|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
Pokaż wyniki sondy: Czy uważasz że GMowie spełniają swoje zadanie? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
18 | 14.29% |
Nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
108 | 85.71% |
Głosujących: 126. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 05 2007
Lokacja: Głogów
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Greyhawk the Assassin
Profesja: Paladin
Świat: Secura
Poziom: 19
Poziom mag.: 9
|
![]() Od jakiegoś czasu wkurza mnie to że jak pisze reporta na kogoś, to szanowni GMowie nie raczą nawet odpisać, lub jakkolwiek zareagować. I co zrobić z noobem który co chwile pisze jakieś keyloggery na chacie? No chyba samemu mu sie bana nie wstawi, nie? Moim zdaniem to po prostu oburzające
![]()
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]() bo gm'owie to takie lenie i sie logną i zaraz spadaja omg i zamalo ich z leksza :/
|
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 05 2007
Stan: Na Emeryturze
Imię: Aron Therath
Profesja: Knight
Świat: Nerana
![]() |
![]() Z pewnością nie wszyscy.
Ostatnio edytowany przez night_hunter - 16-08-2007 o 18:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 02 2007
Lokacja: Carlin
Imię: Wigon Saris
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Ogar
Świat: Fortera/Premia
|
![]() nom niestety taka szara rzeczywistosc nie spełniają swojego obowiązku wbiją na pare sekund i ida lecz mialem spotkanie i rozmawialem z gm (nic nie zrobilem)
mam foty nawet jak łaskawie wszedł na fortere ale robie update steam mam ochote na cs wiec nie umieszcze szkoda mi czasu xD
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie
Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
|
![]() chyba sraja najbardziej aktyywny jest exilye czy jak mu tam. guaridia to 30 % botterow a gmowie nic na to ;/
Przyklad? Ytr- postac 100% bott nawet rooka na bocie robil -.-
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Widze w profilu , że grasz na Securze ( na której przez ostatnie 3 godziny goście spamują linkiem do jakiejś hakierskiej strony... ) Co racja, to racja że GMowie nie wywiązują się z obowiązków, tak naprawde mają gdzieś łamanie zasad Tibi tylko logują się kiedy im to się podoba, czyli w gruncie rzeczy ; 1 ban dziennie jest bardzo dobrą granicą dla tych nierobów.
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 02 2007
Lokacja: Na planecie Ziemia
Stan: Niegrający
Profesja: Druid
Świat: Secura
|
![]() kiedyś czekałem na gma z 4 godziny aż dopiero odpisał
Gmow powinno być więcej i coś robić
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 04 2007
Świat: Candia
|
![]() Ludzie serverów jest 70+ a GMów zaledwie kilkunastu,przydałoby sie nad tym zamiast zakładać sie durne tematy.
Edit: Cytuj:
To pisałem dla was ja - ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Yugo - 16-08-2007 o 19:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 05 2007
Profesja: Elite Knight
Świat: Celesta
Poziom: 95+
Skille: 80/75
Poziom mag.: 7
|
![]() No bo taka prawda, że 2/3 tych gmow siedzi na Antice czy Novie, w dupie maja inne swiaty. Lunara, Antica i Nova to swiaty oblegane przez gmow, Gm online tam jest 24/7
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() zdecydowanie NIE ! od kiedy gram Gm'a widziałem tylko raz online i zaraz potem dał loguta
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 07 2005
Lokacja: Stargard
Poziom: 187
![]() |
![]() hehe wszyscy piszą jednoznacznie że GM'owie się nie wywiązują z obowiązków.... według mnie nie powinno być ich więcej, tylko ludzi bardziej nadających się do tego... ale teraz pada pytanie jak znaleźć takich ludzi
![]() gram ponad 3 lata, i ani razu nie widziałem GM... raz widziałem go na trade ;p aczkolwiek kolega ostatnio dał na trade link do fotka. pl i odrazu dostał bana na miesiąc ( co ciekawe, tam nie było żadnych keyloggerów, tylko jeden z największych polskich serwisów Web 2.0
pozdrawiam tych co włożyli głowę do mikrofali ... igracz.eu - moja skromna stronka o grach komputerowych ![]() Ostatnio edytowany przez fannet - 16-08-2007 o 19:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Omg. Zacznijmy od tego, że GMowie (o ile się nie mylę, poprawcie mnie, bo akurat nie chce mi się grzebać na tibia.com w poszukiwaniu informacji) nie otrzymują żadnego wynagrodzenia, więc ciężko o motywację. Drugim problemem jest ich niewielka liczba w porównaniu do ilości światów i graczy. Chciałoby się rzecz "to powołajmy ich więcej", ale nie jest to sprawą prostą - taka osoba powinna sprawdzić się jako stróż praw, dowieść lojalności itd.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jest 35 GMów na ~70 światów.
2*(bo na każdego przypadają (nawet ponad) dwa światy)4(bo nie mogą siedzieć 24h i czekać na reporty, dajmy bardzo pozytywną liczbę 6h dziennie, czyli 1/4 doby)=8 Jest przynajmniej osiem razy GMów za mało. Przynajmniej, bo jaki dorosły, dojrzały człowiek(pomijając emdewu i innych takich), mający własne życie, rodzinę itp. ewentualnie nawet inną postać, siedziałby kilka godzin dziennie i czekał na reporty? Więc czy narzekanie na wykonywaną przez nich pracę(jako "wolontariusze" o.o) ma sens?
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2007
|
![]() Wydaje mi się, że Cipsoft lepiej by zrobił, gdyby GM byłby kimś w rodzaju Tutorów - może normalnie grać, ale ma możliwość odbierania reportów i banowania. W profilu nie było by podane, że jest GMem, bo mogło by to być przyczyną huntów itp (on zbanował mojego kumpla, to ja go huntnę). Bo z tego co wiem, to podobno GM nie jest zwykłym graczem (jest nieśmiertelny, nie walczy, nie zdobywa doświadczenia). Więc rzeczywiście, po co siedzieć na nim kilka godzin, żeby odebrać jednego nic nie znaczącego reporta...
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 11 2004
Lokacja: Wroclaw
Stan: Aktywny gracz
Imię: Sir mapes
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Vampires Brotherhood
Świat: Lunara
![]() |
![]() Na lunarze aktywny jest tylko 1 GM i tylko ze względu że jest to jego rodzimy świat i ma tam swoją postać. Więc nie wypowiadaj się o serwerach o których nie masz pojęcia.
Robisz błędy? Nie potrafisz napisać wyrazu "góra" poprawnie? Cały czas wykręcasz się "że nie musisz pisać poprawnie bo nie umiesz?" Zainstaluj FireFox'a 2 a może w czymś Ci pomoże -.-' http://www.mozilla-europe.org/pl/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 04 2007
Imię: Sensei of Ako
Poziom: 61
Skille: 85/71
Poziom mag.: 15
|
![]() Cytuj:
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2007
|
![]() Hmm... No tak. Ale żeby była jakaś motywacja, czy nie wiem co, do bycia tym GMem, albo może po prostu skasować GMów, a ich funkcje oddać CMom, którzy dostają od Cipsoftu pieniądze.
![]() |
#18 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() uP; uahshshaha
![]() Ilu jest CM? ~5? każdy ma mieć na głowie ~14 światów? ![]()
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
![]() |
![]() Gmowie nie moga sie teleportowac jak na otsie..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Ale moga się teleportowac do gracza.
||
![]() |
![]() |