Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 28-06-2007, 16:12   #41
Van007
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 10 2006
Lokacja: Bielsko-Biala

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Vi Mot Rubb
Świat: Obsidia
Poziom: 98
Skille: xx
Poziom mag.: 64
Domyślny

@up

Guess why?
Van007 jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 28-06-2007, 16:23   #42
Mociu15
Użytkownik forum

Mociu15's Avatar

Data dołączenia: 28 06 2007
Lokacja: Kraków

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Elera
Poziom: 27
Poziom mag.: 4
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Van007 Pokaż post
ale nie wkurzyl bys sie troszke majac powiedzmy 120lvl i nagle majac sile,masz gowno?

Ja sie wkurzałem jak było update zimowe 2005 jak knightów udupili -.-

Przed update sorc mógł zabić knighta który ma 20lvli więcej bez problemów!
A teraz? nie wiem...
Mociu15 jest offline  
stary 28-06-2007, 16:27   #43
Van007
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mociu15 Pokaż post
Ja sie wkurzałem jak było update zimowe 2005 jak knightów udupili -.-

A teraz? nie wiem...
Czym udupili,bo jakos sobie nie przypominam.
Btw knight to najprostsza postac do gry,bot+lampisz sie w monitor,wiec w czym problem?Naprawde nie rozumiesz,ze teraz sie zacznie masowe uzywanie botow na pall/knight?pallem/knightem dobry skrypt i nic nie robiac masz 100k/h ;o
Van007 jest offline  
stary 28-06-2007, 16:37   #44
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mociu15 Pokaż post
A teraz? nie wiem...
No ta, jak ten knight był opóźnionym w rozwoju sześciolatkiem z gruźlicą i amputowanymi kończynami górnymi. Bo w końcu JAK niby miałby sobie ten knight dać radę, skoro jego UH jest 1,5x silniejszy od SD tego sorca, ponadto może go 2 razy częściej użyć (mniejszy exhaust) i ma ich prawdopodobnie więcej? No jak tu nie paść, mając przewagę (nie mówię, że knight zabije sorca, mówię, że spokojnie mu ucieknie - i na odwrót, na w miarę wyrównanym lvlu sorc jest w stanie bez problemu uciec przed knightem)?

Miałem tu już nie pisać, ale nie mogłem się powstrzymać ;s
stary 28-06-2007, 16:46   #45
Van007
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
No ta, jak ten knight był opóźnionym w rozwoju sześciolatkiem z gruźlicą i amputowanymi kończynami górnymi. Bo w końcu JAK niby miałby sobie ten knight dać radę, skoro jego UH jest 1,5x silniejszy od SD tego sorca, ponadto może go 2 razy częściej użyć (mniejszy exhaust) i ma ich prawdopodobnie więcej? No jak tu nie paść, mając przewagę (nie mówię, że knight zabije sorca, mówię, że spokojnie mu ucieknie - i na odwrót, na w miarę wyrównanym lvlu sorc jest w stanie bez problemu uciec przed knightem)?

Miałem tu już nie pisać, ale nie mogłem się powstrzymać ;s
juz CIe kocham za styl wypowiedzi <333
Tak trzymac!
Van007 jest offline  
stary 28-06-2007, 17:44   #46
Terry664
Użytkownik Forum

Terry664's Avatar

Data dołączenia: 23 04 2005
Lokacja: Twoja Stara

Profesja: Elder Druid
Świat: Celesta
Domyślny

Co jest Dominiczku (Mamba) nie bedziesz mógł uzywac swych botów itp. Co nie ?

