Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 05-05-2007, 13:08   #1
CryingOrphan
Guest

Domyślny Jaką Wybrac Profesje Na NON-PvP

Witam ^^ chciałbym sie dowiedziec jakąprofesjąna non pvp sie najlepiej gra,i duzo zarabia GP =) i dosc szybko expi ^^
  Odpowiedz z Cytatem Received Infraction

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 05-05-2007, 13:29   #2
Damian_1235
Użytkownik Forum

Damian_1235's Avatar

Data dołączenia: 04 05 2007
Lokacja: Szkocja

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: High Heavens
Świat: Menera
Poziom: 60
Poziom mag.: 56
Domyślny

Sorcerer.. A drut to dla uhuw ale poexpic tez mozna

to tylko moje zdanie
stary 05-05-2007, 14:48   #3
CryingOrphan
Guest

Domyślny

włąśnie sie zatanawiam knight albo druid.... wolałby mdruid ale podobno ma byc ten update dla knightow =P mam knighta i druida na 20+lvl ^^
  Odpowiedz z Cytatem
stary 05-05-2007, 15:33   #4
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

masz skromne szanse ze ktos ci pozwoli wytrenowac przyzwoite skille, proponuje dowolna klase magiczna.
stary 05-05-2007, 15:51   #5
CryingOrphan
Guest

Domyślny

czemu ? skille trenuje sobie spokojnie nikt nie przeszkadza bo nooby o tym miejscu nie widza ^^ (folda) tam co trza pickiem wykopac ^^

(kurde no nie iwme ciagle kim grac) xD niech jakis mistrz mi tu napisze + i - knighta a druida na non pvp plx ? =P jak sie komus chce oczywiscie ^^
  Odpowiedz z Cytatem
stary 05-05-2007, 17:01   #6
Wolan
Użytkownik Forum

Wolan's Avatar

Data dołączenia: 25 03 2005
Lokacja: 100lica

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Gildia: Corent
Świat: Selena
Poziom: 50
Skille: zjebane
Poziom mag.: 5
Wolan ma numer GG 3380888
Domyślny

Co prawda nie wiem jak sie gra na non-pvp ale knightem jak będziesz chodzil na hunty z shooterami to przy odrobinie szczęścia do loota zgarniasz lwią cześć albo i więcej ;] a oni nawet o tym nie wiedzą a jak juz sie dowiedzą to i tak ci nic nie zrobią xD
stary 05-05-2007, 17:11   #7
Carlo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 01 2007
Lokacja: Radom

Imię: Yoko Tar
Profesja: Elite Knight
Świat: Pacera
Domyślny

Jak masz pacc to i ze skillami nie ma problemu. Ja proponuję mimo wszystko knighta (sporo expowisk, a nie jak sorc na przemian tomby, guardy, dragi ew. hydry, później piraci.) Dobry exp to elfy, dworci, żółwie, scaraby. Na pewno znajdziesz coś dla siebie.
Carlo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-05-2007, 21:18   #8
.Nec.
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 02 2007

Profesja: Elder Druid
Świat: Nerana
Domyślny

Gram knightem na Neranie i wcale nie ma tak dużo noobów jak się wie gdzie chodzić skillować. Polecam Knighta
.Nec. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-05-2007, 21:31   #9
kamillo-ja
Użytkownik Forum

kamillo-ja's Avatar

Data dołączenia: 31 03 2006
Lokacja: Darashia

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom: 27+
Skille: 15/22
Poziom mag.: 26
kamillo-ja ma numer GG 8679386
Domyślny

masz pac rob MSA, facc druta

PZDR

www.fasole.pl <<>> zbieraj i wygrywaj
kamillo-ja jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-05-2007, 21:43   #10
Snib'ek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 06 2006

Stan: Zbanowany
Domyślny

Mam ek na non pvp _/ Kasa leci b. szybko jak bym chcial to bym mógl zarabiać 50k~ dziennie , ale to na paccu (dworcs;]).
Snib'ek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-05-2007, 21:48   #11
Xzonixek
Użytkownik Forum

Xzonixek's Avatar

Data dołączenia: 11 05 2005
Lokacja: 3miasto

Świat: Real
Poziom: 154
Domyślny

Nie Paladyna xD!

Polecam rycka, ponieważ na facc ma kilka expowisk między innymi: EF, DC czy PoH. Rycka łatwo wyskillowac do 80~~ skilla na którym już może iść na Mintalwin, robić lootbagi 10k oz w jakieś 1-2h i łapać w ten sposób kase

Druidem expisz praktycznie na facc tylko na guardach, więc ci się szybko znudzą, poza tym za mf zwracać ci się bedzie tylko, gdy bedziesz robić lootbagi.
18:31 Master of'Candia [250]: ty nie pisales o umiejetnosciach
18:31 Master of'Candia [250]: tylko os killu
18:31 Master of'Candia [250]: skillu*
18:31 Master of'Candia [250]: nie wiesz co piszesz?

:S
Xzonixek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-05-2007, 22:29   #12
soanord
Guest

Domyślny

Cytuj:
Rycka łatwo wyskillowac do 80~~
Pójdz za mnie do szkoły, zjedz za mnie, wyśpij się za mnie bo trzeba przeskilowac 300 godzin -.-

Knight to profesja dla NO-liferów, polecam sorca, druta lub paladyna. (na facc ten ostatni jest najlepszy)
  Odpowiedz z Cytatem
stary 05-05-2007, 22:38   #13
Cenarius
Użytkownik Forum

Cenarius's Avatar

Data dołączenia: 07 09 2006
Lokacja: nie chcesz wiedzieć

Profesja: Druid
Gildia: Ni ma :<
Poziom: 96
Skille: 18/25
Poziom mag.: 66
Pergamin

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xzonixek Pokaż post
Polecam rycka, ponieważ na facc ma kilka expowisk między innymi: EF, DC czy PoH. Rycka łatwo wyskillowac do 80~~ skilla na którym już może iść na Mintalwin, robić lootbagi 10k oz w jakieś 1-2h i łapać w ten sposób kase
Pan up napisał i ja się podpisuje a 80 na not-pvp to prawdziwy wyczyn.
-Hi
-No kill Please
-plx itenz
-no have no kill please
<twoje monsterki do traina właśnie zostały zobite przez 8 lvl sorca z wandem>
odkąd na Tibie zleciały się 10-13 latki i dzieci Neo to zrobienie 70/70 bez brania czegoś na uspokojenie to duży wyczyn. (na not pvp)
@topic
weź palka zrobisz 40-50 dista znacznie szybciej niż 70/60 knightem i już możesz w miare szybko expić.
stary 05-05-2007, 22:54   #14
Hadugg
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 02 2007
Lokacja: Elbląg

Imię: Hadug
Profesja: Elder Druid
Świat: Pacera
Poziom: 41
Poziom mag.: 48
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xzonixek Pokaż post

Druidem expisz praktycznie na facc tylko na guardach, więc ci się szybko znudzą, poza tym za mf zwracać ci się bedzie tylko, gdy bedziesz robić lootbagi.

Ciekawe czym chcesz expic na guardach druidem,
czyżby różdżką która ma 1sqm zasięgu?
Hadugg jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-05-2007, 10:02   #15
soanord
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hadugg Pokaż post
Ciekawe czym chcesz expic na guardach druidem,
czyżby różdżką która ma 1sqm zasięgu?
Tak, a co ciekawe drut z tempest dostaje mniej obrazen na full def niz knight z dowolna bronia na full atak i do tego jeszcze ma wyzsza srednią hitów. (zeby na guardach ktore maja silny def miec srednia 65 tak jak rozdzka to trzeba skille grubo ponad 80 >.>)

Mechanika tibii jest totalnie zjechana, glupszej gry pod tym wzgledem nie widzialem.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 06-05-2007, 10:19   #16
Mozniak
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 05 2007
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Wez paladyna, zrobisz szybko 40-45 distance i juz mozesz fajnie expic na ghostland lub kazz (roty) a skill sam elci w gore z duza szybkoscia
Mozniak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-05-2007, 10:37   #17
soanord
Guest

Domyślny

Knight na facc ma do dyspozycji tylko expowiska oblegane przez mase noobów z wandami, ja jak gram palem to sobie pójde na ghostland poziom -3 z dsami i ghoulami w pierwszej jaskini i biegam po calej wybijajac dsy: zero noobow bo jaki noob z wandem przyjdzie na zbiorowisko ds? I zaloze sie ze robie tam wiecej expa (mój exp to około 20k/h) niz knight ktory expi razem z 5 innymi ludzmi w ef/dc/poh lub tez czeka na expowisko i robi 0k/h. (ja nie musze czekac bo na ds sie codziennie wbijam i nikogo nie ma) Nie musze chyba wspominać ze sie z samej kasy i viking helmetów zwraca bo inaczej bym tam nie chodzil. Pokazcie mi expowisko na facc gdzie knightem zawsze mozna sie wbic i jechac przez 24k/h??? A ja na ds tak moge, bo nikt nie przychodzi na ten poziom chociaz oczywiscie tyle nie gram ale moglbym.

Jesli chodzi o sorca/druta to sytuacja ma sie podobne jak u knighta + mogą ewentualnie pojsc na mniej oblegane expowiska z summonami (np. dragi gdzieś tam na draconii lub innych miejscach gleboko pod ziemia) i robić tam śmieszny exp pokroju 7k/h narazajac do tego swoje zycie.

Takie jest moje zdanie a wy mozecie miec inne tyle ze ja to wiem z wlasnego doswiadczenia.

I tak jak juz wczesniej ludzie wspomnieli palem wystarczy wbic 40 dista co trwa mniej niz 5 godzin czyli praktycznie w granicach bledu statystycznego (porownujac do calego czasu grania postacia) wiec mozna spokojnie powiedziec ze pal expi bez treningu. Ja osobiscie wbilem 33 dista i poszedlem expic na trollach z arrows i mi sie zwracalo bo jeszcze strzały dorabiałem w trakcie expa a 13 lvl do robienia strzal wbilem serpenciokiem na tych samych trollach. (hehe oczywiscie to nie jest prawidlowy rozwoj paladyna i bron boze tak robić ale mi się nie chciało podnosić spearów nawet do tego 40 )

Na facc jedyną licząca się profesją jest paladyn a na pacc dochodzą jeszcze sorc i drut.

Ostatnio edytowany przez soanord - 06-05-2007 o 10:53.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 06-05-2007, 11:00   #18
Cenarius
Użytkownik Forum

Cenarius's Avatar

Data dołączenia: 07 09 2006
Lokacja: nie chcesz wiedzieć

Profesja: Druid
Gildia: Ni ma :<
Poziom: 96
Skille: 18/25
Poziom mag.: 66
Pergamin

Cytuj:
Pokazcie mi expowisko na facc gdzie knightem zawsze mozna sie wbic i jechac przez 24k/h???
OF ale niezawsze
Dragi na wysokim lvlu napewno znajdzie się jakiś wolny resp
Mintwallin zajęte często ale jak już expisz to przekracza 24k/h
Nie jest "aż tak" źle jak mówisz> (jest jeszcze gorzej)
stary 06-05-2007, 11:03   #19
soanord
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cenarius Pokaż post
OF ale niezawsze
Dragi na wysokim lvlu napewno znajdzie się jakiś wolny resp
Mintwallin zajęte często ale jak już expisz to przekracza 24k/h
Nie jest "aż tak" źle jak mówisz> (jest jeszcze gorzej)
Lol......

OF zajete jest przez 50+ knightow 24/7, dragi to samo przez knightow i paladynów 70+, mintwallin prawie zawsze ktos tam jest bo juz od 30 mozna expic a exp knightem wcale nie lepszy niz paladynem i wieksze koszta (nawet nie wiecie jak te mino guardy ciągną hp knightowi, prawie jak dwarf guardy >.>, palem omijasz to gówno na odległość)

I na dodatek we wszystkich tych miejscach musisz robic knightem lootbagi zeby sie zwrocilo >.> Ja expie palem bez tego gownianego worka i mam wolna miejscowke 24/7 a strzaly kupuje sie 10 sqm dalej... Po prostu żyć nie umierać dopóki ktoś nie popadnie w rytunę i nie będzie zmuszony do zmiany miejsca ze wzgledu na nudy. Ja popadlem w rutyne expiac od 20 do 35 lvl na guardach wiec zmienilem guardy na ds i gitara gra.

Ostatnio edytowany przez soanord - 06-05-2007 o 11:08.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 06-05-2007, 11:08   #20
Adam'eq
Zbanowany

Data dołączenia: 03 05 2007

Profesja: Knight
Świat: Askara
Adam'eq ma numer GG 9523048
Domyślny

Graj PALADYNEM nie musisz skillować za dużo, (wystarczy do 45 a potem samo leci) a kase też nieźle można palkiem zarabiać. I jest dużo miejsc na facc gdzie możesz expic (kopalnie, ghostland, potem POH)
Adam'eq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania