Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 03-08-2007, 15:30   #21
szmytek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 10 2006

Stan: Aktywny Gracz
Imię: ...
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Terror
Świat: askara
Poziom: 38
Poziom mag.: 37
Domyślny

jeszcze sie uwazasz za evul hackera xD ..
cos jeszcze ciekawego uslysze od ciebie?
szmytek jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 04-08-2007, 01:33   #22
Patay
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 07 2007

Domyślny

tak tak mów sobie jeszcze: "ja umiem mamo mamo ..."
i to by było na tyle nie będe prowadził żadnej dyskusji z osobami pokroju Pana Evul Powah Haxora bo mnie hacknie
Patay jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-08-2007, 13:00   #23
Feser
Użytkownik forum

Data dołączenia: 29 06 2007

Profesja: Knight
Domyślny

Cytuj:
@up
reported za obrazanie
nie chcialem sie pochwalic niczym, rozumiem ze zazdroscisz bo pewnie szczytem twojej kariery jest p set, ale zachowaj to dla siebie i nie jestem tępy tylko nigdy nie gralem pallem
Ty również mógłbyś zachować stan swojego ekwipunku dla siebie.

Temat:
- Na tak niskim lvlu wystarczy ci plate armor, plate legs, steel helmet/crown helmet, dwarven shield, leather boots dodatkowo możesz założyc szalik. Co do samego eq jakie masz, to nawet na wyższym poziomie zdecydowanie wystarczy: crown helmet/HOTM, blue robe, plate legs/k legs, boh, vampire shield (możesz zdecydować się na jakąś słabsza tarcze, ale ta jest dość lekka), platinum amulet, ewentualnie: royal helmet, crown legs jeżeli masz wystarczająca ilość kasy. Oczywiście, Twój ekwipunek będzie taki, jaki Ci się podoba, i jaki chcesz posiadać, ja wymieniłem tylko wersje, które najbardziej odpowiadają paladynowi.

-Trening: Na 65 poziom 'dysta', jeżeli już koniecznie chcesz trenować na goblinach polecam taki trening:

Wersja 1 (więcej zdobytego doświadczenia): poziom 10-40 z spearami na trolach, od 40-60 na goblinach z kamykami (może się wydawać ze 50-60 gobliny będą za szybko zdychać, jednak sam wbiłem z 50 na 60 dysta kamykami na trolach, które mają tyle samo punktów życia co gobliny), 60-65, uzbieraj/kup ~500 kamyków (możliwe ze sporo zostanie, w końcu kamyki niszczą się 'jak chcą' ) i na rotwormach.

Wersja 2: poziom 10-50/60 z kamykami na goblinach, później rotowrmy/cyklopy, z kamykami.

Oczywiście możesz trenować do 65 na goblinach, ale po 60 'dyście' gobliny szybko zdychają.

Ekwipunek na trening: jeżeli zdecydujesz się na trole to na początku nie uniesiesz z byt dużo spearow, więc poelcam: steel helmet/crown helmet, plate legs, szalik i tarcza. Sam tak trenowałem, później znalazłem green tunic, i nosiłem ją na trening z powodu małej wagi, a zawsze to 1 punkt obrony więcej. Na rotowrmy weź już pełne eq.

Napisałem to mimo tego, że autor stwierdził iż informacje te są mu już nie potrzebne, mogą przydać się komuś innemu.

Fes~ ;*

Ostatnio edytowany przez Feser - 05-08-2007 o 20:22. Powód: ;*
Feser jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-08-2007, 13:07   #24
Arcymag
Użytkownik Forum

Arcymag's Avatar

Data dołączenia: 18 04 2007

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Świat: Nerana
Poziom: 61
Skille: 85/71
Poziom mag.: 15
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Feser Pokaż post
Ekwipunek na trening: jeżeli zdecydujesz się na trole to na początku nie uniesiesz z byt dużo spearow, więc poelcam: steel helmet/crown helmet, plate legs, szalik i tarcza. Sam tak trenowałem, później znalazłem green tunic, i nosiłem ją na trening z powodu małej wagi, a zawsze to 1 punkt obrony więcej. Na rotowrmy weź już pełne eq.
Na trole wcale nie potrzeba super eq. Wez dwarvenke i steel helmet [ew szalik]. I stawaj tak, zeby biły Cie dwa [3 też mogą, nie zginiesz]. Wystarczy mieć 9 lvl na exure i tyle. Zabrać ze soba p legs, które waża już roche, jest troche dziwnym pomysłem, ze względu, na małą ilośc cap.

PS: wnioskując po Twoim eq, mozna pomyśleć, ze masz jakiegoś dobrego wysoko levelowego kolege, który mógłby Ci określoną ilość spearów przenieść na miejsce treningu.
Arcymag jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-08-2007, 13:22   #25
Feser
Użytkownik forum

Data dołączenia: 29 06 2007

Profesja: Knight
Domyślny

To była tylko moja propozycja, poza tym, 50 capa na plate legi przy 470 capa na 8 lvlu, wydaje sie dużo, ale na trolach stale lecą speary, a te plate legi, to zawsze większe bezpieczeństwo - dajmy na to kick, wytrzymasz dłużej. Moja propozycja niewiele się różniła od twojej, co do leather bootow, nie trzeba ich brać od razu, z troli wypadają, więc jak będzie cap, można je wziąć i założyć, a później wyrzucić.

8 lvl - 470 cap
dwarven shield 55 oz.
steel helmet 46 oz.
plate legs 50 oz.
leather boots 9 oz.
szalik 2 oz.

Razem 162 oz.
470 - 162 = 308 capa
To 10 spearow + jedzenie, i złoto z troli, albo jakaś inna kombinacja, mniej spearow, na rzecz większej ilości jedzenia, biorąc pod uwage ze speary wypadają z troli częściej niż meaty - moja obserwacja, moje zdanie.
Więc te plate legi nie robią takiej strasznej różnicy, można je nosić bądź nie.

Fes~ ;*

Ostatnio edytowany przez Feser - 05-08-2007 o 20:22.
Feser jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania