Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 21-08-2007, 13:29   #161
Vansider
Zbanowany

Vansider's Avatar

Data dołączenia: 04 10 2006

Domyślny

Ktoś tam zaczął gadać o pedofilach,dla mnie to po wyjsciu z wiezienia (Jak zostali wczesniej złapani) to powinni ich puszczać na leczenia albo ich wykastrować i po kłopocie.
Vansider jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-08-2007, 13:49   #162
Chesterkaa
Użytkownik Forum

Chesterkaa's Avatar

Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone

Świat: Nebula
Domyślny

Tak apropo kosciola. Dlaczego miliony zl. sa przeznaczane na budowy nowych "swiatyn", a nie dla schroniska dla bezdomnych ? Podobno w kazdym miejscu mozna porozmawiac z bogiem. Wiec dlaczego ludzie wierzacy nie moga sie spotykac kurwa na gorach pod krzyzem tak jak to kiedys bylo, a teraz nagle im sie zachialo wielkich siwatyn z pozlacanymi oltarzami i witrazami w oknach ktore kosztuja krocie -.- kosciol saks (imo)

@ up

Lol ? Moze i dac ich na leczenie, ale z tym kastrowaniem to zasadziles jak golab na parapet -.- myslisz, ze molestowaie polega tylko na wsadzaniu penisa do pochwy malej dziewczynki lub odbytu malego chlopczka ? >.<

"Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy."

Marta Wawrzyn/ pardon.pl

Ostatnio edytowany przez Chesterkaa - 21-08-2007 o 13:51.
Chesterkaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2007, 13:59   #163
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

Jak tak bardzo się martwisz biednymi, to czemu pijesz colę, zamiast wody, a reszty nie oddajesz biednym? Argumentacja bez sensu.
stary 21-08-2007, 14:58   #164
Kyrfal
Użytkownik Forum

Kyrfal's Avatar

Data dołączenia: 19 08 2007

Domyślny

leczenie pedofilli moze byc tanie i tam zdjecie pocisku i cena 1.5zł, podpis pewnego jegomoscia, nicka niestety nie pamietam (ale juz szanuje)

wiec co ty gadasz o jakims leczeniu Vansider, to jest juz sam skandal ze w polsce wiecej wydaje sie na utrzymanie więźnia niz na rente dla osoby ktora przepracowala w tym kraju parenascie albo i paredziesiat lat.. tak mowie jako niemiły i bolesny fakt

a co do Chesterkii ze absoltnie sie zgadzam.. kosciol do ktorego ja chodze akurat jest skromny (w porownaniu z takimi blizej miast) ale mila atmosfera jest i pytam sie kur** po co takie bogate robic? dokladnie tak jak napisalas- powinno te pieniadze przeznaczyc sie na biednych..
stary 21-08-2007, 21:57   #165
Chesterkaa
Użytkownik Forum

Chesterkaa's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bambuko Pokaż post
Jak tak bardzo się martwisz biednymi, to czemu pijesz colę, zamiast wody, a reszty nie oddajesz biednym? Argumentacja bez sensu.
nie pije koli ; ) oddaje ciuchy dla biednych, zawsze to jakis krok do przodu...

"Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy."

Marta Wawrzyn/ pardon.pl
stary 21-08-2007, 22:25   #166
Tasior
Użytkownik Forum

Tasior's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City

Tasior ma numer GG 4749077
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chesterkaa Pokaż post
Lol ? Moze i dac ich na leczenie, ale z tym kastrowaniem to zasadziles jak golab na parapet -.- myslisz, ze molestowaie polega tylko na wsadzaniu penisa do pochwy malej dziewczynki lub odbytu malego chlopczka ? >.<
Odpowiedni zabieg i facet będzie żył bez testosteronu. Ergo: odechce mu się. Skor łan for sosajeti!
stary 22-08-2007, 13:57   #167
Chesterkaa
Użytkownik Forum

Chesterkaa's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tasior Pokaż post
Odpowiedni zabieg i facet będzie żył bez testosteronu. Ergo: odechce mu się. Skor łan for sosajeti!
no to chyba lepsze jest juz leczenie >.< bo jak sie wyleczy to moze bedzie mial pociag do normalnych kobiet ; o a jak sie pozbawi go testosteronu to zonka bedzie miala z nim problemy ; [

Nowy minister edukacji utrzymuje kurs wyznaczony przez Romana Giertycha. Uległ presji i włączył ocenę z religii do średniej. Teraz chce wprowadzić ten przedmiot na egzaminie maturalnym.

