|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() Czy ktoś dzisiaj to obejrzał? Jakie macie odczucia? Jakieś ogólne uwagi?
Ja obejrzałem. Nie żałuję, bo za bardzo się najarałem, żeby nie obejrzeć. Spodziewałem się czegoś wspaniałego, a zobaczyłem (może) ponadprzeciętne anime. Nic specjalnego. Jeśli ktoś nie widział, to niech dla niego FMA kończy się na transmutacji Ala i wypieprzeniu Eda za bramę. Dla znawców mam pytania: 1. Jak to się stało, że te zbroje wcześniej (jakoś) przeszły do Lioru? 2. Gdy Hohenheim i Ed przeszli przez bramę, przejęli ciała odowiedników (tracąc ciała w Shambali). Al przechodził sobie ze świata do świata, podczas gdy jego odpowiednik sobie grzecznie w tym świecie istniał (postrzelony - ale to nieistotne)? 3. O co chodziło z tą babką, która robiła coś kręgami transmutacji na swoim statku? 4. Jak Envy przeszedł do drugiego świata? 5. I wreszcie: Czym tak Gluttony się spasł? edit: Ktoś mówił, że nie można zrobić nic po FMA:CoS, bo niby zniszczyli bramę, bo nie ma alchemii, bo 2 wojna się nie zaczęła... Jak dla mnie, to jeśli zniszczyli bramę, to chodzi tylko o przejście z jednego świata do "świata bramy" i z niego do drugiego świata. Same przejście do bramy można odbudować. Pewnie bracia Elric do 2012.12.21 obejdą cały świat, robiąc na nim wielki krąg transmutacji, a potem przejdą do swojego świata, a z nas wszystkich zrobią mega kamol filozoficzny. @ down W grupie temu poświęconej prawie nikogo nie ma, a gratis do 15 maja nie będzie takich grup już. Nie oznacza to, że dział "O wszystkim i o niczym" nagle robi się "O wszystkim oprócz Anime, Abnormal, Teologia, (...) i o niczym". Aha, jak coś, to to nie są chińskie "mróweczki", tylko japońskie. Cytuj:
Ale masz rację. FMA, to (dla mnie) hicior. The best Anime, ale film to zrobili (odwalili), bo wiedzieli że się sprzeda. To tak, jakby zrobić WoW 2 ulepszając conieco i nakosić na tym dodatkowej kasy. Bo Blizzard ma tak wyrobioną markę, że WoW pierwszego dnia po premierze sprzedał się w takich ilościach, że padło 40 ich super serwerów. Ostatnio edytowany przez DRoN - 07-05-2007 o 00:53. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Zbanowany
|
![]() nie macie jakiejś grupy od tych chińskich mróweczek?Nie znam się i wręcz nie cierpię anime więc może skrytykowałem jakiś hit który zasługuje na bycie w owionie a nie w grupie temu poświęconej
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone
Świat: Nebula
|
![]() @ up
Nie znasz sie to sie nie odzywaj. Az mnie zatkalo z tym "chinskie" -.- www.wikipedia.pl Hmmm wiesz sama nie znam odpowiedzi na te pytania chociaz FMA to moje ulubione Anime ; >
"GDYBYS BYL, CHOC W POLOWIE CZLOWIEKIEM JAK LUDZIE, KTORYMI GARDZISZ TEN SWIAT BYLBY LEPSZYM MIEJSCEM!" Wlochaty "Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy." Marta Wawrzyn/ pardon.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Rozbawiło mnie to w pozytywnym znaczeniu. Nigdy tak na to nie patrzyłem. Wracając do tematu, to akurat ja tu bardziej potępiam to aniżeli wychwalam (zobacz, że jest pełno niejasności, a ja akurat czegoś takiego nie cierpię), chociaż to co Ty nazywasz "obroną anime", ja nazwałbym "racjonalnym wyjaśnieniem sprawy". @ down *me wyskakuje z google i wiki FullMetal Alchemist: Conquer of Shambala Pełnometrażowy film kończący 51 odcinkową serię anime FullMetal Alchemist. Ostatnio edytowany przez DRoN - 07-05-2007 o 15:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Czyli oglądanie filmu bez wcześniejszego obejrzenia serialu było bez sensu. Muszę wszystko nadrobić. @_@
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() M&A Otaku, po to jest.
@PiXik Chyba jednak Ryłeczek ma słuszność (a to rzadkość) nazywając Cię kmiotem... Ostatnio edytowany przez Dr.Unknown - 07-05-2007 o 11:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Film w porównaniu do serii anime i mangi to dno IMO.
Skoro nikt się nie kwapi ja postaram się odpowiedzieć na niektóre pytania. 2. Hmmm... głupota twórców? 3. Ona jest przewodniczącą (przewodniczącą?) bractwa Thule i jak przeszła przez bramę to nie tylko przeżyło ale też ni z tąd ni z owąd umie się doskonale posługiwać alchemią. 4. Envy w ostatnim odcinku serii już przeszedł w postaci smoka. 5. Na to też bym chciał znać odpowiedź. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Albo 6. Jak to się stało, że te zbroje wcześniej (jakoś) przeszły do Lioru? Dlaczego akurat tam i dlaczego wywołało to trzęsienie ziemi? 7. Dlaczego Gluttony pocił się czerwonym kamieniem? 8. Gdy Greed'owi oderwali łeb, ten wstał i głowa mu odrosła. Dlaczego Wrath nie mógł się odrodzić, jak Glut go pogryzł? 9. Jakim cudem Ed znalazł się w "naszym świecie" bez ręki i nogi? Przecież najpierw zabił go Envy, więc trafił za bramę. Potem zginął za bramą, ale Al wskrzesił jego ciało. Potem on, mając pełne ciało, transmutował brata, a sam trafił spowrotem za bramę, ale nie miał znowu ani ręki, ani nogi. @ down LOL Jak coś jest taśmociągiem, to automatycznie robi się hitem? Naruto, to taki DBZ, z którego wyrosłem. Nie widzi mi się oglądać znowu 300+ odcinków o tym, jak koleś: 1. walczy i przegrywa 2. trenuje 3. walczy i wygrywa I to jest jedyny schemat całej bajki, tylko później jest więcej postaci, które "walczą, trenują, wygrywają". edit: Dla mnie FMA jest zrobiony w sam raz (51 odcinków), tylko film kijowy. Hellsing woła o pomste do nieba za 13 odcinków, ale z kolei DBZ jest robiony na siłę i na dobrą sprawę opuszczając jeden odcinek, nic nie tracimy. FMA jest (prawie) idealny. Są odcinki, które zupełnie nie nawiązują do głównego wątka (takie questy poboczne), ale są takie, które niby nawiązują, a są nudne. Moim zdaniem gienialne jest uczucie, które towarzyszy 20 odcinkowi. Wydaje nam się wtedy, że to jest praktycznie koniec głównego wątka i nie możemy sobie wyobrazić o czym będzie następne 31 odcinków. Fabuła jest tak zrobiona, że to co dzieje się w 20 odcinku mogłoby być końcem, którego nie powstydziłoby się nawet dobre anime. Ostatnio edytowany przez DRoN - 07-05-2007 o 15:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Gdzies tam no niewiem gdzie
Wpisy bloga: 1
Imię: BuBel i Cahreo!111oneone
Profesja: Elite Knight
Gildia: Bubel i caherero
Świat: Bubel i caherer
Poziom: Lol
Skille: 9999/99
Poziom mag.: -1
|
![]() osobiscie nie ogladalem FMA ale cos krociotkie jest w porownaniu z NARUTO. Tylko 51 odcinkow +1 film?
@up : Mi osobiscie takie cos sie podoba ![]()
Ostatnio edytowany przez Str4t0s - 07-05-2007 o 15:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() Im krótsza seria, tym lepsze anime.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() @ PiXik
Czlowieku ! pidzesz, ze nielubisz anime czy cos bo pewnie tylko Pokemony ogladales >.> A zapewne Dragon Balla lubisz a nie wiesz, ze to anime -.- @ Str4t0s Szczerze polecam FMA ![]() *** Tak ogolem to uwazam ze FMA to najlepsze anime... Tworcy sie postarali (przynajmniej serii TV) ,a co do filmu... Fajnie poznac zakonczenie historii braci ; ] ale FMA movie jest znacznie gorsze od serii tv... Mniej humoru i w ogole. Szczerze to spodziewalam sie happy end'u, ze zostana oboje w swiecie z alchemia, Ed sie hajtnie czy cos z Winry, odzyskaja swoje ciala itd... No, ale to by bylo zabardzo banalne : ) Gdzies czytalam, ze Japonczycy wlasnie duzo elementow "przeskakuja" i zostawaja je bez wyjasnien... i oni sami nie wiedza o co im do konca chodzi ![]()
"GDYBYS BYL, CHOC W POLOWIE CZLOWIEKIEM JAK LUDZIE, KTORYMI GARDZISZ TEN SWIAT BYLBY LEPSZYM MIEJSCEM!" Wlochaty "Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy." Marta Wawrzyn/ pardon.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zbanowany
|
![]() Dr.Unkn~~cry me a river
widziałem ludzi którzy oglądają mangę i animę stwierdzam że to niebezpieczne dla zdrowia i życia ludzi. Koleś widząc na tapecie laskę(kobietę ładną ubraną) w pracowni komputerowej zmienia tapete na na jakichś 2 namalowanych kolesi z 2 szabelkami(manga anime ?whatever)Wymachiwanie na przerwach jakichś czarów i bicie w nich z kolegów w 2 klasie szkoły średniej też zbyt normalnie nie jest więc..| eot z mojej strony piszcie do woli ,jechać po mnie też możecie a co! Ostatnio edytowany przez PiXik - 07-05-2007 o 18:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Jeśli ktoś idzie do kościoła, to wyjdzie odrazu skrajnie wierzący i podpalający domy pogan? A tak poza tym, to postaraj się zrozumieć dosłownie to, co napisałeś. Dzięki, bo zbieram głupie teksty, ten się nada w sam raz. Cytuj:
Ostatnio edytowany przez DRoN - 07-05-2007 o 18:19. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() @ up
zabardzo sie produkujesz dla niego ;s. @ PiXik ja pierdziele... MANGE sie czyta, ANIME oglada >.> Jesli nie pasuje Ci tematyka M&A nie podoba to po kiego grzyba tu wlazisz ? degusti bus non disputandum est "ziąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąą" >.>
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() Kolega ćwiczył pod okiem PiXik'a Sexy no jutsu i ma chłopak uraz.
Hmm, jakby to wyjaśnić. W każdej grupie są fanboye. Jedni wcielają się w postacie z anime, inni w przerwie na kawę grają na wyimaginowanych gitarach. Zachowujesz się co najmniej tak, jakbyś spędził całe życie w piwnicy, nie mając o niczym pojęcia i został wczoraj wypuszczony. Słowem - jesteś cholernym ignorantem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
A ty niezadowolony, bo nie mógł ci stanąć jak patrzyłeś na pulpit? Cytuj:
I po jednej osobie ocenisz wszystkich? Gratulacje dostałeś nagrodę tobla. Obencie jesteś namierzany, by dostać nagrodę. Jak cię dorwą to panowie z bejzbolami ci ją dostarczą! Jeszcze raz gratulację Cytuj:
A paszoł w cholerę. @Topic: A wy to co? do M&A Otaku, temat zbyt szczegółowy na OWION!
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: Stalowa Wola
Stan: Początkujący
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Lost Warriors
Świat: Harmonia
|
![]() Cytuj:
![]() A jeśli chodzi o gluttonego to wydaje mi się ze ta długa samotność i głód w podziemnym mieście zrobiły swoje :> Taki mały błąd zrobiłeś, to nie chodziło o II wojnę światową tylko o pucz monachijski ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
|
![]() Gluttony zawsze byl "utyty" xD
Dziwi mnie to, ze Ed dokanczajac krag przemiany otworzyl te wrota, bo alchemia w "naszym" swiecie miala przeciez nie dzialac ;s
![]() |
![]() |