|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#81 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 03 2004
Lokacja: Sanok
![]() |
![]() co do wypadku Senny i Kubicy-były podobne. Podczas tych wyścigów wcześniej doszło do innych wypadków, z powodu którego na tor wjechał samochód bezpieczeństwa. U Senny (możliwe, że i u Roberta) opony w samochodzie straciły swoją temperaturę i uległy skurczeniu, co spowodowało najprawdopodobniej obniżenie zawieszenia o kilka milimetrów.
@down o tym wiem, mowie o zderzeniu nie o drazku od kierownicy. Aa i wbilo mu sie to w czaszke. Ostatnio edytowany przez Zamor1 - 12-06-2007 o 22:58. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#82 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 02 2006
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Senna umarł bo gdy udeżył w sciane, to pewna część wyleciała i mu prosto w te szkiełko w kasku poleciało przebiło na wylot i mu w mózg walneło.
up spoko niec do Ciebie nie mowilem xD Ostatnio edytowany przez Meryba - 14-06-2007 o 13:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Użytkownik Forum
|
![]() Kubicy po kolizji z Trullim uszkodziło się nadwozie i stracił przyczepność. Nie ma mowy o obniżeniu zawieszenia. Jak Senna się ścigał to była specyficzna sytuacja, wyjechał safety car i nie rozgrzał opon podczas wolniejszej jazdy.
![]() |
#84 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 04 2005
Lokacja: Lublin
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Wydaje mi sie, ze ten filmik pasue bardziej tu, anizeli do przyklejonego
http://www.maxior.pl/?p=index&id=58275&0 Wszystkie (chyba) wypadki smiertelne w formule 1 Jest jedna scena, poznacie, ktora to, a ja tylko dodam, ze ten kierowca ktory spowodowal wypadek dostal gasnica i zginal na miejsu. Ostatnio edytowany przez Kubon - 13-06-2007 o 09:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: Szczecin
Imię: ---
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 62
Skille: 84/70
Poziom mag.: 15
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zbanowany
Data dołączenia: 12 02 2007
Lokacja: Horyniec Zdrój
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Szybki'lols
Profesja: Knight
Gildia: Death Ruthless
Świat: Unitera
Poziom: 44
Skille: 73/72
Poziom mag.: 5+
|
![]() MASAKRYCZNY FILM....
najgorsze w tym,ten koleś co szedł przez przejazd i jak w niego jeb$%@!! koleś polecial z dobre 5M... masakra ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 02 2006
![]() |
![]() O tym co go je** to też widziałem a wiedziałeś że po tym walnięciu wyleciała mu gaśnica i walneła tego co jechał i Go zabiło również.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 05 2007
|
![]() Ja nie wiem gdzie wy widzicie tą gaśnice...Ja nie mogę się tego dojrzeć... [']
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 04 2005
Lokacja: Lublin
![]() |
![]() Bo na tym fimlmiku tej gasnicy nie widac. Czasem trzeba cos przeczytac.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2005
Świat: Aurora
|
![]() Dziś FIA ujawniła dane z bolidu Roberta Kubicy, który uległ makabrycznemu wypadkowi podczas Grand Prix Kanady. Zapis z czarnej skrzynki wykazał, że przeciążenia podczas uderzenia wyniosły 75G!
Analiza danych potwierdziła przebieg wypadku - po kontakcie pomiędzy Kubicą a Trullim spojler w bolidzie Polaka urwał się i wpadł pod koła pozbawiając Roberta kontroli nad bolidem. W chwili uderzenia Kubica miał na liczniku 230km/h. W raporcie FIA można przeczytać, że wszystkie elementy systemu bezpieczeństwa zadziałały bez zarzutu i to im Robert zawdzięcza zdrowie i życie. „Jesteśmy zszokowani wypadkiem Kubicy, ale z drugiej strony byliśmy bardzo szczęśliwi widząc, że Robert wyszedł z wypadku praktycznie bez urazów. Jesteśmy bardzo zadowoleni z zachowania nadwozia i komory bezpieczeństwa”, powiedział Dyrektor Techniczny zespołu BMW Sauber - Willy Rampf. „Nigdy nie szukaliśmy kompromisów jeśli chodzi o nadwozie i nigdy nie zbliżaliśmy się do limitów dotyczących wagi. Zawsze zachowujemy margines bezpieczeństwa i tym razem zostaliśmy nagrodzeni.” „Nie można zapominać, że komora bezpieczeństwa to bardzo skomplikowana konstrukcja - składa się z ponad tysiąca elementów zbudowanych z włókna węglowego, kevlaru, struktur plastra miodu i metalu.” Nic dodać, nic ująć.
Ostatnia wizyta: 21-01-2008 o 20:41 Ostatnio edytowany przez Hellraiser - 21-06-2007 o 15:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#91 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 02 2007
Lokacja: Marki
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Platinum Duck
Profesja: Elder Druid
Świat: Danera
![]() |