![]() |
#41 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2007
Lokacja: In the coffin...
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Cytuj:
Buty robotnicze podobne do glanów używane do dzisiaj. I nie szukać na wiki, bo Cockney to też określenie brytyjskiej klasy robotniczej =p
<wieszok tu był> Ostatnio edytowany przez Mad-Sin - 13-08-2007 o 10:54. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 12 2003
Lokacja: Tychy
Stan: Aktywny Gracz
Imię: ?
Świat: Kamadan!
Poziom: ?
![]() |
![]() Cytuj:
#topic: generalnie rzecz biorąc to nie jestem za specjalnie w stanie nigdzie się sklasyfikować, z wyglądu bliżej mi do punka, z przekonań - do rastafari. Jeśli o gusta muzyczne chodzi, to wypada jeszcze do punka, dub, reggae, ragga, ska, dorzucić rock, indie rock i metal. I sklasyfikuj się tu gdzieś : < @down: oke Reguś, luzmeni!
Ostatnio edytowany przez redfaction - 13-08-2007 o 11:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() redfaction dajesz tam gdzie ja! Do luzmenów!
![]() |
#44 |
Guest
|
![]() @Mad-Sin
"Żaden Skinhead nie może być rasistą, bo musiałby zatuszować swoje czarne korzenie" - Roddy Moreno. Apropo, rude boye nosili również harringtony i crombie : ). @redfaction Jesteś rasta pod względem poglądów? Wolność dla afryki, wszyscy chodźmy do Etiopii, rasa tak ważna jak kolor oczu? Rastafarianizm jest religią dla ludzi czarnych, nie dla białych. @topic Nie należę do żadnej. |
![]() |
![]() |
#45 |
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() yassek ale o co kaman? Gdzie ja coś o rasistach napisałem =p
![]() |
#47 |
Guest
|
![]() Ładnie wygląda to na paierze, w rzeczywistości czarni rastafarianie biją białych, bo uważają, że to ich winą są restrykcje i prześladowania, które dotknęły zarówno ich, jak i rdzennych rasta.
//edit pisząc "ich" miałem na myśli aktualnych, czarnych rastafari. Ostatnio edytowany przez Yassek - 13-08-2007 o 12:03. |
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
Stan: Na Emeryturze
|
![]() biali rasta to pozerzy !!! ja jako przedstawiciel czarnej rasy tak uwazam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2007
Lokacja: postac "Perpetual Torment" zostala skasowana przez gmow za uzywanie tibia bota ng
Imię: Perpetual Torment
Profesja: Rookstayer
Świat: Askara
Poziom: 44
Skille: 22/26
|
![]() A jak ktoś slucha goregrindu to pod wzgledem muzycznym do jakiej nalezy subkultury?
![]()
![]() |
#50 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Jeżeli tylko goregrindu i pochodnych to do totalnego bezguścia i ignorancji muzycznej.
![]() |
#52 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2005
Lokacja: Płock/Toruń
![]() |
![]() Uważam muzykę metalową za najlepszą na świecie (wybrane typy) ale kompletnie nie jestem przekonany do noszenia ciuchów czy zachowań świadczących o przynależności do konkretnej sub/kontr kultury
![]() |
![]() |
#54 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 12 2003
Lokacja: Tychy
Stan: Aktywny Gracz
Imię: ?
Świat: Kamadan!
Poziom: ?
![]() |
![]() Cytuj:
;- )) Troszeczkę się mylisz. Pamiętaj że w czasie wizyty J.C.M Haile Selassie JAHWE Ras Tafari bodaj na jamajce, rastafari przeszło na nieco bardziej pokojowe tory, można nawet rzec że 'w ogóle' rasizm został wykluczony, i tylko drzewne domy rastafari nadal chcą zemsty za krew czarnych przelanych w walce z białymi. Wielu białych rastafari można obecnie spotkać na jamajce, i żyją oni w zgodzie z czarnymi. Po za tym, rastafari to nie religia, to droga życia. Żyj i dać żyć innym. Nieś pokój, nieś dobro. Rastafari to jest miłość, pokój, dobro. Nie trzeba w to w tym momencie nawet wplatać elementów religijnych, całość całkiem dobrze funkcjonuje jako samodzielne przesłanie i droga życia. Jak powiedział Luta, religia to coś, co robisz raz w tygodniu a potem masz to gdzieś - rastafari to rzeczywistość. #woah, że zacytuje habakuka : > Rasta znaczy być wolnym, śmiać się, bawić, Kochać, szanować i ufać. Wiedzieć Skąd i dokąd, od czego i dlaczego Poszukiwać, odkrywać, wędrować.
Ostatnio edytowany przez redfaction - 13-08-2007 o 20:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2004
![]() |
![]() A istnieje subkultura ktora biernie patrzy na swiat i ma wszystko w dupie?
Ew. grupa ktora przesiaduje z kumplami cale dnie gadajac o pierdolach? Bo jakos tak nie mam gdzie sie zaklasyfikowac :<
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: białystok
![]() |
![]() Do subkultur to ja mam stosunek analny.
Nie moglem sie powstrzymac Nie naleze do zadnej i sie bardzo z tego ciesze. Ten wyscig szczurow jest po prostu nuzacy. Ostatnio edytowany przez Rankor - 14-08-2007 o 03:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zbanowany
|
![]() Ukryty tekst:
Dla mnie subkultury są niepotrzebne, bo tak na prawdę nikt nie pasuje do nich w 100%. Niektórzy lubią barok i rococo, ale lubią też słuchać metalu. Inni lubią styl nowoczesny i Chopina czy Carmen... Taka jest prawda, ludzie to nie puzzle żeby dało się ich przyporządkować do określonego miejsca. Ostatnio edytowany przez Korektor - 14-08-2007 o 13:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @korek
Ohohoho... ależ ty jesteś śmieszny...
![]() |