|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
|
![]() Rok temu zdawałem rozszerzony angol, takową matę no i polski na poziomie podstawowym. O dziwo, największy stres miałem przed egzaminem ustnym z angola
![]() Co do przygotowań: Z maty przygotowywałem się regularnie, z angola nieco mniej intensywnie, a z polskiego uczyłem się przez kilka dni przed egzaminem (a i tak pisałem rozprawkę z książki, której nie przeczytałem ;p). A prezentacja - hoho, 3 dni przed egzaminem rozpocząłem jej naukę (i tak lepiej niż goście, którzy zaczęli pisać właśnie wtedy jej tekst). Ale nie bierzcie tego jako przykładu, temat był dla mnie prosty, więc i mało czasu musiałem tekst przyswajać. Jak to Dwim powiedział - student to "maturkę" co semestr ma ![]() ![]() BTW. Jest tu ktoś z AE w Katowicach? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Ja przywitam mature juz za rok. Mam zamiar zdawac:
Geografie rozszerzona, Matematyke dwujezyczna, Angielski rozszerzony, Niemiecki i Polski podstawowy. Przygotowania planuje zaczac od poczatku 3 klasy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Blondynka
|
![]() Mature mam pojutrze.. A jakos przygotowania mi nie ida. Najbardziej sie boje o fizyke (podst - po co to wogole bralam??) oraz wszelkie ustne. Optymistyczna wersja jest taka, ze bede sie strasznie denerwowac i nie potem tego, co powinnam. Pesymistyczna - zatne sie i na tym sie skonczy. Ktos ma jakies sprawdzone sposoby, jak przejsc przez to i zdac na satysfakcjonujacy wynik (musze ta prezentacje zrobic..:/)?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Blondynka
|
![]() Coz, mozna. Nic nie umiejac mozna. Mam podstawowa.. Ale nie jestem jakims orlem z fizy. Wzielam ja bo uczelnia chciala, lecz zaluje. Polski spokojnie zdam (na te 50% - starczy), reszte takze. Tylko ta fiza :/. No i jak wyzej napisalam - ustne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 09 2005
Stan: Niegrający
Imię: Edek Rozprowacz
Profesja: Rookstayer
Gildia: AvE MoR
Świat: Aurea
Poziom: 44
Skille: xx/xx
Poziom mag.: xD
|
![]() @up
tak czy owak fiza podstawowa jest na poziomie gimnazjum. No może lekko przeginam ale jest prosta ;D. Sposoby na stres ? Mieć wszystko obkute dlatego ja sie boje polaka XD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2005
Lokacja: Tarnów, Bochnia, Limanowa, Stary Sącz, Dębica - róznie
|
![]() ...Masz 17 lat i do matury?
![]() nie boje się nic. Najwyżej nie zdam (w co wątpie) |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Blondynka
|
![]() 17 wedlug tego licznika
![]() ![]() Jak jest na poziomie gim to ok ![]() Ostatnio edytowany przez Slythia - 02-05-2007 o 20:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]() A co do bania sie fizyki: niby nie jest trudna, ma sie karte wzorow (2 strony A4) ale jak sie mialo zlego nauczyciela w liceum (tak jak ja teraz mam) to ciezko zdac ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Blondynka
|
![]() Cytuj:
No sa te wzory.. Ale jest ich, w porownaniu do matmy, dosc malo niestety. Koniec marudzenia, jakos napisze to cos. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2007
|
![]() Może to spojrzenie laika, ale mając choćby te tablice wzorów człowiek jest w stanie chyba zdać fizykę na w miare zadowalającym poziomie ?
Ja jutro startuję rozszerzonym polskim, a tam wstrzelić się w klucz jest czasem trudniej niż wstrzelić się na imprezę do Hugh Hefnera... The show must go on... ?
Fuck you, I won't do what you tell me... Ostatnio edytowany przez Thot - 03-05-2007 o 02:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 09 2005
Stan: Niegrający
Imię: Edek Rozprowacz
Profesja: Rookstayer
Gildia: AvE MoR
Świat: Aurea
Poziom: 44
Skille: xx/xx
Poziom mag.: xD
|
![]() @up
Zgadzam się. Pora zabrać się za streszczenia i opracowania ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zbanowany
|
![]() Wg mnie trzeba rozumieć fizykę żeby ją chociaż zadowalająco napisać. Same wzory to dla osoby nie mającej pojęcia o tym przedmiocie, to tylko puste cyfry.
Było się przygotowywać wcześniej, albo chociaż uważnie słuchać na lekcjach żeby teraz móc spokojnie zdać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 07 08 2005
Lokacja: www.tibiaspy.com
Wpisy bloga: 2
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Almighty Friends
Świat: Secura
Poziom: 170
Skille: 96/75
Poziom mag.: 23
|
![]() Cytacik z GG dla zainteresowanych jutrzejszą maturą
Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
|
![]() A ja każdemu życze powodzenia
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2006
![]() |
![]() co do przyszlej matury, zostalo podpisane nowe rozporzadzenie wiecej tutaj:
http://matura.onet.pl/1408468,informacje.html
![]() |
#38 |
Mytho(L)ogy Hero
|
![]() Mi do matury jeszcze trochę brakuje, ale co do tego co powiedział Wald to może być prawdą, bo już w kilku miejscach i na kilku forach o tym czytałem. (-;
GL!
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 10 2005
Lokacja: /Wrocław/Breslau/Vratislavia
Imię: ---
Profesja: Sorcerer
Świat: Szukam:P
|
![]() Hyhy, wspomnień czar...
![]() Egzaminy maturalne zaczynałem 12 maja a jeszcze 3go dochodziłem po siebie po dwudniowej imprezie plenerowej - oczywiście zaraz potem zaczął się Power Gaming i...o dziwo poszło b. dobrze ![]() ![]() W tym momencie jestem już trzy lata (omfgjaktoleci O.o) po moim egzaminie dojrzałości i mogę chyba stwierdzić, że matura to pikuś w porównaniu do sesji ![]() Z innej beczki: Bro mi w tym roku maturkę zdaje i "zabił" mnie tekstem swojej kumpeli z opisu gg (też maturzystka tegoroczna): "Kto idzie jutro na wagary bo podobno coś z polskiego jest?" ![]()
![]() |
#40 |
Blondynka
|
![]() Nom. Czyli juz po maturze z polskiego (przynajmniej podstawowa). I mam male pytanie do maturzystow... Jak ocenianiacie trudnosc czytania ze zrozumieniem (dla niewtajemniczonych - przemowienie jakiejs pani filozof na rozpoczeciu roku akademickiego) i ktory temat wybraliscie (dziady, porownaj kreacje matek w przedwiosniu i granicy)?
|
![]() |
![]() |