|
|||||||
| Notki |
| O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
|
Opcje tematu |
|
|
#22 |
|
Użytkownik Forum
|
Rok temu zdawałem rozszerzony angol, takową matę no i polski na poziomie podstawowym. O dziwo, największy stres miałem przed egzaminem ustnym z angola
![]() Co do przygotowań: Z maty przygotowywałem się regularnie, z angola nieco mniej intensywnie, a z polskiego uczyłem się przez kilka dni przed egzaminem (a i tak pisałem rozprawkę z książki, której nie przeczytałem ;p). A prezentacja - hoho, 3 dni przed egzaminem rozpocząłem jej naukę (i tak lepiej niż goście, którzy zaczęli pisać właśnie wtedy jej tekst). Ale nie bierzcie tego jako przykładu, temat był dla mnie prosty, więc i mało czasu musiałem tekst przyswajać. Jak to Dwim powiedział - student to "maturkę" co semestr ma W czerwcu mam 6 egzaminów... matura to przy tym pikuś. ![]() BTW. Jest tu ktoś z AE w Katowicach? ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
|
Ja przywitam mature juz za rok. Mam zamiar zdawac:
Geografie rozszerzona, Matematyke dwujezyczna, Angielski rozszerzony, Niemiecki i Polski podstawowy. Przygotowania planuje zaczac od poczatku 3 klasy ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Blondynka
|
Mature mam pojutrze.. A jakos przygotowania mi nie ida. Najbardziej sie boje o fizyke (podst - po co to wogole bralam??) oraz wszelkie ustne. Optymistyczna wersja jest taka, ze bede sie strasznie denerwowac i nie potem tego, co powinnam. Pesymistyczna - zatne sie i na tym sie skonczy. Ktos ma jakies sprawdzone sposoby, jak przejsc przez to i zdac na satysfakcjonujacy wynik (musze ta prezentacje zrobic..:/)?
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Blondynka
|
Coz, mozna. Nic nie umiejac mozna. Mam podstawowa.. Ale nie jestem jakims orlem z fizy. Wzielam ja bo uczelnia chciala, lecz zaluje. Polski spokojnie zdam (na te 50% - starczy), reszte takze. Tylko ta fiza :/. No i jak wyzej napisalam - ustne.
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 09 2005
Stan: Niegrający
Imię: Edek Rozprowacz
Profesja: Rookstayer
Gildia: AvE MoR
Świat: Aurea
Poziom: 44
Skille: xx/xx
Poziom mag.: xD
|
@up
tak czy owak fiza podstawowa jest na poziomie gimnazjum. No może lekko przeginam ale jest prosta ;D. Sposoby na stres ? Mieć wszystko obkute dlatego ja sie boje polaka XD. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2005
Lokacja: Tarnów, Bochnia, Limanowa, Stary Sącz, Dębica - róznie
|
...Masz 17 lat i do matury?
nie boje się nic. Najwyżej nie zdam (w co wątpie) |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Blondynka
|
17 wedlug tego licznika
. W tym roku koncze 18... A mature zdaje teraz przez to, ze chodze do "eksperymentalnej" szkoly. To znaczy chodzilam. Teraz mature tez bedzie zdawal 15-latek . Jak jest na poziomie gim to ok . Powinnam sobie poradzic. W sumie.. Jeszcze duzo czasu na nauke.Ostatnio edytowany przez Slythia - 02-05-2007 o 21:58. |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
|
Cytuj:
(przynajmniej tak bylo w dexterze )A co do bania sie fizyki: niby nie jest trudna, ma sie karte wzorow (2 strony A4) ale jak sie mialo zlego nauczyciela w liceum (tak jak ja teraz mam) to ciezko zdac ![]() |
|
|
|
|
|
|
#31 | |
|
Blondynka
|
Cytuj:
No sa te wzory.. Ale jest ich, w porownaniu do matmy, dosc malo niestety. Koniec marudzenia, jakos napisze to cos. |
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2007
|
Może to spojrzenie laika, ale mając choćby te tablice wzorów człowiek jest w stanie chyba zdać fizykę na w miare zadowalającym poziomie ?
Ja jutro startuję rozszerzonym polskim, a tam wstrzelić się w klucz jest czasem trudniej niż wstrzelić się na imprezę do Hugh Hefnera... The show must go on... ?
Fuck you, I won't do what you tell me... Ostatnio edytowany przez Thot - 03-05-2007 o 03:12. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 09 2005
Stan: Niegrający
Imię: Edek Rozprowacz
Profesja: Rookstayer
Gildia: AvE MoR
Świat: Aurea
Poziom: 44
Skille: xx/xx
Poziom mag.: xD
|
@up
Zgadzam się. Pora zabrać się za streszczenia i opracowania . |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zbanowany
|
Wg mnie trzeba rozumieć fizykę żeby ją chociaż zadowalająco napisać. Same wzory to dla osoby nie mającej pojęcia o tym przedmiocie, to tylko puste cyfry.
Było się przygotowywać wcześniej, albo chociaż uważnie słuchać na lekcjach żeby teraz móc spokojnie zdać. |
|
|
|
|
|
#35 | |
|
eX Moderator
Data dołączenia: 07 08 2005
Lokacja: www.tibiaspy.com
Wpisy bloga: 2
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Almighty Friends
Świat: Secura
Poziom: 170
Skille: 96/75
Poziom mag.: 23
|
Cytacik z GG dla zainteresowanych jutrzejszą maturą
Cytuj:
|
|
|
|
|
#36 |
|
Użytkownik Forum
|
A ja każdemu życze powodzenia
I modlę się by odwołano niedawno dodaną maturę z matmy :/ Jeżeli tego nikt nie zrobi to mogę już się nie pokazywać w szkole :/ |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2006
|
co do przyszlej matury, zostalo podpisane nowe rozporzadzenie wiecej tutaj:
http://matura.onet.pl/1408468,informacje.html
|
|
|
#38 |
|
Mytho(L)ogy Hero
|
Mi do matury jeszcze trochę brakuje, ale co do tego co powiedział Wald to może być prawdą, bo już w kilku miejscach i na kilku forach o tym czytałem. (-;
GL!
|
|
|
|
#39 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 10 2005
Lokacja: /Wrocław/Breslau/Vratislavia
Imię: ---
Profesja: Sorcerer
Świat: Szukam:P
|
Hyhy, wspomnień czar...
![]() Egzaminy maturalne zaczynałem 12 maja a jeszcze 3go dochodziłem po siebie po dwudniowej imprezie plenerowej - oczywiście zaraz potem zaczął się Power Gaming i...o dziwo poszło b. dobrze (inna sprawa, że tzw "stara" matura praktycznie nie oddziaływała na to czy dostaniesz się na jakiekolwiek studia, więc Wy - tegoroczni maturzyści - pewnie odczuwacie nieco większy stres ).W tym momencie jestem już trzy lata (omfgjaktoleci O.o) po moim egzaminie dojrzałości i mogę chyba stwierdzić, że matura to pikuś w porównaniu do sesji ...A liceum zapamiętałem jako najlepsze lata mojego życia. Pozdrowienia i POWODZENIA ^^.Z innej beczki: Bro mi w tym roku maturkę zdaje i "zabił" mnie tekstem swojej kumpeli z opisu gg (też maturzystka tegoroczna): "Kto idzie jutro na wagary bo podobno coś z polskiego jest?" ![]()
|
|
|
#40 |
|
Blondynka
|
Nom. Czyli juz po maturze z polskiego (przynajmniej podstawowa). I mam male pytanie do maturzystow... Jak ocenianiacie trudnosc czytania ze zrozumieniem (dla niewtajemniczonych - przemowienie jakiejs pani filozof na rozpoczeciu roku akademickiego) i ktory temat wybraliscie (dziady, porownaj kreacje matek w przedwiosniu i granicy)?
|
|
|
|