Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 20-04-2007, 03:39   #61
sat
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 09 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom mag.: 49
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
Przeciwnika sie bije po to zeby go zabic a nie po to zeby stracil kase ..
koles straci teraz 5 bp uh, jutro tez 5 bp uh itd. no cash - no uhs. no uhs - no exp. no exp - no cash. i koleczko sie zamyka. kwestia tylko jak dlugo trzeba czekac, zeby wykonczyc kolesia psychicznie i finansowo.

@down:
chodzilo mi raczej o to, ze kilka takich pogoni to jest ladnych kilka bpkow uhow do tylu, a wyzszy lvl tymi kilkoma bpkami moze ladnie przexpic

Ostatnio edytowany przez sat - 20-04-2007 o 23:49.
sat jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-04-2007, 18:39   #62
Cadonis
Użytkownik Forum

Cadonis's Avatar

Data dołączenia: 17 05 2004

Domyślny

Trzymać go w trapie przez tydzień 24 godziny na dobę, powinno wystarczyć.
Lol...

~~~~
Cadonis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-04-2007, 22:03   #63
Frapper
Użytkownik Forum

Frapper's Avatar

Data dołączenia: 17 12 2005
Lokacja: Funreal World
Wpisy bloga: 1

Frapper ma numer GG 1002880
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin Pokaż post
To jest srednia dla rycerzy #1 i #2, rycerze #3 i #4 leja cios omijajacy tarcze w okolicach maksymalnego ciosu prawie co ture.
I tak dalej bija jak szmaty.

http://mroziak.blogspot.com/
Pierwszy uzytkownik ktory reportuje wlasne posty.

<Tompior> ale najlepsze z kont evana
<Tompior> Rothes_pompowacz_arbuzuw
Frapper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-04-2007, 23:19   #64
Dragonuss
Użytkownik forum

Dragonuss's Avatar

Data dołączenia: 03 11 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Gildia: Hells Bells
Świat: Arcania
Poziom: 40
Skille: 71/30
Poziom mag.: 13
Dragonuss ma numer GG 696449
Domyślny

Smiejecie sie z tego 15 knighta a sami kurwa nie umiecie grac,nie moge wytrzymac jak jakis pierdolec pisze ze knight wali z sca po 50 w czlowieka wez sie jebnij w czolo zanim cos napiszesz.(Dzisiaj 134 EK walnal mojemu kumplowi z exori za ok. 200 i ty gadasz ze to sa slabe hity) w ogole wysocy najtowie wala czesto po 100+ z explo w ludzi wiec nie jest tak zle.A takie noobki ^^ pisza ze sorc ma ue i wymiata to normalnie żal. Widzialem filmik jak 3 sorcow nie moglo wziasc 126 Ek na 3 UE powiem wam tak: HITY KNIGHTA NIE ROBIA WRAZENIA NA SORCU TAK SAMO JAK HITY SORCA NIE ROBIA WRAZENIA NA KNIGHCIE taka jest prawda.Jakis typ pisze ze palek se zaklada shielda i knight mu bije po 20 nie no w ogole szkoda gadac... naabs i tyle
Dragonuss jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-04-2007, 23:27   #65
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dragonuss Pokaż post
(Dzisiaj 134 EK walnal mojemu kumplowi z exori za ok. 200 i ty gadasz ze to sa slabe hity)
na takie exori wystarczy miec 300 hp ( dla bezpieczenstwa, ~14 level knightem ) i 1 uha zeby z powrotem byc na full hp.

Cytuj:
w ogole wysocy najtowie wala czesto po 100+ z explo w ludzi wiec nie jest tak zle.
rzecz w tym, ze 'ludzie' uhaja sie za minimum 250 ( nawet na, dajmy na to, 8 levelu z 4 mlvl ).

Cytuj:
Jakis typ pisze ze palek se zaklada shielda i knight mu bije po 20 nie no w ogole szkoda gadac... naabs i tyle
to akurat w przyblizeniu odpowiada rzeczywistosci.
stary 22-04-2007, 00:23   #66
Salarigoth
Zbanowany

Data dołączenia: 10 04 2007

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Smiejecie sie z tego 15 knighta a sami kurwa nie umiecie grac,nie moge wytrzymac jak jakis pierdolec pisze ze knight wali z sca po 50 w czlowieka wez sie jebnij w czolo zanim cos napiszesz.(Dzisiaj 134 EK walnal mojemu kumplowi z exori za ok. 200 i ty gadasz ze to sa slabe hity) w ogole wysocy najtowie wala czesto po 100+ z explo w ludzi wiec nie jest tak zle.A takie noobki ^^ pisza ze sorc ma ue i wymiata to normalnie żal. Widzialem filmik jak 3 sorcow nie moglo wziasc 126 Ek na 3 UE powiem wam tak: HITY KNIGHTA NIE ROBIA WRAZENIA NA SORCU TAK SAMO JAK HITY SORCA NIE ROBIA WRAZENIA NA KNIGHCIE taka jest prawda.Jakis typ pisze ze palek se zaklada shielda i knight mu bije po 20 nie no w ogole szkoda gadac... naabs i tyle
1)134 ek walnie z exori za 200 w czlowieka a tera 134 sorc za ile z ue ? 500?
2)Sorc na tym lvl z sd zawsze za 2xx+ walnie
3)HITY 3 KNIGHTOW NA 150 LVL NIE ZROBIA WRAZENIA NA SORCU ALE 3 SORCOW ZMIECIE KNIGHTA
4)
Cytuj:
naabs
Tym mnie rozjebales doszczetnie napisal 10 druid ktorego kazdy moze zobaczyc na Harmoni pod carlin

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sat
koles straci teraz 5 bp uh, jutro tez 5 bp uh itd. no cash - no uhs. no uhs - no exp. no exp - no cash. i koleczko sie zamyka. kwestia tylko jak dlugo trzeba czekac, zeby wykonczyc kolesia psychicznie i finansowo.
To akurat mowi samo za siebie ale dla psychicznych wytlumacze,a wiec ja 50 ed mialem ponad 120 k w eq runach moneyu i rzeczy z domku . a taki 100 + ek na wojnie myslisz ze nie ma kasy? 1 kk majatku jakby sprzedal wszystko to napewno ma i jak juz sie bijesz na wojnie to zdajesz sobie sprawe z wydatkow

P.s kazdy knight na wojnie bedzie mial 10 bp uh i pozniej nie ma za co expic i jest biedny

Ostatnio edytowany przez Salarigoth - 22-04-2007 o 00:28.
Salarigoth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-04-2007, 16:21   #67
Ghard Lage
Guest

Domyślny

Jak miałem rsa 40lvl knightem to się rzucił na mnie master sorcer ok. 130lvl jebnoł we mnie 4 sdeki po 250-300 ale się jeszce jakoś uhałem potem walnoł mi za 300 z sd i ue za 300+
no i z z około 700hp mi się zrobiło 0 i co powiecie o hitach sorka 300 z sd i 300+ z ue?
No i co z tego, że miałem uhy jak je tylko straciłem?

PS: On miał największy magic na serwerze prawie 70.

Ostatnio edytowany przez Ghard Lage - 22-04-2007 o 16:24.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 22-04-2007, 17:33   #68
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ghard Lage Pokaż post
potem walnoł mi za 300 z sd i ue za 300+
no i z z około 700hp mi się zrobiło 0 i co powiecie o hitach sorka 300 z sd i 300+ z ue?
<khem> ..3x wiekszy level.. <khem>.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Salarigoth
HITY 3 KNIGHTOW NA 150 LVL NIE ZROBIA WRAZENIA NA SORCU ALE 3 SORCOW ZMIECIE KNIGHTA
Knighta made in allegro - pewnie tak. Normalnego - raczej nie.
stary 22-04-2007, 22:01   #69
Cadonis
Użytkownik Forum

Cadonis's Avatar

Data dołączenia: 17 05 2004

Domyślny

Da się, da. I nawet zbyt kosztowne to nie jest. No chyba że knight lata na stoneskinach, ale to musi być konkretnie pierdolnięty.
Jakieś wątpliwości co do skuteczności? - odsyłam na venta.

~~~~
Cadonis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-04-2007, 00:03   #70
Lotress
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 09 2006
Wpisy bloga: 2

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Nebula
Domyślny

Cytuj:
Jak miałem rsa 40lvl knightem to się rzucił na mnie master sorcer ok. 130lvl jebnoł we mnie 4 sdeki po 250-300 ale się jeszce jakoś uhałem potem walnoł mi za 300 z sd i ue za 300+

Niech teraz ten 130 ms znajdzie 130 ek i niech zrobi tak samo jak z toba...
Lotress jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-04-2007, 08:50   #71
Xzonixek
Użytkownik Forum

Xzonixek's Avatar

Data dołączenia: 11 05 2005
Lokacja: 3miasto

Stan: Na Emeryturze
Świat: Real
Poziom: 154
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Frapper Pokaż post

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin Pokaż post
Pal to nie sorc, exura/exura gran nieleczy zadnych powaznych ilosci zycia.
A jednak, nawet to 50-100 hp daje wiecej niz knight zada..
Przyjebalo cie-.- z 80 skillem ryckiem klepałem max 100+ w paladyna i jakos musial vite bic aby sie wyleczyc, exori to znow 200+hp i zalozmy ze 140 ed bedzie klepal sd+burst w niego to wyjdzie jakies mile 800~ w kluczowym momencie... Ten palek padł dlatego, bo drag mu combo 300~ nie szczęśliwym trafem wyjebal Palek zawsze woli wyjebac 1 vite za 500-600+ niż granowac za 50-.-

W atomowej erze sorców, przy cip bocie nie ma szans aby palek 100+, wiedzący iż w przeciwnej drużynie jest 10+ 100-150~ sorcow/druidow nosi manashielda ktorego przy open battle da sie spalic w 1 ture, bo ma za mało hp aby wytrzymać sd od 3 a co dopiero od 5, gdy w open latają stadami...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raditz Saiya-jin Pokaż post
Paladyn wali więcej z SD niż knight ze swojego śmiechowego exori, w dodatku może bić bez przerwy. Na wyższym lvlu paladyn jest bardzo dobry w pvp ze względu na silne SD i duzo hp.
Paladyn około 100 lvla bije 200~~ w ludzi chyba to troche za mało aby powiedziec, ze ono jest silne... Palek nie ma capa na te sdki, bo przewaznie na wojnie jest tak, że palek ma na sobie 5~~bp sd 7~~ uh mfy + mieszany (destroye, desintegrate, magic walle, f/e/p bomby~~), reszte zajmują bolty, lina, lopata, czasami poty.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Salarigoth Pokaż post
1)134 ek walnie z exori za 200 w czlowieka a tera 134 sorc za ile z ue ? 500?

P.s kazdy knight na wojnie bedzie mial 10 bp uh i pozniej nie ma za co expic i jest biedny
Sorc używa UE w sytuacjach ostatecznych, które wpłyną na wynik bitwy. Nie tak jak to zrobił Liam Darkcrosser, że biegł z Zevsem i klepał 100+ sorca, wyjebał ue na ssa dla sorce z FAGu, a zevs na deep redzie uciekał

10 bp uh to ma na pvp 50 rycek
100+ rycek stosując PA, krzycząc na połowe 40~ druidow/rycków hunted może z łatwością zebrać kase na 100 bp uh

Ci idioci którzy mówią że ryckowi te uhy spadną, uświadomcie sobie że 60+ rycek już nosi AOLa, który uchroni go przed stratą plecaka. Ja już na 50 lvlu w plecaku potrafiłem nosić itemy o większej wartości niż AOL.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez avenmanti Pokaż post

Szybkie expienie w tombie to waste, a na dl'ach sie zwraca. Na dluzsza mete to pal osiaga przewage.

To jest atut pala ze moze grac solo od poczatku do konca.

Palem latwiej zabic knighta niz knightem pala, w teamie na pvp pal jest duzo przydatniejszy niz knight.

