|
Notki |
Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#81 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Kraśnik
Wpisy bloga: 5
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Solonius Jhee
Profesja: Elite Knight
Świat: Hiberna
Poziom: 106
![]() |
![]() DO mx310
Ledwie zarejestrowałeś się na forum, a już podsumowujesz całą tibię... Pewnie to jakiś twój sposób na zaistnienie... A teraz komentarz do twojego postu... 7.4 Bardzo dobry update... wprowadza nowych bossów i poprawia GS (od tej pory 30 palki mogły już zapomnieć o huntach na poh) 7.5 Tiguanda byłą czymś czego brakowało w tibii. Hydry co prawda zepsuły gospodarkę, ale możliwe było już zlotowanie takich przedmiotów jak Medusa Shield, za którą wcześniej stało się godzinami, żeby ją kupić. 7.6 Różdżki i Rody to wyśmienity pomysł, bo to oddalało tibię od innych MMORPG, a jak ty to opisałeś całkowity imbalans to zgodzę się w 50%, bo różdżki przydatne są tylko na niskich levelach, bo na wyższysz są prawie bezużyteczne. 7.7 tu nie ma co komentować... 7.8 Szybszy exp dla knightów? Hmm... ciekawe. Tospytaj się Mateusza Dragona Wielkiego gdzie on expi... Outfity nowe doszły lecz za cenę czasu jaki trzeba poświęcić na ich zdobycie... i to jest dobre. 7.9 Jeden z najlepszych pomysłów. Od teraz gracze przestali już marzyć o nieosiągalnych przedmiotach i zaczęli urealniać swoje marzenia poprzez wykonanie naprawde trudnego questu jakim niewątpliwie jest POI. 10 urodziny CipSoftu Zdobyłeś jakiegoś "RARA", bo żeby takiego zdobyć to trzeba było mieć naprawdę, ale to naprawdę wielkie szczęście. Update 8.0 Balans postaci przebiegł nie najgorzej. Ja to określę tak: 1. Knighty i Paladyny mają lepsze hity, ale za cenę leczenia, czyli nawet jak magik wali z sd mniej to i tak knight czuje to tak samo poprzez zredukowanie odzyskiwanego poprzez runy i czary zdrowia. 2. Magowie narzekają, że ich skrzywdzono, ale czy przez ostatnie czasy to nie oni żądzili? Era ta minęła i teraz następuje czas wyrównania. Teraz już knighty i paladyni nie będą już poniewierani przez postacie magiczne. Magicy nie potrzebni? Hmm.. bardzo ciekawe stwierdzenie, o ale ja nie sądze, że knighty pójdą sobie poexpić spokojnie na demony czy behemoty. Jak Gremlin pisał, że jak bloker walił z full attack na behemotach to nienadąrzał go uhać. ![]()
![]() |
#82 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 06 2007
|
![]() Cytuj:
Chcialem podsumowac tylko ze Tibia z updatu na update staje sie coraz łatwiejsza. Kiedy usłyszałem ze w letnim update bedzie balansacja profesji myslalem ze zmniejsza siłe magów a nie bede zmieniac przeznaczenia wszystkich profesji. Teraz wszyscy piszacy ze ten update byl zajebisty niech wyobraza sobie stan serwerow za kilka miesiecy kiedy DSM bedzie mozna qpic za 40k bo pewnie POI jest teraz okupowane przez knightow z lvl lekko ponad 100. Aktualnie nie gram w tibie ale gdy grałem rok temu Paladynem na jednym z nowych serwerow nie czułem az takiej roznicy w sile miedzy palkiem a magiem chociaz widac było przewage sorca nad innymi profesjami. Ci co teraz krzycza ze po updacie jest zajebisty balans miedzy profesjami znudza sie pewnie niedlugo expiac swoim 50 knightem na dragon lair bez waste. |
|
![]() |
![]() |
#83 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 08 2004
Lokacja: Łódź
Profesja: Elder Druid
Poziom: 71
Skille: 22/20
Poziom mag.: 51
![]() |
![]() Update 7.4:
-Wprowadzili Faraony -Zmienili szybkość GS -Wprowadzili zmiany w wygladzie itemków Uważam ,że ten update wyszedl CipSoftowi i wtedy profesje poza druidem byly najlepiej zbalansowane. No właśnie...poza druidem ![]() ![]() Update 7.5 -Wprowadzili Tiquande -Wprowadzili bardzo duży respawn Hydr co spowodowało spadek cen i zepsucie gospodarki wielu światów. -Wprowadzili system soul pointsów Update ten oceniam jako pozytywny chociaz widać już oznaki zepsucia gry. Soul pointsy - dobra sprawa, przynajmniej nie wystawali ludzie pod depo. Update 7.6 -Wprowadzenie Wandow i Rodow dla Maga i Druida. Moim zdaniem całkowita porażka imbalans profesji w stosunku do paladyna i knighta -zmieniony system czarów -Tańsze mana fluidy -Całkowicie zmieniony wyglad otoczenia Update ten zepsół Tibie przez niego Mag i Druid stał sie najłatwiejsza profesja która bez wysiłku mozna wbic 100 lvl w 2 miesiace.Mineły czasy kiedy Druidem i Sorcererem grało sie najtrudniej ale za to na wyższych lvlach expilo się najszybciej Wandy dobra sprawa ![]() ![]() Update 7.7 -wprowadzenie obsługi opengl oraz directa Update ten nie wniósł nic do systemu gry Kosmetyczne zmiany + dla posiadaczy grafik nowszych. Update 7.8 -Wprowadzenie Liberty Bay oraz Nowych wysp -Nowe expowiska dla Knigtów (żółwie ) -Nowe expowiska dla Magów (Wyspa z Hydrami i GSami) -Wprowadzenie Nowego systemu PvP -Nowe Outfity Jeden z gorszych updatów dla graczy ze światów PvP przez wprowadzenie nowych expowisk umożliwiło to Knightom zdobywanie lvlow o wiele szybciej. Co zmniejszyło troche balans miedzy profesjami. Nie wiem czy to w tym update, ale możliwość strzelania runami na battle do ludzi to pomyłka, jak i "UHbot" Update 7.9 -Wprowadzenie PoI i questów z nim zwiazanych -Wprowadzenie Goblinów na świeta. Update ten bradzo zepsól klimat i tajemniczość Tibi. Dotąd itemy takie jak Teddy Bear Panda Bear stały sie bezwartośćiowe.W Tibi zostało coraz mniej Rarów o których marzył każdy gracz. 10 urodziny CipSoftu Totalna porażka firmy wprowadzenie prezentów z których wypadaja Rary oraz ogromna ilość śmieci.Po tym wydarzeniu ceny itemów na wielu światach spadly. Update 8.0 -Nowy długo zapowiadany balans profesji -wprowadzenie Svagrodu -Drop Rarów z potworów np:Crystal Mace -Nowy Outfit Chyba najwieksza porażka CipSoftu długo zapowiadany balans profesji spowodował odwrócenie ról.Po tym updacie Knight i Palladyn stali sie najpoterzniejszymi profesjami a postacie magiczne nie potrzebne. Nareszcie wiem, że takie przedmioty są do zdobycia ![]() Podsumowując Tibia staje sie gra dla coraz młodszych. Staje sie coraz łatwiejsza przez co sciaga wiele mlodszych ludzi ale z updatu na update odpycha bardziej doświadczonych graczy. Ja osobiscie uważam że CipSoft dobrze zrobil pogarszajac magów lecz wtedy nie powinien zmienac Knightów i Paladynów Twoim zdaniem każdy update jest coraz gorszy... nie przesadzajmy. Zamiast narzekać - exp. Z pogorszeniem magów masz rację - grając knightem były spore problemy z ubiciem sorca. Coś dla knighta i palka należało się jak psu zupa. Żmudne trenowanie, a przy palladynie na dodatek drogie...
#84 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
Sorc na moim lvl z dobrym Mlvl nie schodzi ponizej 120 dmg z visa, max hita ma nie wiecej niz 150 pewnie, roznice max/min ma nie wiecej niz 30 (ja uzywajac royal spearow potrzebuje czasem 5+ rzutow na zabicie guarda), i taki sorcek expi szybciej niz ja na guardach, i jemu sie zwraca Cytuj:
Cytuj:
Plujesz na kazdego ktory stwierdza ze sorc i tak bije mocniej i szybciej bo "sorc tez sie musi leczyc" , a co knight NIE? Cytuj:
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
||||
![]() |
![]() |
#85 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 05 2007
Lokacja: Biała Podlaska
Imię: Tomekompka
Profesja: Sorcerer
Świat: Aurea
Poziom: 40
|
![]() zgadzam sie z wami tibia zeszla na psy pamietam te czasy na 7.6 bylo super pekowania i wogle a teraz co knight i pall sie liczy ja i tak nie mam po co grac bo hackneli mnie no coz mowi sie trudno zyje sie dalej
![]() -------------------------------------------------------------------------- My last post on tibiaforum 07.07.2oo7 |
![]() |
![]() |
#86 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2006
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 2
Imię: Mogart/Mogash
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Guildless
Poziom: 140
Skille: 96/70
Poziom mag.: 21
|
![]() Moj osobisty komentarz:
Tibia w tej chwili to gra dla noobow, nie zostalo praktycznie nic z klimatu sprzed 2 lat gdy zdobycie chociaz 30 lvla bylo juz osiagnieciem a np. na of quest chodzilo sie w 15 osob i kazdy sie bal zeby nie pasc. Zarowno gra knajtem jak i gra sorciem zeszla na psy. A tak wogole to faktem jest ze na 7.5 expilo sie trudniej niz teraz ale nie tylko magom ale tez knajtom i pallkom , generalnie bylo wtedy baaaaardzo fajnie, a teraz to N/C btw, mi wyskillowanie 70/70 z wbiciem 25 lvl zajelo tydzien i bije hity 120-140 a czasem nawet lepsze wiec o czym gadamy? sorc wali takie hity na 60 lvl. Nie zmienia to faktu ze przed 7.6 moj ziomek na 150 lvl expil na hydrach z ds + hmm , ale to nie zmienia faktu ze tibia nigdy nie byla tak prosta i nigdy nie bylo tak do dupy :S |
![]() |
![]() |
#87 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2007
Świat: Titania
|
![]() a wiecie, co ja chce? STARE OUTFITY, SZCZEGÓLNIE TEN Z MIECZYKIEM U BOKU - to było na maksa zajebiste, więcej, był to jeden z czynników, ktory sprawial, ze czuło sie dume ze swojej postaci
![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
#88 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
r0xior, połowa calej tibii ludzi biega w jednym outficie!!
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
|
![]() |
![]() |
#89 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 03 2007
Lokacja: Tereny PACC
Profesja: Royal Paladin
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 07 2007
|
![]() [quote=Lord Dark'Wiz;1515431
Teraz mowicie ze przeraza was fakt, iz rycerz moze zabic mino guarda, cyklopa czy inne badziewie na 1-2 strzaly, coz, wy tez mozecie. Tak jak my musimy trenowac, wy zarabiajcie na runach, oraz ich uzywajcie, zapewniam iz tez jestescie w stanie zabic cyklopa na 1-2 strzaly, to zalezy tylko od tego czy bedziecie chcieli podbic (w tym wypadku) swoj poziom magii, bowiem paladyn i rycerz, bez skilli jak bez powietrza... ruszyc sie nie moga.[/QUOTE] Głupio mądry sie odezwał. Lamusie...zeby walić po 200 hity zexori vis tzreba by jakis 70 magiczny ....a wiesz LAMO ile to czasu i wydatków? ty sobie kupiwa wór kamieni i bedziesz trenwoał pare meichów głupie slimy...i gotowe a sorc musi sie ze 2 lata napracować na to samo co taka ciota jak ty. |
![]() |
![]() |
#91 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Płockowo City
Imię: Gall anonim :P
Profesja: Knight
Świat: Pacera
Poziom: 130
Skille: zmienne
Poziom mag.: 7
|
![]() Temat do zamknięcia (bo tylk odzieci się tu kłócą:up- używaj słów, których znasz znaczenie)
#92 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 04 2006
Lokacja: Poznań
Poziom: 93
Skille: ujdą
|
![]() To exori gran jest podstawową bronią rycerza? O, ciekawostka...
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
#93 |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Żory
Imię: Andrealfus
Profesja: Elite Knight
Świat: Trimera
Poziom: 106
Skille: 87/84
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Wszyscy tak na balansacje najezdzaja... a zobaczyl ktos problem z handlem?
Nie? To sprobujcie coś sprzedać... Na Trade widze tylko ogloszenia xxx : Sell item, item , item and buy bp of uh xxxx: buy bp of uhs xx : Buy bp of uhs Ja na przykład stoję juz 4 dzień i próbuję sprzedać itemy. np mam G-arma ktory kiedys był warty te 40k- 60k a teraz? byle 10lvl biega w takim czyms i kupionym jeszcze za 15 - 20k -.-. Gdy ja kupowalem steel boots t ostaly 70k a teraz? 24k a mineło może pół roku... Jak dla mnie to jest narazie największy problem. Jest jeszcze gorzej od momentu updatu. Niedość że ceny są smieszne to jeszcze nic nie da sie sprzedac bo większość ofert to buy uhs albo Sell bp of SD |
![]() |
![]() |
#94 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Imię: Bolbochan
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 136
Skille: 98/60
Poziom mag.: 22
|
![]() Cytuj:
1. Dla mnie jak i dla wielu jest dosc waznym elementem. Jesli chcem szybko expic np na frost dragach czy dl poi majac po 2-3 czasem wiecej potworkow w poblizu nie bede stal jak pipka i walil pojedynczo z broni. 2. Postacie magiczne z levelem 120+ watpie by nie mialy softow , czestotliwosc leczenia przy softach duzej ilosci many nie ma wiekszego znaczenia . Wspomnij tez o czestotliwosci atakowania. 3. Ja ci mowie jeszcze raz srednia hitow sie liczy a ta postacie magiczne dalej maja wieksza , dokladajac prawie 2 razy szybszy atak czynia postacie magiczne najsilniejszymi pod wzgledem sily ataku. 4. Nie mow o kosztach bo jakos kiedys sorce nie plakaly a nawet zarabialy taki 100 ms za zcasow tibii 7.4 gdzie bil tylko z hmm tez najszybciej expil a tamte hity z hmm sa porownywalne z hitami 100ms z visa po tym update : koszt strzalu z hmm 20 gp koszt visa 11 gp , a wtedy tez wychodzili sorce na swoje i znajdowali sie w topie (ci potrafiacy grac).
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz |
|
![]() |
![]() |
#95 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 05 2007
Świat: Aldora
|
![]() Gremlin ,Mago dalej swoje ... przynajmniej kontrargumenty Gremlina są pisane z głową ... no ale dobra ogarnijcie sobie to:
2 tygodnie temu postanowiłem pobawić sie pallym ... 1.Zrobiłem chara 2.Wylazłem z rooka 3.Poświeciłem 2 dni na wyskilowanie go do 60 dist(tak speary kupiłem sobie za kase ,którą przesłałem sobie z sorca) 4.Na Pinsulina/Stone/Tar Tomb poki ci wycisnałem 45 + lvl ... 5.W depo mam jakies 60k kasy + boszki i wszystkie czary (procz tego na p bolty ) kupione ofc za kase zarobioną palkiem 6.Expie Royal Spearami które są tanie jak barszcz (100 takich kosztuje 1,5k i starcza na przynajmniej 4h hunta) Wnioski: Mam wpizdu kasy ,bardzo dobry exp (40k/h na tar tomb - tyle wyciskalem kiedys ryckiem na lvl 80 na OF ... ) i praktycznie zerowa możliwość deda ,no chyba ze przykalecze ... ;]. I nie mówcie mi ,że sorc sie rozpędza po lvl-u np 60 i tak jakimś tam mlvl(którego w 2 dni sie nierobi ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Użytkownik Forum
|
![]() Update 7.6:
- knighci wastowali - paladyni wastowali - magowie się bogacili Update 8.0: - knighci się bogacą - paladyni się bogacą - magowie sobie powastują kasę, którą uzbierali Kolejne update/y: - ? Ja tak to widzę... Pamiętacie, jak przed updatem 150 rp albo ek zabijał hydrę solo? Jedźcie po mnie teraz, mojej opinii i tak nie zmienicie. |
![]() |
![]() |
#97 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 12 2005
|
![]() Bez sensu piszecie te posty . . . powinni osłabiać profesje? taa dodali jakeis soul pointy - polowa sorcow poszla z gry... zmniejszyli dmg sorcow - kolejne masy sorcow poszlo z gry lub zrobilo se knightow ... powinni moim zdaniem polepszać profesje te słabsze, a nie pogorszać lepsze zrby zbalansowało się ...
|
![]() |
![]() |
#98 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 06 2007
Lokacja: Gdynia
Stan: Na Emeryturze
Imię: Patrov
Profesja: Knight
Świat: Jamera
Poziom: 72
Skille: 82/80
Poziom mag.: 6
|
![]() Cytuj:
Po 2. gadacie tak ze tibia 7.4 rox gdyby nie bylo upow to by byla pustka w tibi bo bylo by tak nudno. Po 3 .Ma sie wieksza satysfakcje jak sie trudniej zdobywa lv nizej wolniej no nie ? Po 4. TO NIE KONIEC BALANSACJI PROFESJI WIEC KONIEC PLAKANIA !! i jeszcze jedno mowicie ze knight wali za darmo ale taki sov czy avanger nie lezy na ziemi , a zeby znalesc ekipe na poi trzeba troche szukacc.... albo wybulic troche kasy...
![]() |
#99 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Imię: Bolbochan
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 136
Skille: 98/60
Poziom mag.: 22
|
![]() Cytuj:
![]() Kiedys pal tez najszybciej expil i to szybciej niz teraz do 100 lvla bijac gsy juz od 20. Sorc na poczatku mial trudno ale koniec koncow byl pozniej i tak najszybciej expiacym charem. Podalem argumentacje dosyc jasna 100ms kiedys walil z hmm tyle samo co teraz z visa a koszt hmm i tak byl wiekszy i jakos zarabiali. A to ze pozniej sorc czy drut stal sie latwa w expieniu profesja i kupa noobow nie potrafiacych grac przezucila sie na nie to juz inna sprawa. Teraz glownie tacy placza. Bo ktos kto se radzil za czasow tibii 7.4 spokojnie i na luzie se poradzi i teraz.
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz |
|
![]() |
![]() |
#100 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 05 2007
Świat: Aldora
|
![]() Cytuj:
![]() Zrób sorcem/drutem 45 lvl w 2 tygodnie ,zarabiając przy tym ~100k i grając po max 8 h na dzień ,ok ? Sorc ma robić masshunta hmm-ami ? Puknij sie w łeb ![]() OBECNIE MAMY TIBIE 8.0 A NIE 7.4 ,DOTARŁO ??????? NIE MOŻESZ PORÓWNYWAĆ STAREJ TIBII DO NOWEJ BO TO ZUPEŁNIE INNA TIBIA BYŁA ,ROZUMIESZ TO ?! Obecnie palkiem ze skillami ,które robi sie 2 dni walisz tyle ile 100+ sorc z zakichanego hmm-a i to tez co 2 sekundy ,bo hmm to nie vis którego można używać szybciej ! Wiec weź sobie hmmową teorie i wsadź głeboko w poważanie ... |
|
![]() |