![]() |
#121 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() Cytuj:
Dobrze że to zrobili, bo celowanie było głównym elementem PvP, a co to za umiejętności, skoro ktoś odpala bota i ma 100% acc. 2. Tak prawda. To akurat mi się podoba, bo mam równomierne światło wszędzie (i niekoniecznie pełne), a nie jak w LH zawsze utevo lux lub pełne światło. 3. Nawet jak włócznie się nie rozpadały, ludzie używali botów do traningu. Co do rozpadania się włóczni, to na takim poziomie jak jest powinno zostać. Wcześniej to brało się 3 speary, full def i na cyce expić. Shield wchodził, skill wchodził, speary 30 ataku przełamywały zawsze shielda. Cud i miód był. To, że speary wracają jest troszkę przesadzone, ale z drugiej strony ludzie kradną zwykłe speary, to już napewno kradliby wszystkie droższe. 4. Jest różnica, jeżeli używasz wspomagania podczas gry, a co innego ZAMIAST gry. Nie zrobią czegoś takiego, to nie UO, gdzie na różnych serverach w różnym stopniu dozwolone jest używanie botów i makro, zamiast nudzenia się (co pokazuje, jaka to jest ciekawa gra). @ Vil 4 MLN, całkiem nieźle, ale ja specjalnie zrobiłem takie zestawienie. 289 lvl knight, który robi całe gówno. Druidzi expiący szybciej od swoich dużo lepszych wersji - sorców. To zależy od graczy, jakie będą statystyki. Nadal istnieją magowie potrafiący expić szybciej od knightów i palów, ale że ludzie woleli przestać grać, to ciężko będzie znaleźć wielu magów w statystykach. Cytuj:
|
||
![]() |
|
![]() |
#122 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2007
Lokacja: Bartoszyce
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Cytuj:
Dziecko to co teraz napiszę to sa moje ostatnie słowa do ciebie, więc czytaj uważnie i postaraj się użyc mózgu aby to zrozumieć: - jeżeli miałeś problem z trafieniem kogos to może czas wybrać się do lekarza? Jeżeli chciałeś kogos zabić o poziomie równym twojemu to nie było to prawie możliwe solo bo postacie były równe (czyt. zbalansowane). Dlatego zawsze zbierało się ekipę albo umiejętnie się gościa trapowało i po krzyku. Jeżeli byłeś szybszy, lepiej umiałeś celowac i szybko się leczyć to musiałes wygrac, nie ma innej opcji. Jeżeli cieszysz sie że wprowadzili hotkeye to znaczy że cieszyłeś się tez jak wprowadzili rózgi do gry, a przecierz graśz knightem... - LightHack został wprowadzony ze względu na palladynów którzy nie mieli gdzie wsadzić pochodni (itp), ale jak widać skorzystały z tego wszystkie profesje, więc po co jest czar utevo (gran) lux??!! - tak jęzeli postanowiłeś walczyć sperami musiałeś się pogodzić z tym, że przeciwnik może ci je zabrać, bądz wyrzucić do wody, ale za to mogłeś mieć tarczę. Prawdą jest tez to, że używano botów do podnoszenia spearów, ale tylko do skillowania bo jak każdy palladyn wię jest one p******e!! - i zrozum jeszcze fakt *****, że 100 sorc mlvl 65 musi walnąć z 3 sd (koszt 900gp) w 100 knighta aby zabrać mu ok 500 hp które może sobie wyleczyć jednym uhem (koszt 150 gp). Jeszcze coś??!! Po twoim poście wnioskuję, ze jesteś graczem który nie umiał i nie umiałby sobie poradzić bez botów i takowych uzywał. A teraz pisz sobie co chcesz. Odpowiedzi takiego dziecka jak ty mam w ***e. |
|
![]() |
![]() |
#123 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 262
Poziom mag.: 28
|
![]() Prawda jest taka : ludziom nigdy nie dogodzisz ; zawsze się znajdzie jakaś maruda , a to że teraz knightci i palkowie są większości jeśli chodzi o exp na erigu , to wina wcześniejszych upów. Od tibii 7.6 zaczął się najazd dzieci na postacie magiczne , knightami grali tylko ci , którzy potrafili i nie szli na łatwiznę. Teraz to wychodzi : ludzie , którzy grali magami nie z powołania tylko dla łatwiejszej gry nie radzą sobie (albo nie próbują - zupełnie jak małe dzieci ; gdy mają łatwo jest dobrze , mają trudniej - płacz i rzucanie zabawkami). Natomiast knighci i palkowie , którzy nauczyli się grać mając "pod górkę" gdy mają już prościej naturalnie radzą sobie lepiej. Przed upem 8.0 średnia wieku magów była na pewno dużo niższa niż knightów/palów. Teraz się to wyrówna (ale w dół - tibia jest coraz łatwiejsza więc średnia wieku spadnie). A knightami zawsze będzie grać najwięcej osób , bo jest łatwy na początku i trudniej nim paść ze względu na ilość hp.
![]() |
![]() |
#124 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2007
Lokacja: Tarnów
Stan: Na Emeryturze
Świat: Elysia/Kyra
Poziom: 85+
|
![]() 99% płaczących sorców to gracze którzy grają po wprowadzeniu szybkiej many... dla mnie jesteście nikim, najgorsze jest to że teraz knight który był praktycznie niezmienny od początku tibii stał się takim samem scierwem do pg jak sorc przed update... proponował bym zacząć naprawiać stracony rl life
|
![]() |
![]() |
#125 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Mylisz sie co do pojęcia, że płacze każdy mag, który zaczał grać od czasu różdzek. Prawda jest taka że płaczą wszyscy, jedni głośniej inni ciszej ale płacze każdy.. Teraz to palladyni i knightci zastąpią magów w sredniej wieku... Co do reszty to się zgadzam. |
|
![]() |
![]() |
#126 |
Rangers lead the way
Data dołączenia: 25 02 2005
Imię: Kojotes Jano
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
|
![]() Proponuję zamknąć ten temat, jak i wszystkie inne dotyczące balansacji profesji.
Większość ludzi wypowiadających się (krytykujących) w tych tematach gówno wie i nie zna sytuacji obu stron (wojownik vs mag) sprzed i po update. Brakuje im argumentów, więc idą w egoizm i czepiają się tego, że oni mają gorzej (chociaż w rzeczywistości nie odczuli praktycznie żadnej zmiany), a ktoś inny dostał to, co mu się należało. Nie polecam również bazować na top scores w Erigu. Można tą stronkę łatwo oszukac. A ilu jest power gamerów na 100 zwykłych graczy? 1? 2? A może 3? Zresztą Tibia to nie tylko expienie, czego zdaje się wielu graczy nie dostrzegać i to na tempie expienia opierają swoje słabe zarzuty. Sytuacja wysokopoziomowego maga wcale nie jest taka zła. Nadal expi szybciej niż knight (w odpowiednich miejsach, z odpowiednią taktyką- ale to pokolenie różdzek nie przyjmie do wiadomości przecież, że istnieje inna forma zdobywania expa jak naciskanie na zmianę F1 exori vis F2 exura gran F3 mana fluid na smokach. Znalezienie innej miejscówki wykracza poza ich IQ), nadal ma większą różnorodność ataków i możliwości pg, nadal może bić wszystkie potwory (na odpowiednim lev), nadal może zdobywać doświadczenie w bardziej ciekawszy i zróżnicowany sposób, nadal ma przydatne czary obszarowe /sorcerer/ oraz szczególnie pożądane teraz dobre i tanie leczenie /druid/. Nie będę tu wspominał o 2x szybszym zadawaniu ciosów, o tym, że bronie knighta i paladyna kosztują i wbrew pozorom nie walą oni za darmo, o tym, że ataki żywiołami ignorują obronę potwora....... Po prostu większość magów za bardzo przez ten rok przyzwyczaiła się do easy mode.... F1, F2 i F3 to wszystko co potrafili....a gdy trzeba trochę pomyśleć i znależć nietypowe miejsce, w którym będzie i satysfakcjonujący exp oraz loot to już trochę gorzej... Przed update wszędzie im się zwracało i nie musieli wysilać mózgownicy, żeby troche zarobić. Mag nadal może zdobywać masowe ilości expa- jednak nie wbije ani 1%, jeśli ciągle będzie narzekał, jak to bardzo go osłabili. A najlepiej wystawić sobie podpis "cipsoft and update sux balls a lots retired" i po cichu grać wojownikiem.... Bo łatwiej....Ten, kto naprawdę umie grać, to sobie poradzi. Ten, którego gra ograniczała się do F1 F2 F3 i wanda zrobi teraz palka czy knighta..... Pozdrawiam i proszę moderatorów o zamknięcie tego i innych tematów. Edit: Polecam także do przeczytania mądrą wypowiedz użytkownika o nicku "Michnik of Celesta". W pełni się z nim zgadzam.
Wejdź tutaj >> http://www.swcombine.com << Ostatnio edytowany przez Kojotes - 02-08-2007 o 15:55. |
![]() |
![]() |
#127 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() HAH
Racja mag może expić i raczej nie powinien się poddawac ale nie dziwię im się. Żeby 176 lvl sorc z 72 mlvl walnął z sd 232 na 15 palladynie nie mogąc go zabić na hita?! Więc cos jest nie tak... Tibia juz zeszła na psy i nie wiem czy da się to zmienić... Popieram aby zamknąc ten temat bo kłotnie do niczego dobrego nie doprowadzą... Ostatnio edytowany przez Finch - 02-08-2007 o 16:05. |
![]() |
![]() |
#128 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 09 2006
Lokacja: WLKP
Stan: Początkujący
Imię: Shinano Kagaq
Gildia: Spritekillers
Świat: Polska
Poziom: 192
Skille: 100+
Poziom mag.: 25
|
![]() Z czasem odnoszę wrażenie, że knighci dostali O WIELE!! za dużo. Teraz co chwile na expie podbiega jakiś knight i młuci potwory bez żadnego waste (mówię o dragach, dlach a nawet gsach) zadając wielkie hity + exori gran/exori... paladyni zostali ulepszeni, ale w porównaniu z knightami nadal są niczym. Czy o palach i druidach zapomniano? Zaobserwowałem pewien problem. A mianowicie w questach w których potrzeba wybić dużo potworów w pojedynczym pokoju teraz potrzebni są knightci/sorcowie gdyż są to jedyne profesje posiadające obszarowy czar silnego ataku. Przed update to było tylko w stosunku do sorca i jakoś mi to tak bardzo nie przeszkadzało, bo nie każdy może traciś w te i we wte 1200 manny... ale u knightów czar obszarowy? no przepraszam bardzo z jakiej okazji? nawet sobie tego nie mogę wyobrazić (interpretując w realnym swiecie) knight który świga się z bronią białą tak szybko żeby na raz atakować wrogów bardzo oddalonych od siebie i to wielu?... albo jakiś knight robiący fale uderzeniową? Przepraszam bardzo, ale to mi się nie pokrywa z wizją wielkiego karczyska machającego jeszcze większym toporem i mało znającego się na magii... taki sorc owszem, mag posiadający potężny czar explozji pozbawiający go równie potężnej ilości energii...
Pomijając ten wątek, co mają zrobić w takich sytuacjach Paladyni (którzy rzekomo znają magię lepiej niż wojownicy) albo Druidzi (którzy magią władają tak silnie jak magowie)? Teraz taki knight bez problemu za ledwie zauważalną ilość manny może sobie nie tylko dobrze expić, ale również wyczyścić solo wiele questów. Więc dlaczego pall i druid tego nie mogą? Tego nigdy nie zrozumiem (a może po następnym update). Widzę tylko takie rozwiązania, które by dały paladynom i druidom również czary obszarowe które są w stanie zadać obrażenia każdemu potworowi (paladyn nie ma wcale teraz, a druid tylko trucizna - nie mówię o gfb, bo to słaby czar i zadaje obrażenia od ognia). Dodatkowo w porównaniu cipsoftu widać było tylko wkład w profesje sorc i knight... przepraszam czy tylko te 2 profesje mają prawo do dobrego expa? Druid jest przeznaczony do leczenia, ale z czasem leczenie przestaje dawać satysfakcję gdy reszta teamu zrobi swoje (tzn dobrze poexpi). A paladyn? Z opisu cipsoftu wychodzi na to, że paladyn to słabsza wersja knighta atakująca na dystans... kolejna rzecz, z którą się nigdy nie pogodzę. I nadal paladyn jest najtrudniejszą i najsłabszą profesją. 1- hity nadal o wiele mniejsze niż knight, a z realnego punktu widzenia każdy wie, że trafienie bronią białą nie ma żadnych szans zrobić ran tak bolesnych i śmiercionośnych jak zwykła strzała. Nie chcę przez to powiedzieć, że paladyni powinni być superpotężni, ale myślę, że hity to jednak paladyn powinien zadawać większe niż knight... zważywszy również na to, że traci pieniądze na amunicję, a knight nie. No i ta o wiele droższa amunicja (niż jednorazowy zakup broni knightem) nadal ma mniej ataku niż bronie knightów (nie mówie już nawet o Assassin Star'sach które powinno się porównać z Ice Rapierem...). A w ogóle nie wspominam o fakcie, że knight ma 1,5 x więcej życia niż paladyn i 1,25x więcej udźwigu (mimo to nie musi zabierać amunicji)... Prawdą wszak jest, że paladyn posiada 3x więcej manny niż knight, ale jaki ma z tego pożytek? Na utamo vicie się expić nie opłaca, bo po 1 tej manny nie ma znowu aż tak dużo, a po 2 nie jest w stanie nadążyć regenerować manny po naprawdę porządnym combo... tak więc zostaje expienie na hp i leczenie się, ale z koleji hp ma na tyle mało, że nie może sobie pozwolić na naprawdę dobry hunt, lub próbę przeżycia jakiegoś przypadkowego combo (lub nawet w trapie wszelakiego rodzaju)... Ja patrząc na to co robią knightci teraz - po update zmieniam całkowicie podejście do tego update'a. Na początku cieszyłem się że ulepszą moją ulubioną profesję - paladyna a teraz widzę, że knighci stali się PA takimi jak sorce dotychczas... (duże hity, które są co prawda mniejsze niż sorców, ale za to bez żadnych strat)... Teraz tylko pozostaje expić i czekać na kolejny update... P.S. Tak od siebie to do expienia najpierw trzeba mieć sprawny komputer ![]()
Ostatnio edytowany przez Xerionis_Family - 02-08-2007 o 16:14. |
![]() |
![]() |
#129 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Tak samo myśle jak ty, że knightci dostali za dużo.... Na poczatku również myslałem że sprawiedliwy to będzie update, lecz niestety sie myliłem Ave Cupsux :/ |
|
![]() |
![]() |
#130 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2005
Profesja: Elder Druid
|
![]() O kurwa ale zajebali teraz! Jakim cudem mag robi 2x wiecej expa na 100lvl od knighta. Np na vdl knight robi 80k/h czyli mag gdzies(bez straty kasy) robi 160k/h! Kurwa zjebali update i sami sie usprawiedliwjaja! I to teraz knight lepjej i szybciej expi! A jesli mowia ze chca jeszcze pogroszyc maga to po zimowum update beda tylko knighty i palki i 5 magow na serwie! :|
#131 | |||||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() Cytuj:
Jakoś nie widzę filmików z Twoim przecudnym pvp, a miotasz się jakbyś miał 300 lvl każdą postacią i expił runami ręcznie, bo strzelanie z battlelist jest dla lam. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ps. A różdżki - fakt, przydały się. Gram knightem, i co to za różnica? Cytuj:
![]() A utevo vita lux, to już w ogóle przecudny czar. Cytuj:
Cytuj:
Takie SD robi ~300 dmg. 3 strzały = ~900hp Kina 100 lvl, mlvl 7 leczy uhem 550 hp, więc nie jest tak fajnie. Ps. To chyba dobrze, że łatwiej jest się wybronić niż kogoś zabić, bo gra straciła by sens, jeśli wszędzie biegałyby sorce maruderzy z SD. (Odnosi się to do starego systemu magicznego). Cytuj:
Ps. Tak, używałem LH, bo grałem wcześniej palem. Cytuj:
Ostatnio edytowany przez DRoN - 02-08-2007 o 16:26. |
|||||||||
![]() |
![]() |
#132 |
Użytkownik Forum
|
![]() Chciałbym wam jednak zwrócić uwagę na fakt, że tibia to nie tylko pvp... prawdziwie dobrzy gracze potrafią grać expiąc na potworach w pokojowej atmosferze na serwie - oczywiście jeśli mądrzy ludzię mają władzę - czyt h lvle...
no ale skoro tak was męczy to pvp to powiem i swoje zdanie: tibia to z założenia gra która ma sprawiać przyjemność i dawać wszystkim równe szanse. Przed updatem w którym weszły hotkeye knighci w pvp (mówię o dobrych lvlach bo nie zniżajmy się do poziomów 10 lvlowców bo to żałosne) ograniczali się tylko do zaznaczenia auto fallowing i leczenia się (jest coś banalniejszego?), a inne profesje musiały nie tyle atakować innych (celując z run) to w dodatku musieli się sami leczyć - myślicie że to takie łatwe strzelać z run celującw kogoś, a w dodatku leczyć siebie jednocześnie przy exhaused? (Swoją drogą exhaused w tibi dla leczenia jest idiotyzmem...) nie mówię już nawet o pościgach za kimś, bo naprawde dobrzy gracze nie dają się tak łatwo strapować... No jak by nie było dzięki hotkeyom knighci mogą się lepiej i szybciej leczyć, a profesje magiczne (używające run) w porównywalnym czasie mogą atakować z run i się leczyć przy ucieczce - nawet nie wspominam o strapowaniu pala/sorca/druta bo wtedy pozostają bez najmniejszych szans a taki knight to jakiś czas tam może się uhać w trapie czekając na posiłki...
![]() |
![]() |
#133 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 06 2007
Lokacja: Świecie
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Trevaris
Profesja: Elite Knight
Gildia: Last Battle Starts
Świat: Pythera
Poziom: 78
Skille: 88/86
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Z tego co przeczytalem nastepny update bedzie podobny do letniego, czyli ulepsze knightow/palow, a oslabienie srocow/druidow.
Sytuacja co do profesji obrocila sie o 180 stopni. Kiedys knighty/palowie byli zamierajaca profesja, a sorcowie/druidzi wymiatali. Teraz jest na odwrot. Czyzby nadeszla era knightow i palkow na dlugi czas? ![]()
#134 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Niestety mistrzu taki lvl nie robi takiego dmg przykro mi. 350 dmg max zabiera 176 sorc z mlvlem 72 z runy sd. Natomiast 100 lvl z mlvl 60 bierze max 200~ |
|
![]() |
![]() |
#135 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 07 2003
Lokacja: saturn
Imię: sua mea
Profesja: Elder Druid
Gildia: Dark Purples Faster Turtles
Świat: arcania
Poziom: 188
Skille: 21/27
Poziom mag.: 79
![]() |
![]() chyba sie im lejce popier.......
jezeli mowia ze magi ciagle moga expic 2 x szybciej niz knight to neich mi pokarza gdzie..minol miesiac od update i ciagle neiwiem gdzie moge robic wiecej niz 150k/h(wrl tylko) ktore w dodatku sie niezwracaja..a knight na frostach na tym samym lvlv co ja(188) potrafi wyrobic 180k z palcem w d.... idea zbalansowania tak,utrudnienia tak ale nie robienia z tibi syfu... mogli zostawic knightow i palkow jak byli a nam zabrac moc jaka mamy teraz to byloby zbalansowanie
======================================== Nadciaga wojna.Widze ja.Plomien przetaczajacy sie nad ziemia.Ciala na ulicach.Miasta obrocone w pyl.Odwet. F.E.A.R ep ======================================== Ludzie tworza potwory.A potwory maja w naturze niszczyc swych tworcow |
![]() |
![]() |
#136 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() Zastanów się trochę, czy nie lepiej gdyby to was (sorców / drutów) zostawili tak jak byliście i jeszcze mocniej ulepszyli PALA (dużo bardziej) i knighta (tylko troche bardziej)...
|
![]() |
![]() |
#137 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Jest cos łatwiejszego? Prawda jest taka, że knightem zawsze grało sie łatwo ale za to wolniej zdobywało powiom, Natomiast ma teraz i jesdno i drugie. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#138 |
Użytkownik Forum
|
![]() I właśnie to niestety zepsuło całą atmosferę...
![]() |
![]() |
#139 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ja jednak wybrałbym to co napisał notop, bo w*******a mnie nooby którzy teraz graja pallami tylko dlatego że ma podnoszenie spearów..
|
![]() |
![]() |
#140 |
Użytkownik Forum
|
![]() Eh weź pod uwagę fakt, że to jak sam powiedziałeś NOOBY, co znaczy że wbiją z 30 lvl i im się znudzi... jak nie wcześniej i założą nowego chara albo będą nobić przed depo. Nic groźnego ;p
![]() |