I tutaj sie mylisz najbardziej. Na PvM: pal wali wiecej z czarow, wiecej z fizycznego ataku (mam na mysli srednia), taniej sie leczy, ma tylko o niecale 20% mniej capa i tylko o niecale 33% mniej zycia.

Predzej pal kogos ubije niz knight. W pojedynku pal vs knight rowniez pal ma minimalnie wieksze szanse chociaz i tak prawie pewne ze bedzie remis.
Przyjebany jestes

Exp na dlach to niemiłosierne waste, nawet na deep fibuli palkiem może się nie zwrócić, a rycek 2 dsy, druid, avenger/arcane/sca i klepie dle na poi bez waste
Palkiem grasz około 70~~% solo, czasami na 120+ lvlu lepiej iść na warlo z blokerem+ healer/shooter, niż solo na 140-150
Ta jasne, zauważ że palek nie wytrzyma comba 4+ sorcow 120+, przy czym 120+ rycek z 2 siokerami i może nieźle przyjąć sd w trakcie open battle z lekkim ryzykiem deda. Palek w tym czasie straci mane i padnie na combo
Nie zapominajcie że rycek 150-200 często zakłada bursty i leci klepać ludzi jako 2nd line, a nie jako bloker Eli Stormstriker zastosował tą taktyke w jednej z open battle, nie powiem że nie poskutkowała

Siem żem rozpisał
18:31 Master of'Candia [250]: ty nie pisales o umiejetnosciach
18:31 Master of'Candia [250]: tylko os killu
18:31 Master of'Candia [250]: skillu*
18:31 Master of'Candia [250]: nie wiesz co piszesz?

:S

Ostatnio edytowany przez Xzonixek - 23-04-2007 o 08:53.
Xzonixek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-04-2007, 16:01   #72
NaRuTo__xD
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Peligland Pokaż post
To prawda ale czy widziałeś kiedyś walke ms vs ek.bo ja oglondałem mnóstwo filmików i widziałem ze napastnicy nie występowali pojedyńczo.A gdyby Knajci się by się rzucili na 1 Sorka myślisz ,że by przeżył?
Tak, przeżył by...Ostatnio widziałem akcje jak cztery 70+ elite knighty, nie mogły zabic 33 druida w trapie...
Taki druid to tylko co jakis czas sie uleczy exura gran, za prawie całe hp = 40 many...A gdy jeszcze ma z 10 bp manasów, to go w noc nie zabija -.- wbijając się średnio po 60~~...
Prosze o komentarze...

Cytuj:

Obudziłeś się i byłeś caly spocony trzymając rękę w nocniku...

Ostatnio edytowany przez Vil - 28-04-2007 o 16:58.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 28-04-2007, 16:18   #73
sat
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez NaRuTo__xD Pokaż post
Tak, przeżył by...Ostatnio widziałem akcje jak cztery 70+ elite knighty, nie mogły zabic 33 druida w trapie...
Taki druid to tylko co jakis czas sie uleczy exura gran, za prawie całe hp = 40 many...A gdy jeszcze ma z 10 bp manasów, to go w noc nie zabija -.- wbijając się średnio po 60~~...
Prosze o komentarze...
bo to dupy byly nie najci. biedny drucik zlozyl by sie w pol jak by dostal 4 exoi w krotkim czasie
stary 28-04-2007, 16:59   #74
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sat Pokaż post
biedny drucik zlozyl by sie w pol jak by dostal 4 exoi w krotkim czasie
wystarczylyby hmmy.
stary 29-04-2007, 00:32   #75
Salarigoth
Zbanowany

Data dołączenia: 10 04 2007

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xonzek
10 bp uh to ma na pvp 50 rycek
100+ rycek stosując PA, krzycząc na połowe 40~ druidow/rycków hunted może z łatwością zebrać kase na 100 bp uh
Slyszales o czyms takim jak ironia?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Naruto xD
Prosze o komentarze...
Guwno prawda kiedys moj kolega 50-60 ms pkowal zabil afka na Senji cieszyl sie V shieldem ktory polecial (ja bylem na slabszej postaci sobie tez poafkowac tam bo uczylem sie i runy robilem).I nagle wpada Lachonista'gru 100+ ek (Wogole nie jestem pewny a nick jest napisany zle na bank bo to bylo dawno)
i Partiarh'gruniepamietam lvl ale okol0 80-100 (zle napisalem nick napewno) ztrapowali go kolo statku i poprsoil mnie zeby mu przyniesc troche destroyer fieldow z normalnego chara bo padnie zaraz .(bili z samego male)No to ja relog plyne z ank do carlin wyplacam kase utani gran hur i dzida na senje jestem na statku i msg"Nie idz juz padlem" Mial 10-15 bp manasow .Niecale 5 moze 10 minut nie wiecej.

