Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 11-08-2007, 09:33   #41
Jorg Bruce
Użytkownik Forum

Jorg Bruce's Avatar

Data dołączenia: 24 10 2004
Lokacja: Najstarsi górale tego nie wiedzą

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Paladin
Gildia: hot eh?
Jorg Bruce ma numer GG 1254840
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez vns.rlz Pokaż post
traci haste addony i robienie boltow nic pozatym
Ejj.. weś może z tąd idź i nie wracaj.. To wkońcu po co jest ten pacc jak pallek nic nie traci. Chyba tylko WY! tak uważacie że pacc mało daje bo nie macie pacca jak byście mieli to byłoby O TAAK PACC R0XX PACC!! PACC!! wg. mnie poprostu zazdrość =] Ja uważam ze pacc wiele daje bo sam go mam kupiłem odrazu na 180 dniów xD I wiem że na pacu nie ma zmuły tutaj przejde sie na żółwie tutaj jakiś queścik jakis addonik ZAWSZE JEST CO ROBIĆ =] No właśnie byłem na d lair duużo razy i tam było pozajmowane na 3-4 dni a na mniejszym cavie na 2-3 dni więc o co chodzi ?? a jak jeszcze grasz na pvp i przyszedłeś 60~ palkiem to jakis PA cie pogoni i wogle nie poexpisz.. co do MT to nie wiem bo tam nie huncilem OF, to jest fajne miejsce ale ja tam na 45 lvlu moim byłym palkiem miałem waste i to większy :| A teraz przykład 100 lvl bez pacca co on bedzie robił pujdzie sobie na poh rozwalać gsy które dają 800 exp i tam rzadko kiedy coś spotka.. żal.br albo może d lair na non pvp on tam malo co ubije .. ale na pvp to tam może kogoś pogonic dajmy na to tego 60 lvla ;p no ale też exp nie jest wyśmienity.. nie lepiej skoczyć np. na edron jakiś quescik wykonać sobie statkiem poplywać nawet dla zabawy to jest napewno lepsze niż expienie na pohu i rozwalenie kilku gsów (i to na farcie) bo duuużo ludzi siedzi na pohu ! a d lair no jak bedzie 1 caly cave dla Ciebie to bedzie spoksik expowisko ale to tylko 1 przykład.. a na paccu jest ich więcej o wiele więcej! Takie jest moje zdanie BEZ PACCA TO NIE GRA!! poprostu bez pacca jest zmula!!!

2 PAC rest in peace[*]
Jorg Bruce jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 11-08-2007, 18:18   #42
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Liper Pokaż post
Doszedłem do wniosku ze:Utani Hur jest b. potrzebne a bohy gówno daja
Utani hur nikomu do szczęścia nie jest potrzebne, zwłaszcza że trochę many jednak zużywa, więc nie da się na nim luksusowo biegać cały czas.
Cytuj:
Exori Con, e spear
Da się bez nich żyć. Ethereal spear, podobnie jak haste, przydaje się tylko okazjonalnie, bo nie opłacałoby się go używać cały czas. Co do włóczni, to można kupować niewiele gorsze royal spears od graczy z paccem. Na pewno znajdzie się ktoś, kto sprzeda je po 20-25 sztuk złota - i sam na tym zarobi, i kupujący nie zbankrutuje od tego.
Cytuj:
i wogóle zobaczyc tylko czary dla facc i pacc mozna sie juz przerazic
Paladyn akurat wszystkie potrzebne mu czary (light/intense/ultimate healing, invisible i magic shield) ma i bez pacca.
Cytuj:
Nastepny problem to kasa..Mozliwosc zrobienia postmana dla pacc..lootowanie duzej kasy na scarabach w ank.i przede wszystkim tomby zródło olbrzymich zarobków
Po updacie paladynowi zwraca się niemal zawsze i wszędzie, i może się on doskonale obyć bez robienia lootbagów. Zarobi przez to może i trochę mniej, ale do bankructwa go to nie doprowadzi. A miejsca dobre do zarabiania są i w faccowej części - kopalnie, tunele minotaurów obok nich, Folda, Hellgate, ghostlands, Elvenbane, liczne siedliska smoków...
Cytuj:
Mozna trenowac na monku w ank i nie obawiac sie pk(pz wna piramidzie).
Ale po co w ogóle trenować?
Cytuj:
Jedyne dobre miejsce dla pala na facc to PoH lecz na niskim poziomie nie mamy tam czego szukac porównywujac expowiska na pacc.
Bullshit. Jest mnóstwo dobrych miejsc dla paladyna, choćby wyżej wymienione dragon lairs, kopalnie, Hellgate czy ghostland, a także Shadowthorn, Mount Sternum, amazon camp (choć wszystkie trzy niestety zwykle zatłoczone), by wymienić tylko niektóre, bo dla paladyna prawie każde miejsce jest dobre.

Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 11-08-2007 o 18:23.
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-08-2007, 00:52   #43
juran_se_spychowa
Użytkownik Forum

juran_se_spychowa's Avatar

Data dołączenia: 04 04 2007
Lokacja: Zielona Góra

Stan: Aktywny Gracz
Gildia: Sin
Świat: Selena
Poziom: 43
Skille: 71/50
Poziom mag.: 11
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez punisher121 Pokaż post
hehh ale mozna zauwazyc , ze wielu ludzi gra w tibie bo jest to gra darmowa a sa np ze wsi , i nie kupia pacca pozatym , co wam na glowe padlo z outfitami / czarami ??

knajt bez challenge albo berserka dobrze sobie radzi na faccu.
nawet gdybym miał pacca to bym expil na facc area, poniewaz wszyscy mnie znaja na chimerze i wiedza co to znaczy leave wypowiedziane / napisane w liscie i zawsze dadza poexpic spokojnie
@sry za brak alta :S
A czemu ludzie ze wsi sa gorsi? W sumie mieszkam w miescie ale nie mam nic do wiosek bo tam sa czasem bogatsi od miastowych... bo milioner nie bedzie w bloku 10 - pietrowym mieszkal ;P

Edit:

Nie zapominajcie o Bk ;p na ktorym sie teraz wysmienicie hunci
Nie lubię "matoluw"

09:38 Ciekiera [20]: chcesz miec dobre itemki na Selenie?? jak tak to napisz do gm na gg 1148937

15:49 Elite Bloodseeker [8]: Sprzedam zestaw mlodego lucznika lók+ 100 arrows~~~~~

Ostatnio edytowany przez juran_se_spychowa - 14-08-2007 o 00:54.
juran_se_spychowa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-08-2007, 02:31   #44
Ginard
Użytkownik forum

Ginard's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2007
Lokacja: Sam Niewiem

Imię: Ginard
Świat: Refugia
Poziom: 47+
Skille: 78+ 45+
Poziom mag.: 15
Domyślny

Paladyn Bez pacc traci troszku na pvp world dlatego iż Bardzo przydatny czar Haste ( Utani hur ) który bardzo pomaga paladynom, także wytwarzanie prze siebie bełtów jest tylko dla graczy premuim acc ( ) . Paladyn owszem traci pare czarów ale jest postacią do której zachęcam bo nawet bez PAcca paladyn potrafi zaskoczyć swojego właściciela. To by było tyle
Ginard jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-08-2007, 03:00   #45
Endrju9
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 05 2007

Domyślny

Jak na większość patrze to każdy powtarza w kółko i bez sensu.
Paladyn traci tworzenie boltów!
Kto teraz wali z boltów?!]
teraz jest Era speara!

Zgodzę się że palek traci ten czar bo na faccu go nie ma, ale jednak w tych czasach jest kompletnie nie przydatny.

Oczywiście traci Haste, lepiej ten czar mieć niż nie mieć
Levitate - czasami się przydaje.

Prosze pisać posty z sensem, a nie powtarzacie w kółko te same bzdury.
stary 14-08-2007, 12:12   #46
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
hehh ale mozna zauwazyc , ze wielu ludzi gra w tibie bo jest to gra darmowa a sa np ze wsi , i nie kupia pacca pozatym , co wam na glowe padlo z outfitami / czarami ??
buah, to jezeli na wsi sa ludzie tacy biedni i graja w tibie bo jest darmowa , to kto im kupil komputer i placi za internet?!?!?!?
stary 14-08-2007, 20:27   #47
Liper
Użytkownik Forum

Liper's Avatar

Data dołączenia: 12 12 2006

Domyślny

@Duch Niespokojny

Opisałes zycie paladyna grac bo grac, gdzie w tym zabawa?Przemyś to że nie kazdemu chce sie grac w tibie tylko dla klepania lvla.
Liper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-08-2007, 23:02   #48
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Domyślny

Cytuj:
Opisałes zycie paladyna grac bo grac, gdzie w tym zabawa?Przemyś to że nie kazdemu chce sie grac w tibie tylko dla klepania lvla.
Ale właśnie pacc służy prawie tylko do tego, żeby łatwiej się klepało level.
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-08-2007, 23:19   #49
Arcymag
Użytkownik Forum

Arcymag's Avatar

Data dołączenia: 18 04 2007

Świat: Nerana
Poziom: 61
Skille: 85/71
Poziom mag.: 15
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny Pokaż post
liczne siedliska smoków...

huhu ^^

Powtarzacie w kółko robienie boltow ^^ zanim Wy będziecie mieć połowe many na zrobienie kilku boltow ja na bugach zarobie na 3x wiecej boltów ;]
I ain't polish the only language I know its spanish and english I have lots of polish friends on Zanera, so shut up you KURWA!
Arcymag jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2007, 02:08   #50
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Imię: Dobrzejszy
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny Pokaż post
Ale właśnie pacc służy prawie tylko do tego, żeby łatwiej się klepało level.
no wlasnie w tym rzecz ze bez pacc mozna TYLKO klepac lvl, i to na jakis badziewiastych expowiskach zazwyczaj
stary 31-08-2007, 09:29   #51
Yebakos
Zbanowany

Data dołączenia: 29 07 2007
Lokacja: RaszynCity

Imię: Laviius
Profesja: Elite Knight
Gildia: Heartbeats
Świat: Askara
Poziom: 80
Skille: 79/76
Poziom mag.: 6
Yebakos ma numer GG 190983
Domyślny

Grałem kiedyś palem na facc do 60 lvl'a. Do 45 szło gładko na guardach, potem były problemy żeby iść na PoH, gdzie praktycznie gs cię za każdym razem dogania.
Yebakos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-09-2007, 16:32   #52
Anerian
Użytkownik Forum

Anerian's Avatar

Data dołączenia: 17 04 2007
Lokacja: Wieś na zadupiu co się zowie Kraków

Imię: Aneriano
Świat: Valoria
Poziom: 8
Skille: 47/47
Poziom mag.: 2
Anerian ma numer GG 1494880
Domyślny

Mając palka z paccem grało się miodzio. Łatwa dostępność royal spearów to jeden z głównych argumentów, innym jest możliwość expienia z BoHami i utani hurem na GSach na 35 lvlu bez waste. I odrzu dopowiem że wszyscy co się rozklejają nad PoHem nie mają zbytnio racji. Wchodze o 15 na PoH, sporo luda na cycach i ze trzy osoby na GSach. Przeszukuje najbliżesze spawny Gsów, nic. Poszedłem na GSa koło outlaw camp, nie ma. Zdesperowany wlazłem na dragi, które były wybite -.-. W ten sposób w godzine zabiłem 2 GSy, 5 Dragów i DLa. PARANOJA.
Anerian jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-09-2007, 18:36   #53
ZonaRomana
Użytkownik Forum

ZonaRomana's Avatar

Data dołączenia: 01 09 2007
Lokacja: Konin

Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez juran_se_spychowa Pokaż post
Hmm... chce sobie zrobić druida, bo gra pallkiem zabiera zbyt wiele czasu... i mówicie ,że druidowi jest pacc potrzebny a wg mnie po co mu? No w sumie...exura sio" sie bardzo przydaje, ale możliwość robienia uh jest good... vis rzadko bym używał... mort to samo... mas res fajny ;P i wszystko... Druid rox, tylko sie głupio expi na małym levelu ;/

PS: Podobno zmniejszyły się hity z różdżek...czy to prawda?

Nie zmieniły się.
Pacc najbardziej się przydaje postacią magicznym. Bo na czym bedziesz klepal lvl takim facc drutem? Na paccu lecisz na Necro, hydry + sio, spokojny exp rod + vis no i szybsze robienie runek na promocji... wypisywać więcej powodów dla którego Druidowi potrzebny jest pacc?

Konin Team
ZonaRomana jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-09-2007, 00:48   #54
Rotherdamie
Użytkownik Forum

Rotherdamie's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2007

Profesja: Elder Druid
Świat: Nerana
Poziom: 44
Skille: co cie?
Poziom mag.: 38
Domyślny

Mój podpis juz wam wyjasnił co to druid bez PACC . Sorc bez pacc?
-Traci UE (swoj urok tym samym)
-nie moze kupic czaru haste
-nie moze kupic promocji
-nie moze odkrywac wielu nowych tajemniczych ladów i wysp tibii
-brak exori vis
Tu mozna by w nieskonczonosc wymieniac ale nie chcac zasmiecac forum skroce troche to
Wedlug mnie bez PACC knight radzi sobie najlepiej choc bez pacc nie mozna go nazwac stabilnym blokerem (nie moze znow przykuc uwagi potworka gdy ten sie przerzuci)
Pall? ma ciezko nie moze robic exchanted spear, nie moze miec conjure power bolts, nie ma tez wielu innych czarow,które na codzien sie mu przydaja.Traci tez sporo na expie (jak kazda inna profesja) bo musi siedziec w przepelnionym FACC noobami mainlandzie i kazdy kto gra na non-pvp bez pacc potwierdzi moje zdanie.
To by bylo na tyle.
stary 22-09-2007, 09:06   #55
Gryanor
Użytkownik Forum

Gryanor's Avatar

Data dołączenia: 10 02 2007

Imię: Gryanor
Profesja: Royal Paladin
Świat: Berylia
Domyślny

Robienie power boltów jest bez sensu. Jak chcesz cały dzień stać i klepać bolty to proszę bardzo, a e speary można spokojnie zastąpić royalami. Po update pall może expić w tych samych miejscach co knight i nawet wychodzić na tym lepiej z kasą.
Gryanor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-09-2007, 23:19   #56
Yoda_
Użytkownik Forum

Yoda_'s Avatar

Data dołączenia: 22 09 2007
Lokacja: Valinor

Profesja: Elite Knight
Świat: Mythera
Skille: 93/94
Domyślny

Teraz na 20-80 a nawet 90lv opłaca się biegać się z niczym innym jak tylko Royal Speary. Na grubsze hunty Enchanted, ale to i tak rzadko, bo jak chodziłem na 60lv na DL'e to tak czy siak nie robiło mi większej różnicy to, czy biję z Royal, czy też z Enchanted.
PoH? Lipa, jak kolega gdzieś tam wyżej napisał, totalna paranoja, biegałem tam przez godzinę, z podobnym rezultatem, lata pełno osób, każdy każdemu bije potwora, jak zobaczyłem Wyvernę, to o mało co nie popłakałem się ze szczęścia, nie mówiąc o Dragu, czy GS'ie -.-'
Pall bez pacca ? No jeżeli już uprzeć się na tego PoH'a, to wiesz, bez utani hur to tam krucho, bo zwastujesz trochę uh/manas, jeżeli potwór typu GS do Ciebie podleci .. Chyba że latasz z t ringiem i bohami, to wtedy nie jest tak źle, aczkolwiek nastawiałbym się że t ringa nie masz, a w kazdym razie nie tyle, żeby wystarczyły Ci na 1-2h hunta .
Wg. mnie pallek bez pacca i promocji, traci na szybkości, nie tylko takiej w walce, ale też w zdobywaniu doświadczenia, dosłownie na głupim tombie w godzinę wyciągniesz więcej jak na Guardach, czy gdzie tam jeszcze . Traci dużo jeżeli chodzi o możliwośc odkrywania nowych terenów, bo takowe są dość ciekawe i możemy odkryć nowe expiwiska etc . Traci na wyglądzie, bo przecież ile można chodzić w jednym outficie .. Traci na sprzedawaniu loota, bo u Djina zawsze dostaniemy więcej xd

Tyle .
Yoda_ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania