Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 07-08-2007, 10:09   #1
MIRLON
Użytkownik forum

Data dołączenia: 06 08 2007

Smutny Jak najszybciej wydostać się z rooka ?

Witam.

Proszę was o pomoc.Mam FACC.Gram już 20 chopkiem a nadal przechodzę rook w ślimaczym tempie.A jak już go przechodze to z kilka gp i nędznym eq.Szukałem na forum poradnika ale nie są one dokładne.Powiedzcie mi jak przejść najszybciej rook z dużą ilością kasy.Chce na mainie zostać Sorecerem

Pozdrawiam....

P.S. Kiedyś trzeba spać....moglibyście powiedzieć co w tym przypadku robić
MIRLON jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 07-08-2007, 10:44   #2
Ashael
Użytkownik Forum

Ashael's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2007
Lokacja: exiva ''Ashael

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Guardia
Poziom: 25+
Skille: 60~/60~
Poziom mag.: 4
Ashael ma numer GG 505667
Domyślny ^^

Postaram Ci sie pomoc

Na pierwszym lvlu idz do kanalow miasta i nie zabijaj narazie ratow gdyz jest to nieoplacalne... Narazie zbieraj martwe raty i sprzedawaj je u Toma (hi>sell xx rats>yes>bye). Uzbieraj jakies 40 gp i kup mace Wtedy mozesz isc zabijac raty ale zbieraj jeszcze dead rats tak do 100 gp Pozniej powinienes miec juz 2 lvl, jesli nie, idz szybko nabic Pozniej wyjdz z miasta i idz wypelniac proste questy na eq (jesli masz lepsze eq to sprzedaj gorsze ). Biegaj glownie na trolle i orki i zbieraj caly loot a pozniej sprzedasz go u Obi'ego. Gdy nabijesz 8 lvl, sprzedaj cale eq a na mainie kup lepsze(sorcowi nie jest potrzebne super, extra eq) To chyba all

Przepraszam za bledy w pisowni ale pisze aktualnie na niemieckiej klawiaturze Pozdrawiam
stary 07-08-2007, 12:59   #3
zoliax
Użytkownik Forum

zoliax's Avatar

Data dołączenia: 17 12 2004
Lokacja: Białystok

zoliax ma numer GG 6035236 Adres Jabbera do zoliax
Domyślny

Tylko dla roleplayerów: wpław.

Do 3,4 poziomu nie radzę wychodzić z miasta tylko bić szczury w kanałach(a właściwie raczej chodzi tu o zdobycie lepszych skillów). Potem, po zdobyciu broni 15/16 atk. niewiele się zmienia. Możesz wtedy bić:
Trolle po zachodniej stronie rzeki-dla expa i kasy, są one jednak b. często zajęte
Wilki po stronie wchodniej w tunelach i w jaskini na skraju wyspy-dla szybkiego expa, jednak bez kasy; niestety są również często zajęte.
Niedźwiedzie po stronie zachodniej-w jaskini-dla expa bez kasy; potrzeba jednak konkretniejszych skillów.
Orki po wschodniej stronie w tunelach i po stronie zachodniej-dla expa i kasy; skille jak wyżej; na balaced z dobrą bronią i tarczą da się bić pojedyncze(odnowa HP redukuje straty).
Szkielety po stronie zachodniej w tunelach, przy grobach na północnym-zachodzie i w grobach po stronie wchodniej-tylko dla kasy, zbierając loot; łatwo o śmierć, jedak zbierając i sprzedając wyposarzenie z nich łatwo zdobyć ~1,5k na 8lvlu. I jeśli chodzi o tunele to radzę uważać na poison spidery, które łatwo spotkach w czasie ewakuacji, gdy szkielety pokażą nam co potrawią. ;]
stary 07-08-2007, 13:59   #4
OldSlayer
Zbanowany

OldSlayer's Avatar

Data dołączenia: 10 07 2007

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Saphira
Poziom mag.: 8
OldSlayer ma numer GG 4811466
Domyślny

A ja ci polecę coś innego, jak już wyjdziesz to graj i nie zmieniaj postaci, a rooka ja przechodzę tak do 5lvl na ratach a później na trollach/spiderach w 6-7h przejde
OldSlayer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2007, 14:10   #5
Apticer's
Użytkownik Forum

Apticer's's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Wolbrom

Apticer's ma numer GG 8043273
Domyślny

Najszybszy, ale bez kasowy sposób na przejście rooka - wolfy/bugi. Exp dobry, ale kasy praktycznie nic. Ja na pacc arena praktycznie tylko na wolfach (1-3 lvl raty) przeszedłem rooka w 1h20min w godzinach 1:10-2:30. Znacząco szybciej już się raczej nie da.

Wystaw mi notke
Apticer's jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2007, 14:17   #6
piotrek259
Guest

Domyślny

Zeby miec duzo kasy to najlepiej bic szczury od 1 do 8 lvl. Wtedy wychodzimy zawsze z 1000+ gp, nawet odliczajac koszty zakupu eq. Nie sluchaj sie tych noobow co ci kaza z miasta wyjsc. Jako dowod podam ci fakt ze rookstayerem od 1 do 19 lvl siedze na ratach + bugach pod al dee i mam w tej chwili niespelna 20k kasy. xD Niektorzy na mainie nie potrafia tyle zarobic nawet... A lvl zrobilem w 4 dni ;p Na szczury pod al dee to naprawde malo kto chodzi (nooby chodza na szczury pod rynkiem tam gdzie sa questy na rapier i combat knife a wyzsze lvle wychodza z miasta i szukaja jednego trolla przez 15 minut...) Gwarantuje ci exp szybszy niz na minotaurach i rotwormach nawet z lf ktorych jest garstka i sa oblegane przez noobów. I mowie to jako ex-owner 32 rookstayera i aktualny 19 rookstayera. Wiec jak chcesz to nie wierz mi (i pchaj sie jak noobek na mino xD) ale o rooku duzo wiem. I ten update paradoksalnie dal jeszcze wieksza korzysc expa na ratach bo nooby sie pchaja do mino hell i rot hell A jesli chodzi wam o wolfy to na facc area jest ich tyle co kot napłakal

Ostatnio edytowany przez piotrek259 - 07-08-2007 o 14:29.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2007, 14:27   #7
Ashael
Użytkownik Forum

Ashael's Avatar

Domyślny ^^

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez piotrek259 Pokaż post
Zeby miec duzo kasy to najlepiej bic szczury od 1 do 8 lvl. Wtedy wychodzimy zawsze z 1000+ gp, nawet odliczajac koszty zakupu eq. Nie sluchaj sie tych noobow co ci kaza z miasta wyjsc. Jako dowod podam ci fakt ze rookstayerem od 1 do 19 lvl siedze na ratach + bugach pod al dee i mam w tej chwili niespelna 20k kasy. xD Niektorzy na mainie nie potrafia tyle zarobic nawet... A lvl zrobilem w 4 dni ;p Na szczury pod al dee to naprawde malo kto chodzi (nooby chodza na szczury pod rynkiem tam gdzie sa questy na rapier i combat knife a wyzsze lvle wychodza z miasta i szukaja jednego trolla przez 15 minut...)
Sam jestes n00b Kto normalny expi do 19 lvla na ratach A pozatym nie odpowiedziales koledze na pytanie: Gdzie expic SZYBKO i zarabiac na tym sporo kasy Oczywiscie mozna siedziec na ratach do 8 lvla ale jesli chcesz nabijac 8 lvl z 2 dni to prosze bardzo... Pozdrawiam
stary 07-08-2007, 14:32   #8
piotrek259
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashael Pokaż post
Sam jestes n00b Kto normalny expi do 19 lvla na ratach A pozatym nie odpowiedziales koledze na pytanie: Gdzie expic SZYBKO i zarabiac na tym sporo kasy Oczywiscie mozna siedziec na ratach do 8 lvla ale jesli chcesz nabijac 8 lvl z 2 dni to prosze bardzo... Pozdrawiam
No k.... odezwal sie wielki znawca. Ja z toba w ogole nie bede nawet zaczynal rozmowy jesli ty myslisz ze na ratach sie robi 8 lvl w 2 dni to wlasnie pokazales swoje noobstwo. Bedzie pouczal 32/19 lvl rookstayera jakiś noob co nigdy nie mial na rooku 9 lvl

Btw jaki miales najwyzszy lvl na rooku dzieciaczku mój?

Ostatnio edytowany przez piotrek259 - 07-08-2007 o 14:36.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2007, 14:38   #9
Ashael
Użytkownik Forum

Ashael's Avatar

Domyślny ^^

Obraza = ban

Pozatym potwierdzilem twoja ''genialna'' () teorie Naprawde zaluje takich ludzi ktorzy nie znaja definicji nooba jednym slowem: zal.pl

Btw: Na rooku najwiekszy lvl to 17 a jaki miales najwiekszy lvl na mainie, malutki?

Ostatnio edytowany przez Ashael - 07-08-2007 o 14:40.
Ashael jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2007, 14:41   #10
piotrek259
Guest

Domyślny

Cytuj:
Obraza = ban

Pozatym potwierdzilem twoja ''genialna'' () teorie Naprawde zaluje takich ludzi ktorzy nie znaja definicji nooba jednym slowem: zal.pl
Jestem zdania ze ludzie ktorzy na rooku nie osiagneli nigdy nawet 9 lvla nie powinni komentować postów z nim związanych
Cytuj:
Btw: Na rooku najwiekszy lvl to 17 a jaki miales najwiekszy lvl na mainie, malutki?
Tutaj gadamy o rooku wiec nie odwracaj kota ogonem, podaj nick swojego chara na 17 lvlu.

Ostatnio edytowany przez piotrek259 - 07-08-2007 o 14:43.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2007, 14:44   #11
Ashael
Użytkownik Forum

Ashael's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Jestem zdania ze ludzie ktorzy na rooku nie osiagneli nigdy nawet 9 lvla nie powinni komentować postów z nim związanych

Tutaj gadamy o rooku wiec nie odwracaj kota ogonem, podaj nick swojego chara na 17 lvlu.
Ja osiagnalem wiekszy wiec moge komentowac

Nick: Uitachi-ruler on Inferna (xD) Z rooka wychodze na 20 lvlu poniewaz Inferna to enfo

Ostatnio edytowany przez Ashael - 07-08-2007 o 14:47.
Ashael jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2007, 14:45   #12
piotrek259
Guest

Domyślny

Cytuj:
Ja osiagnalem wiekszy wiec moge komentowac Pozdrawiam
Sratatatata a mdw to moja postac xD

Dopoki nie podasz nicku chara na 17 lvl nie biore powaznie twoich postów
Cytuj:
Nick: Uitachi-ruler on Inferna (xD)
Usuń na chwile hiddena i sie zaloguj zeby pisalo online. Mniej wiecej na minute.

Ostatnio edytowany przez piotrek259 - 07-08-2007 o 14:48.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2007, 14:47   #13
Fremen
Użytkownik Forum

Fremen's Avatar

Data dołączenia: 18 06 2007
Lokacja: Gdynia

Świat: Honera
Poziom: 43
Skille: 68.67
Fremen ma numer GG 1304842
Domyślny

1. Zebrać 80gp ze ciał szczurów. Kupujemy mace, linę, wooden shielda, leather legsy.
2. Z tym eq dobijamy 2lv.
3. Idziemy na bear room quest. Bierzemy iteamy. Możemy pójść w stronę carlin sword questa, by na tamtejszych wolfach wbić 3lv.
4. Udajemy się na zachód rooka aż do jaskinii z pająkami i bugami. Po drodzę zabijamy snake. Zanim dojdziemy do ps i
bugów powinniśmy wbić 4 lv.
5. Idziemy na na niższe piętro. Bodajże -3. Lejemy wszystko dopóki ilość HP nie zejdzie poniżej 50. Wychodzimy i idziemy na północny wschód zachodniej części rooka, w stronę wieżyczki. Po drodze wybijamy wolfy. Regenerujemy HP i z powrotem do jaskini pająków. I tak w kółko. Co prawda kasa z tego zerowa. Ale lepiej i tak zarobić kasę na mainie, niż zbierać to na rooku.
Bez tłumów spokojnie wychodzimy rooka w półtorej godziny.

Z PACC sprawa wygląda inaczej. Do 3 punktu jednak wszystko wygląda tak samo.

Cytuj:

Nick: Uitachi-ruler on Inferna (xD) Z rooka wychodze na 20 lvlu poniewaz Inferna to enfo
Ta wypowiedź to już komedio-dramat..

Ostatnio edytowany przez Fremen - 07-08-2007 o 14:49.
Fremen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2007, 14:50   #14
piotrek259
Guest

Domyślny

Cytuj:
Z rooka wychodze na 20 lvlu poniewaz Inferna to enfo
Teraz to ja juz nawet mam watpliwosc czy ty umiesz grac na mainie. (skoro swiadomie sobie zabierasz mane/zycie nie wychodzac z rooka)
  Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2007, 15:01   #15
Ashael
Użytkownik Forum

Ashael's Avatar

Domyślny ^^

Cytuj:
Teraz to ja juz nawet mam watpliwosc czy ty umiesz grac na mainie. (skoro swiadomie sobie zabierasz mane/zycie nie wychodzac z rooka)
Przeczytaj dokladnie posta w ktorym pisze ze WYCHODZE z rooka, tylko ze na wyzszym lvlu bo Inferna to nie rook zeby siedziec z dupa na wyspie noobow Pozatym nie odzywaj sie, skoro grasz na rooku ktore jest noob-pvp to co ktos taki jak ty moze wiedziec o mainie??
stary 07-08-2007, 15:06   #16
piotrek259
Guest

Domyślny

Cytuj:
Przeczytaj dokladnie posta w ktorym pisze ze WYCHODZE z rooka, tylko ze na wyzszym lvlu bo Inferna to nie rook zeby siedziec z dupa na wyspie noobow Pozatym nie odzywaj sie, skoro grasz na rooku ktore jest noob-pvp to co ktos taki jak ty moze wiedziec o mainie??
A po co wychodzisz na wyzszym lvlu skoro najlepiej jest wyjsc na 8? Poza tym, na mainie tez mam calkiem sporo postaci. A z tym noob-pvp to zes przy.ebal maksymalnie bo wielu 200+ lvli gra na non-pvp i to nie znaczy ze nie umieja grac.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2007, 15:15   #17
Ashael
Użytkownik Forum

Ashael's Avatar

Domyślny

Cytuj:
A po co wychodzisz na wyzszym lvlu skoro najlepiej jest wyjsc na 8? Poza tym, na mainie tez mam calkiem sporo postaci. A z tym noob-pvp to zes przy.ebal maksymalnie bo wielu 200+ lvli gra na non-pvp i to nie znaczy ze nie umieja grac.
Juz raz popelnilem ten blad i wyszedlem na pvp-enfo na 8 lvlu a za 2 godz znow bylem mieszkancem rooka. Mozesz se grac na pvp a na enfo sie widac boisz a co do noob-pvp to nie mowie o 200lvl+ tylko o takim noobQ jak TY a nie non-pvp tylko noob-pvp (rook) z tego co mi wiadomo to na rooku nie ma 200lvl+
stary 07-08-2007, 15:23   #18
Ancient900
Zbanowany

Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: Wrocław
Wpisy bloga: 3

Stan: Początkujący
Imię: ancient~
Profesja: Elite Knight
Świat: Nebula
Poziom: 90+
Domyślny

Cytuj:
Zeby miec duzo kasy to najlepiej bic szczury od 1 do 8 lvl. Wtedy wychodzimy zawsze z 1000+ gp, nawet odliczajac koszty zakupu eq. Nie sluchaj sie tych noobow co ci kaza z miasta wyjsc. Jako dowod podam ci fakt ze rookstayerem od 1 do 19 lvl siedze na ratach + bugach pod al dee i mam w tej chwili niespelna 20k kasy. xD Niektorzy na mainie nie potrafia tyle zarobic nawet... A lvl zrobilem w 4 dni ;p Na szczury pod al dee to naprawde malo kto chodzi (nooby chodza na szczury pod rynkiem tam gdzie sa questy na rapier i combat knife a wyzsze lvle wychodza z miasta i szukaja jednego trolla przez 15 minut...) Gwarantuje ci exp szybszy niz na minotaurach i rotwormach nawet z lf ktorych jest garstka i sa oblegane przez noobów. I mowie to jako ex-owner 32 rookstayera i aktualny 19 rookstayera. Wiec jak chcesz to nie wierz mi (i pchaj sie jak noobek na mino xD) ale o rooku duzo wiem. I ten update paradoksalnie dal jeszcze wieksza korzysc expa na ratach bo nooby sie pchaja do mino hell i rot hell A jesli chodzi wam o wolfy to na facc area jest ich tyle co kot napłakal
No jak zostawiasz bota na noc na ratach to ja sie nie dziwie..
Ancient900 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2007, 15:29   #19
piotrek259
Guest

Domyślny

Cytuj:
Juz raz popelnilem ten blad i wyszedlem na pvp-enfo na 8 lvlu a za 2 godz znow bylem mieszkancem rooka. Mozesz se grac na pvp a na enfo sie widac boisz a co do noob-pvp to nie mowie o 200lvl+ tylko o takim noobQ jak TY a nie non-pvp tylko noob-pvp (rook) z tego co mi wiadomo to na rooku nie ma 200lvl+
Ale jest 102, powiedz mu ze jest noobem

A poza tym jak nie umiesz grac na enfo (padasz w 2 godziny) to po cholere sie męczysz?
Cytuj:
No jak zostawiasz bota na noc na ratach to ja sie nie dziwie..
Na noc nie zostawiam. Jak ide spac to wylaczam kompa.

@down:
Nie odpowiadajcie na ten poniższy post!!! Przecież to typowa prowokacja...

Ostatnio edytowany przez piotrek259 - 07-08-2007 o 15:50.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2007, 15:32   #20
MIRLON
Użytkownik forum

Data dołączenia: 06 08 2007

Domyślny

Boot? Co to jest ? wiem że słyszałem o nim troche i wiem że robi taką wielką furrore.Jakie ma zastosowania,gdzie go pobrać i jak to coś obsługiwać ?

Jak narazie mam 3 lvl i 200 gp ale wytłumaczcie mi co to jest ten bot ?
MIRLON jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania