Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 28-06-2007, 12:21   #101
Avalanche
Użytkownik Forum

Avalanche's Avatar

Data dołączenia: 02 04 2004
Lokacja: Rzeszów

Profesja: Paladin
Świat: Elysia
Poziom: 40
Skille: 72/53
Poziom mag.: 13
Avalanche ma numer GG 4506229
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez elfo.del.bien Pokaż post
Dokladnie, a hity z sd to juz zupelnie jest porazka... knight polowe sd ma za darmo!!!
Żeby to wszystko trzymało się kupy powinni obniżyć ceny run ofensywnych dwukrotnie i zmniejszyć koszty ich wytwarzania, bo w tej chwili 55 paladyn bije z power bolta za 6gp niewiele mniej niż 55 sork z sd, które kosztuje ponad 200...
Avalanche jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 28-06-2007, 12:35   #102
Konrad_darnoK
Guest

Domyślny

Osobiście uważam że może trochę za mocno pociął Cip-Soft magiczne postacie, ale:

- Knight żeby dobrze expić nawet po update musi mieć skille co najmniej 80-80
- nabicie takiego skilla na Monku oznacza 230h przy kompie (nie mówimy o cheaterach)
- na światach n-pvp 230h zamienia sie w conajmniej 300h trenienia
- przez te 300h expienia na paccu nawet noob-sorc lub noob-druid zrobi 10k exp/h
- to nam daje ze w tym czasie ma juz ponad 3kk expa, czyli około 60 lvla
- trochę kumający gracz zrobi przez 300h magiczną postacią ~80 lvl,
- wiec jak knight skończy trenić ma ~20 lvl, a w tym czasie jego magiczny kolega zrobi ~80 lvl,

PS: Dobry Knight to Knight ze skillem 90, wiec sami przeliczcie ile za czas takiego trenienia nabije Sorc/Drut

Pozdro

stary 28-06-2007, 13:02   #103
mago
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 03 2004

Imię: Bolbochan
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 136
Skille: 98/60
Poziom mag.: 22
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kamiliusz Pokaż post
taaaa, a masz sorca lub druida na 120 poziomie? sproboj sobie jak milo sie gra. mam 72 mlvl a mnie ogarnia czarna rozpacz. vis zmniejszony z 250+ na 196. to jest balans? bylem z kolega palkiem (81 lvl) na spacerze po nowych wyspach i i tylko 4 (slownie: cztery) razy mialem wiecej expa od niego. a w tym momencie on juz ma wiecej hp i capa odemnie. nie ma to jak balans
1. Capa faktycznie pal ma wiecej ale coz z tego bolty waza krocie w porownaniu do manasow.
2. Hp faktycznie tez ma wiecej ale ty masz wiecej many i leczysz sie granem a nie uhem czy vita.
3. en pal zeby miec wieksze hity od ciebie musial uzywac power boltow , nie wiem co ty uzywales czy visa czy morta , ale w takim razie masz tyle many ze mogles wave walic ;P a pal by lurowal.
4. Masz przebogaty arsenal ataku w porownaniu do pala ktory jest szalenie uposledzony jesli chodzi o bicie ilus naraz.
5. Nie na samym visie expienie polega - przyzwyczajenia sorcow z okresu taniej many kiedys bylo inaczej i jakos nikt nie narzekal tylko kupowal tony hmm , gfb , sd czesciowo dorabiajac czesciowo opierajac sie na fermach i jakos nawet wtedy sorce zarabialy.
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz
mago jest offline  
stary 28-06-2007, 13:13   #104
--Cienius--
Użytkownik Forum

--Cienius--'s Avatar

Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie

Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
Domyślny

jestem bardzo zadowoalony 82 sworda i gs w lapie czasami biore Thornbacka na shoota (300hp) Na dragach 0 waste (czasami nawet 1 exurki nie schodzi) Praktycznie co hit 100+ 200 + itd

UPDATE ROX
wszystko kupilem co trzeba cały komplet parcela napisałem na góże nick a na dole miasto wlozylem kase i zucilem parcel do skrzynki niestety parrcel leżał
na skrzynce i szybko koles mi zakosil niewiem oco chodzi ale naprawcie mi to blagam 10cc to niejest malo (a tamten koleś mi nieodda wienc jestem tak wkużony że zaraz wyżuce komp przez okno
Co ta tibia robi z dziecmi...
--Cienius-- jest offline  
stary 28-06-2007, 13:15   #105
Stev'lo
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hellogoodbye Pokaż post
Mam małą sprawe... piszcie knajci jaka macie bron jaki skill i po ile walicie
161 ek przy skillu 99 mial hit 440 w hydre z SCA ;p
jak wejdzie mu jakis lepszy to napisze

btw, sero okolo ~600 bije ;d

stary 28-06-2007, 13:16   #106
mazgier
Użytkownik Forum

mazgier's Avatar

Data dołączenia: 24 04 2006
Lokacja: Poznań

Profesja: Royal Paladin
Poziom: 93
Skille: ujdą
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mago Pokaż post
3. en pal zeby miec wieksze hity od ciebie musial uzywac power boltow , nie wiem co ty uzywales czy visa czy morta , ale w takim razie masz tyle many ze mogles wave walic ;P a pal by lurowal.
Power bolt - hity za ~300 - koszt=6gp. E-wave - hity za ~340 - koszt= ~150gp. Thank you...
stary 28-06-2007, 13:29   #107
Poprostu Pitbul
Użytkownik Forum

Poprostu Pitbul's Avatar

Data dołączenia: 22 11 2005
Lokacja: forum.tibia.pl i dział "Fake'i"
Wpisy bloga: 2

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ergid
Świat: Kradia
Poziom: 10
Skille: 30 SILY
Domyślny

Ja chcę już OTS pod Tibię 8.0:/.
Poprostu Pitbul jest offline  
stary 28-06-2007, 13:32   #108
Makartas
Użytkownik forum

Makartas's Avatar

Data dołączenia: 05 05 2007
Lokacja: Żagań

Imię: Slash Ezo
Profesja: Knight
Świat: Selena
Poziom: 16+
Skille: 60+/60+
Poziom mag.: 3+
Domyślny

Tak źle i tak nie dobrze... Czy ludzie potrafią tylko narzekać? Co update to zawsze ktoś ma pretensje co Cipsoftu-.-
Proponuje cofnąć tibie do 6.9 wersji i wtedy każdy będzie zadowolony ?
Ja ten update moge tylko pochwalić i pogratulować Cipsoftowi za pomysły
I oby tibia stawała się coraz ciekawsza :>
ot co ! xD
Makartas jest offline  
stary 28-06-2007, 13:55   #109
Marfu
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 05 2006
Lokacja: Jablonna

Świat: Harmonia
Poziom: 80+
Skille: a co to
Poziom mag.: 6
Domyślny

@iles tam up

"- Knight żeby dobrze expić nawet po update musi mieć skille co najmniej 80-80"

Haha - trzeba miec poziom, aby cie nie zabilo, a nie skil. Ja na swoim badziewniym skilu (bez skilowania osiagnietym) expie ze hej! A juz zwlaszcza ten drugi jest wazny - przeciez wiekszosc osob lata z dwu recznymi broniami. Mi sie obrona zatrzymala na 66...
Marfu jest offline  
stary 28-06-2007, 14:23   #110
Konrad_darnoK
Guest

Domyślny

Chodziło mi raczej o expienie i te hity Knightów, na które tak narzekają MS, pewnie że można expić na niższych skillach. Dobry skill to taki który Cię zadowala

stary 28-06-2007, 16:15   #111
Pr1nce
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 06 2007
Lokacja: WaWa

Stan: Niegrający
Domyślny

SUCHAJCIE : CZEMU W SIE DOSTOSOWUJECIE DO UPGRADE
A nie gracie tą postacia która wam najlepiej

Ja na tibi 7.92 grałem pale choc byl najslabszy teraz tesz gram nim

I wali mnie to czy moja postac jest słabsza czy silna i tak ja kocham

jest to smieszne jak rezygnujecie z postaci tylko dla tego ze cos cipy zrobily ....

A pozatym pall + knight mial 1 rok do dupy
to teraz niech maja sorce + druty 1 rok do dupy

I JEST SPRAWIEDLIWE !!!!
Pr1nce jest offline  
stary 28-06-2007, 16:32   #112
anasazi
Użytkownik Forum

anasazi's Avatar

Data dołączenia: 05 08 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pr1nce Pokaż post
SUCHAJCIE : CZEMU W SIE DOSTOSOWUJECIE DO UPGRADE
A nie gracie tą postacia która wam najlepiej

Ja na tibi 7.92 grałem pale choc byl najslabszy teraz tesz gram nim

I wali mnie to czy moja postac jest słabsza czy silna i tak ja kocham

jest to smieszne jak rezygnujecie z postaci tylko dla tego ze cos cipy zrobily ....

A pozatym pall + knight mial 1 rok do dupy
to teraz niech maja sorce + druty 1 rok do dupy

I JEST SPRAWIEDLIWE !!!!

ROK!?!?!? ja siedze w tym kolo 5 lat i przez te lata Rycek miał tyle ile my z ZuS-u, a w miedzyczasie jeszcze mu trening udupili ;]

WIEC JAK KURWA SLYSZE NARZEKANIA 15 LATKOW JACY TO ONI SKRZYWDZENI TO MAM DOSYC TEGO FORUM ...

PS: ja mam Rycka 50 lv skille takie jak powinien miec 30 lvlowy Knight i wale raz poraz 200 + w smoka wiec ogolem, maniacy co siedzieli tygodniami na treninieniu maja teraz lekka dolinke bo za darmo praktycznie takie hity osiagnelem ;]

pozatym W KAZDEJ GRZE MMORPG WOJOWNIK JEST SILNIEJSZY OD MAGA jesli sa na tym samym poziomie ...
stary 28-06-2007, 17:18   #113
Piccolo
Guest

Domyślny

Mnie sie akurat podoba ten update tylko zdenerwowalo mine to ze jak zrobili balans to zadne nowe czary nie byly dla facc No ale w życiu nie ma nic za darmo

stary 28-06-2007, 17:22   #114
Dark Hubi
Użytkownik forum

Dark Hubi's Avatar

Data dołączenia: 09 02 2006
Lokacja: Trójmiasto

Stan: Aktywny gracz
Imię: Dark Hubi
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Vinera
Poziom: 23
Skille: 15/22
Poziom mag.: 27
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez anasazi
pozatym W KAZDEJ GRZE MMORPG WOJOWNIK JEST SILNIEJSZY OD MAGA jesli sa na tym samym poziomie ...
Jesteś śmieszny. To postacie magiczne (pomijając kapłanów) są silniejsze w zadawanych obrażeniach. Wojownik to tank, który ma za zadanie skupić na sobie uwagę potwora... Ale jak wiadomo - Tibia jest inna.

Update przyniósł tego lata wiele zmian. Niestety większość z nich jest wg. mnie na minus. Hunty, niegdyś zbiorowe, teraz będzie można wykonywać samemu nie męcząc się. Rola druidów przestała się już prawie zupełnie liczyć. Magowie zadają mniejsze (lub bardzo zbliżone) obrażenia od rycerzy (jak napisałem wyżej - znane mi światy fantasy stawiają, pod względem zadawanych obrażeń, magów na najwyższym miejscu). Trening paladynem stał się zbyt łatwy. Dodano nowe, bezsensowne, czary.
Plusów nie będę wypisywał.
Dark Hubi jest offline  
stary 28-06-2007, 17:25   #115
Vevo
Użytkownik Forum

Vevo's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2007
Lokacja: Łódź

Stan: Na Emeryturze
Świat: Secura
Poziom: 53
Skille: 75/75
Poziom mag.: 5
Vevo ma numer GG 8954897
Domyślny

Ludzie narzekacie na postacie magiczne jak nic a nie pamietacie co bylo przed tym update ?? knight na 200 leve;lu mogl pasc od postaci magicznej na 50 leveluz dobrym mlvl -.-' nie dosc tego knight nie mial prawie gdzie expic solo bo slabe hity wchodzilo przyzwyczaice sie ze knight ma teraz fajnie mogliscie zagrac knightem przed update to byscie zobaczyli jak bylo fajnie ;] i tak bronie zeby uzywac ich 100% tzreba miec jakis tam level ... hi>>>post>>>yes>>>bye

Vevo jest offline  
stary 28-06-2007, 17:28   #116
Panicz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 07 2005
Lokacja: Olsztyn

Stan: Niegrający
Świat: Iridia
Poziom: ~
Poziom mag.: ~
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mago Pokaż post
1. Capa faktycznie pal ma wiecej ale coz z tego bolty waza krocie w porownaniu do manasow.
2. Hp faktycznie tez ma wiecej ale ty masz wiecej many i leczysz sie granem a nie uhem czy vita.
4. Masz przebogaty arsenal ataku w porownaniu do pala ktory jest szalenie uposledzony jesli chodzi o bicie ilus naraz.
5. Nie na samym visie expienie polega - przyzwyczajenia sorcow z okresu taniej many kiedys bylo inaczej i jakos nikt nie narzekal tylko kupowal tony hmm , gfb , sd czesciowo dorabiajac czesciowo opierajac sie na fermach i jakos nawet wtedy sorce zarabialy.
Mago ty moj serdeczniaku xD
O jakim bogatszym arsenale ty mowisz ? Teraz ? Ile jest rodzaji sperow teraz ? boltow ?No i doszly chyba explo arrowy dla palka...
Sorc jeszce walnie z e-wawe czy Ue ,ale druid z oslabionym visem to co poison storma zrobi ?
Kiedys owszem bylo inaczej,ale kiedys mogles zaraobic na hunta sprzedajac runki sorcem,a teraz niestety..........

Ktos tu pisal ze lament o 20 hp z vis,lament owszem ,bo to zawsze strata,ale chodzilo mi glownie o to ze zeby wzmocnic visa o 20 hp to 6 mlvl trzeba zrobic,kumasz ?

Dodam jeszcze ze teraz zaleja kanal trade oferty z dsm i innymi fajnymi itemami,co za tym idzie ceny spadna dramatycznie i zadna price list nad tym nie zapanuje....

Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez Panicz - 28-06-2007 o 17:47.
Panicz jest offline  
stary 28-06-2007, 17:56   #117
Tibernator
Użytkownik forum

Data dołączenia: 28 06 2007

Domyślny

szkoda mi tych co narzekaja na oslabienie siły magicznej :/ co wy chcecie zebyscie walili z sd na jednego strzala ?? przeciesz przed update sorc i druid to byly kozaki , rycerz wtedy byl biedny , a teraz jest w miare równo , a skoro uwarzacie ze jest nie równo to mogliscie pograc knightem albo paladynem przed update to byscie zobaczyli czy wtedy bylo zrównowarzenie postaci , a kurde płaczecie jak małe dzieci , idz do mamy przytul sie i wypłacz bo dzidzia w tibie niema jak grac
Tibernator jest offline  
stary 28-06-2007, 18:06   #118
Dark Hubi
Użytkownik forum

Dark Hubi's Avatar

Data dołączenia: 09 02 2006
Lokacja: Trójmiasto

Stan: Aktywny gracz
Imię: Dark Hubi
Świat: Vinera
Poziom: 23
Skille: 15/22
Poziom mag.: 27
Domyślny

Ej... sory... Ale postacie rycerze, kapłani, strzelcy i magowie powinni mieć różne zadania. Knight to tank / bloker. Kapłan leczy, a strzelcy i magowie zadają obrażenia. Nie chodzi o to, żeby gra była łatwa tylko aby się nią cieszyć. Starzy gracze wybierali profesje nie patrząc na to jakie zadają hity.

Co musiał robić czarodziej żeby zadawać takie obrażenia? Poświęcić czas na trening, kupić czar oraz wydać krocie na mana fluidy.
Co musi zrobić Knight? Kupić Broń.
Ja nie narzekam bo mi samemu spadną teraz hity, tylko dlatego, że tibia to gra MMORPG, która coraz bardziej odbiega od przyjętych zasad fantasy (odbiega w złą stronę).

@Down
Czy ja mówią że za słabo walę? Uważam, że Knight wali za mocno. Właściwie to wszyscy walą za mocno... Powinni o 25% wszystkim zmniejszyć obrażenia (+x% rycerzowi). Wtedy wyprawy na mocniejsze potwory trzeba byłoby organizować w większych grupach.

Ostatnio edytowany przez Dark Hubi - 28-06-2007 o 19:36. Powód: Mam zamiar udzielić odpowiedzi urzytkownikowi na dole. Uwarzam jednak, że nie warto pisać nowego posta.
Dark Hubi jest offline  
stary 28-06-2007, 19:05   #119
Progmaniak
Użytkownik Forum

Progmaniak's Avatar

Data dołączenia: 09 01 2006
Lokacja: /home/prog/

Stan: Na Emeryturze
Świat: Solera
Domyślny

oeneeen!!!!!!!!1111 z 250+ na 200, a to przesada, fakt!!! i do tego fakt ze ja wale ZAWSZE w tych granicach a knajty ma co chwile sparka!! no penwiem, to znaczy ze jeste gorszy i musze sie wyzalic na forum

idzcie spac, jak sie nie podoba to pograj w l2 gdzie masz dmg 5k+ na luzie
Progmaniak jest offline  
stary 28-06-2007, 19:48   #120
CentralBattleNet
Użytkownik Forum

CentralBattleNet's Avatar

Data dołączenia: 29 04 2007
Lokacja: cbn

Profesja: Elder Druid
Świat: ReFuGiA
Poziom: 39
Poziom mag.: 41
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez One of DiV Pokaż post
ehh..noob :\ uhy w spkepie po 3.5k za bp wiec niektorzy ek juz wczesniej je kupowali jak czasu niemieli...a co do reszty "druidow" to chyba nie jestescie elder...sio jest slabszy znacznie a do tego musisz widziec siochana osobe tak jak bys mial ja trafic uhem...czyli nie da sie przez sciane -,- zal
co do ludzi ktorzy twierdza ze ich "magiczne hity" spadly o jakies 10-15%... coz jak sie ma 40 lvl to moze...ale na innych to przesada i nie chodzi mi o same visowanie ale o taie cos jak sd :\ a mlvl idzie bardzo powoli :\
smieszny ludek jestes. albo nooba nie widziales albo sam nim jestes.
ze tez qrwa na tym swiecie sa jeszcze ludzie nie wiedzacy co to jest ironnia. za duzo tibi za malo szkoly widocznie. hehehe co do sio slabszego glupoty gadasz ze hej. bylo wyraznie zaznaczone ze sila czarow leczacych nie ulegnie zmianie.
bez powazania i nie pozdrawiam.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Elvena
Zresztą, 99% osób które wiem że używa NG, to ma to tylko dla opcji zmniejszania FPSów jak mają Tibię włączoną... Bo za bardzo RAM zżera
LMAO
CentralBattleNet jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania