|
Notki |
Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#61 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Mazgier, liczac ze teraz jest 1% za lvl i 4 % za mlvl to MDW dalej nie schodzi ponizej 1000 dmg z sd....
BTW: porównaj czas bicia demona przez takiego 300+ sorca/druta do 300+ knighta, a wyjdzie ci ze knight nawet nie ma po co tam expic bo bedzie mial waste + h**wy exp, co do kosztów- taki MDW to praktycznie ma zerowe koszty leczenia, bo zanim zejdzie mu te 10k many na e-granach albo e-sio to minie dosc duzo czasu... (nie wspominajac o tym ze sie leczy z e-sio po ~1000)
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- Ostatnio edytowany przez Piotrek Marycha - 29-06-2007 o 16:22. |
![]() |
|
![]() |
#62 | ||||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 04 2006
Lokacja: Poznań
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 93
Skille: ujdą
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
A przy okazji jeszcze jedno: CIPsoft spełnił swoją zapowiedź co do zwiększenia roli skilli w walce - czego wiekszośc (jeszcze) nie zauważyła, dotyczy to nie tylko ataku ale i obrony. Magowie, nie dośc, ze zadają mniejsze obrażenia to jeszcze, ze swoim mizernym shieldingiem, częściej i mocniej obrywają. Co oznacza, ze częściej muszą się leczyć, co oznacza ze rzadziej uderzają, co oznacza, ze ich hunt kosztuje JESZCZE drożej i jest JESZCZE bardziej niebezpieczny. @EDIT Cytuj:
Cytuj:
Fág an bealach! Ostatnio edytowany przez mazgier - 29-06-2007 o 16:50. |
||||||||
![]() |
![]() |
#63 |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 03 2007
Lokacja: South, Pomiędzy Dunajcem, a Popradem - Stary Sącz
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dragon-Rook
Profesja: Sorcerer
Gildia: ---
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: ---
Poziom mag.: 23
![]() |
![]() Jak czytam co się dzieję ( z moim lvl to raczej eni sprawdzę
![]() A teraz moje doświadczenie: cały dzień na cycach, z d shieldem na moim lvl pol bp manaskow w mount sternum. Bo cyce mocniej wala ofc, a ja z moim mlvl walę o 10 mniej ( jest juz inny nic w opisie, lvl tez inny ) |
![]() |
![]() |
#64 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 05 2007
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Aldora
|
![]() @Mago
Przeczytaj sobie posty Mazgiera bardzo dokładnie ,skopiuj sobie je do notatnika i czytaj kilka razy przed spaniem i z rana przy śniadaniu . A po co ? Bo ot jest zawarta naga prawda o wyczynach cipsoftu i ich pożal się Boże balansacji . Po za tym to twoje teorie oparte na przykładzie 300 + lvleli ... idiotyzm ?! Jak najbardziej .Ile jest graczy z 300 poziomem ?(aż trzech !); a ile na poziomach 40-80 ?(strzelam - ~100 tysięcy) .Widzisz różnice ? 3 do 100k ? Twoim zdaniem balans powinien być zrobiony ze szczególnym względem dla 3 osób czy 100 tysięcy ? Zaraz powiesz mi ,że najwięcej graczy jest na levelach 1-40 ... i nie miniesz się z prawdą ,ALE ile wytrawnemu graczowi zajmie zrobienie 40 kiny czy palla ? w tydzień z groszem i to bez wcześniejszego skillowania ,solidnemu graczowi z 2 tygodnie ,w miarę kompetentnemu w 3 ... a o niekompetentnych rozmawiać nie będziemy. A jeżeli już jesteś taki mastah to mi wymień chociaż jednego spota ,dla 40 maga/druta na 40 lvlu z 35 mlvl ,który ma 23k expa/h bez waste (nie licząc guardów na które sie dostać jest sprawą prawie niemożliwą).Bo ja Tobie dla 40 ryca czy palla ze skillem ataku powiedzmy 60 wymienie takich miejsc tuzin. Nawet nie będę rozpoczynał moich rozważań na temat porównywania dmg 80+ sorca,kiny bo temat ten został wyczerpany przez Mazgiera ,a jeżeli dalej ustajesz przy swoim to proponuje zrobić sobie test IQ i ustosunkować się do wyników. Jeszcze ciekawostka z Erig.net Największa ilość expa z wczoraj : 1.ryc 2.pal 3.ryc 4.pal 5.ryc 6.pal 7.ryc 8.ryc 9.ryc 10. pal a na 11 miejscu sorc wreszcie ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2005
Lokacja: Włocławek
Imię: Donalt Musk
Gildia: Dark Imperium
Świat: Candia
Poziom: 60
Skille: 80/65
Poziom mag.: 15
![]() |
![]() "A jeżeli już jesteś taki mastah to mi wymień chociaż jednego spota ,dla 40 maga/druta na 40 lvlu z 35 mlvl ,który ma 23k expa/h bez waste (nie licząc guardów na które sie dostać jest sprawą prawie niemożliwą).Bo ja Tobie dla 40 ryca czy palla ze skillem ataku powiedzmy 60 wymienie takich miejsc tuzin."
Piraty xD NA ktorych byc samemu na 1 pietrze to tez nielada szutka ![]() ![]() P.S. Czasami az fajnie przyjsc na te forum i czytac te wyssane z palca wypowiedzi knightow & pally xD
![]() |
![]() |
#66 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 10 2006
Lokacja: W domu
Profesja: Sorcerer
Świat: Arcania
Poziom: 28
Poziom mag.: 31
|
![]() bo zdnych zalet nie widac!!
#67 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() omg płaczcie więcej, napewno duzo to da -.- duzo osob raczej tym nie przekonacie
Przed update dysproporcje były jeszcze większe, z ta roznica ze nikt nie krzyczał w co drugim temacie na forum.tibia.pl i forum.tibia.com o upośledzeniu knightów i palów, a teraz jest wielka żałoba bo tysiącom sorckow odebrali easy mode, dam wam fajną rade - "Jak sorc chce, to potrafi" PS: I tak imo cipsoft sie szybko opamięta i naprawi ten imbalans...
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
![]() |
![]() |
#68 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2006
Lokacja: Śląsk
Świat: Xantera
Poziom: 50+
Poziom mag.: 10
![]() |
![]() Ja bym powiedzil ze to wy zadnych zalet nie chcecie widziec ...
#69 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
#70 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 04 2007
Lokacja: Węgorzewo
Imię: Sir Gofer
Profesja: Knight
Świat: Refugia
Poziom: 42
Skille: 79/79
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Moim zdaniem mogliby zrobić coś takiego, że rycerz/pal który osiągnie minimum 70 skill ( melee, dist ) osiągałby całą moc broni, a nie jak jest to teraz, że liczy się level.
|
![]() |
![]() |
#71 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 06 2007
|
![]() up@
Napisz jeszcze raz swojego posta i po polsku |
![]() |
![]() |
#72 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 06 2007
Lokacja: Łódz
Gildia: Best Friends
Świat: Astera
|
![]() AraxivonL sd po 2k fajna sprawa dla palka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: tam
Imię: Elite Knight Kornelius
Gildia: brak
Świat: Pacera
Poziom: 16
Skille: 60+/60+
Poziom mag.: 4
|
![]() Cytuj:
"moim zdaniem najlepszOM rzeczOM ktUrOM" <-- powaznie skad sie biora tacy ludzie??....
skills=respect -------------------------------- 09:55 Qutearstat mat [12]: maasz pulapke na zwierze ta 09:55 Elite Knight Kornelius [18]: jaka pulapke? 09:55 Qutearstat mat [12]: jak whodzi to mu zabiera rzycie 09:56 Qutearstat mat [12]: morzna kupic w edron /\ Pwned Xd |
|
![]() |
![]() |
#74 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() A tak serio co do update , to wyrównania postaci nie ma przez PACC bo na FACC jest mniejwięcej równo ![]()
![]() |
#75 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Przykład z dnia dzisiejszego: - sorc 112lev 72m-lev - max e-vis ~190+ (200 - nieosiągalne). - knight 57lev 90/89 - max hit 300hp (Thornback na 1 hita) Oczywiście średnia dla knighta jest niższa, a przy tym ten akurat miał niezłe skille, nie zmienia to jednak faktu, ze knight bije za darmo, zbiera mniejsze obrażenia (shielding + możliwość bicia "po skosie") i ma znacznie mniejsze ryzyko śmierci. @edit I jeszcze jeden przykład. Nawet przed updatem, sorc na 29 levelu nie miał żadnej szansy zdjąć np. ghula 1 trafieniem. Mój "zabawowy" paladyn, z distem zaledwie 62, robi to w 50% przypadków (royal spear).
Fág an bealach! Ostatnio edytowany przez mazgier - 04-07-2007 o 10:11. |
|
![]() |
![]() |
#76 | |||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
|||
![]() |
![]() |
#77 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 07 2007
Lokacja: Mazury
Imię: Secura Archer
Gildia: Death Assassins
Świat: Secura
![]() |
![]() Jestem zadowolony z uptade'u. Mój brat (57ms) też jest zadowolony. Dziwię się graczom grającymi postaciami magicznymi poniżej 50-60 lvl'a, którzy wciąż narzekają na update, ponieważ do tego lvl'a nie odczuwa się praktycznie zmian po tym uptade'cie (widzę to po grze brata). Ten kto utrzymywał mlvl na przyzwoitym poziomie, nie powinien narzekać (co innego postacie magiczne powyżej 100 lvl'a, którym prawdopodobnie CIP-y dały popalić).
|
![]() |
![]() |
#78 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2006
Lokacja: Kraków
Imię: Bartholdi
Profesja: Elder Druid
Gildia: Fatal Ilusion
Świat: Astera
Poziom: 95
Skille: --/26
Poziom mag.: 64
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Opowiedz mi jeszcze o tym ile kosztuje cios w wykonaniu knighta... No chyba, że chodzi Ci o koszt leczenia. Ale tu cię musze zdziwić - Sorc/Druid też się muszą leczyć. I to znacznie częściej. Tylko, że koszt leczenia i koszt ataku to dwie, rózne sprawy. I jakby nie patrzeć, knight BIJE ZA DARMO. Magowie nie. Bardzo bym chciał zrozumiec o co Ci chodzi...
![]() |
#80 |
Guest
|
![]() [CHAR]ja mam takie pytanka dotyczące update 8.0 chciałbym się dowiedzieć o spirach no bo te zwykłe sie kończą szybko a te lepsze np. hunting one są tylko mocniejsze czy sie dłużej trzymają albo np enchanted spear widziałem na trade ze 1 po 500 gp chodzi i podobno ma większą ilosć hitów i sie szybko niekończy prosze odpisać jak to jest które mniej wiecej po ilu znikają [/CHAR]
|