"Piechota Morska to nie zawód, to orientacja seksualna."
Terry664 jest offline  
stary 28-06-2007, 18:22   #47
Gorn Valorian
Użytkownik Forum

Gorn Valorian's Avatar

Data dołączenia: 20 11 2005
Lokacja: Siemce

Poziom: 47
Skille: 73/73
Poziom mag.: 5
Gorn Valorian ma numer GG 5998611
Domyślny

Co mi sie spodobało w update... hmm... to że wale hity z f-axe'a średnio po 150 (tylko nie wyjeżdzać że słabe - cieszę się tym co mam). Od razu zachciało mi się nim grać. No i oczywiście nowe bronie - można sobie zrobić "Zestaw rzeźnika".

Minusy? Ofensywne czary tylko dla Pacc'a (Cip jest skąpy czy co?) i najgorsze ... Exura mnie leczy średnio po 20 . Nie testowałem LMM/HMM ale też napewno hity lecą ze strony żal.pl.

@Sorci/Druty
Nie marudzcie że macie cianqo. Mieliście swoje "lata tłuste", a my "chude". Teraz się to odwróciło więc doświadczcie "knajtowego" cierpienia przez duże "K". A Sorci niech się nie martwią bo następny update będzie balance sorc-drut z czego drut ma wyjść na "+".

To chyba wszystko, jak co to editne posta i coś dopisze .
stary 28-06-2007, 18:30   #48
Alcaph
Użytkownik forum

Data dołączenia: 27 06 2007
Lokacja: Będzin

Imię: Alcaph
Świat: Candia
Poziom: 11
Skille: 58/59
Poziom mag.: 3
Domyślny

Ja uważam ten Update za udany. Wydaje mi się, że wszyscy przyczepili się do tego zbalansowania postaci, fakt, kiedyś magowie mieli zdecydowanie lepiej. Teraz będzie trochę inaczej. Pewnie przy następnym update znowu wykombinują.
I tak zawsze znajdzie się ktoś, komu zmiany nie będą się podobać ;]
Alcaph jest offline  
stary 28-06-2007, 19:32   #49
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Van007 Pokaż post
po 2 nie rozmieszaj mnie,ze sa procentowe,a co moze znasz dokladny kalkulator na jakim sa opracowywane obrazenia etc?
70 lvl 60 mlvl - 2% za lvl , 3 % za mlvl - >
Cytuj:
Siła twoich czarów wynosi 320 %
teraz 1 % za lvl 4 % za mlvl ->
Cytuj:
Siła twoich czarów wynosi 310 %
az tak boli to?
Cytuj:
155 ek bije exori gran pvp 400 prz y mnie wiec oczym rozmawiamy?
Taktaktaktak, tylko ze teraz Exori gran to "stare" exori...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mazgier Pokaż post
O'RLY? Kiedy ostatni raz włączyłeś Tibię?
Ya Rly, 20 min temu

Cytuj:
Nie widzisz czy nie chcesz zobaczyć? Gdyby to było tylko 15% nikt by nawet nie pisnął...
miech przed update gdyjeszcze nic sie nie zmienilo to juz krzyczeli...
Cytuj:
A kiedy to niby sorc mógł cos takiego zrobić? Chyba, ze masz na myśli UE, tylko, ze to nie było za 55gp.
MF = jak dobrze wejdzie to i 120 da = 6x vis, jezeli bijesz po 160 to dodajac wanda masz ponad 1000 dmg, (jeden mf jak dobrze wejdzie, jak zle to dwa)
stary 28-06-2007, 21:48   #50
Atheling
Użytkownik forum

Data dołączenia: 15 08 2006
Lokacja: Płock

Imię: Atheling
Profesja: Elite Knight
Świat: isara
Poziom: 55
Skille: 80/80
Poziom mag.: 6
Domyślny Korekta

[quote=Gremlin;1518351]1. Paladyn zeby przekroczyc 300 damage z power bolta to potrzebuje ~100 distance, to nie jest znowu taki calkiem normalny distance na 100 lvl, ciosy po 400-600 to chyba z assasin starow ktore sa DROZSZE niz SD i jeszcze nie zawsze trafiaja.

Mala korekta mam 94 dist i z p bolca w wyverne wyciolem 303

Mam 93 palka 94 dist i uwazam ze magom druidom ladnie okrojono dmg , bardzo rozsadnie, ale palki i rycki mogli by zmiejszyc o jakies 10-17 % bo jednak uwazam ze 50 rp czy ek nie powiniem solowac Dl-a zbyt latwo, a teraz to sie nawet dzieje.
Atheling jest offline  
stary 28-06-2007, 21:56   #51
Szybki'lols
Użytkownik Forum

Szybki'lols's Avatar

Data dołączenia: 17 06 2007

Szybki'lols ma numer GG 12231069
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Maamba Pokaż post
26 Czerwca 2007 roku CipSoft wprowadzil kolejna aktualizacje do gry.Mialo to byc wyrównianie profesji,a konkretnie polepszenie Palla i Knighta a pogorszenie dmg Sorca i Druida.Ale czy jednak CipSoftowi sie to udało?Nadchodzacy update przyniusł z sobą nowe wyspy,potowry,itemki i także kosmiczne hity pallków i knightów.Czy tak miało byc?
Ten Update to chyba najwieksza porażka CipSoft, długo zapowiadany balans profesji spowodował odwrócenie ról.Po tym updacie Knight i Palladyn stali sie najpoterzniejszymi profesjami a postacie magiczne nie potrzebne.
A ja myślałem że twoja...
Szybki'lols jest offline  
stary 28-06-2007, 22:13   #52
Grelix
Użytkownik Forum

Grelix's Avatar

Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: W domu

Gildia: Pocket Aces
Świat: Antica
Poziom: 45
Poziom mag.: 44
Domyślny

No i? A jak sorki i druci byli lepsi przez cala tibie a teraz kilka dni po update juz wielka afera ze pall i knight lepszy?

---Pomoz Glodnym Dzieciom---
www.pajacyk.pl
www.polskieserce.pl
Grelix jest offline  
stary 28-06-2007, 22:22   #53
mazgier
Użytkownik Forum

mazgier's Avatar

Data dołączenia: 24 04 2006
Lokacja: Poznań

Profesja: Royal Paladin
Poziom: 93
Skille: ujdą
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin Pokaż post
1. Paladyn zeby przekroczyc 300 damage z power bolta to potrzebuje ~100 distance
Wystarczy ~95 a to jest dość często spotykane. Przy tym power bolt kosztuje 6gp/szt. Tycia różnica w porównaniu z SD, nieprawdaż?

Cytuj:
2. Necro kladles na 1 wave... kto inny moze polozyc necro teraz/przed update na 1 strzal (no moze rycerz z wiekszego exori przy skillach 95+).
Za to teraz może spokojnie na 2-3 hity. Za darmo. E-wave, gdybyś nie pamiętał, kosztuje 280 many.

Cytuj:
Tydzien temu.
1-2 UHy to 150-300gp, czyli 3-6 fluidow.
LOL? na jakim levelu??? Jak rozumiem zakładasz bicie bez m-shielda więc minimum na 120, żeby nie paść na 1 kombo. 3-6 fluidów to chyba tylko jeśli jakimś cudem DL nie bije? Bo, o ile się nie mylę 1 UH spontaniczny to jakieś 1,5-2 mf a jakoś nie wyobrazam sobie używania exury gran podczas walki z DL-em. Dziś widziałem knighta 86lev, który walczył z DLem i dragiem jednocześnie, zabił oba i zużył 2UH na całość... Spróbuj zrobić to magiem na tym levelu...

Cytuj:
Co zmieniono to ze rycerz troche dostal rozpedu na wyzszych skillach i powolutku rosnie z lvl,
"Troche"???? "powolutku"??? uważasz, że możliwość wyczyszczenia całego POI dragon lair za cenę 4 UH to "trochę rozpędu" ????
Cytuj:
Na w miare normalnych lvl (do 150?) sila magi naprawde sie az tak nie zmienila...
Marne 25-30% mniej. Rzeczywiście, nie ma o czym wspominać...

Cytuj:
Skoro mowimy o ludziach z wysokimi skillami.
Druid 133 lvl, 80 mlvl 150-250 z exori vis... tyle ze ja bije 2 razy szybciej niz on z avengera i kazdy cios mi wchodzi.
Doprawdy? Każdy? Znaczy, potwory nigdy Ci się nie przemieszczają? Taki jesteś turbo-szybki w rękach, że zawsze zdążysz się właściwie ustawić?? Bijesz 2x szybciej? I nigdy nie musisz się w walce leczyć??? Exhaust Cię nie dotyczy??? I tak wogóle - manę masz za darmo?

Cytuj:
Wyklad z % by Gremlin
Przed update Bebilon rycerz lvl ~150, skill 96 + 4 (sword ring) z Avengera max hit 300+.
Obecnie rycerz lvl 123 skille 101 + 4 (pewnie tez ze sword ringiem) cios z Avengera max 400+
Roznica wynosi 25%, z tego 5-7% nalezy odliczyc za roznice w skillach, tak wiec roznica wynosi 15-20% dla max hittu.
to sobie jeszcze sprawdź, jak się zmieniła częstotliwość skutecznych trafień...
stary 28-06-2007, 22:56   #54
Mbaton
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 12 2005

Świat: Furora
Poziom: 100
Domyślny

Po prostu pokrzywdzeni/polepszeni zostali Ci co aktualnie są high levelami. Bo co na nowym świecie? Sorc do 70 poziomu nie będzie widział różnicy, grając od początku po update na tym charze. A skillowanie knightem już nie będzie takie proste, hmm? I do tego na świecie non-pvp. A Paladyn też, aby wzmocnić swój distance, od którego teraz tak wiele zależy musi się nie lada napracować. Ale jak on to zrobi? Przy ilu dista będzie musiał brać stop atk per 1sec. skillując z monkiem?

A jeśli chodzi o spór na starych światach... Bo cały czas nie możecie zapomnieć o tamtych czasach (przed update) i coś się nie zapowiada, aby się to zmieniło. To ja też powrócę: Knight/Paladyn musiał się o wiele bardziej napracować, by zrobić 100lvl niż Sorc/Druid. Gdy oni od 8lvlu musieli poświęcić cenne godziny na skillowanie, Sorc i Druid już mogli expić z wygodną różdżką. Na samym początku Knight i Paladyn namęczyli się, aby później expić szybciej i wygodniej. Ale to wcale tak nie wyglądało. Nawet, gdy Knight uzyskał skille 70/70 na 8lvlu, to w końcu i tak musiał znów wrócić do treningu, lub patrzeć na te marne 100-ki, wypracowane tyloma godzinami treningu... W tym samym czasie, męczarni rycerzy i paladynów, sorc i druid wciąż rośli w siłę. Nie trenując mlvlu, ich większa siła dała się zauważyć z każdym lvlem.

I TO JEST WŁAŚNIE TO WYRÓWNANIE PROFESJI! Teraz, zarówno Knight, Paladyn jak i Sorc, Druid muszą tyle samo trenować swoje atuty, aby być na samym szczycie. I jeśli teraz mówicie, że sorc i druid to gówno, to zrozumcie jak musieli się czuć nic nie znaczący wcześniej knighci i paladyni. Trochę szacunku do tych poniewieranych profesji.

Pozdrawiam, Mbaton~
stary 28-06-2007, 23:09   #55
Cygan Slejter
Użytkownik Forum

Cygan Slejter's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2006
Lokacja: Jawor
Wpisy bloga: 1

Profesja: Rookstayer
Domyślny

@up

ku... mistrzu, pokaż mi gre online gdzie mag nie jest najsilniejszą profesją??Zawsze tak bylo i jest.
Chce ci sie grac knightem to graj Knightem, od samego poczatku przeciez wiesz na co sie porywasz
Pieprzycie ze mag najsilniejszy?? nie podoba ci sie to idz na inna gre online i zobaczymy czy twoj Knight bedzie super mega Son goku

co za muły

jeden wielki żallllllllll

dobrze ze juz nie gram w ten syf bo jest coraz gorzej z update na update

i w dupie mam ze mnie zjedziecie
stary 28-06-2007, 23:14   #56
Mbaton
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cygan Slejter Pokaż post
@up

ku... mistrzu, pokaż mi gre online gdzie mag nie jest najsilniejszą profesją??Zawsze tak bylo i jest.
Chce ci sie grac knightem to graj Knightem, od samego poczatku przeciez wiesz na co sie porywasz
Pieprzycie ze mag najsilniejszy?? nie podoba ci sie to idz na inna gre online i zobaczymy czy twoj Knight bedzie super mega Son goku

co za muły

jeden wielki żallllllllll

dobrze ze juz nie gram w ten syf bo jest coraz gorzej z update na update

i w dupie mam ze mnie zjedziecie
Żegnamy! A ja proponuję przeczytać jakiś kurs czytania ze zrozumieniem. A po tym, przeczytać jeszcze raz mojego posta.

Tak właśnie, jak Ci się nie podoba to nie graj. A w większości gier to nie mag jest najsilniejszy - od innych profesji różni się sposobem gry. A teraz liczy się doświadczenie i siła. Miłego życia, Bayo!
stary 28-06-2007, 23:19   #57
Cygan Slejter
Użytkownik Forum

Cygan Slejter's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2006
Lokacja: Jawor
Wpisy bloga: 1

Profesja: Rookstayer
Domyślny

@up

to nie jest temat na kłotnie z tobą inteligencie

widac ze nie grales w inne gry
ja nie umiem czytac ze zrozumieniem a ty za to nie umiesz grac ze zrozumieniem bo bys wiedzial w jakiem kierunku idzie ta gra a jaka byla kiedys

cya
stary 28-06-2007, 23:47   #58
Rigoth
Guest

Domyślny

Cytuj:
1. Paladyn zeby przekroczyc 300 damage z power bolta to potrzebuje ~100 distance, to nie jest znowu taki calkiem normalny distance na 100 lvl, ciosy po 400-600 to chyba z assasin starow ktore sa DROZSZE niz SD i jeszcze nie zawsze trafiaja.

2. Necro kladles na 1 wave... kto inny moze polozyc necro teraz/przed update na 1 strzal (no moze rycerz z wiekszego exori przy skillach 95+).

3. Przed update tez nie miales szansy zabic rycerza na tym samym lvl w walce 1 vs 1... tak samo jak i on nie mial szansy zabic ciebie.

Tydzien temu.
1-2 UHy to 150-300gp, czyli 3-6 fluidow.

Tak?
A ja mam cos dla ciebie:
http://erig.net/xphist-pg.php "mala" poprawa z 2M do 14M czyz nie?

Co zmieniono to ze rycerz troche dostal rozpedu na wyzszych skillach i powolutku rosnie z lvl, a sorc tez dostal rozpedu od mlvl i powolutku rosnie z lvl zamiast prawie po polowie rosnac od lvl.
Na w miare normalnych lvl (do 150?) sila magi naprawde sie az tak nie zmienila... no chyba ze koledze co ma 111 lvl i 61 mlvl (wypowiadal sie pare postow wyzej)

Cos nie tak, prawda ze nie widzialem rycerza na 155, ale rycerze na 105 i 116 bili bardzo podobnie i w okolicach 500-550 max na pvm, a przeciez to zalezy od skilli podobno przedewszystkim... zeby walnac 400 w gracza to musial by miec skille... 110?

Skoro mowimy o ludziach z wysokimi skillami.
Druid 133 lvl, 80 mlvl 150-250 z exori vis... tyle ze ja bije 2 razy szybciej niz on z avengera i kazdy cios mi wchodzi.

Wyklad z % by Gremlin
Przed update Bebilon rycerz lvl ~150, skill 96 + 4 (sword ring) z Avengera max hit 300+.
Obecnie rycerz lvl 123 skille 101 + 4 (pewnie tez ze sword ringiem) cios z Avengera max 400+
Roznica wynosi 25%, z tego 5-7% nalezy odliczyc za roznice w skillach, tak wiec roznica wynosi 15-20% dla max hittu.

Moj rekord dzienny expa to 1M z groszami w ciagu 7h (zrobilem to ~90 lvl).

@Piotrek Marycha roznica miedzy 310% a 320%
Wiesz ze miedzy tymi numerami jest tylko ~3% roznicy? (kolejny element wykladu z % by Gremlin)
1.Prawda.
2.Jak nie patrzysz na koszty to ci dam 500 ludzi z Tibiabr ok?
3.Jak eternala kicknia na noc i bedzie mial pz 15 minut 13 druid go zabije wystarczy mu pare dragon hamow i go pchac
4.Tylko jakie to bylo ryzyko ze sie zlozysz ( taka ciekawostka kiedys czytalem na forum twojego posta i nigdy tego nie zapomne jak sie kluciles jaka jest szansa zginiecia 120 ms/ed na dlu)
5.Zobaczymy za jakis czas.
6.Tylko patrz ze sorc expi na manasach i ile trzeba expic zeby zdobyc mlvl a knight na monku zostawi z taskerem na noc i ...?
7. Fakt co to jest walnac 550 w pvm 100 ek to mamy nowa postac magiczna !
8.Sam komus kiedys mowiles ze nie zawsze sie trafia i pozatym ma 3 x mniej hp ms/ed wiec nie wszystko moze visowa/mortowac.
9.20 % tak ? Nie wiem czy to plotki czy inne rzeczy ale slyszalem ze seromontis walnol za 700 czyli zobacz ile przed upem by mial besta .
10. To zobacz jak 140 ek cie pobil na erig necie i to 2 x.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cygan Slejer
Runescape

Ostatnio edytowany przez Rigoth - 28-06-2007 o 23:49.

stary 29-06-2007, 00:12   #59
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha Pokaż post
70 lvl 60 mlvl - 2% za lvl , 3 % za mlvl - > 320%

teraz 1 % za lvl 4 % za mlvl -> 310%
Weźmy inny przykład:

250 lvl 75 mlvl - 2% za lvl, 3% za mlvl -> 725%

250 lvl 75 mlvl - 1% za lvl, 4% za mlvl -> 550%

Różnica jest ogromna i nadal rośnie.

Nie chce mi się wielu postów komentować. Gremlin ma sporo racji (jak zwykle, do cholery, psuje mi radosne narzekanie na update :'(). Niektórzy przejawiają polską mentalność i myślą, że balansacja = pognębienie innych, niż "ja".

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rigoth Pokaż post
Runescape
Runescape nazywać grą to imho lekka przesada. Równie dobrze można nazwać awionetkę ponaddźwiękowym pasażerskim samolotem międzynarodowych linii lotniczych.
stary 29-06-2007, 00:12   #60
Mbaton
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cygan Slejter Pokaż post
@up

to nie jest temat na kłotnie z tobą inteligencie

widac ze nie grales w inne gry
ja nie umiem czytac ze zrozumieniem a ty za to nie umiesz grac ze zrozumieniem bo bys wiedzial w jakiem kierunku idzie ta gra a jaka byla kiedys

cya
To jest forum o Tibii, nie o grach MMORPG. Więc nie wypowiadaj się na temat innych gier i nie mów "w większości gier MMORPG" bo Tibia to nie większość.

Już pisaliśmy - nie podoba się to nie graj. Bayo!

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania