Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 28-06-2007, 20:19   #121
anasazi
Użytkownik Forum

anasazi's Avatar

Data dołączenia: 05 08 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dark Hubi Pokaż post
tibia to gra MMORPG, która coraz bardziej odbiega od przyjętych zasad fantasy (odbiega w złą stronę).

@Down
Czy ja mówią że za słabo walę? Uważam, że Knight wali za mocno. Właściwie to wszyscy walą za mocno... Powinni o 25% wszystkim zmniejszyć obrażenia (+x% rycerzowi). Wtedy wyprawy na mocniejsze potwory trzeba byłoby organizować w większych grupach.
no tak masz absolutna racje jednak z wczesnijsza wypowiedzia ze sorc ma najwieksze hity w swiatach fantasy nie moge sie zgodzic no coz spojrzmy na to

Sławny świat FR (Baldur Icewind etc)
Wojownik obrazenia b duze i stale, mag owszem ma duze obrazenia ale z porzadnego czaru ktory moze uzywac bardzo rzadko a tak to jego obrazenia skupjaja sie na slabych ofensywnych czarach raczej wspomagajacych woja w walce. Do tego podstawową bronią chyba w kazdym swiecie jest laska ewentualnie sztylet badz proca i kusza a nie rozdzka ktora ma nieskonczonosc ladunkow ... chociaz rozdzki istnieje to posiadaja ładunki. Zazwyczaj szybko sie koncza. Patrz Baldur ESIII Oblivion ETC

Ostatnio edytowany przez anasazi - 28-06-2007 o 20:20.
anasazi jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 28-06-2007, 20:37   #122
Gharm
Użytkownik forum

Data dołączenia: 12 02 2007

Domyślny

Na TibiaWiki są bronie i inne rzeczy. Dodatkowo sprawdziłem jedzenie i z pingwinów cuś wypada podobnego do ryby, prawdopodobnie inny rodzaj.
Takie głupie narzekanie, kiedyś dawno dawno Tibia była dobra i miała klimat, a że ją coraz bardziej niszczą to inna sprawa, ale nie można narzekać i zachowywać się jak gówniarze spod bloku. Graj tą profesją, która Ci się najbardziej podoba, a nie dlatego że są różdżki albo kogoś polepszają. Oby jak najszybciej polepszyli Druida, bo jednak sporo traci ostatnio. Mogli jeszcze tych poziomów na broni nie robić.
Pozdrawiam
Gharm jest offline  
stary 28-06-2007, 20:59   #123
Dark Hubi
Użytkownik forum

Dark Hubi's Avatar

Data dołączenia: 09 02 2006
Lokacja: Trójmiasto

Stan: Aktywny gracz
Imię: Dark Hubi
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Vinera
Poziom: 23
Skille: 15/22
Poziom mag.: 27
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez anasazi
Wojownik obrazenia b duze i stale, mag owszem ma duze obrazenia ale z porzadnego czaru ktory moze uzywac bardzo rzadko a tak to jego obrazenia skupjaja sie na slabych ofensywnych czarach raczej wspomagajacych woja w walce.
Tak się dzieje dopóki nie osiągniemy wysokiego poziomu. Później wygląda to tak jak w tibi (czyt. UE), a niedobitki słabszym czarem obszarowym. Zresztą... zawsze wystawimy rycerza na pierwszy ogień, a wojownik zadaje takie hity dzięki czarom wspomagającym.

Gdyby w tibi druid mógł być druidem, rycerz - rycerzem, a mag - magiem to gra stałaby się o wiele bardziej ciekawa.
Dark Hubi jest offline  
stary 28-06-2007, 21:01   #124
Ider
Guest

Domyślny

mam pytanie... Co oznaczają przy bronaich takie np. +1, powiedzmy ze bron jest 24/21 +1... co to znaczy?

stary 28-06-2007, 21:03   #125
salatka
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 07 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Premia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vevo Pokaż post
Ludzie narzekacie na postacie magiczne jak nic a nie pamietacie co bylo przed tym update ?? knight na 200 leve;lu mogl pasc od postaci magicznej na 50 leveluz dobrym mlvl -.-' nie dosc tego knight nie mial prawie gdzie expic solo bo slabe hity wchodzilo przyzwyczaice sie ze knight ma teraz fajnie mogliscie zagrac knightem przed update to byscie zobaczyli jak bylo fajnie ;] i tak bronie zeby uzywac ich 100% tzreba miec jakis tam level ... hi>>>post>>>yes>>>bye
do Ciebie i reszty majacej problemy ze swobodnym rozumowaniem:

Nam, grajacym magami, nie przeszkadza ani troche fakt, iz knight dostal mocnego boosta. Nie przeszkadza nawet zmniejszenie naszych hitow. Doskonale zdajemy sobie sprawe z kalectwa, jakie knight wykazywal przed update. Jakkolwiek, profesje mialy zostac ZBALANSOWANE, a w rzeczywistosci zamieniliy sie miejscami, ba, roznica nawet sie powiekszyla, bo teraz mag = slaby atak(jak na srodki na niego zuzyte) oraz slaba obrona, a knight = mocny atak(jak na srodki na niego zuzyte) oraz mocna obrona. I TYLKO w tym widzimy problem, niech knight wali sobie po 250+, byleby tylko mag walil albo troche mocniej za taka sama ilosc pieniedzy wlozonych w atak albo duzo mocniej za troszke wiecej srodkow.
stary 28-06-2007, 21:25   #126
Hellogoodbye
Użytkownik forum

Data dołączenia: 24 06 2007
Lokacja: W mieszkaniu

Profesja: Royal Paladin
Świat: ...
Poziom: 0xD
Skille: ..
Poziom mag.: ..
Domyślny

na jakim lvlu i skilu mozna chodzic na dragi zeby bez problemow sobie poradzic ? chodzi mi o knighta
Hellogoodbye jest offline  
stary 28-06-2007, 22:10   #127
Eragon0104
Użytkownik forum

Data dołączenia: 26 01 2007
Lokacja: Tychy

Profesja: Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 23
Skille: 60/43
Poziom mag.: 10
Eragon0104 ma numer GG 4566275
Domyślny

syf syf i jeszcze raz syf
No dobra UPDate mi się podoba bo jestem palkiem na niskim lvl (23) ale już skille calkeim niezłe bo 60/43... na takim lvl wale niezle ity z bolców i średnia hitów jest lepsza... jak kedyś zadazalo sie ze marnowalem 7/10 bolcow na cyca to teraaz zabijam go 3/5 bolcami

Ale wkuzylem się bo czary sa tylko dla PACC!!!!!!!!!!!
A ja tu skakałem z radości z nowe czary dostane
Eragon0104 jest offline  
stary 28-06-2007, 23:32   #128
szopenfeldziarz
Użytkownik Forum

szopenfeldziarz's Avatar

Data dołączenia: 06 09 2004
Lokacja: pod mostem

Domyślny

Ale jedno co mnie dosyć boli, to fakt, że z update'u na update rzeczywiście coraz mniej trzeba robić w grupie. Teraz rycerz sam może chodzić na polowanie, magiczni mają coraz mniej runów do robienia (to co ktoś powiedział o tym, że paladyn i rycerz nie potrzebują już run, poza tym można kupić w sklepie), PACCi nie muszą już sprzedawać łupu innym, mogą to zrobić u dżinów. Nie ma już praktycznie żadnego zagrożenia z lurowanych potworów. Strasznie uregulowana robi się ta tibia
szopenfeldziarz jest offline  
stary 29-06-2007, 00:00   #129
IceGacus
Użytkownik Forum

IceGacus's Avatar

Data dołączenia: 05 05 2007
Lokacja: *~>Olsztyn<~*

Imię: Ice Gacus
Profesja: Knight
Świat: *~>HARMONIA<~*
Poziom: 50+
Skille: 70~/70~
Poziom mag.: 5+
IceGacus ma numer GG 2111539
Domyślny ;o

Wyczytałem że NorthPort to miasto Barbażyńców(Barbarians)Znajduje sie tam NPC AJAX i BRON obaj w Outfice Barbarianów.
Był może tam ktoś tam po Upie może znajduje się tam jakiś Resp Barbariana
Ja niezobacze ponieważ kolejki 250 + ...
IceGacus jest offline  
stary 29-06-2007, 02:25   #130
Xerionis_Family
Użytkownik Forum

Xerionis_Family's Avatar

Data dołączenia: 16 09 2006
Lokacja: WLKP

Stan: Początkujący
Świat: Polska
Poziom: 192
Skille: 100+
Poziom mag.: 25
Król ten update wymiata

No i super! Nareszcie siła białej broni jest brana pod uwagę

Moim nowym palem mam lvl 38 (dzisiaj wbiłem 4 poziomy a wcale dużo nie grałem). Mój best hit z arrowsa to 145 (na skilu 69) w carrior worma XD! A best hit to około 170 na skilu 71 z jakiegoś speara (hunting albo royal).