Marta Wawrzyn/ pardon.pl

Ostatnio edytowany przez Chesterkaa - 22-08-2007 o 14:00.
stary 22-08-2007, 14:05   #168
Smetana
Użytkownik Forum

Smetana's Avatar

Data dołączenia: 02 04 2006

Imię: nie wiem
Domyślny

Cytuj:
Wiec dlaczego ludzie wierzacy nie moga sie spotykac kurwa na gorach pod krzyzem tak jak to kiedys bylo, a teraz nagle im sie zachialo wielkich siwatyn z pozlacanymi oltarzami i witrazami w oknach ktore kosztuja krocie
No to nie jest prawda. Kościół od zawsze chciał wielkich świątyń z pozłacanymi ołtarzami i witrażami w oknach .

Ostatnio edytowany przez Smetana - 22-08-2007 o 14:06.
Smetana jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-08-2007, 14:14   #169
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
no to chyba lepsze jest juz leczenie >.< bo jak sie wyleczy to moze bedzie mial pociag do normalnych kobiet ; o a jak sie pozbawi go testosteronu to zonka bedzie miala z nim problemy ; [
Narkoman zawsze bedzie narkomanem, pedofil zawsze bedzie pedofilem - nawet po leczeniu, co najwyzej moze zostac pedofilem "nieczynnym". Ale tak czy siak ryzyko jest bardzo duze. Kastracja dla takich i po klopocie.

A pozlacane koscioly po co sa? Po to, zeby przyciagac ludzi. Powiedz mi, jaka wybierzesz swiatynie - pelna chwaly, zlota, ludzi czy mama, smierdzaca lepianke?
stary 22-08-2007, 15:39   #170
Kyrfal
Użytkownik Forum

Kyrfal's Avatar

Domyślny

@up
kurwa, odroznij smierdzaca lepianke od skromnego ale milego kosciolka

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Smetana Pokaż post
No to nie jest prawda. Kościół od zawsze chciał wielkich świątyń z pozłacanymi ołtarzami i witrażami w oknach .

KARKAKRKAKRKAK BUYM BUK CYK CYK PIK FUK
przepraszam, ponioslo mnie ale jak widze takie kretynskie posty to mnie krew zalewa
stary 22-08-2007, 16:06   #171
Chesterkaa
Użytkownik Forum

Chesterkaa's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon Pokaż post

A pozlacane koscioly po co sa? Po to, zeby przyciagac ludzi. Powiedz mi, jaka wybierzesz swiatynie - pelna chwaly, zlota, ludzi czy mama, smierdzaca lepianke?
Szczerze ? Zadne z tych no ale jesli bym musiala to drugie, byle by nie bylo smierdzace ; ]

mialam kiedys taka akcje, ze moja matka zostala poproszona przez ksiedza parafii o zrobienie pucharu takiego ze steropianu do powieszenia na komunie. Wszystko bylo cacy- wiele pracy w to wlozyla, recznie malowala wszystko wycinala... Bylo skromne (imo takie powinno byc) zadnego zlota, zwykle kolorki... Matka mojej koelzanki to zobaczyla i postanowila zrobic swoja. Wyciela puchar i obkleila go zlotym , tandetnym papierem... i sciagnela to mojej matki, a zawiesila swoje... Ksiadz nie byl zadowlolony, ale nie chcial sie z nia klocic, bo to byla taka baba, ze musiala postawic na swoim.

Ludzie sa rozni ; ] jedym sie zloto podoba,a dla innych to tandeta ; ]

Marta Wawrzyn/ pardon.pl
stary 22-08-2007, 16:07   #172
Smetana
Użytkownik Forum

Smetana's Avatar

Domyślny

@Kyrfal
Ciekawe argumenty przedstawiłeś (dla niekumających to żadne ).

Ostatnio edytowany przez Smetana - 22-08-2007 o 16:13.
Smetana jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-08-2007, 21:22   #173
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Nowy minister edukacji utrzymuje kurs wyznaczony przez Romana Giertycha. Uległ presji i włączył ocenę z religii do średniej. Teraz chce wprowadzić ten przedmiot na egzaminie maturalnym.
no to jestesmy pozbawieni jakichkolwiek zludzen, ze jesli Kosciol zachce, to ktokolwiek bedzie zastanawial sie przed daniem.

Vivat czwarta wladza !
stary 22-08-2007, 21:47   #174
Smetana
Użytkownik Forum

Smetana's Avatar

Domyślny

A za rok religia obowiązkowo na maturze .
stary 22-08-2007, 22:41   #175
Vansider
Zbanowany

Vansider's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon Pokaż post
Kastracja dla takich i po klopocie.
Ha! A jednak kstracja ownóje ;[
A co do kościoła,Wszysko się dzieję za sprawą Ojca Prowadzącego~
stary 22-08-2007, 23:11   #176
p.l
eX Moderator

p.l's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem

p.l ma numer GG koniec tego dobrego
Domyślny

Odniosę się do dwóch postów (nie chce mi się cytować)

<cut, nie doczytalem>

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez chyba Vill
~księża wpierniczają się jako pośrednicy między Bogiem a człowiekiem
sam Chrystus powołuje ich jako pośredników/szafarzy sakramentów [polecam lekturę PŚ], więc jak ma ktoś pretensje to niech zmieni wyznanie.

Cytuj:
coś o wyzłacanych świątyniach itd
Wyjaśnię to przenośnią bo inaczej chyba nie trafi:
Kiedy chcesz się zaręczyć, dlaczego ukochanej dajesz pierścionek ze złota a nie jak (?)Gustlik w Czterech Pancernych nakrętkę od śruby?
Dlaczego na uroczyste obiady jada się w ładnej zastawie a nie plastikowych talerzach?

Cytuj:
o bogactwie księży -> samochodach
Niestety niewielu księży posiada dar bilokacji, a jakoś muszą dotrzeć do każdego potrzebującego wiernego (np. z sakramentami). To tak jakby pytać, po co komu samochód w pracy?

A co do samego tematu autor widocznie naczytał się gazety wybiórczej i nie ma dokładnych informacji. Zamiast religii można uczęszczać na etykę.

Druga rzecz ...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez strona
gloryfikowanie jednego nurtu i zwyczajne bałwochwalstwo.
BUAHAHAHAHA, pisząc ten tekst losowałeś w słowniku mądrze brzmiące słowa?

ps2. (do autora tematu) Masz dziecko orginalnego Macromedia Flash, że publikujesz swf-y w internecie?

Ostatnio edytowany przez p.l - 22-08-2007 o 23:56.
p.l jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-08-2007, 23:18   #177
Amaris' Shadow
Użytkownik Forum

Amaris' Shadow's Avatar

Data dołączenia: 06 08 2006
Lokacja: Toruń

Domyślny

Mnostwo idiotycznych postow, jak zawsze zreszta, ale tez pare ciekawych zdan. Te zacytowane przez p.l to juz szczyt. Ludzie, jestem ateista a moglbym was duzo nauczyc jesli chodzi o wasze wyznanie.
Amaris' Shadow jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-08-2007, 23:25   #178
Vansider
Zbanowany

Vansider's Avatar

Domyślny

@Up Zuy ateista!!11 one oen,kolega z piekła już na ciebie czeka ;[
stary 23-08-2007, 01:41   #179
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez p.l Pokaż post
sam Chrystus powołuje ich jako pośredników/szafarzy sakramentów [polecam lekturę PŚ]
Z tego co wiem oficjalnym ksiedzem moze zostac kazdy, kto nie ma chuci i przetrzyma seminarium, mieszanie do tego Chrystusa to moim zdaniem naduzycie. To tak samo jak usilne wmawianie ludziom, ze wybor papieza przez conclave jest natchniony Duchem Sw a nie czyniony rekami ludzkimi.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez p.l Pokaż post
Zamiast religii można uczęszczać na etykę.
dodaj: "ktora w wielu przypadkach istnieje wylacznie na papierze, ze wzgledu na skale zjawiska niechodzenia na religie".

Ostatnio edytowany przez Vil - 23-08-2007 o 01:42.
Vil jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-08-2007, 01:51   #180
Kyrfal
Użytkownik Forum

Kyrfal's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Smetana Pokaż post
@Kyrfal
Ciekawe argumenty przedstawiłeś (dla niekumających to żadne ).
powiedzialem po prostu co mysle o twoich twierdzeniach . otoz kosciol chrzescijanski (w wiekszosci swojej historii) mial charakteryzowac się skromnoscia a ksieza i inni czlonkowie kosciola ubogim trybem zycia, tylko w najblizszej nam histori zaczely sie takie rzeczy jakie opisales

Ostatnio edytowany przez Kyrfal - 23-08-2007 o 01:56.
Kyrfal jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania