![]() |
#82 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 01 2004
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
|
![]() Założycielowi tematu najprawdopodobniej przyda sie jakakolwiek szkoła. Napisał
Cytuj:
Poza tym wiekszosc Polaków to Chrzescijanie, którym raczej religia na świadectwie nie bedzie przeszkadzała (powinno być wręcz odwrotnie bo chyba nie jest ciężko nauczyć sie 3 modlitw zeby podnieść średnią końcową). Wg mnie chciales zalozyc madry temat zeby sie pokazac ale niebardzo Ci to wyszlo, a zakladajac strone o nazwie "religia-nie" raczej odciagasz od siebie uwage. Polacy nie sa tolerantni i watpie zeby popierali Twoje poglady.
![]() |
![]() |
#83 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2006
Lokacja: Giżycko
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matekaratek
Świat: Broa
|
![]() Zgadzam się dla mnie to plus.
![]() ![]()
a kto nie jest z nami w klubie - niech go piorun trzaśnie. Oby nasze wszystkie prace były najpiekniejsze inni przecież się nie znają - to jest najważniejsze. Niechaj nasze forum nigdy sie nie skończy a kto źle o nas napisze, szybko go wykończym... |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() @up
Ta, kolejne ułatwienie dla dzieci z czerwonym paskiem, z ocenami 3-4 z matematyki/polskiego/fizyki/historii i 6 z plastyki/muzyki/wosu/techniki i teraz religii. Oczywiście nie każdego wyróżnionego to się tyczy, ale krew człowieka zalewa jak z takim geniuszem nie można porozmawiać o niczym, bo jego osiągnięcia są warunkowane ocenami z przedmiotów najwyżej chuja wartych. |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zbanowany
|
![]() @up,
Ja miałem zwykle 5-6 z fizy i matmy, ale z np. plastyki nie wychodziłem ponad 4. Muzyka to samo. Raczej nie chodzi tu o moje zdolności, czy ich brak... Po prostu nauczycielka była po szkole muzycznej i kończyła ją zapewne z marzeniem żeby być drugim Chopinem. Niestety została mocno sprowadzona na ziemię i uczyła w jakiejś durnej szkole. To spowodowało, że wyżywała się na nas. WOS i hista zwykle 4-5, ale nie lubiłem właśnie tych najprostszych przedmiotów. O ile z techniki nie byłem impotentem, o tyle np. z niemca sobie nie radziłem... Najlepszy był fakt tego, że przez całe 14 lat mojej edukacji, nie było zorganizowanej ani jednej lekcji wychowania do życia w rodzinie. Całą wiedzę niestety pozyskałem od kumpli i do tej pory tego żałuję, bo musiałem się przestawiać z patrzenia wulgarnego na seks na bardziej uczuciowe. Ale lepsze to niż nauczycielka ucząca poniekąd seksu, która boi się powiedzieć to słowo. Mnie to osobiście by żenowało, a o takich przypadkach też słychu czasem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 06 2005
Lokacja: Ostrzeszów
Stan: Niegrający
Skille: 13/37
![]() |
![]() Ja już tak miałem wtym roku =)! Nic mi to nie przeszkadza przynajmiej średnia wgóre!\./ Hail Rydzyko
![]() |
#87 | |
Fallen Angel
|
![]() Cytuj:
Spróbuję jeszcze raz, choć nie wiem czy ktoś raczy zwrócić uwagę na to co piszę. Otóż, drogie dzieci, ja jestem przeciw, bo w tym naszym kraiku mamy taki zbiór iluzji, konstytucją zwany, który to twierdzi że wszystkie religie są równe. Dlatego nie wiem dlaczego tej jednej mielibyśmy się uczyć w szkołach. Nie piszcie mi tu że na waszej religii uczyliście się o wszystkich religiach. Zgadzam się, mogło tak być. Chwalebne wyjątki. Ale jakoś tak śmiesznie mamy, że poza tymi wyjątkami(i oczywiście poza lekcjami które można określić jako drugie śniadanie/odpisywanie zadań) lekcje religii są próbami indoktrynacji. Nie widzę powodu dlaczego w ogóle miały się one odbywać, a co dopiero wliczać się do czego kolwiek, nawet tak nieistotnego jak średnia. Piszecie że komu się nie podoba, ten chodzić nie musi. Ja nie chodzę. Tylko naprawdę nie wiem co mi na to świadectwo wpiszą skoro nauczyciela etyki ze świecą szukać w całym Krakowie. Naprawde jestem ciekaw, ale ten problem będę miał naszczęście tylko jeden raz. Naprawdę jestem ciekaw czy ktoś raczy na to odpowiedzieć.
![]() |
![]() |
#88 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Mam pytanie do autora tematu.
CZY ty naprawdę wierzysz w to, że jak założysz stronę i powiesz o niej w internecie to Pan (hehe) Giertych się o niej dowie albo co bardziej nie możliwe wycofa się ze swojej decyzji? Naprawdę wierzysz, że coś zdziałasz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 05 2006
Lokacja: Za granica
|
![]() Mi to zwisa
![]() Ale nie rozumiem dlaczego sie burzycie. Jak każdy inny ateista z pasją atakujecie Boga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 07 2007
|
![]() To oczywiste, że zdanie maskotek (tj: ludzi nie obejmujących władzy) nie będzie ich (ich - autorzy pomysłu) interesować ^^. Można by to nawet umieścić na wszystkich portalach masowego odbioru - a i tak fanatyczne partie nic sobie z tego nie zrobią. Także prędzej czy później - wlepią nam oceny.
Bóg! Honor! Ojczyzna! - czyż nie? Ech, co oni robią.. Tu nie chodzi o oceny.. tu chodzi o wpływ na kształtowanie się młodego pokolenia. Wyrosną nam fanatycy, trudno. Ja osobiście nie wierzę. Nie kradnę, nie zabijam, nie gwałcę, nie sprzedaję dragów, nie niszczę innym życia. No ale cóż, jestem niewierny i z tego powodu w oczach kościoła jestem gorszy niż 47 letni pedofil pod sutanną. Paranoja, jednym słowem można by określić to co się powoli dzieje..
Ostatnio edytowany przez Shuukyo - 10-08-2007 o 21:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#91 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Seks a uczucia to dwie różne sprawy. Jedno może istnieć bez drugiego. Oczywiście najlepiej, kiedy uda nam się to połączyć, ale... zejdźmy na ziemię, to nie dla każdego. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 11 2005
|
![]() Przesadzacie... nikt Was nie zmusza do nauki Religii. Rodzice piszą karteczkę i macie z głowy.
Imho to że wlicza się taki przedmiot do średniej to jest głupota. |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Dorosnij, zrozumiesz dysonans pomiedzy Bogiem a Kosciolem i jego praktykami.
![]() |
#94 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2004
Lokacja: Słubice.
Imię: Pyza Takae
Świat: Nebula
![]() |
![]() Etyka a religia to co innego.
Ja sie ciesze, nasz nauczyciel powiedział nam, że luz z religii, czy w przyszłości etyki nigdy nie zniknie, bo to nie ma być dla nas męczarnia, czy coś w tym stylu. Do kościoła nie chodzę, ale lubię religie z moim katechetą. Można z nim rozmawiać o wszystkim, nawet o pożądaniu ;pP @up. Popieram. Wiele osób ( w tym ja) wierzy w Boga, ale w kościół nie. Nie zgadzamy się z pewnymi naukami kościoła, a nie Boga.
Każdy problem ma rozwiązanie, jeżeli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu. Ostatnio edytowany przez Kenixia - 10-08-2007 o 22:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Nie no wiesz, ale to jednak lekcja religii tylko, nie? @offtop Lepiej wejdz w link z podpisu ;P
![]() |
![]() |
#97 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez DDoS - 11-08-2007 o 22:20. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() A co nauczyciel cie torturuje, bierze do odpowiedzi na każdej lekcji, i szczerze mówiąc czy na religi jest tak jak na najgorszym przedmiocie?
![]() |
#99 | |||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 01 2004
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#100 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() Cytuj:
Napisałem, że lubie religie z w/w powodów, a ty mi tu wylatujesz z ryjem, że mam tak nie pisać, bo u ciebie czy u innych tak nie ma... Puknij się w łepek. Mocno.
Ostatnio edytowany przez Dark Sven - 11-08-2007 o 10:06. |
||
![]() |
![]() |