[youtube]Mój kanał yt:

Xerionis_Family jest offline  
stary 29-06-2007, 04:10   #131
mago
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 03 2004

Imię: Bolbochan
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 136
Skille: 98/60
Poziom mag.: 22
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mazgier Pokaż post
Power bolt - hity za ~300 - koszt=6gp. E-wave - hity za ~340 - koszt= ~150gp. Thank you...
I znow glupoty ;P

Power bolt - hity za 0-300 czasami spudluje mimo ze mam skila 98 dist - koszt 6 gp.
E-wave - hity za zalozmy 280-340 - koszt 150 gp

Nie liczac nietrafien pala czyli juz baaardzo optymistycznie pal ma srednia 150 dmg i bije 50 % wolniej od sorca ktory ma srednia 310 dmg?

Zastanow sie zanim cos napiszesz.
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz
mago jest offline  
stary 29-06-2007, 04:13   #132
mago
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 03 2004

Imię: Bolbochan
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 136
Skille: 98/60
Poziom mag.: 22
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Panicz Pokaż post
Mago ty moj serdeczniaku xD
O jakim bogatszym arsenale ty mowisz ? Teraz ? Ile jest rodzaji sperow teraz ? boltow ?No i doszly chyba explo arrowy dla palka...
Sorc jeszce walnie z e-wawe czy Ue ,ale druid z oslabionym visem to co poison storma zrobi ?
Kiedys owszem bylo inaczej,ale kiedys mogles zaraobic na hunta sprzedajac runki sorcem,a teraz niestety..........

Ktos tu pisal ze lament o 20 hp z vis,lament owszem ,bo to zawsze strata,ale chodzilo mi glownie o to ze zeby wzmocnic visa o 20 hp to 6 mlvl trzeba zrobic,kumasz ?

Dodam jeszcze ze teraz zaleja kanal trade oferty z dsm i innymi fajnymi itemami,co za tym idzie ceny spadna dramatycznie i zadna price list nad tym nie zapanuje....

Pozdrawiam
Napisalem wtraznie o bogatszym arsenale atakowania kilku potworkow naraz , Sorc z ue czy ewave dalej moze bic np z ewave (mowie tu o wysokopoziomowych) np 2 dle naraz albo z ue siekac behemoty po 2-3 naraz expiac tym samym o wiele szybciej
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz
mago jest offline  
stary 29-06-2007, 05:26   #133
TytusatorPS
Guest

Domyślny Rox

Powiem jedno:Nie było nigdy lepszego UPDATE dla Knightów i Palów

stary 29-06-2007, 09:28   #134
mazgier
Użytkownik Forum

mazgier's Avatar

Data dołączenia: 24 04 2006
Lokacja: Poznań

Poziom: 93
Skille: ujdą
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mago Pokaż post
I znow glupoty ;P

Power bolt - hity za 0-300 czasami spudluje mimo ze mam skila 98 dist - koszt 6 gp.
E-wave - hity za zalozmy 280-340 - koszt 150 gp

Nie liczac nietrafien pala czyli juz baaardzo optymistycznie pal ma srednia 150 dmg i bije 50 % wolniej od sorca ktory ma srednia 310 dmg?

Zastanow sie zanim cos napiszesz.
Ty też mógłbyś Nawet gdybyś chybiał co drugi strzał, to przy średniej obrażeń 150 (z tych trafionych) zadanie 300 dmg kosztuje Cię nie więcej niż 36gp. Sorca, jak sam raczyłeś wyliczyć - 150gp. e-wave, na wypadek gdybyś nie wiedział, ma dość specyficzne pole rażenia i wymaga dokładnego ustawienia się względem celu, żeby wogóle trafić, więc nie opowiadaj mi, proszę o 50% przewadze szybkości.
stary 29-06-2007, 09:41   #135
Lupil
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 08 2006

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Sorcerer
Gildia: Tibia sux
Świat: Tibia sux
Poziom: 41
Domyślny

Małe pytanie - czym się bardziej opłaca grać - 41 sorc 40 mlvl dobre eq dużo kasy czy 13 pall 53 dist słabe eq mało kasy (bo inny serwer) ?? Nie mam zamiaru kupować pacca narazie.
Rób co tydzień 2-3 dniowe przerwy!
Nie exp na siłę!
Graj, jeśli sprawia ci to przyjemnośc!
Nie wydawaj ostatnich pieniędzy na Pacc'a!
Hail \o/
Lupil jest offline  
stary 29-06-2007, 09:48   #136
Mallice
Użytkownik Forum

Mallice's Avatar

Data dołączenia: 09 05 2007
Lokacja: Toruń
Wpisy bloga: 7

Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
Mallice ma numer GG 1343080
Domyślny

A myslalem ze tu dadzam cos dla ziomkuff z facc a co ja tu widze?
>>>GOWNO<<<
Nawet czarów załowali troszke dac
Ta...Jasne...Palem i Knightem opłaca sie grac tylko pacc'em bo cipsoft tam se pomysli:
"A huj z tymi faccami poco mamy dawac cos im przeciez nie mamy zysku z ich"
Czy oni musza iemc zysk?
stary 29-06-2007, 09:58   #137
Lupil
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 08 2006

Profesja: Sorcerer
Gildia: Tibia sux
Świat: Tibia sux
Poziom: 41
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mallice Pokaż post
Czy oni musza iemc zysk?
Żal, a nie? Przecież Tibia powstała nie żeby bawić a żeby zarabiać pomyśl trochę jakbyś miał coś robić za darmo albo za grube pieniądze które by cię ustawiły do końca życia to co byś wybrał? Przecież im chodzi tylko i wyłącznie o zysk a facc jest przykrywką żeby zachęcić do kupna pacc'a -.-'
Rób co tydzień 2-3 dniowe przerwy!
Nie exp na siłę!
Graj, jeśli sprawia ci to przyjemnośc!
Nie wydawaj ostatnich pieniędzy na Pacc'a!
Hail \o/
Lupil jest offline  
stary 29-06-2007, 10:32   #138
Zummer
Użytkownik Forum

Zummer's Avatar

Data dołączenia: 04 01 2006
Lokacja: Sosnowiec

Imię: Icearahor
Profesja: Druid
Świat: Galana
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mallice Pokaż post
Czy oni musza iemc zysk?
Utrzymanie ponad 70 serwerów za darmo nie jest.
stary 29-06-2007, 10:51   #139
zoliax
Użytkownik Forum

zoliax's Avatar

Data dołączenia: 17 12 2004
Lokacja: Białystok

zoliax ma numer GG 6035236 Adres Jabbera do zoliax
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lupil Pokaż post
Żal, a nie? Przecież Tibia powstała nie żeby bawić a żeby zarabiać
Przykro mi, Tibia powstała, by bawić... Ale gdy się rozrosła-dopiero wtedy wkroczyła na ścieżkę komercji... Chyba studenci nie piszą takiej gry z myślą: "O! To będzie nasz sposób na życie!" ;]
stary 29-06-2007, 11:46   #140
anasazi
Użytkownik Forum

anasazi's Avatar

Data dołączenia: 05 08 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez zoliax Pokaż post
Przykro mi, Tibia powstała, by bawić... Ale gdy się rozrosła-dopiero wtedy wkroczyła na ścieżkę komercji... Chyba studenci nie piszą takiej gry z myślą: "O! To będzie nasz sposób na życie!" ;]
racja ;D ale cipsoft sam sie zakopie w swojej komercji poniewaz w tym momencie uwazam ze facc ma nie wystarczajaco aby sie dac namowic na pacc. Dlaczego ? Otuz trzeba sie w tą gre wciągnąć a wszyscy moim kumple sie ze mnie smjeja ze w to gram bo po grafie stwierdzaja ze to syf ;] a wiec rada dla CipSoftu MORE FOR FREE

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania