|
Notki |
Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#81 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 03 2007
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Paladyn Pips
Profesja: Royal Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 70
Skille: 87/71
Poziom mag.: 19
|
![]() Ja se odpuściłem exp aż do naprawienia wszystkiego w 100% a gdy zaczęły się mass kicki akurat robiłem HMM
![]()
(\(\ (>'.') (~(")(") 17:23 Dziadek Do Orzehuw [8]: HO OTWORZE CII 23:50 Golderax [37]: kurwacka jak na zlosc 4 % do leveala i expiel man aposio ncave a fooda nei ma ;/ 10:30 Aleethya [99]: popirtfolonr 10:30 Aleethya [99]: popierdolone* 21:09 Rodelar Fingun [40]: Rio de Janero jest w australi? Blan Rien [36]: 12:05 Blan Rien [36]: omg Olga of Guardia [8]: i buy omg offer Blan Rien [36]: lol xD 12:05 Olga of Guardia [8]: no lol i buy omg ![]() |
![]() |
|
![]() |
#82 |
Zbanowany
Data dołączenia: 30 09 2006
Lokacja: Gdynia
Imię: Glev Hammerfall
Profesja: Druid
Gildia: Mystical Creatures
Świat: Celesta
Poziom: 20
Skille: ._.
Poziom mag.: 14
|
![]() Wbiłem się cudem na Celestę o0
|
![]() |
![]() |
#83 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 04 2007
Lokacja: Gdańsk
Imię: Dark Smugler
Profesja: Elite Knight
Gildia: Noble Warriors
Świat: Refugia
Poziom: 109
Poziom mag.: 8
![]() |
![]() Nie smućcie się tak, takie przerwy w dostępie do gry wychodzą na dobre. Jak już wszystko naprawią to odpalacie power gaming
![]() Swoją drogą, gratuluje wszystkim hackerom którzy tego dokonali ![]() CIPsoft może wkońcu postara się o lepsze zabezpieczenie serwerów. |
![]() |
![]() |
#84 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2007
|
![]() Ehh ;/ rano da sie grac ale wieczorem to już kompletnie - masa kicków, lagów, nawet w odstępach czasu 2 min lub krócej. Obawiam sie tylko resetu servera do jakiegoś określonego momentu ;/ wiele graczy sraciło by cenne expo itp.
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 01 2007
|
![]() Heh ale sie chlopaczyna zbulwersowal hehehehehe
![]() ![]() ![]() Wezcie zastanowcie sie sami: - Jeden pieprzy ze mu Pacc leci - Drugi ze padl - Trzeci ze nie zebral C arma ![]() -Czwarty zeby z SD Hackerow pociagnal huahaua ![]() A ja wam radze... Do tych mlodszych ![]() ![]() A do ty starszych ![]() P.s: Nie jedzcie ołówków bo bedziecie srac deskami buahahahahahaha ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2007
|
![]() LOL czy to miało być do mnie??? zastanów sie... ja wyobraź sobie na kickach nie expie. I weź sie nie wydurniaj z takimi ikonami typu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 04 2007
Lokacja: Płock
Świat: RL
|
![]() Cytuj:
@do nienormalnych skończcie ten spam i czekajcie cierpliwie =/ Ostatnio edytowany przez owntibia.exe - 07-05-2007 o 12:46. |
|
![]() |
![]() |
#88 |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 10 2005
Profesja: Knight
|
![]() Jeden idiota ktory sobie poprzeklinal i mu odrazu samoocena o 3 pkt w gore poleciala...moze i nie jestes dyslektykiem ale na bank nie jestes normalny
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 12 2005
Lokacja: Bielsko-Biała _/
Stan: Niegrający
Imię: Maciek
Świat: Prawdziwy
Poziom: Co?
Skille: Wtf??
Poziom mag.: o0
|
![]() Omg, ludzie co wy tak płaczecie... Tak samo jak na jednym forum o ots, ot nie chodził kilka godzin to tam spam że gm jest fe. Tak samo tutaj, cipsoft jest fe bo nie moge pograc w maja ukochana gierke...
|
![]() |
![]() |
#90 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2007
Stan: Na Emeryturze
|
![]() |
![]() |
![]() |
#91 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 10 2005
|
![]() Cytuj:
![]() 1.Nie ma madrych ludzi, sa tylko cwansi 2. Mialem 9 PACCow ani jedneog nie kupilem za rl kase 3.Z nauka trzeba sobie dac spokoj przez rok tylko na koncu sie pomeczyc 4.Nigdy nie lizalem dupy nauczyciela i tego dalej nie robie 5.Zadziwia mnie fakt ze obnizyla Ci sie samoocena po przeczytaniu cudzych postow, no widzisz wyszlo na ta ze jestes idiota bo nawet nie wiesz o czym mowie ;/ Widze ze mam PW nowe zapewne warn hah nie warn! ![]() nie wiem jak ty ale ja nie mam "psiapsiolek" przyjaciol i kolezanki mam ale "psiapsiolek" niestety nie ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Elder Nagan - 07-05-2007 o 15:07. |
|
![]() |
![]() |
#92 |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 03 2007
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2004
Lokacja: Słubice.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Pyza Takae
Świat: Nebula
![]() |
![]() ;o, a ja wlasnie czytam ksiazke o takiego typu atakach ;o ;d
#94 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 12 2006
Lokacja: Peterborough
![]() |
![]() Ja sobie gralem i nie mialem ani jendego kicka , ale wywalilo mnie wczoraj bo cipy wylaczyly server. Czy li mialem sczescie nie trafiajac na kicka xD.
|
![]() |
![]() |
#95 |
Użytkownik Forum
|
![]() Zadnych cofniec serva restartow itp.
Przez ten czas atakow wbilem z 30 na 35 skilla i nie chce stracic tych cierzko zarobionych 100 gp ![]() A do tych co popadali .. Kazdy widzial co sie dzieje to nie trzeba bylo grac .. A ze sa maniacy to juz niczyja wina tylko ich .. Tibia tylko gra .. tylko nie skaczcie z mostu z tego powodu xD |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 30 09 2006
Lokacja: Gdynia
Imię: Glev Hammerfall
Profesja: Druid
Gildia: Mystical Creatures
Świat: Celesta
Poziom: 20
Skille: ._.
Poziom mag.: 14
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#97 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2007
Lokacja: Kraków
Imię: Calmin Fen
Gildia: Matsunai
Świat: Nerana
Poziom: 80
Skille: 76/73
Poziom mag.: 6
|
![]() Cytuj:
No cóż ataki były są i będą... nic na to nieporadzicie ![]() a swoją drogą ciekawe czy złapią tych hackerów... To też racja...
Pomóż! Każda złotówka się liczy! http://rys.wwf.pl/ Demokracja to ustrój w którym dwóch pijaków z pod mostu, stanowi większość wobec Profesora Uniwersytetu! Sami oceńcie: http://www.maxior.pl/film/17990/TVN_o_Tibia http://www.maxior.pl/film/54735/Tvp_3_o_Tibia http://www.maxior.pl/film/76140/Wywiad_z_Tibyjczykiem Ostatnio edytowany przez Aneviv - 07-05-2007 o 16:01. |
|
![]() |
![]() |
#98 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 11 2006
Lokacja: Zabrze
Imię: Manus Sara
Profesja: Elder Druid
Świat: Calmera
Poziom: 100
Skille: xx/25
Poziom mag.: 6x
|
![]() Wygląda na to, że celem jest HUB, który przekierowuje połączenia z login serwera do niemieckich serwerów dlatego tylko niemieckie sie posypały.
Co do ukarania "hakera". Bardzo możliwe, że komputer-matka należy do całkowicie niewinnego człowieka, który nawet nie wie, że jego komputer kieruje wielkim BotNetem ![]() Rozśmiesza mnie tylko niekompetencja administratorów Cipsoftu. Kiedyś serwer pewnej firmy (nazwę przemilczę) został zaatakowany DDoSem. Po godzinie przyszedł mail z żądaniem bodaj 50 tys. zł, a po 2 godzinach admini przejęli kontrolę nad komputerem-matką i wyłączyli botnet, a cipsoft sie już 2 dzień męczy ;s
![]() |
![]() |
#99 |
Guest
|
![]() Wiecie kiedy bedzie mozna normalnie i bezpiecznie sie zalogowac?
|
![]() |
#100 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 12 02 2007
Lokacja: Horyniec Zdrój
Imię: Szybki'lols
Gildia: Death Ruthless
Świat: Unitera
Poziom: 44
Skille: 73/72
Poziom mag.: 5+
|
![]() Cytuj:
@topic: Moim zdaniem pewnie CIP napisze kiedy uporają sie z tym ![]() DoS (ang. Distributed Denial of Service) - atak na system komputerowy lub usługę sieciową w celu uniemożliwienia działania poprzez zajęcie wszystkich wolnych zasobów, przeprowadzany równocześnie z wielu komputerów (np. zombie). Atak DDoS jest odmianą ataku DoS polegającego na jednoczesnym atakowaniu ofiary z wielu miejsc. Służą do tego najczęściej komputery, nad którymi przejęto kontrolę przy użyciu specjalnego oprogramowania (różnego rodzaju tzw. boty i trojany). Na dany sygnał komputery zaczynają jednocześnie atakować system ofiary, zasypując go fałszywymi próbami skorzystania z usług jakie oferuje. Dla każdego takiego wywołania atakowany komputer musi przydzielić pewne zasoby (pamięć, czas procesora, pasmo sieciowe), co przy bardzo dużej ilości żądań prowadzi do wyczerpania dostępnych zasobów, a w efekcie do przerwy w działaniu lub nawet zawieszenia systemu. Ataki DDoS bywają czasami używane do szantażowania firm, np. serwisów aukcyjnych, firm brokerskich i podobnych gdzie przerwa w działaniu systemu transakcyjnego przekłada się na bezpośrednie straty finansowe firmy i jej klientów. W takich przypadkach osoby stojące za atakiem żądają okupu za odstąpienie od ataku. Działanie takie jest przestępstwem. |
|
![]() |