecin
Stan: Na Emeryturze
Imię: ---
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 62
Skille: 84/70
Poziom mag.: 15
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Kilka testów: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=2468-40 http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=1908-33 http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=2392-34 Ostatnio edytowany przez Angel of Death - 29-04-2007 o 17:24. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Manga & Anime
Data dołączenia: 25 01 2005
![]() |
![]() Cytuj:
powiedz mi kiedy mam sie smiac
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
![]() Sam jestem szczęśliwym posiadaczem Saphirre Radeon 9550 128/128
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() mi sie wydaje ze 90% ludzi ktorzy sie tu wypowiadaja graja na windzie.. otoz uswiadamiam was biedni slepi windziarze. ATI nie wydaje sensownych sterow pod linuksa, w przeciwienstwie do nVidii
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 09 2005
Lokacja: UK
Stan: Niegrający
|
![]() radek lepszy (nie mowie ze wszystkie sa!), ale stery sa tez bardzo wazne, biez geforce'a
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
|
![]() Chociaż się powtarzam.
Jeżeli uważasz, że nikt z nas nie miał linux'a itp. i się nie zna to na hooja się nas pytasz jak sam wiesz lepiej O.o? Pozdrawiam @Down On mieć inny linux Ostatnio edytowany przez Karl0ss - 30-04-2007 o 10:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() |
|
![]() |