Ostatnio edytowany przez Salarigoth - 29-04-2007 o 00:42.
Salarigoth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-04-2007, 17:58   #76
Royalkowaty
Użytkownik Forum

Royalkowaty's Avatar

Data dołączenia: 22 12 2006
Lokacja: Suwałki

Profesja: Royal Paladin
Świat: Secura
Poziom: 70
Skille: 78+2/56
Poziom mag.: 16
Royalkowaty ma numer GG 8594747
Król

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nyksus Pokaż post
Nie porównuj ludzi, którzy prawie cały dzień siedzą przed komputerem, do zwykłych ludzi, którzy grają for fun ~3h max dziennie. MDW/TD/EO to przykłady ludzi którzy nie mają życia, dla których Tibia jest najważniejsza. Porównaj go do osoby, która gra tyle co on.
W tym momencie pokazałeś że im zazdrościsz.
Może mają życie, ale nie układa im sie lub poprostu lubią tą grę.
Gram 0~10h dziennie i na wszystko mam czas (nauka, dwórko, zajęcia, sql)

Nie rozumiem was nabijać posty w głupim temacie ...
Wiesz zależy od umiejętności grania a nie od profesji, eq, slilli, lvla
Royalkowaty jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-04-2007, 21:06   #77
Dori99999
Użytkownik forum

Data dołączenia: 01 04 2007
Lokacja: Częstochowa

Imię: Pogromca
Profesja: Paladin
Świat: keltera
Domyślny Drag

Mam pytanie właśnie wbiłem 30 lev skille 66/66,GS i mam pytanie ile wynosi maksymalny hit draga bo nie wiem przy jakim hp się uhać.Chce go zsolować.
Dori99999 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-04-2007, 21:50   #78
Raditz Saiya-jin
Użytkownik Forum

Raditz Saiya-jin's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2006

Imię: Devseth
Poziom: 100
Skille: 83/81
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dori99999 Pokaż post
Mam pytanie właśnie wbiłem 30 lev skille 66/66,GS i mam pytanie ile wynosi maksymalny hit draga bo nie wiem przy jakim hp się uhać.Chce go zsolować.
Mysle ze przy 350hp powinienes uzyc uha ;]
16:55 GM Camlost on Menera [2]: are you using a bot?
16:55 Devseth [82]: no

• Błogosławiony niech będzie człowiek, który nie mając nic do powiedzenia,
powstrzymuje się od dania nam słownego dowodu na to.•
Raditz Saiya-jin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-04-2007, 13:28   #79
sat
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raditz Saiya-jin Pokaż post
Mysle ze przy 350hp powinienes uzyc uha ;]
przy tym skilu to nie dosc ze mu dluuugo zejdzie z dragiem, to jeszcze uhow pojdzie od groma. srednio przy dobrym wietrze to co 2 hity uh
stary 30-04-2007, 14:04   #80
Matiteo
Użytkownik forum

Data dołączenia: 26 01 2007

Gildia: Panopticon
Świat: Secura
Poziom: 50+
Skille: 79/78++
Poziom mag.: 5+
Domyślny

Mnie moze nie przekonales bo ja zawsze uwazalem ze najt jest the best. Mialem duzo najtow ale na swiatach pvp tam najt byl za slaby bo nie mozna bylo poskilac na afk i wogole, teraz gram najtem na securze i jest super, expi sie super (chodz ostatnio to zaniedbalem) ale ogladajac i czytajac posty znowu mnie wziela chcica do expienia POZDR.
Matiteo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania