Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Xerena

Notki

Xerena Wydarzenia ze świata Xerena

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 22-08-2007, 21:09   #101
Freddd
Użytkownik Forum

Freddd's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Iława

Świat: Azura / Obsidia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez st1L Pokaż post
A moze poprostu chec bawienia sie tibia? Majac 100~lvl ma sie wiele perspektyw. A zeby nowego chara zrobic i wbic 100lvl (biorac pod uwage ze ma sie rl zycie i nie siedzi przed tibia 10h+ na dobe) troche czasu zabiera.
Moze poprostu maja tu wielu kumpli i chca z nimi grac? To ich chary i ich wybor. Moze przyjdzie czas ze znowu bedzie wojna ... vs. Tengu i wtedy majac o wiele wieksze levele niz teraz beda mogli wiecej pomoc.
to tylko jest moja opinia ze ci ludzie nie maja honoru. jezeli ktos tibie traktuje wylacznie jako dobra zabawe to robienie nowej postaci nie powinno byc az takie zle. Ja osobiscie tez sie przenioslem na serwer gdzie z poczatku nie znalem nikogo z czasem poznalem calkiem spoko ludzi. Chociaz nie ma jak to starzy przyjaciele.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 22-08-2007, 22:20   #102
Mispex
Użytkownik Forum

Mispex's Avatar

Data dołączenia: 16 10 2006
Lokacja: Parkowa

Profesja: Royal Paladin
Świat: Xerena
Poziom: 103
Skille: 92
Poziom mag.: 19
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Freddd Pokaż post
dlaczego konczyc przeciez mozna zaczac grac na innym serwie tak jak to sporo ludzi z xereny zrobilo (ja tez). wolalem przeniesc sie na inny serw niz meczyc sie z Tengu i Octal znów pewnie Mitzum i jego przydupasy zaczana latac po expowiskach i bedzie ich stare zdanie "pay boh or die". Ci co zaplacili to dla mnie nie maja honoru
Nie mam az tyle czasu na tibie
co prawda teraz troche "przypalam" ale to dlatego ze za pare dni szkola i lipna pogoda u mnie;|
Dla mnie honoru nie maja ci co nas wystawili w tej wojnie.
Mam na mysli osoby ktore tak naprawde chuja walczyły wogole nie wchodzac na ventirlo itd. okey rozumiem zycie rl...Ale jak to sie stalo ze miesiac wczesniej grali po 6-8h? Tak to dziwne nie potrafiac sie zebrac na dana godzine i poswiecic(2-3h?) Mowcie sobie co chcecie ja tu gram i jestem zadowolony
Tak naprawde to Tengu nie jest wcale takie zla jak sie potrafisz dogadac;s
stary 22-08-2007, 22:24   #103
Pavvulonik
Użytkownik Forum

Pavvulonik's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2006
Lokacja: Wilkasy

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: nje wjem
Świat: AZURA
Poziom: hmm
Skille: bylo 98
Domyślny

Cytuj:
to tylko jest moja opinia ze ci ludzie nie maja honoru. jezeli ktos tibie traktuje wylacznie jako dobra zabawe to robienie nowej postaci nie powinno byc az takie zle. Ja osobiscie tez sie przenioslem na serwer gdzie z poczatku nie znalem nikogo z czasem poznalem calkiem spoko ludzi. Chociaz nie ma jak to starzy przyjaciele.
Jestem na 100 % pewny ze kiedys ktos zrobi na tobie pa na swiecie ktorym grasz chyba ze to no pvp.Dla mnie robienie nowej postaci to niejest przyjemnosc majac 100 lvl wolalbym zaplacic i grac niz uciekac gdzie indziej szczegolnie ze ta kase mozna odrobic bardzo szybko.I to niejest sprawa honoru bo to tylko gra i chodzi o zabawe a nie o to czy ktos jest honorowy czy nie a skad wiesz ze np mispex w rl jest zajebiscie honorowy a w tibi spalcil sie dlatego ze niechce mu sie robic nowego chara ?Ja np bym niezaplacil dla swe i nie dlatego ze mam honor tylko dlatego ze oni uwarzaja sie za silniejszych jako narod chyba ze bym bardzo chcial pograc to moze bym pomyslal o malym paymencie .To jest normalne ze duze lvle wykozystuja wladze ja tez bym zbieral paymenty od nobow i od tych co przegrali wojne to normalne ale swe na xerenie czasami przesadzaja kiedys na ob w ab snustor napisal hi-auschwitz-yes -carlin -yes to byla przesada i na dodatek takich przegiec bylo wiecej

Ostatnio edytowany przez Pavvulonik - 22-08-2007 o 22:25.
Pavvulonik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-08-2007, 23:12   #104
Skramer
Użytkownik Forum

Skramer's Avatar

Data dołączenia: 26 11 2006
Lokacja: Łódź

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ventui
Profesja: Elder Druid
Poziom: 77
Poziom mag.: 57
Skramer ma numer GG 4220894
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Luksus Pokaż post
Nie retired tylko swój honor mają i nie bedą płacić za to, że są Polakami. Proste nie?
Zajebisty fighter z ciebie.. prawie w ogole nie walczyles.. i nie zaplacilem dlatego ze jestem Polakiem tylko dlatego ze przegralem wojne
And we'll fight until the end
Skramer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-08-2007, 23:19   #105
Freddd
Użytkownik Forum

Freddd's Avatar

Domyślny

@Mispex
masz racje ci co byli spy to juz przesada ci ludzie dla mnie sa niczym ja bym nie mógl z kims normalnie rozmawiac a pózniej o wszystkim opowiadac wrogowi (chodzi mi o tobie jak i o rl)
Próbowalem dogadac sie z Tengu (nie jestem polaczkiem który odrazu sie kluci i wyzywa od noobów zawsze próbuje dojsc do porozumienia droga pokojowa) ale z Tengu jedynie Xazez okazal sie wporzadku. Z reszta ludzi z Tengu nie moglem sie dogadac
@Pavvulonik
nie gram na non pvp poniewaz uwazam tego typu serwery za noobowskie i wedug mnie nadaja sie dla graczy, którzy boja sie pa,pk
Fakt na serwie na którym obecnie gram mialem raz PA (mam tam aktualnie 100lvl) na xerenie doszedlem do 71 lvla po czym dostalem hacka i spadlem na 68 lvl i przez te 71 lvli co nabilem na xerenie Tengu zrobilo na mnie 3x PA
Tak wiec widac ze Pa na serwie na którym gram aktualnie jest o wiele mniejsze niz na xerenie i ludzie którzy sa w dominujacej gildi sa o wiele bardziej wporzadku niz na xerenie. Bynajmiej idzie sie z nimi dogadac (ofc nie z kazdym ale z wiekszoscia )
stary 23-08-2007, 16:05   #106
Dadinz
Użytkownik Forum

Dadinz's Avatar

Data dołączenia: 01 01 2007

Domyślny

Cytuj:
@Mispex
masz racje ci co byli spy to juz przesada ci ludzie dla mnie sa niczym ja bym nie mógl z kims normalnie rozmawiac a pózniej o wszystkim opowiadac wrogowi (chodzi mi o tobie jak i o rl)
Próbowalem dogadac sie z Tengu (nie jestem polaczkiem który odrazu sie kluci i wyzywa od noobów zawsze próbuje dojsc do porozumienia droga pokojowa) ale z Tengu jedynie Xazez okazal sie wporzadku. Z reszta ludzi z Tengu nie moglem sie dogadac
@Pavvulonik
nie gram na non pvp poniewaz uwazam tego typu serwery za noobowskie i wedug mnie nadaja sie dla graczy, którzy boja sie pa,pk
Fakt na serwie na którym obecnie gram mialem raz PA (mam tam aktualnie 100lvl) na xerenie doszedlem do 71 lvla po czym dostalem hacka i spadlem na 68 lvl i przez te 71 lvli co nabilem na xerenie Tengu zrobilo na mnie 3x PA
Tak wiec widac ze Pa na serwie na którym gram aktualnie jest o wiele mniejsze niz na xerenie i ludzie którzy sa w dominujacej gildi sa o wiele bardziej wporzadku niz na xerenie. Bynajmiej idzie sie z nimi dogadac (ofc nie z kazdym ale z wiekszoscia )
chyba sobie o jedno zero za dużo w lvlu wpisałeś
Dadinz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-08-2007, 17:26   #107
st1L
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 06 2006
Lokacja: Elk

Domyślny

Cytuj:
to tylko jest moja opinia[/BL][/BL] ze ci ludzie nie maja honoru. jezeli ktos tibie traktuje wylacznie jako dobra zabawe to robienie nowej postaci nie powinno byc az takie zle. Ja osobiscie tez sie przenioslem na serwer gdzie z poczatku nie znalem nikogo z czasem poznalem calkiem spoko ludzi. Chociaz nie ma jak to starzy przyjaciele.
Ja to powiedzialem ogolnie, nie do Ciebie i to tez byla tylko moja opinia
Zreszta wiem troche co sie dzialo z Toba na xerenie ( chyba ze inny owner to byl) bo byles przez jakis czas (1 dzien ? ) ze mna w Last Bastion. Moze to malo, ale zdazylem obadac co i jak.
st1L jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-08-2007, 18:08   #108
wr00n
Użytkownik Forum

wr00n's Avatar

Data dołączenia: 18 11 2005

Stan: Początkujący
Profesja: Elite Knight
Gildia: Synergy
Poziom: 100
Skille: 86/81
Poziom mag.: 7
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez wrogonastawiony Pokaż post
Nie takie rzeczy sie juz w tej grze widzialo Jak wchodziliscie, mysleliscie ze ich rozpierdolicie raz dwa trzy ? Na poczatku slyszalem "mamy plan"...

@Waldo
Kto wam kazal przyjmować wszystkich pokolei do gildii ? Kacapus, Berserker Ostrzy (kiedyz lizal ostro mitzumowi), Zeptoo, Zokos~, Mastda, Mlody'Willk ? Z calym szacunkiem dla nich ALE KIM ONI SĄ ? Byl juz dosc dobry okres no ale wam sie zachcialo poszerzac ekipe ;< Pamietam tez akcje jak oskarzaliscie Seye Aurius'a o szpiegowanie, absurd...

Tak czy siak, GL
Co ty w ogole sobie wyobrazasz? Przeciez to oczywiste, ze wiedzielismy ze nie bedzie latwo ale wez pod uwage ,iz byla to dla wielu z nas 1 powazna wojna. Co wiecej byla to 1 wojna w ktorej walczylismy tym teamem. Dodatkowo mielismy hujowego dowodce i szpiegow. Tak, szpiegow tylko ,ze nie tych ktorych ty tam wypisales, wiekszosc z podanych wyzej osob gra na razem na innym serwie. A teraz odnosnie mojej skromnej osoby i zerka. Dupe mitzumowi lizal bohun ktory podawal sie za paulinke, to on okradl seye 4 razy. 4 razy seya podal mu paski i zostal opieredolony. Dziwisz sie ,ze go wyjebalismy? On nam pingowal masakrycznie ventrilo, a gdy gadal to szumialo tak jakby kurwa tajfun szedl. A i invite do gildi oraz ventrilo dostalem kilka dni po rozpoczeciu wojny wiec wtedy kiedy dobrze im szlo to ja bylem razem z nimi. A jeszcze cos o Zeptoo. Musze przyznac, ze byl szpiegiem tyle ,ze on szpiegowal dla nas. Z powyzszego tekstu plynie jasne przeslanie- jak sie nie znasz to zamknij pysk.

Teraz odnosnie wyplacania. Kto chce ten niech sie wyplaca, jego sprawa, nie wszyscy musza isc na inny serw. Teraz przynajmniej wiemy, ze mamy pewna i zgrana ekipe jest nas troche i mozemy liczyc na siebie wzajemnie. Ja osobiscie zawsze jestem gotowy pasc za pewnych ludzi i bede im pomagal dopoki nie przestane grac w tibie (co moze niestety stac sie niebawem ;s)

Jako ostani, jednak nie najmniej wazny, chcialbym poruszyc temat jezyka angielskiego. Ktorys z was napisal ,ze szwedzi posluguja sie angielskim lepiej od polakow, ze w synergy nie ma osob potrafiacych mowic poprawnie w tym jezyku. Otoz po raz kolejny okazuje sie ,ze nie wiecie o czym mowicie. Wasi super szwedcy przyjaciele popelniaja mase bledow a mimo tego kreuja sie na ludzi ktorzy pozjadali wszystkie rozumy. Nawet w postach w ktorych zarzucaja polakom brak znajomosci angielskiego robia bledy. Przez pewien okres im je wytykalem na forum tibi com jednak po kilku dniach mi sie znudzilo. Skoro szwedzi tak dobrze mowia po angielsku to czemu nomsi tworzy przeczenia w stylu : "dident" "hasent" ?

Ostatnio edytowany przez wr00n - 23-08-2007 o 18:09.
wr00n jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-08-2007, 18:28   #109
wrogonastawiony
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 07 2006
Lokacja: miast0 FxP

Imię: Namsto
Domyślny

Cytuj:
4 razy seya podal mu paski i zostal opieredolony.
Masz na myśli paski od spodni chłopcze ?
stary 23-08-2007, 18:40   #110
Pavvulonik
Użytkownik Forum

Pavvulonik's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2006
Lokacja: Wilkasy

Profesja: Master Sorcerer
Gildia: nje wjem
Świat: AZURA
Poziom: hmm
Skille: bylo 98
Domyślny

Cytuj:
Ahhahahahhhahaha smieszne bardzo zal .Jak ineczej nieumiesz mu odpowiedziec to musisz glupka z siebie robic ?
Pavvulonik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-08-2007, 18:43   #111
Rob'ek
Użytkownik Forum

Rob'ek's Avatar

Data dołączenia: 30 03 2007
Lokacja: wwa

Profesja: Royal Paladin
Rob'ek ma numer GG 6171442
Domyślny

Cytuj:
Hahaha jaki kurwa elokwentny!
wrogonastawiony- mistrz cietej riposty!
17:13 Eternity Rob [60]: masz DOKLADNIE 5 zl?
17:14 Bakunlen [84]: za sec zobacze tylko skoncze jesc oki?
17:14 Eternity Rob [60]: to co ty to kurwa w sejfie masz?
17:15 Bakunlen [84]: nie ale jak wstane to mi kot wpierdoli kotleta

Own3d
Rob'ek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-08-2007, 19:10   #112
Dadinz
Użytkownik Forum

Dadinz's Avatar

Data dołączenia: 01 01 2007

Domyślny

Cytuj:
żałosny jesteś
Dadinz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-08-2007, 19:54   #113
Bierkoff
Użytkownik forum

Bierkoff's Avatar

Data dołączenia: 25 07 2004
Lokacja: Piła

Imię: Old Mnich
Poziom: 55
Skille: 81/74
Poziom mag.: 6
Bierkoff ma numer GG 2300038
Domyślny

Mam pytanie jak wygląda sytuacja na xerenie? uspokoilo sie/:. bo nie wiem czy jest sens wracac;p
Bierkoff jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-08-2007, 20:20   #114
Vacek
Użytkownik Forum

Vacek's Avatar

Data dołączenia: 05 11 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez wr00n Pokaż post
Jako ostani, jednak nie najmniej wazny, chcialbym poruszyc temat jezyka angielskiego. Ktorys z was napisal ,ze szwedzi posluguja sie angielskim lepiej od polakow, ze w synergy nie ma osob potrafiacych mowic poprawnie w tym jezyku. Otoz po raz kolejny okazuje sie ,ze nie wiecie o czym mowicie. Wasi super szwedcy przyjaciele popelniaja mase bledow a mimo tego kreuja sie na ludzi ktorzy pozjadali wszystkie rozumy. Nawet w postach w ktorych zarzucaja polakom brak znajomosci angielskiego robia bledy. Przez pewien okres im je wytykalem na forum tibi com jednak po kilku dniach mi sie znudzilo. Skoro szwedzi tak dobrze mowia po angielsku to czemu nomsi tworzy przeczenia w stylu : "dident" "hasent" ?
Lol? W takim razie zobacz jak piszą Twoi koledzy, dla przykładu Mantir, Otto
stary 23-08-2007, 21:24   #115
Waldo1910
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 11 2006

Domyślny

Nie wiem Vacek kto ty ale chętnie bym poczytał twoje "angielskie" teksty
Waldo1910 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-08-2007, 21:51   #116
Vacek
Użytkownik Forum

Vacek's Avatar

Data dołączenia: 05 11 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Waldo1910 Pokaż post
Nie wiem Vacek kto ty ale chętnie bym poczytał twoje "angielskie" teksty
Haha

Certyfikat CPE oraz TOLES
stary 24-08-2007, 14:16   #117
wr00n
Użytkownik Forum

wr00n's Avatar

Data dołączenia: 18 11 2005

Stan: Początkujący
Gildia: Synergy
Poziom: 100
Skille: 86/81
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vacek Pokaż post
Lol? W takim razie zobacz jak piszą Twoi koledzy, dla przykładu Mantir, Otto
Otto to nie moi koledzy, a Mantir rzeczywiscie popelnia bledy ale on przynajmniej probuje cos z tym zrobic i mozna zauwazyc ,ze jego pierwsze posty sa pisane duzo gorsza angielzszczyzna niz te nowe.
wr00n jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-08-2007, 20:27   #118
strausss
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 12 2006

Domyślny

Jak niektórzy już wiedzą , nie przepadam za Wr00nem,ale akurat tutaj muszę się z nim zgodzić.
Angielski można miec opanowany w stopniu lepszym lub gorszym, ale jesli jest na poziomie umozliwiającym komunikacje, to po co sie przypieprzać?
Jedni maja wieksze możliwości(kasa ,czas,zdolności językowe)na szlifowanie angielskiego, inni mniejsze.
Ważne żeby przekaz był czytelny, a puryzm językowy zostawmy dla prof.Miodka
strausss jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-08-2007, 20:49   #119
Dypek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 02 2007

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Dypek ma numer GG 851385
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez wr00n Pokaż post
A teraz odnosnie mojej skromnej osoby i zerka. Dupe mitzumowi lizal bohun ktory podawal sie za paulinke, to on okradl seye 4 razy. 4 razy seya podal mu paski i zostal opieredolony. Dziwisz sie ,ze go wyjebalismy? On nam pingowal masakrycznie ventrilo, a gdy gadal to szumialo tak jakby kurwa tajfun szedl.
Buhahahahaha lol2

Miltiades sie słacil i RETIRED nie wiem po co on placil
12:13 Swierzon [18]: swe ma przewage bo ma neta z tele2

Ostatnio edytowany przez Dypek - 24-08-2007 o 20:51.
Dypek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-08-2007, 20:53   #120
Freddd
Użytkownik Forum

Freddd's Avatar

Domyślny

@Dadinz
Jezeli chcesz to moge Ci napisac na priv nick mojego chara z innego serwa i sie przekonasz ze mam 100lvl.
@st1L
Kere'amagorius nigdy nie mial i raczej nie bedzie mial innego ownera gram nim od samego poczatku i nie mam zamiaru go sprzedawac ale nie przypominam sobie zebym kiedys byl w Last Bastion. Zawsze bylem w gildi w której byli moi przyjaciele z Lucery i na Xerenie bylem w 2 gildiach (Unwanted i w Furious Family) tak wiec nie wiem skad Ci sie to przywidzialo ze bylem z toba w Last Bastion.
Tak wiec nie znasz mnie i nie wiesz co sie ze mna dzialo. Znaja mnie tylko najlepsi przyjaciele których znam od poczatku gry na Xerenie a niektórych znam jeszcze za czasów Lucery.

Ostatnio edytowany przez Freddd - 24-08-2007 o 20:58.
Freddd jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania