Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 15-06-2007, 16:49   #501
TeRcIk
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sir Dark Archeon Pokaż post
No i co to ma wspolnego? Czytaj ze zrozumieniem. Po upie sorc czy drut sile opiera praktycznie tylko na mlvl, wiec nie bedzie roznicy duzej miedzy graczem 60/80 a graczem 250/80. Po upie mdw bedzie bil z sd za 600 w demca wiec bedzie potrzebowal z 15 sd na 1 demona tyle samo co duzo nizszy drut sorc z tym samym mlvl - dla porownania kina z podobnymi skilami bedzie solo bic demca 4-5x taniej. I wg ciebie to jest wporzadku?

Proponuje zrobic ek/rp bo sie zalamiesz/powiesisz po upie ; ))))

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-06-2007, 16:50   #502
RoneTorun
Użytkownik forum

Data dołączenia: 15 06 2007
Lokacja: Torun R.one

Stan: Niegrający
Imię: Ghinx
Profesja: Elite Knight
Świat: Pacera
Poziom: 183
Skille: 666/666
Poziom mag.: 9
Domyślny beke zwas wszystkich mam

co do innej sprawy :
mówicie ,że nowe światy są do dupy po 1 miesiącu
tak to prawda bo była era SORCERERÓW!

np harmonia świat sorców wyszedl w ten samym czasie co pacera
i moral jest taki ze ceny sa 2 razy miejsze na harmoni

nerana vs unitera

unitera dobry swiat

nera dzieci pgerzy sorców ,dzięki którym cena itemkow zwyczajnych takich jak k set itd są po miesiącu warte tyle co itemy na servach ,które mają już 3-4 lata więc baaaa.
RoneTorun jest offline  
stary 15-06-2007, 16:50   #503
Capality
Użytkownik Forum

Capality's Avatar

Data dołączenia: 31 08 2006
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 3

Stan: Na Emeryturze
Świat: Calmera
Capality ma numer GG 16087821
Domyślny

Ponawiam pytanie bo zaraz zniknie w Spamie

Od jakiego lvla są spike sowrd i serpent sword??

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez --Ogorek-- Pokaż post
a od kiedy filmy są w .html?
Capality jest offline  
stary 15-06-2007, 16:54   #504
Goldscorpion
Użytkownik Forum

Goldscorpion's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2006
Lokacja: Katowice/Lędziny

Świat: czekam na nowy
Goldscorpion ma numer GG 9387970
Domyślny

pojawił sie już news na tibia.com
Goldscorpion jest offline  
stary 15-06-2007, 16:54   #505
Zibeq
Użytkownik Forum

Zibeq's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2006
Lokacja: Rz.

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Fajduhi
Profesja: Druid
Gildia: UH maker!!
Świat: Iridia
Poziom: 24
Poziom mag.: 39
Domyślny Omg

Jak Was czytam to mi się nie dobrze robi.
Jak od tibi 7.6 sorce sobie expily na wyloozce i byle dzieci neo 7-12 letnie robily druidow sorow i sobie graly bezproblemowo to bylo dobrze?
teraz przynajmniej CipSoft zbalansowal wszystko .

Mateusz Dragon Wielki zienny exp +3,929,464 Tygodniowy +22,215,810 rekord dzienny :+14,141,141
Seromontis :dzienny exp +1,253,000 Tygodniowy +10,636,719
rekord dzienny :+5,581,785

widac roznice ?!

Najlepsze jest to że w tym upie obrazenia burstow beda zalezaly od dista :d!

///Hail sonek
stary 15-06-2007, 16:54   #506
SzlafRok
Użytkownik forum

Data dołączenia: 11 06 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sir Dark Archeon Pokaż post
No i co to ma wspolnego? Czytaj ze zrozumieniem. Po upie sorc czy drut sile opiera praktycznie tylko na mlvl, wiec nie bedzie roznicy duzej miedzy graczem 60/80 a graczem 250/80. Po upie mdw bedzie bil z sd za 600 w demca wiec bedzie potrzebowal z 15 sd na 1 demona tyle samo co duzo nizszy drut sorc z tym samym mlvl - dla porownania kina z podobnymi skilami bedzie solo bic demca 4-5x taniej. I wg ciebie to jest wporzadku?
tia tylko ze kinie pujdzie min z ~18 uh na demca (ofc jak by expił)
dodajcie Fe i macie koszt taki samy jak sorca/druta

hehe już widze
I need Druid for sio (D-hell) I pay 20% loot+100 bp mf
SzlafRok jest offline  
stary 15-06-2007, 16:55   #507
RoneTorun
Użytkownik forum

Data dołączenia: 15 06 2007
Lokacja: Torun R.one

Imię: Ghinx
Profesja: Elite Knight
Świat: Pacera
Poziom: 183
Skille: 666/666
Poziom mag.: 9
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sir Dark Archeon

po pierwsze MDW nie będzie walił po 600 tylko po 900-1000 bo widziałem na ts :> i nie prawda ze walił demca na 6 sd tylko na 4-5 i mu to nie nierobi ,że z 2 sd więcej straci...chłopczyku on po 1-2kk na lvl wydaje i czy mu 100-200k zrobi duża różnicę? nie nic mu to niezrobi przy jego loocie nawet niezobaczy różnicy
RoneTorun jest offline  
stary 15-06-2007, 16:55   #508
Longaar
Użytkownik Forum

Longaar's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2006

Imię: Longaar
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 104
Poziom mag.: 67
Domyślny

Czytam wypowiedzi typu: knight był lata udupiony, zobaczycie jak to jest teraz się męczyć itp itd. Odpowiedzcie sobie na pytanie... Biorąc za przykład Seromontis'a - Knight'a który ładuje expa dziennie tyle ile mało kto, czy to knight byłsłaby czy większość graczy którzy nimi grali, bo znam naprawdę wielu knightów, sam grałem knightem, i jeżeli się postarać to można dorównywać Master Sorcowi i to za wiele niższą stawkę. Ale to jest mało ważne teraz gram sorcem i mnei ten update nie przejmuje, dalej będe grał nawet jeżeli ma być gorzej.

Ktoś pisał że sorc śmiał się z knighta że małe hity dawał - tak ale kto się śmiał bo przypuszczam że większość tych śmiejących się to nooby bo każda profesja na większym lvlu raczej szanuje inne profesje pod warunkiem że wie cokolwiek o grze.
Kiedy sorcowi dali popęd chyba 2 lata temu to pamiętam że knight płakał, że to niesprawiedliwe. To cholera teraz się cieszcie z tego że wam teraz będzie lepiej niż kiedyś a nie z porażki sorca. Bo jeżeli śmiejecie się z sorców - to oznacza że jesteście tacy sami jak ci co śmiali się z was w poprzednich update i pokazujecie swoją prawdziwą wartość - czyli żadną. Wszystko wymaga pokory.

Teraz trochę dla uspokojenia... Z wiadomego tylko mi źródła przekazuję niektórym że postacie magiczne zostały dodatkowo osłabione na test serwerze żeby test skupił się na knightach i palkach, po update postacie magiczne będą słabsze ale nie tak jak na test serwerze więc przedwcześnie jedni rozpaczacie a drudzy się cieszycie.
stary 15-06-2007, 16:57   #509
Sir Dark Archeon
Użytkownik Forum

Sir Dark Archeon's Avatar

Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Gdynia

Profesja: Elder Druid
Świat: Grimera
Poziom: 133
Skille: 23/28
Poziom mag.: 74
Sir Dark Archeon ma numer GG 8764136
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez TeRcIk Pokaż post
Proponuje zrobic ek/rp bo sie zalamiesz/powiesisz po upie ; ))))
Haha - nie... poczekam do upa zobacze na ile zmienili to co bylo na t-serwie. Jak bedzie zjebane to bede grac moim 114 ek. Choc pewnie szybko mi sie znudzi bo latwiej bedzie niz teraz sorcem czy drutem. Ale przynajmniej siana nacykam tak by drutem to zwascic . Wiec sobie spoko dam rade.
Skoro moglem zrobic druta 50+ na tibi 7.5 to i 8.0 przezyje.

A burze sie bo tu chodzi o zasady i o uczciwe wyrownanie profesji, a nie wywracanie wszystkiego do gory nogami. Tyczy sie to zarowno kina palla jak i magicznych. Bo jak z...bia ten up, to w ziomowym znow bedzie ze magiczne beda silne a was udupia. A to nie o to przeciez chodzi.
Sir Dark Archeon jest offline  
stary 15-06-2007, 16:57   #510
Duke Dran
Użytkownik Forum

Duke Dran's Avatar

Data dołączenia: 23 08 2005

Duke Dran ma numer GG 13923094
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez SzlafRok Pokaż post
to miał być żart ?
jeśli nie to puknij się w łep do 70 mlvl stukac runki ?
Mialem na mysli te niskie lvle ale to chyba nie w temacie xD
Duke Dran jest offline  
stary 15-06-2007, 17:03   #511
Juhhhhy
Użytkownik Forum

Juhhhhy's Avatar

Data dołączenia: 31 03 2007
Lokacja: Dziupla

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Dashers
Świat: Olympa/Saphira
Poziom: 265
Skille: 115/85
Poziom mag.: 28
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Longaar Pokaż post
Czytam wypowiedzi typu: knight był lata udupiony, zobaczycie jak to jest teraz się męczyć itp itd. Odpowiedzcie sobie na pytanie... Biorąc za przykład Seromontis'a - Knight'a który ładuje expa dziennie tyle ile mało kto, czy to knight byłsłaby czy większość graczy którzy nimi grali, bo znam naprawdę wielu knightów, sam grałem knightem, i jeżeli się postarać to można dorównywać Master Sorcowi i to za wiele niższą stawkę. Ale to jest mało ważne teraz gram sorcem i mnei ten update nie przejmuje, dalej będe grał nawet jeżeli ma być gorzej.

Ktoś pisał że sorc śmiał się z knighta że małe hity dawał - tak ale kto się śmiał bo przypuszczam że większość tych śmiejących się to nooby bo każda profesja na większym lvlu raczej szanuje inne profesje pod warunkiem że wie cokolwiek o grze.
Kiedy sorcowi dali popęd chyba 2 lata temu to pamiętam że knight płakał, że to niesprawiedliwe. To cholera teraz się cieszcie z tego że wam teraz będzie lepiej niż kiedyś a nie z porażki sorca. Bo jeżeli śmiejecie się z sorców - to oznacza że jesteście tacy sami jak ci co śmiali się z was w poprzednich update i pokazujecie swoją prawdziwą wartość - czyli żadną. Wszystko wymaga pokory.

Teraz trochę dla uspokojenia... Z wiadomego tylko mi źródła przekazuję niektórym że postacie magiczne zostały dodatkowo osłabione na test serwerze żeby test skupił się na knightach i palkach, po update postacie magiczne będą słabsze ale nie tak jak na test serwerze więc przedwcześnie jedni rozpaczacie a drudzy się cieszycie.

dorownywac powiesz mi moze ze 159ek wbije wiecej expa niz 159ms?...chyba masz swoj inny wymiar phii... a moze co przez te lata knight nie byl udupiany wbijajac na samych smokach ledwo 70k expa/h , a taki sorek idzie sobie na hydry ma 200 fajnie co nie ??.. kwestia szybszego expa 159ek na behe i 159ms , nie mam pytan czlowieku ile ty grasz w ta gre?..
Myslisz ze co knight tak duzo dostal po tym upie wez pod uwage ze zabrali nam explo z ktorego moglem ja osobiscie uderzyc 300+ wiec na ture dawalo mi to moje max melee kolo 300+ explo 300+ = 600 prawda a nie jak teraz bedzie 450 melee i ile 50 z explo??... wiec wcale nam duzo nie dali tylko hit wiekszy.. ktory i tak jest mniejszy od combo zadawanego przez moje explo+sword.. pomyslcie nad tym co napisalem i sie dopiero wypowiedzcie..
Juhhhhy jest offline  
stary 15-06-2007, 17:12   #512
Angel of Death
Użytkownik Forum

Angel of Death's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: Szczecin

Stan: Na Emeryturze
Imię: ---
Poziom: 62
Skille: 84/70
Poziom mag.: 15
Domyślny

W nowym newsie na tibia.com jest mowa o magicznych napojach zwiększających skille/magic lvl na określony czas ]:> Oraz o trofeach na ścianę (głowy potworów).

Ostatnio edytowany przez Angel of Death - 15-06-2007 o 17:16.
Angel of Death jest offline  
stary 15-06-2007, 17:14   #513
Erytreja
Użytkownik Forum

Erytreja's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2006
Lokacja: Zeal Kingdom

Profesja: Druid
Świat: Guardia
Poziom: 24
Poziom mag.: 20
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Juhhhhy Pokaż post
dorownywac powiesz mi moze ze 159ek wbije wiecej expa niz 159ms?...chyba masz swoj inny wymiar phii... a moze co przez te lata knight nie byl udupiany wbijajac na samych smokach ledwo 70k expa/h , a taki sorek idzie sobie na hydry ma 200 fajnie co nie ??.. kwestia szybszego expa 159ek na behe i 159ms , nie mam pytan czlowieku ile ty grasz w ta gre?..
Myslisz ze co knight tak duzo dostal po tym upie wez pod uwage ze zabrali nam explo z ktorego moglem ja osobiscie uderzyc 300+ wiec na ture dawalo mi to moje max melee kolo 300+ explo 300+ = 600 prawda a nie jak teraz bedzie 450 melee i ile 50 z explo??... wiec wcale nam duzo nie dali tylko hit wiekszy.. ktory i tak jest mniejszy od combo zadawanego przez moje explo+sword.. pomyslcie nad tym co napisalem i sie dopiero wypowiedzcie..
W wiekszosci masz racje, ale, że teraz knight bedzie mnie walil to tylko troche masz racje. Pamietaj, ze nie wastujesz na explo. ;P Wystarczy tylko bron kupisz i uh'y, nie musisz juz kupowac explo za kosmiczne ceny(joke).

Ukryty tekst:
14:29 Aroc Letre [8]: buy Boh potem bo ni mam kasy

Jeśli mówisz TAK update i wnerwiają Cię magowie i druidzi, którzy myślą tylko o sobie (o postaciach magicznych) i chcą tylko robić PG( a nie grają dla zabawy), skopiuj to do swojej sygnatury !!!

BTW. Sam też czasami gram druidem (i fajnie się gra)
Erytreja jest offline  
stary 15-06-2007, 17:21   #514
Hestrial
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 03 2006
Lokacja: Wa-wa

Imię: Hestrial
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Thoria
Poziom: 137
Poziom mag.: 71
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Juhhhhy Pokaż post
A wiesz ile za to płaci i jak wastuje? o00
stary 15-06-2007, 17:23   #515
DrazoreQ
Guest

Domyślny

Jednym SŁowem Najgorszy Update Jaki MÓgŁ ByĆ ...
Nie Mogli Czegos Innego WymyŚlec Tylko Udupiac Macziczne Postacie... Zalll!!

stary 15-06-2007, 17:26   #516
Krwioplaczasty
Guest

Domyślny

@UP
ZAL to ty jestes i przestancie lamentowac jest juz update ?? nie wienc co sie rzuciacie i poco idzcie na rower bo ladna pogoda a nie sie wkur... relax i spokoj to poodstawa

stary 15-06-2007, 17:29   #517
Juhhhhy
Użytkownik Forum

Juhhhhy's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DrazoreQ Pokaż post
Jednym SŁowem Najgorszy Update Jaki MÓgŁ ByĆ ...
Nie Mogli Czegos Innego WymyŚlec Tylko Udupiac Macziczne Postacie... Zalll!!
Jakos ci co umieja grac w tibie nie placza a ty tak czemu? odp- nie pojdziesz na hydrki solo i nie wbijesz 200k tylko na smokach zajetych po 50k ? teraz to bedzie fajnie:>
Juhhhhy jest offline  
stary 15-06-2007, 17:30   #518
Juhhhhy
Użytkownik Forum

Juhhhhy's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hestrial Pokaż post
A wiesz ile za to płaci i jak wastuje? o00
Wolalbym wastowac swoja kase aby wbijac tyle expa co bil sor. np goroma dems..
Juhhhhy jest offline  
stary 15-06-2007, 17:31   #519
Pacz_mag
Guest

Domyślny

@krwioplaczasty
U mnie deszcz pada xD.

@topic
Niema co sie wkurzac bedzie dobrze. Zawsze tak jest ze przed up'datem wszyscy gadaja ze bedzie dupnie, a po okazuje sie ze jest super i wogule.
Pytam jeszcze raz bo nieznalazlem nigdzie. Czy ten czar dla knighta "boomerang" bedzie dla faac czy tylko pacc?

Ostatnio edytowany przez Pacz_mag - 15-06-2007 o 17:33.

stary 15-06-2007, 17:33   #520
Juhhhhy
Użytkownik Forum

Juhhhhy's Avatar

Domyślny

a moze zostaly magom odjete obrazenia ale za to dojda nowe rozdzki od okreslonego lv ktore nie zostaly pokazane na test aby zrobic jakies zamieszanie zeby bylo pisane...
Juhhhhy jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania