![]() |
#121 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 08 2004
|
![]() Cytuj:
![]() Sławny świat FR (Baldur Icewind etc) Wojownik obrazenia b duze i stale, mag owszem ma duze obrazenia ale z porzadnego czaru ktory moze uzywac bardzo rzadko a tak to jego obrazenia skupjaja sie na slabych ofensywnych czarach raczej wspomagajacych woja w walce. Do tego podstawową bronią chyba w kazdym swiecie jest laska ewentualnie sztylet badz proca i kusza a nie rozdzka ktora ma nieskonczonosc ladunkow ... chociaz rozdzki istnieje to posiadaja ładunki. Zazwyczaj szybko sie koncza. Patrz Baldur ESIII Oblivion ETC
www.freegry.glt.pl wlazic !! ![]() Ostatnio edytowany przez anasazi - 28-06-2007 o 20:20. |
|
![]() |
|
![]() |
#122 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 02 2007
|
![]() Na TibiaWiki są bronie i inne rzeczy. Dodatkowo sprawdziłem jedzenie i z pingwinów cuś wypada podobnego do ryby, prawdopodobnie inny rodzaj.
Takie głupie narzekanie, kiedyś dawno dawno Tibia była dobra i miała klimat, a że ją coraz bardziej niszczą to inna sprawa, ale nie można narzekać i zachowywać się jak gówniarze spod bloku. Graj tą profesją, która Ci się najbardziej podoba, a nie dlatego że są różdżki albo kogoś polepszają. Oby jak najszybciej polepszyli Druida, bo jednak sporo traci ostatnio. Mogli jeszcze tych poziomów na broni nie robić. Pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 02 2006
Lokacja: Trójmiasto
Stan: Aktywny gracz
Imię: Dark Hubi
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Vinera
Poziom: 23
Skille: 15/22
Poziom mag.: 27
|
![]() Cytuj:
Gdyby w tibi druid mógł być druidem, rycerz - rycerzem, a mag - magiem to gra stałaby się o wiele bardziej ciekawa. |
|
![]() |
![]() |
#124 |
Guest
|
![]() mam pytanie... Co oznaczają przy bronaich takie np. +1, powiedzmy ze bron jest 24/21 +1... co to znaczy?
![]() |
![]() |
#125 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 07 2006
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Premia
|
![]() Cytuj:
Nam, grajacym magami, nie przeszkadza ani troche fakt, iz knight dostal mocnego boosta. Nie przeszkadza nawet zmniejszenie naszych hitow. Doskonale zdajemy sobie sprawe z kalectwa, jakie knight wykazywal przed update. Jakkolwiek, profesje mialy zostac ZBALANSOWANE, a w rzeczywistosci zamieniliy sie miejscami, ba, roznica nawet sie powiekszyla, bo teraz mag = slaby atak(jak na srodki na niego zuzyte) oraz slaba obrona, a knight = mocny atak(jak na srodki na niego zuzyte) oraz mocna obrona. I TYLKO w tym widzimy problem, niech knight wali sobie po 250+, byleby tylko mag walil albo troche mocniej za taka sama ilosc pieniedzy wlozonych w atak albo duzo mocniej za troszke wiecej srodkow.
![]() |
#126 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 06 2007
Lokacja: W mieszkaniu
Imię: Dopiero bedzie
Profesja: Royal Paladin
Świat: ...
Poziom: 0xD
Skille: ..
Poziom mag.: ..
|
![]() na jakim lvlu i skilu mozna chodzic na dragi zeby bez problemow sobie poradzic ? chodzi mi o knighta
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 01 2007
Lokacja: Tychy
Imię: Paladyn Eragon
Profesja: Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 23
Skille: 60/43
Poziom mag.: 10
![]() |
![]() syf syf i jeszcze raz syf
![]() No dobra UPDate mi się podoba bo jestem palkiem na niskim lvl (23) ale już skille calkeim niezłe bo 60/43... na takim lvl wale niezle ity z bolców ![]() ![]() ![]() ![]() Ale wkuzylem się bo czary sa tylko dla PACC!!!!!!!!!!! A ja tu skakałem z radości z nowe czary dostane |
![]() |
![]() |
#128 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 09 2004
Lokacja: pod mostem
|
![]() Ale jedno co mnie dosyć boli, to fakt, że z update'u na update rzeczywiście coraz mniej trzeba robić w grupie. Teraz rycerz sam może chodzić na polowanie, magiczni mają coraz mniej runów do robienia (to co ktoś powiedział o tym, że paladyn i rycerz nie potrzebują już run, poza tym można kupić w sklepie), PACCi nie muszą już sprzedawać łupu innym, mogą to zrobić u dżinów. Nie ma już praktycznie żadnego zagrożenia z lurowanych potworów. Strasznie uregulowana robi się ta tibia
|
![]() |
![]() |
#129 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2007
Lokacja: *~>Olsztyn<~*
Imię: Ice Gacus
Profesja: Knight
Świat: *~>HARMONIA<~*
Poziom: 50+
Skille: 70~/70~
Poziom mag.: 5+
![]() |
![]() Wyczytałem że NorthPort to miasto Barbażyńców(Barbarians)Znajduje sie tam NPC AJAX i BRON obaj w Outfice Barbarianów.
Był może tam ktoś tam po Upie może znajduje się tam jakiś Resp Barbariana Ja niezobacze ponieważ kolejki 250 + ... |
![]() |
![]() |
#130 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 09 2006
Lokacja: WLKP
Stan: Początkujący
Imię: Shinano Kagaq
Gildia: Spritekillers
Świat: Polska
Poziom: 192
Skille: 100+
Poziom mag.: 25
|
![]() No i super! Nareszcie siła białej broni jest brana pod uwagę
![]() Moim nowym palem mam lvl 38 (dzisiaj wbiłem 4 poziomy a wcale dużo nie grałem). Mój best hit z arrowsa to 145 (na skilu 69) w carrior worma XD! A best hit to około 170 na skilu 71 z jakiegoś speara (hunting albo royal). ![]()
![]() |
![]() |
#131 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Imię: Bolbochan
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 136
Skille: 98/60
Poziom mag.: 22
|
![]() Cytuj:
Power bolt - hity za 0-300 czasami spudluje mimo ze mam skila 98 dist - koszt 6 gp. E-wave - hity za zalozmy 280-340 - koszt 150 gp Nie liczac nietrafien pala czyli juz baaardzo optymistycznie pal ma srednia 150 dmg i bije 50 % wolniej od sorca ktory ma srednia 310 dmg? Zastanow sie zanim cos napiszesz.
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz |
|
![]() |
![]() |
#132 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Imię: Bolbochan
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 136
Skille: 98/60
Poziom mag.: 22
|
![]() Cytuj:
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz |
|
![]() |
![]() |
#133 |
Guest
|
![]() Powiem jedno:Nie było nigdy lepszego UPDATE dla Knightów i Palów
![]() |
![]() |
#134 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 04 2006
Lokacja: Poznań
Poziom: 93
Skille: ujdą
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
#135 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2006
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Sorcerer
Gildia: Tibia sux
Świat: Tibia sux
Poziom: 41
|
![]() Małe pytanie - czym się bardziej opłaca grać - 41 sorc 40 mlvl dobre eq dużo kasy czy 13 pall 53 dist słabe eq mało kasy (bo inny serwer) ?? Nie mam zamiaru kupować pacca narazie.
Hail Anty-PG! Dołącz się do akcji przeciwko PG! Graj w Tibie max. 1h dziennie jak ja! Rób co tydzień 2-3 dniowe przerwy! Nie exp na siłę! Graj, jeśli sprawia ci to przyjemnośc! Nie wydawaj ostatnich pieniędzy na Pacc'a! Hail \o/ |
![]() |
![]() |
#136 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2007
Lokacja: Toruń
Wpisy bloga: 7
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
![]() |
![]() A myslalem ze tu dadzam cos dla ziomkuff z facc a co ja tu widze?
>>>GOWNO<<< Nawet czarów załowali troszke dac Ta...Jasne...Palem i Knightem opłaca sie grac tylko pacc'em bo cipsoft tam se pomysli: "A huj z tymi faccami poco mamy dawac cos im przeciez nie mamy zysku z ich" Czy oni musza iemc zysk?
#137 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2006
Profesja: Sorcerer
Gildia: Tibia sux
Świat: Tibia sux
Poziom: 41
|
![]() Żal, a nie? Przecież Tibia powstała nie żeby bawić a żeby zarabiać pomyśl trochę jakbyś miał coś robić za darmo albo za grube pieniądze które by cię ustawiły do końca życia to co byś wybrał? Przecież im chodzi tylko i wyłącznie o zysk a facc jest przykrywką żeby zachęcić do kupna pacc'a -.-'
Hail Anty-PG! Dołącz się do akcji przeciwko PG! Graj w Tibie max. 1h dziennie jak ja! Rób co tydzień 2-3 dniowe przerwy! Nie exp na siłę! Graj, jeśli sprawia ci to przyjemnośc! Nie wydawaj ostatnich pieniędzy na Pacc'a! Hail \o/ |
![]() |
![]() |
#138 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 01 2006
Lokacja: Sosnowiec
Imię: Icearahor
Profesja: Druid
Świat: Galana
|
![]() Utrzymanie ponad 70 serwerów za darmo nie jest.
![]() |
#139 |
Użytkownik Forum
|
![]() Przykro mi, Tibia powstała, by bawić... Ale gdy się rozrosła-dopiero wtedy wkroczyła na ścieżkę komercji... Chyba studenci nie piszą takiej gry z myślą: "O! To będzie nasz sposób na życie!" ;]
#140 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 08 2004
|
![]() racja ;D ale cipsoft sam sie zakopie w swojej komercji poniewaz w tym momencie uwazam ze facc ma nie wystarczajaco aby sie dac namowic na pacc. Dlaczego ? Otuz trzeba sie w tą gre wciągnąć a wszyscy moim kumple sie ze mnie smjeja ze w to gram bo po grafie stwierdzaja ze to syf ;] a wiec rada dla CipSoftu MORE FOR FREE