Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 29-08-2007, 20:15   #1
urlich0
Guest

Domyślny Świat na Pacc

Nigdy jeszcze nie mialem pacca, a swiat dla pacc jest BARDZO rozlegdy. Jak mozna sie polapac co i jak? Wogole co wg was najlepiej zrobic od momentu uzyskania pacca?

Mam zamiar se go kupic, ale czuje ze stalbym sie nagle zagubiony w jego olbrzymiej przestrzeni .

Bylbym wdzieczny gdyby jakis 'mily ktos' przyblizyl troche paccowy teren z wlasnymi wrazeniami (bo resp mapy znam). Najlepiej gdyby go przyblizyl z perspektywy 20-25lvl pallka.

@down

Dlaczego , nauczycielka polskiego w gimnazjum uczyla nas, ze w takiej sytuacji powinno sie używać formy skróconej, czyli w tym wypadku 'se', no ale nie o lekcje polskiego tu chodzi .

Btw. Dzieki za odpowiedz, na czym powinienem tam expic i czy exp szybko leci?

Ostatnio edytowany przez urlich0 - 29-08-2007 o 20:25.
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 29-08-2007, 20:19   #2
Avallach
Użytkownik Forum

Avallach's Avatar

Data dołączenia: 23 05 2007

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Celesta
Poziom: 95+
Skille: 80/75
Poziom mag.: 7
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez urlich0 Pokaż post
Nigdy jeszcze nie mialem pacca, a swiat dla pacc jest BARDZO rozlegdy. Jak mozna sie polapac co i jak? Wogole co wg was najlepiej zrobic od momentu uzyskania pacca?

Mam zamiar se go kupic, ale czuje ze stalbym sie nagle zagubiony w jego olbrzymiej przestrzeni .

Bylbym wdzieczny gdyby jakis 'mily ktos' przyblizyl troche paccowy teren z wlasnymi wrazeniami (bo resp mapy znam). Najlepiej gdyby go przyblizyl z perspektywy 20-25lvl pallka.
rozbroiles mnie tym.

twoim pierwszym miastem bedzie Ankrahmun tam do 50 siedzisz spokojnie najpierw tomby potem dragi ;] to nie jest tak wiele

To wroga sugestia, pożera cię jak bestia,
Mów do serca bitu, bo tam jest amnestia.
Paktofonika [Pfk Company]
Avallach jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-08-2007, 20:44   #3
Arcymag
Użytkownik Forum

Arcymag's Avatar

Data dołączenia: 18 04 2007

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Świat: Nerana
Poziom: 61
Skille: 85/71
Poziom mag.: 15
Domyślny

hail nauczycielki polskiego xd

przybliżyć... tak jak kolego up mówił: Ankh to głównie tomby i dragi jak dla Ciebie. Darashia z obs knife to jedno z najlepszych miejsc do zarabiania.
Piraci, to podobno wyśmienity exp, jak i kasa. Tiquanda- hunty na Hydrach i dworce jeśli tomby Ci się nudzą. Możesz tez próbować barby na Svar i takie inne. Polecam wbić 30 lvl zrobić postmana, posiedzieć 2-3 dni na mino piramid i przez dłuuuugi czas nie przejmowac się kasa. Expić i expic [no i hunty ze znajomymi, bo sam exp jest strasznie nudny ;D]

Btw. no i expisz do nawet 40 lvl na Tombach. Penisula tomb -2 z royal spearami, to ok 20-25k/h i ok 3k w kasie+brown/yellow szmatka/lr/perelki/kamyczki na ok 2h. Mozesz też siedzieć na -1 i lootowac viking helmety, a przy 10 bp sprzedać, ale chyba lepiej iśc na mino piramid jeśli potrzebujesz kasy.

PS: jeśli masz bohy to expisz jakies 2-3k expa więcej pna tombie]
PS2: na dragach jakies 40k/h mozliwe waste [lub depo w p legach xD]
I ain't polish the only language I know its spanish and english I have lots of polish friends on Zanera, so shut up you KURWA!

Ostatnio edytowany przez Arcymag - 29-08-2007 o 20:48.
Arcymag jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-08-2007, 20:45   #4
Erhion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Domyślny

Cytuj:
Dlaczego , nauczycielka polskiego w gimnazjum uczyla nas, ze w takiej sytuacji powinno sie używać formy skróconej, czyli w tym wypadku 'se', no ale nie o lekcje polskiego tu chodzi .
Nauczycielka od POLSKIEGO uczyła was używania formy "se"?????? Ja bym zmienił szkołę albo nauczyciela do polskiego.
Erhion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-08-2007, 20:50   #5
urlich0
Guest

Domyślny

nie se, ale formy skróconej , zreszta mniejsza z tym, nie takie bylo zalozenie tematu, a to ze napisalem se 'se' zamiast 'sobie' nie powinny byc powodem tak gorliwej dyskusji .
  Odpowiedz z Cytatem
stary 29-08-2007, 21:02   #6
--Cienius--
Użytkownik Forum

--Cienius--'s Avatar

Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie

Stan: Zbanowany
Domyślny

1 facc-99 % nabs
pacc 90% normalni ludzie

tak wiec mala szansa ze ktos podpierdoli lb itd
Wogole jest szpan jak idziesz przez carlin z paccem to kazdy pisze "hi pl? br? " plx daj cos plx " mistrzu
wszystko kupilem co trzeba cały komplet parcela napisałem na góże nick a na dole miasto wlozylem kase i zucilem parcel do skrzynki niestety parrcel leżał
na skrzynce i szybko koles mi zakosil niewiem oco chodzi ale naprawcie mi to blagam 10cc to niejest malo (a tamten koleś mi nieodda wienc jestem tak wkużony że zaraz wyżuce komp przez okno
Co ta tibia robi z dziecmi...
--Cienius-- jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-08-2007, 21:21   #7
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Wykupić promocję, a następnie przejrzeć dziesiątki poradników/manualów dot. terenów przeznaczonych dla premium.
Cytuj:
j/w, wszystkie poradniki Ci to przybliżą.
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-08-2007, 21:24   #8
urlich0
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez --Cienius-- Pokaż post
1 facc-99 % nabs
pacc 90% normalni ludzie

tak wiec mala szansa ze ktos podpierdoli lb itd
Wogole jest szpan jak idziesz przez carlin z paccem to kazdy pisze "hi pl? br? " plx daj cos plx " mistrzu
To jest chyba rzecz do ktorej bedzie sie najciezej przyzwyczaic . Aczkolwiek to mile ze sa jeszcze tacy ludzie . Szkoda ze tylko na pacc mozna odczuc taka przyjemnosc.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 29-08-2007, 21:49   #9
Arack
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 05 2007
Lokacja: Grudziadz

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Askara
Poziom: 53+
Skille: duze xd
Poziom mag.: 14
Domyślny

ziomus dasz rade pacc to zajebista rzecz a jakby co to dobrze jak oglodniesz troche fiulmików tibicam o terenach dla pacc^^
stary 30-08-2007, 08:56   #10
urlich0
Guest

Domyślny

Biorac pod uwage, ze nie jestem zbyt bogaty co lepiej kupic? Bohy czy promocje? (W mojej sytuacji finansowej narazie zakup jednego wyklucza drugie).

Narazie tak jak mi radzicie mam zamiar udac sie na ta piekna pustynie . Jednak zastanawiam sie jaki + daja bohy na pustyni i czy jest to wogole zauwazalne...

Podsumowujac co bardziej sie oplaca w mojej sytuacji?
  Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2007, 09:13   #11
OjciecChrzestny
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez urlich0 Pokaż post
Biorac pod uwage, ze nie jestem zbyt bogaty co lepiej kupic? Bohy czy promocje? (W mojej sytuacji finansowej narazie zakup jednego wyklucza drugie).

Narazie tak jak mi radzicie mam zamiar udac sie na ta piekna pustynie . Jednak zastanawiam sie jaki + daja bohy na pustyni i czy jest to wogole zauwazalne...

Podsumowujac co bardziej sie oplaca w mojej sytuacji?
Se kup promocje bo na pustyni boszki s[b]ą[/B] malo zauważalne. na promocji szybko nabijesz mlvl, bedzie z ciebie wiekszy kozak bo royal <lol> no i ogolnie to se poczytaj
  Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2007, 10:37   #12
--Cienius--
Użytkownik Forum

--Cienius--'s Avatar

Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie

Stan: Zbanowany
Domyślny

Na npvp nie ma na pacc czegos takiego ze ktos bedzie ci bil twoje zolwie itd ale inni gracze oczekuja tego szacunku takze do nich
wszystko kupilem co trzeba cały komplet parcela napisałem na góże nick a na dole miasto wlozylem kase i zucilem parcel do skrzynki niestety parrcel leżał
na skrzynce i szybko koles mi zakosil niewiem oco chodzi ale naprawcie mi to blagam 10cc to niejest malo (a tamten koleś mi nieodda wienc jestem tak wkużony że zaraz wyżuce komp przez okno
Co ta tibia robi z dziecmi...
--Cienius-- jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2007, 10:38   #13
Erhion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Domyślny

Up:

Ciekawe gdzie tak jest.
Erhion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2007, 14:44   #14
urlich0
Guest

Domyślny

To jak jest w koncu na Paccu na non-pvp? Widac znaczna roznice miedzy facc? Chodzi o roznice w noobach bijacych potworki zabierajacych lb itp.

Czy jednak racja swiatu non-pvp czyni noobkow 'bezkarnymi' i jest tak jak na facc?
  Odpowiedz z Cytatem
stary 01-09-2007, 23:58   #15
urlich0
Guest

Domyślny

Przepraszam za post pod postem, ale edycja tematu z 2 storny nie ma sensu, poniewaz i tak juz nikt go nie doczyta .

Chcialem spytac ile takim slabym palladynkiem (20lvl ~50dista) - non-pvp, ciezko skillowac, mozna zarobic w najlepszej miejscowce do tego przeznaczonej na pacc area na godzine?
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania