Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 10-08-2007, 14:43   #81
Slay
Użytkownik Forum

Slay's Avatar

Data dołączenia: 27 03 2005

Slay ma numer GG 1676568
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez katarof Pokaż post
To i z góry przepraszam za bitwę pod Grunwaldem wszystkich Niemców! Przepraszam!
W imieniu magnaterii meklemburskiej, przeprosiny przyjmuje.
Slay jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-08-2007, 19:47   #82
PinGOnE
Użytkownik Forum

PinGOnE's Avatar

Data dołączenia: 25 01 2004

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Założycielowi tematu najprawdopodobniej przyda sie jakakolwiek szkoła. Napisał
Cytuj:
Jest to niestety haniebna próba ideologizowania polskiej szkoły, próba narzucenia nam określonych poglądów i jednej wiary.
Najprawdopodboniej nie wiesz o czym jest "etyka". To nauka o wszystkich religiach, nie po to żeby namówić Cie do przyjecia jakiejkolwiek z nich, ale po to abys mial jakiekolwiek pojecie co sie dzieje na swiecie bedac czlowiekiem rozumnym (mam nadzieje). Temat to kompletna bzdura.

Poza tym wiekszosc Polaków to Chrzescijanie, którym raczej religia na świadectwie nie bedzie przeszkadzała (powinno być wręcz odwrotnie bo chyba nie jest ciężko nauczyć sie 3 modlitw zeby podnieść średnią końcową).

Wg mnie chciales zalozyc madry temat zeby sie pokazac ale niebardzo Ci to wyszlo, a zakladajac strone o nazwie "religia-nie" raczej odciagasz od siebie uwage. Polacy nie sa tolerantni i watpie zeby popierali Twoje poglady.
stary 10-08-2007, 19:50   #83
matiiii
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 05 2006
Lokacja: Giżycko
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Świat: Broa
matiiii ma numer GG 3908545 Send a message via Skype™ to matiiii
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ Pokaż post
Mi to tam wisi, lepsze średnia ; p
Zgadzam się dla mnie to plus. 6 do średniej zawsze będzie mile widziane.
inni przecież się nie znają - to jest najważniejsze.
Niechaj nasze forum nigdy sie nie skończy
a kto źle o nas napisze, szybko go wykończym...
matiiii jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2007, 20:07   #84
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

@up
Ta, kolejne ułatwienie dla dzieci z czerwonym paskiem, z ocenami 3-4 z matematyki/polskiego/fizyki/historii i 6 z plastyki/muzyki/wosu/techniki i teraz religii. Oczywiście nie każdego wyróżnionego to się tyczy, ale krew człowieka zalewa jak z takim geniuszem nie można porozmawiać o niczym, bo jego osiągnięcia są warunkowane ocenami z przedmiotów najwyżej chuja wartych.
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2007, 20:23   #85
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2006
Lokacja: Liberty City :P
Wpisy bloga: 5

Domyślny

@up,
Ja miałem zwykle 5-6 z fizy i matmy, ale z np. plastyki nie wychodziłem ponad 4. Muzyka to samo. Raczej nie chodzi tu o moje zdolności, czy ich brak... Po prostu nauczycielka była po szkole muzycznej i kończyła ją zapewne z marzeniem żeby być drugim Chopinem. Niestety została mocno sprowadzona na ziemię i uczyła w jakiejś durnej szkole. To spowodowało, że wyżywała się na nas.

WOS i hista zwykle 4-5, ale nie lubiłem właśnie tych najprostszych przedmiotów. O ile z techniki nie byłem impotentem, o tyle np. z niemca sobie nie radziłem...

Najlepszy był fakt tego, że przez całe 14 lat mojej edukacji, nie było zorganizowanej ani jednej lekcji wychowania do życia w rodzinie. Całą wiedzę niestety pozyskałem od kumpli i do tej pory tego żałuję, bo musiałem się przestawiać z patrzenia wulgarnego na seks na bardziej uczuciowe.

Ale lepsze to niż nauczycielka ucząca poniekąd seksu, która boi się powiedzieć to słowo. Mnie to osobiście by żenowało, a o takich przypadkach też słychu czasem.
Korektor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2007, 20:23   #86
Rafayen
Użytkownik Forum

Rafayen's Avatar

Data dołączenia: 27 06 2005
Lokacja: Ostrzeszów

Stan: Niegrający
Skille: 13/37
Rafayen ma numer GG 1502169
Domyślny

Ja już tak miałem wtym roku =)! Nic mi to nie przeszkadza przynajmiej średnia wgóre!\./ Hail Rydzyko

Człowiek napotkawszy przeszkodę, której nie może zniszczyć - zaczyna niszczyć samego siebie.

Lastfm
Rafayen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2007, 20:39   #87
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Imię: Va'esse
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PinGOnE Pokaż post
Założycielowi tematu najprawdopodobniej przyda sie jakakolwiek szkoła. Napisał

Najprawdopodboniej nie wiesz o czym jest "etyka". To nauka o wszystkich religiach, nie po to żeby namówić Cie do przyjecia jakiejkolwiek z nich, ale po to abys mial jakiekolwiek pojecie co sie dzieje na swiecie bedac czlowiekiem rozumnym (mam nadzieje). Temat to kompletna bzdura.
Ciekawe, dla mnie etyka ma więcej wspólnego z moralnością niż religioznastwem. Ale co ja tam wiem.

Spróbuję jeszcze raz, choć nie wiem czy ktoś raczy zwrócić uwagę na to co piszę. Otóż, drogie dzieci, ja jestem przeciw, bo w tym naszym kraiku mamy taki zbiór iluzji, konstytucją zwany, który to twierdzi że wszystkie religie są równe. Dlatego nie wiem dlaczego tej jednej mielibyśmy się uczyć w szkołach.

Nie piszcie mi tu że na waszej religii uczyliście się o wszystkich religiach. Zgadzam się, mogło tak być. Chwalebne wyjątki. Ale jakoś tak śmiesznie mamy, że poza tymi wyjątkami(i oczywiście poza lekcjami które można określić jako drugie śniadanie/odpisywanie zadań) lekcje religii są próbami indoktrynacji. Nie widzę powodu dlaczego w ogóle miały się one odbywać, a co dopiero wliczać się do czego kolwiek, nawet tak nieistotnego jak średnia.

Piszecie że komu się nie podoba, ten chodzić nie musi. Ja nie chodzę. Tylko naprawdę nie wiem co mi na to świadectwo wpiszą skoro nauczyciela etyki ze świecą szukać w całym Krakowie. Naprawde jestem ciekaw, ale ten problem będę miał naszczęście tylko jeden raz.

Naprawdę jestem ciekaw czy ktoś raczy na to odpowiedzieć.

Gangrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2007, 20:46   #88
Erhion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Domyślny

Mam pytanie do autora tematu.

CZY ty naprawdę wierzysz w to, że jak założysz stronę i powiesz o niej w internecie to Pan (hehe) Giertych się o niej dowie albo co bardziej nie możliwe wycofa się ze swojej decyzji?

Naprawdę wierzysz, że coś zdziałasz?
Erhion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2007, 20:57   #89
Pulaski
Użytkownik Forum

Pulaski's Avatar

Data dołączenia: 04 05 2006
Lokacja: Za granica

Domyślny

Mi to zwisa nie mieszkam w Polsce.
Ale nie rozumiem dlaczego sie burzycie. Jak każdy inny ateista z pasją atakujecie Boga.
Pulaski jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2007, 21:01   #90
Shuukyo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 07 2007

Domyślny

To oczywiste, że zdanie maskotek (tj: ludzi nie obejmujących władzy) nie będzie ich (ich - autorzy pomysłu) interesować ^^. Można by to nawet umieścić na wszystkich portalach masowego odbioru - a i tak fanatyczne partie nic sobie z tego nie zrobią. Także prędzej czy później - wlepią nam oceny.

Bóg! Honor! Ojczyzna! - czyż nie? Ech, co oni robią.. Tu nie chodzi o oceny.. tu chodzi o wpływ na kształtowanie się młodego pokolenia. Wyrosną nam fanatycy, trudno.

Ja osobiście nie wierzę. Nie kradnę, nie zabijam, nie gwałcę, nie sprzedaję dragów, nie niszczę innym życia. No ale cóż, jestem niewierny i z tego powodu w oczach kościoła jestem gorszy niż 47 letni pedofil pod sutanną.

Paranoja, jednym słowem można by określić to co się powoli dzieje..

Ostatnio edytowany przez Shuukyo - 10-08-2007 o 21:04.
Shuukyo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2007, 21:17   #91
ripper
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Najlepszy był fakt tego, że przez całe 14 lat mojej edukacji, nie było zorganizowanej ani jednej lekcji wychowania do życia w rodzinie. Całą wiedzę niestety pozyskałem od kumpli i do tej pory tego żałuję, bo musiałem się przestawiać z patrzenia wulgarnego na seks na bardziej uczuciowe.
Cóż, to dość obszerny temat i chyba z lekka zaofftopujemy, ale:
Seks a uczucia to dwie różne sprawy. Jedno może istnieć bez drugiego. Oczywiście najlepiej, kiedy uda nam się to połączyć, ale... zejdźmy na ziemię, to nie dla każdego.
stary 10-08-2007, 22:08   #92
balun
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 11 2005

Domyślny

Przesadzacie... nikt Was nie zmusza do nauki Religii. Rodzice piszą karteczkę i macie z głowy.
Imho to że wlicza się taki przedmiot do średniej to jest głupota.
balun jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2007, 22:29   #93
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pulaski Pokaż post
Jak każdy inny ateista z pasją atakujecie Boga.
Dorosnij, zrozumiesz dysonans pomiedzy Bogiem a Kosciolem i jego praktykami.
stary 10-08-2007, 22:33   #94
Kenixia
Użytkownik Forum

Kenixia's Avatar

Data dołączenia: 26 02 2004
Lokacja: Słubice.

Imię: Pyza Takae
Świat: Nebula
Kenixia ma numer GG 3711262
Domyślny

Etyka a religia to co innego.
Ja sie ciesze, nasz nauczyciel powiedział nam, że luz z religii, czy w przyszłości etyki nigdy nie zniknie, bo to nie ma być dla nas męczarnia, czy coś w tym stylu.

Do kościoła nie chodzę, ale lubię religie z moim katechetą.
Można z nim rozmawiać o wszystkim, nawet o pożądaniu ;pP

@up.
Popieram.

Wiele osób ( w tym ja) wierzy w Boga, ale w kościół nie.
Nie zgadzamy się z pewnymi naukami kościoła, a nie Boga.

Ostatnio edytowany przez Kenixia - 10-08-2007 o 22:35.
Kenixia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2007, 22:54   #95
ripper
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Do kościoła nie chodzę, ale lubię religie z moim katechetą.
Można z nim rozmawiać o wszystkim, nawet o pożądaniu ;pP
Mówisz, jakby pożądanie było co najmniej zakazaną w całym wszechświecie dewiacją, za której wspominanie grozi śmierć przez rozerwanie końmi.
stary 10-08-2007, 23:12   #96
Kenixia
Użytkownik Forum

Kenixia's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ripper Pokaż post
Mówisz, jakby pożądanie było co najmniej zakazaną w całym wszechświecie dewiacją, za której wspominanie grozi śmierć przez rozerwanie końmi.

Nie no wiesz, ale to jednak lekcja religii tylko, nie?

@offtop

Lepiej wejdz w link z podpisu ;P

stary 11-08-2007, 00:15   #97
RedCard
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ Pokaż post
Z polskiego też najwidoczniej >.>.

Mam wrażenie, że większość osób, sprzeciwia się religi, żeby pokazać, że są ql. Przecież, tak, czy tak byście chodzili, a w religii nie ma w ogóle nauki :l. Nie wiem jak u was, ale w tym roku ja miałem dosyć ciekawe rzeczy- powstanie wszystkich religii, język staro-grecki (?), hebrajski...

Ale bądzcie sobie ql.
To po kiego *** bez sensu?, skoro nie wiesz jak jest w innych szkołach to nie *** bez sensu. Zastanów się co piszesz.

Ostatnio edytowany przez DDoS - 11-08-2007 o 22:20.
  Odpowiedz z Cytatem Received Infraction
stary 11-08-2007, 01:29   #98
Kenixia
Użytkownik Forum

Kenixia's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez RedCard Pokaż post
To po kiego pierdolisz bez sensu?, skoro nie wiesz jak jest w innych szkołach to nie pierdol bez sensu. Zastanów się co piszesz.
A co nauczyciel cie torturuje, bierze do odpowiedzi na każdej lekcji, i szczerze mówiąc czy na religi jest tak jak na najgorszym przedmiocie?

stary 11-08-2007, 03:06   #99
PinGOnE
Użytkownik Forum

PinGOnE's Avatar

Data dołączenia: 25 01 2004

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Cytuj:
Ciekawe, dla mnie etyka ma więcej wspólnego z moralnością niż religioznastwem. Ale co ja tam wiem.
Widać niewiele.

Cytuj:
Spróbuję jeszcze raz, choć nie wiem czy ktoś raczy zwrócić uwagę na to co piszę. Otóż, drogie dzieci, ja jestem przeciw, bo w tym naszym kraiku mamy taki zbiór iluzji, konstytucją zwany, który to twierdzi że wszystkie religie są równe. Dlatego nie wiem dlaczego tej jednej mielibyśmy się uczyć w szkołach.
Jak już mówiłem wcześniej wcale nie musisz chodzic na religie. Etyka jest nauką o wszystkich religiach i ich poglądach. Tam możesz nauczyć sie ich wszystkich.

Cytuj:
Nie piszcie mi tu że na waszej religii uczyliście się o wszystkich religiach. Zgadzam się, mogło tak być. Chwalebne wyjątki. Ale jakoś tak śmiesznie mamy, że poza tymi wyjątkami(i oczywiście poza lekcjami które można określić jako drugie śniadanie/odpisywanie zadań) lekcje religii są próbami indoktrynacji. Nie widzę powodu dlaczego w ogóle miały się one odbywać, a co dopiero wliczać się do czego kolwiek, nawet tak nieistotnego jak średnia.
Otóż wyobraź sobie, że specjalnie dla Ciebie zrobiłem małe rozpoznanie wśród znajomych (a bądź pewien, że mam ich wielu) i wszystkie z nich miały na religii nauczanie o innych religiach. Widać prawdopodobnie tylko Twoja szkoła była "wyjątkiem”, w której katecheta/ksiądz ma ludzi za nic i uczy bzdur. Jeśli chodzi o etykę to również się mylisz. Na tych lekcjach można dowiedzieć się bardzo dużo o religiach świata. Teraz moje zdanie, co do "wliczania" tych przedmiotów...Religia to jedna z tych rzeczy, która różni nas w jakimś stopniu od zwierząt. Każdy wykształcony człowiek powinien wiedzieć, co się na świecie dzieje(i tutaj chodzi zarówno o religie jak również politykę), bo np. skąd możesz wiedzieć, o co chodzi w wojnach religijnych skoro ich nie rozumiesz? Jak w takim przypadku możesz podjąć decyzje? Będziesz do końca życia zgadzał się z tym, co mówią Ci inni? A skoro nie nauczysz się tego w szkole - to gdzie? Później właśnie tacy ignoranci wychodzą na ulice protestować nie mając pojęcia, o co w walce chodzi.

Cytuj:
Piszecie że komu się nie podoba, ten chodzić nie musi. Ja nie chodzę. Tylko naprawdę nie wiem co mi na to świadectwo wpiszą skoro nauczyciela etyki ze świecą szukać w całym Krakowie. Naprawde jestem ciekaw, ale ten problem będę miał naszczęście tylko jeden raz.
Czas poczytać troche co sie w szkole dzieje. W każdym kodeksie jest wyraźnie napisane, że jeśli nauczyciela jakiegokolwiek przedmiotu nie można znaleźć w pobliżu szkoły zostanie on przydzielony z innego rejonu.

Cytuj:
Naprawdę jestem ciekaw czy ktoś raczy na to odpowiedzieć.
Właśnie odpisałem.
stary 11-08-2007, 10:04   #100
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez RedCard Pokaż post
To po kiego pierdolisz bez sensu?, skoro nie wiesz jak jest w innych szkołach to nie pierdol bez sensu. Zastanów się co piszesz.
Pff... Równie dobrze, mogę powiedzieć tak o wielu osobach, które pisały, że mają księży (?) fanatyków, a katechetki zarabiają po 300 złotych. U mnie tak nie ma. I co? Mam im powiedzieć, żeby nie pierdolili, bo nie wiedzą jak jest u mnie?
Napisałem, że lubie religie z w/w powodów, a ty mi tu wylatujesz z ryjem, że mam tak nie pisać, bo u ciebie czy u innych tak nie ma... Puknij się w łepek. Mocno.
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.

Ostatnio edytowany przez Dark Sven - 11-08-2007 o 10:06.
Dark Sven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania