|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2007
Lokacja: Pcim Dolny
Stan: Niegrający
Imię: Vizawo
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Olympa
Poziom: 280
Poziom mag.: 92
|
![]() Czesc.
Mam problem. Mianowicie gram na Menerze i posiadam tam 85ms'a. Niestety za kazdym razem gdy wchodze do gry mam problemy z poruszaniem sie postacia (moim 85ms'em) za pomoca strzalek. Mianowicie po przejsciu paru kratek moj postac staje na okolo 0,5sec i znow wszystko wraca do normy. Takie "zwisy" wystepuja u mnie caly czas. Natomiast gdy wchodze na mojego noob-chara (8lvl) gra plywa i nic sie nie zacina. Niewiem jaka jest tego przyczyna. Ilosc moich fps wacha sie od 20 do 30, natomiast pingi w granicach 20-40ms. Nie sa gubione zadne pakiety. Serdecznie proszę o pomoc lub rade która rozwiązałaby ten problem. Dziekuje. EDIT: Zapomniałem dodać ze posiadam Windows 98. Ostatnio edytowany przez vizek16 - 13-08-2007 o 16:43. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2006
Stan: Zbanowany
|
![]() Mam identycznie T_T
Tyle, że pingi nieco większe HalP blz? |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Za górami, za lasami....
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
|
![]() To chyba dlatego, że im większy poziom to postać nieco szybciej chodzi i net może nie wyrabiać
![]()
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() To np. wbije 150lvl i będe robił krok co 5 sekund?
lmao ; dd @down Jak byś się dowiedzial w czym tkwi problem to napisz do mnie.. Ostatnio edytowany przez Snib'ek - 13-08-2007 o 16:22. |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Prosilbym o pomoc z fachowej strony. Moze cos mam zchrzanione w ustawieniach komputera? :s Watpie, że to przez neta. Mam neo 512 które chodzi mi bez zarzutu.
@up: ok
Mage rlz ![]() Last words from a noob in plains of havos.. "Awww a pink skeleton....Sooo cute *.* " Ostatnio edytowany przez vizek16 - 13-08-2007 o 16:35. |
![]() |
![]() |
#6 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Zmniejszcie fps'y
|
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: LG TOWN
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Cossma
Profesja: Elite Knight
Poziom: 138
Skille: 94/90
Poziom mag.: 8
|
![]() Nie wiem czy wam pomogę ale opiszę swoją sytuację.
Mianowicie w godzinach 15:00 - 22:00 granie na XP było niemożliwe z racji lagów i dziwnych freezów (moja postać stała bez możliwości ruchu natomiast widziałem jak inni gracze lub monstery sie poruszają) Nie była to wina pingu gdyż zawsze był 30-50 i w momencie freeza pakiety nie były gubione zawsze zwracane było 100%. Wiec postanowiłem sprawdzić czy to nie jest czasem wina systemu. I co się okazało? Na Linuxie Tibia chodziła jednakowo bez róznicy czy gram o 1:00 czy o 13:00. Czasem tylko podczas grania na Linuxie kiedy wchodzę do depo gdzie jest spora liczba graczy liczba FPS spada z 50+ ponizej 20. Ale jest to spowodowane tym iż mimo moja grafa geforce 5500 obsługuje standard openGL to lepsze wyniki można uzyskać na DirectX. |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Sposób działa, dziękuje. Aczkolwiek jest jakiś inny sposób który nie powodowałby utraty fps?
#9 |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() panel sterowania -> klawiatura ->ustaw opóźnienie powtarzania po wciśniętym klawiszu na 0. Jeżeli pomoże, ustaw ponownie do jakiejś sensownej wartość(~10 milisekund? nie pamiętam w czym tam to jest liczone)
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() W ustawieniach wszystkie wartości mam minimalne. Czy może to być wina klawiatury bezprzewodowej ?
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie
Profesja: Elite Knight
|
![]() moze masz daleko klawiature bezprzewodowa od nadajnika i poprostu masz zaklucenia
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() Klawiatura stoi bezposrednio przy odbiorniku
![]()
#13 |
The Witcher
|
![]() Ludzkie oko nie jest perfekcyjne i nie odczuje różnicy pomiędzy 70 a 30 klatkami na sekundę.
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful. But we have lost the way. Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator" |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() @pebe83
Pebe83 moje oko nie odczuwa różnicy pomiedzy 70 a 30fps ale pomiedzy 15 a 25 już tak.
#15 |
Zbanowany
Data dołączenia: 04 08 2006
Lokacja: Boleslawiec/Sztokholm
Gildia: Alliance of Krynn
Świat: Inferna
Poziom: 120
Poziom mag.: 67
|
![]() Tez mialem kiedys ten problem , ale kupilem so nowa karte graficzna (nie kupuj AMD czy cos takiego duzo prandu zre i mala wydajnosc) i sciagnelem najnowszego directa , polukalem na microsoft.com dla latek dla windowsa zassalem i wszystko dzialalo jak ulał ;] a jak nie podziala to klikaj na mapce (ja tak robilem zanim se kupilem nowy sprzecior) i tez bylo ok , i moze bys se kupil lepszego neta bo 512 to slabiuuutko xd.
|
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2005
Świat: Aurora
|
![]() Cytuj:
![]()
Ostatnia wizyta: 21-01-2008 o 20:41 |
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 08 2007
Lokacja: Sam Niewiem
Imię: Ginard
Profesja: Paladin
Gildia: Legendary Souls
Świat: Refugia
Poziom: 47+
Skille: 78+ 45+
Poziom mag.: 15
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() Podczas gry wszystko mam wyłączone. Nawet muzyki z wieży słucham, a nie z PC. Niestety mam Windowsa 98 więc sposób Dwimenora nie pomaga. Myśle nad kupnem nowego PC, ale do tego czasu musze jeszcze pograc troche na moim staruszku. Proszę dalej o pomoc.
Ps. Jeżeli ktoś zna strone z aktualną wersją sterownika do karty graficznej GeForce 2 Mx 400 prosiłbym bardzo o podanie. Sterowniki ze strony podanej w poradniku na tibia.pl niechcą sie instalować. ![]()
Mage rlz ![]() Last words from a noob in plains of havos.. "Awww a pink skeleton....Sooo cute *.* " Ostatnio edytowany przez vizek16 - 14-08-2007 o 12:57. |
![]() |
![]() |
#19 |
The Witcher
|
![]() http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp
Wybierasz z listy Graphics Driver następnie GeForce 2 Series i na koniec system, czyli Windows 95 / 98 / ME ... klikasz GO! Dalej już sobie poradzisz.
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful. But we have lost the way. Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator" |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mi niestety nic nie pomaga, nie mogę zainstalować najnowszych sterowników dla mojej karty (GeForce FX 5200) bo w trakcie instalacji wyskakuje jakiś błąd..
![]() I kto powie, że to od neta? >.< |
![]() |