Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 17-09-2007, 15:08   #81
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Quentasis Pokaż post
@Eileen
Chyba sam nie jestes wart kupowania;p. Jak bys pogral dluzej to by cie wciagnelo jak...Oblivion jest jak... po prostu super.
Oblivion ssie mocno i namiętnie. Brak klimatu, plastykowa grafika, nudne i głupie questy... Miał być "cRPG nowej generacji" a wyszła totalna kompromitacja ze strony Bethesdy. Ale ciemny naród i tak to kupi...bo "ładna" grafika przecież.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 17-09-2007, 15:09   #82
Murdock
Użytkownik Forum

Murdock's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2007
Lokacja: Wrocław

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Skille: 67/67
Murdock ma numer GG 2910306 Send a message via Skype™ to Murdock
Domyślny

Moje ulubione gry to :

-Baldrur's Gate (all saga)
-Icewind Dale (all saga)
-Gothic (all saga)
-D&D
-Guild wars (baz róznicy która kampania)

I tyle

PoZdRo
Murdock jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-09-2007, 15:18   #83
Eileen
Użytkownik Forum

Eileen's Avatar

Data dołączenia: 20 02 2005

Eileen ma numer GG 3600907
Domyślny

Cytuj:
@Eileen
Chyba sam nie jestes wart kupowania;p. Jak bys pogral dluzej to by cie wciagnelo jak...Oblivion jest jak... po prostu super.
Moj ranking:
1. TES IV: Oblivion
2. FM 07
3. PES 6
4. Final Fantasy (wszystkie czesci)
5. GTA:SA
6. Gothic I,II,III (chociaz troche mnie przynudza)
O ile nie zauważyłeś to jestem dziewczyną i raczej napewno nie jestem warta kupowania, bo jestem bezcenna

O wielkiej grafice Obliviona słyszałam i choćby z tego względu miałam ochotę go kupić. Mam dość mocny komp i miałam ochotę zaryzykować. Jak zwykle odstraszyła mnie cena... Poza tym podkreślałam, że opieram się na opinii znajomych.

A tak BTW to od kiedy GTA zalicza się do RPG? ^^

@up
Co rozumiesz pod pojęciem D&D? Bo mi przychodzi na myśl tylko prawdziwe, "papierowe" RPG... A o ile wiem w rankingu mamy na myśli gry typu cRPG, ew. moRPG

Ukryty tekst:
Hihihihi...Eleiwein aberztop, yba jówt sipdop łyb ynni żin eiktsyszw. Yzcratsyw, yb oklyt inzcliein og lieimuzorz... ^^
Eileen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-09-2007, 17:11   #84
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Eileen Pokaż post
O wielkiej grafice Obliviona słyszałam i choćby z tego względu miałam ochotę go kupić. Mam dość mocny komp i miałam ochotę zaryzykować. Jak zwykle odstraszyła mnie cena... Poza tym podkreślałam, że opieram się na opinii znajomych.
Nie kupuj Obliviona tylko dlatego, że podoba ci się grafika. Ogólnie gra jest do rzyci, a jak chcesz sobie pooglądać ładne widoczki to odpal sobie np. Mysta IV ;P

Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 17-09-2007 o 18:50.
Yoh Asakura jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-09-2007, 17:57   #85
Murdock
Użytkownik Forum

Murdock's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2007

Profesja: Knight
Skille: 67/67
Murdock ma numer GG 2910306 Send a message via Skype™ to Murdock
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post
jak chcesz sobie pooglądać ładne widoczki to odpal sobie np. Mysta IV ;P
Jakby Eileen chciala pooglądać widoczki to polecam GOTHIC 3. A co do OBLIVIONA to słyszałem rożne rzeczy i pratycznie też opieram sie na opini qumpli, podobnie jak Eileen. Grafika może, może ale sama treść jest przynudnawa...

I z góry "srry" jak cie uraziłem Yoh ><
Murdock jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-09-2007, 18:25   #86
kołbaś
Użytkownik Forum

kołbaś's Avatar

Data dołączenia: 14 12 2004

kołbaś ma numer GG 7494864
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Murdock Pokaż post
Jakby Eileen chciala pooglądać widoczki to polecam GOTHIC 3.
wes nie osmieszaj sie jak ma wybierac miedzy widoczkami z myst IV a z gothica 3 to odrazu kupil bym jej mysta bo tego nic nie przebije pod wzgledem widoczkow. A wiem co mowie.

I staniemy się pasterzami,
Dla Ciebie mój panie dla Ciebie,
Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni,
Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy,
Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie,
I poskramiać duszę będziemy na wieki,
In nomine Patris et Filii,
et Spiritus Sancti. Amen.
kołbaś jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-09-2007, 18:38   #87
Quentasis
Użytkownik Forum

Quentasis's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2007

Profesja: Elite Knight
Świat: arcania
Poziom: 23
Skille: 56/55
Poziom mag.: 4
Quentasis ma numer GG 597184
Domyślny

[O wielkiej grafice Obliviona słyszałam i choćby z tego względu miałam ochotę go kupić. Mam dość mocny komp i miałam ochotę zaryzykować. Jak zwykle odstraszyła mnie cena... Poza tym podkreślałam, że opieram się na opinii znajomych.]

Heheh <lol> jakby kazdy opieral sie na opinii znajomych, to bynk w nic nie gral . Cena moze wielka ale po co to kupowac jak mozna miec za darmo??

[Jakby Eileen chciala pooglądać widoczki to polecam GOTHIC 3. A co do OBLIVIONA to słyszałem rożne rzeczy i pratycznie też opieram sie na opini qumpli, podobnie jak Eileen. Grafika może, może ale sama treść jest przynudnawa...]

Co Murdock. Moze mi tera powiesz, ze Gothic III ma oszalamiajaca grafike??
hehe. Skoro Gothic III jest taki dobry to dlaczego dostal 9 w CDA??
Quentasis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-09-2007, 18:41   #88
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

@Up:
Cytuj:
Heheh <lol> jakby kazdy opieral sie na opinii znajomych, to bynk w nic nie gral . Cena moze wielka ale po co to kupowac jak mozna miec za darmo??
Za darmo można też dostać w ryj. Skorzystałbyś ? Bo takie piracenie to zwykłe s*********two...
Cytuj:
No tak, bo w CDA tylko badziewia dostają 9. Zresztą, co ma ocena w CDA do grafiki Gothica, który notabene MA oszałamiającą grafikę ? No ale jeśli gra się na minimalnych detalach, albo opiera jedynie na screenach (które nigdy nie oddadzą piękna gry) to człowiek będzie się upierać, że gra jest brzydka.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kołbaś Pokaż post
wes nie osmieszaj sie jak ma wybierac miedzy widoczkami z myst IV a z gothica 3 to odrazu kupil bym jej mysta bo tego nic nie przebije pod wzgledem widoczkow. A wiem co mowie.
Jeśli masz kompa z GeForcem 8800 na pokładzie, to widoczki w Gothic 3 są bardzo smakowite. I wtedy to już tylko kwestia gustu, jednemu będą się bardziej podobały te z G3 (a propos: efekt głębi pola jest niesamowity. Gdy ogląda się to "na żywo"... efekt genialny) a drugiemu te z Mysta.
@Edit:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Murdock
A niby czym miałbyś mnie urazić ?

Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 17-09-2007 o 18:50.
stary 17-09-2007, 18:42   #89
Duke Dran
Użytkownik Forum

Duke Dran's Avatar

Data dołączenia: 23 08 2005

Duke Dran ma numer GG 13923094
Domyślny

@Edit
Może inaczej. Same widoczki to nie wszystko. Myst to klikanka nie wiem po co ją poruwnywać do np takiego Obliviona.

Ostatnio edytowany przez Duke Dran - 17-09-2007 o 18:46.
Duke Dran jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-09-2007, 18:47   #90
Quentasis
Użytkownik Forum

Quentasis's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2007

Świat: arcania
Poziom: 23
Skille: 56/55
Poziom mag.: 4
Quentasis ma numer GG 597184
Domyślny

Moze i Gothic ma troche ale ma tez minusy np. plusy: ogromny, zyjacy, wiarygodny swiat, swietna grafike ( niezgodze sie z tym ), swobode rozgrywki, muzyka, mnostwo questow itp. minusy: wymagania sprzetowe, niektore animacje,niedoro techniczne i bugi, pewne uproszczenia (bezdenny ekwipunek.

Ale coz Oblivion dostal 10 ( jak najbardziej sie z tym zgadzam ).
wedlug CDA to Oblivio jest gra lepsza.
plusy: duzy swiat, zyjacy mieszkancy, mnostwo questow, swietny system rozwoju postaci, oprawa
minusy: wymagania sprzetowe, drobne problemy z AI
HEHE.
Quentasis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-09-2007, 18:59   #91
Eileen
Użytkownik Forum

Eileen's Avatar

Data dołączenia: 20 02 2005

Eileen ma numer GG 3600907
Domyślny

Cytuj:
@Eileen
Chyba sama nie jestes warta kupowania;p. Jak bys pograla dluzej to by cie wciagnelo jak...Oblivion jest jak... po prostu super.
Moj ranking:
1. TES IV: Oblivion
2. Final Fantasy (wszystkie czesci)
3. Gothic I,II,III (chociaz troche mnie przynudza)
i inne ;]
Widzę, że wywołałam małą wojnę, a co najmniej konfrontację. Skoro już tak mówicie, to pooglądam sobie screeny z Mysta, a Obliviona pożyczę od qmpeli i problem zniknie ^^

Ukryty tekst:
Hihihihi...Eleiwein aberztop, yba jówt sipdop łyb ynni żin eiktsyszw. Yzcratsyw, yb oklyt inzcliein og lieimuzorz... ^^
Eileen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-09-2007, 19:03   #92
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duke Dran Pokaż post
@Edit
Może inaczej. Same widoczki to nie wszystko. Myst to klikanka nie wiem po co ją poruwnywać do np takiego Obliviona.
Czytaj ze zrozumieniem. Jeśli ktoś kupuję Obliviona tylko po to żeby napawać się "pięknem" grafiki, to lepiej kupić sobie Mysta, który jest ładniejszy.
Cytuj:
Moze i Gothic ma troche ale ma tez minusy np. plusy: ogromny, zyjacy, wiarygodny swiat, swietna grafike ( niezgodze sie z tym ), swobode rozgrywki, muzyka, mnostwo questow itp. minusy: wymagania sprzetowe, niektore animacje,niedoro techniczne i bugi, pewne uproszczenia (bezdenny ekwipunek.

Ale coz Oblivion dostal 10 ( jak najbardziej sie z tym zgadzam ).
wedlug CDA to Oblivio jest gra lepsza.
plusy: duzy swiat, zyjacy mieszkancy, mnostwo questow, swietny system rozwoju postaci, oprawa
minusy: wymagania sprzetowe, drobne problemy z AI
HEHE.
Ad. Gothica:
Wymagania systemowe ? Dzisiaj to nie problem. Ja gram na maksymalnych detalach i gra mi się nie zacina, więc dla mnie to nie jest minus. Bezdenny ekwipunek ? Może i uproszczenie, ale oszczędzą graczowi chwil pełnych irytacji i frustracji. Zresztą, ja już się to tego przyzwyczaiłem (w ogóle chyba wszyscy grający w Gothica się przyzwyczaili).
Ad. Obliviona:
Duży świat ? I co z tego, skoro lasy i inne tereny są zwyczajnie puste ? W Gothicu na każdym kroku można natrafić na jakieś zwierzęta czy NPC, a w Oblivionie można ich ze świecą szukać.
Żyjący mieszkańcy ? Niechętnie, ale się z tym zgodzę. Raz nawet przyłapałem strażnika miejskiego na polowaniu, aczkolwiek widok kucającego bałwana w ciężkiej płytowej zbroi prującego do biednych sarenek z łuku był raczej komiczny
I Oblivion wg. CDA nie jest lepszy. Jest lepszy wg. Allora, który wystawił Obkowi 10 (ale jego głos musiało podzielić chyba 2 innych redaktorów, ale to i tak nie jest większość).
I jeszcze odnośnie minusów:
Wymagania systemowe mniejsze niż w G3, więc do czego pijesz ?
Drobnie problemy z AI ? Jak te problemy są drobne, to Wilczy Szaniec jest najlepszym drugowojennym FPS'em. NPC często zachowują się jak idioci - blokują się na drzewach i innych przeszkodach które można z łatwością ominąć. Pathfinding też czasem szwankuje. A to co oni wyprawiają podczas walki to już apogeum idiotyzmu. W G3 warto przyłączać do siebie NPC, a w Oblivionie trza tego unikać jak ognia. Idioci pchają się pod miecz, często trafiają gracza zamiast wroga (przykład: Kvatch, łucznicy prują strzałami jak idioci w gracza, bo nie potrafią trafić w potwory). Widać plastykowa grafika okraszona zbyt dużą ilością poświaty rekompensuje ci wszystko, czyli brak klimatu, nudne, głupie questy.
Ah, prawie przeoczyłem jeszcze jeden twój plus - świetny system rozwoju postaci ? Hahaha, głupszego Bethesda nie mogła wymyślić. Brak doświadczenia dyskwalifikuje większość questów w Oblivionie - po co je wykonywać, skoro są nudne a jedyną nagrodą za nie jest "dziękuje" i jakiś durny pierścioneczek który na nic się nie przyda ?
@Down:
Autor tematu napisał:
Cytuj:
Piszcie tu o swoich ulubionych grach RPG na dowolny sprzęt (pc i konsole)
Więc chodzi o cRPG i jRPG.

Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 17-09-2007 o 19:07.
stary 17-09-2007, 19:06   #93
.Matrik.
Użytkownik Forum

.Matrik.'s Avatar

Data dołączenia: 24 01 2007

Domyślny

Moja ulubiona gra RPG, to Warhammer Fantasy Roleplay.

Jest różnica, między cRPG, a RPG.
.Matrik. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-09-2007, 19:20   #94
Diegoverialanho
Użytkownik Forum

Diegoverialanho's Avatar

Data dołączenia: 02 09 2007
Lokacja: Bermudy

Profesja: Elder Druid
Gildia: Holy Riders
Świat: Eternia
Poziom: 32
Poziom mag.: 26
Diegoverialanho ma numer GG 10152263
Domyślny

@Yoh Asakura

W G3 NPC to porażka tak samo jak w Obku teraz twórcy gier nie tworza inteligętnych gier tylko dla grafiki...
Diegoverialanho jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-09-2007, 19:31   #95
Str4t0s
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Gdzies tam no niewiem gdzie
Wpisy bloga: 1

Świat: Bubel i caherer
Poziom: Lol
Skille: 9999/99
Poziom mag.: -1
Domyślny

RPG? Sesje Starcraft, D&D itp.
@Oblivion vs Gothic 3
Osobiście wole NWN 2 : >
...Wisps rozwijać od wyrobów spirytusowych w tych biednych stypendystów, że zmarł w bagnach. Oni nie są złe z natury, lecz działa jak sleepwalkers nieświadomi swoich działań. Niemniej jednak, ich dotykać kanalizacji życia życie żywych stworzeń, które czyni je perilous wrogów.
Str4t0s jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-09-2007, 19:32   #96
Żyłka
Użytkownik Forum

Żyłka's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Legnica

Domyślny

Oczywiście seria Gothic.
Żyłka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-09-2007, 19:38   #97
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Diegoverialanho Pokaż post
@Yoh Asakura

W G3 NPC to porażka tak samo jak w Obku teraz twórcy gier nie tworza inteligętnych gier tylko dla grafiki...
Tyle, że w G3 NPC zachowują się mądrzej podczas walki i da się walczyć w drużynie. W Oblivionie można o tym zapomnieć.
stary 17-09-2007, 20:03   #98
Misza
Użytkownik Forum

Misza's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: -+*≡☼SZWECJA☼≡*+-

Domyślny

Cytuj:
Ad. Gothica:
Wymagania systemowe ? Dzisiaj to nie problem.
Owszem, problem, bo są na świecie ludzie, którzy nie zmieniają kompa co miesiąc. Ale do grafiki nic nie mam, na jakichś 50% ustawień jest w porządku.
Cytuj:
Ad. Obliviona:
Duży świat ? I co z tego, skoro lasy i inne tereny są zwyczajnie puste ? W Gothicu na każdym kroku można natrafić na jakieś zwierzęta czy NPC, a w Oblivionie można ich ze świecą szukać.
A co ty byś chciał? Las tak zazwierzęcony, że przejść nie można? To właśnie w Gothicu jest ostro przegięta gęstość fauny.
Cytuj:
Żyjący mieszkańcy ? Niechętnie, ale się z tym zgodzę. Raz nawet przyłapałem strażnika miejskiego na polowaniu, aczkolwiek widok kucającego bałwana w ciężkiej płytowej zbroi prującego do biednych sarenek z łuku był raczej komiczny
No co, głód przycisnął. ;p
Cytuj:
Drobnie problemy z AI ? Jak te problemy są drobne, to Wilczy Szaniec jest najlepszym drugowojennym FPS'em. NPC często zachowują się jak idioci - blokują się na drzewach i innych przeszkodach które można z łatwością ominąć. Pathfinding też czasem szwankuje. A to co oni wyprawiają podczas walki to już apogeum idiotyzmu. W G3 warto przyłączać do siebie NPC, a w Oblivionie trza tego unikać jak ognia. Idioci pchają się pod miecz, często trafiają gracza zamiast wroga (przykład: Kvatch, łucznicy prują strzałami jak idioci w gracza, bo nie potrafią trafić w potwory).
Głupi NPC? IMHO mądrzejsi niż w Gothicu. Bo to właśnie w nim NPCe mi się częściej blokowały na jakichś płotkach. Co do walki - w obydwóch grach identycznie inteligentni. Tylko przeszkadzają. Chociaż w Oblivionie inteligentniej strzelali. W Gothicu podczas biegu żadna strzała cię nie trafi. W Oblivionie łucznicy brali na to poprawkę i trafiali. Ale i tak dało sie ich wykiwać.
Cytuj:
Ah, prawie przeoczyłem jeszcze jeden twój plus - świetny system rozwoju postaci ? Hahaha, głupszego Bethesda nie mogła wymyślić. Brak doświadczenia dyskwalifikuje większość questów w Oblivionie - po co je wykonywać, skoro są nudne a jedyną nagrodą za nie jest "dziękuje" i jakiś durny pierścioneczek który na nic się nie przyda ?
Taak, system doświadczenia jest zabójczo inteligentny. W końcu nieważne, że siekam na prawo i lewo mieczem, szyję z łuku jak szalony, zabijając mnóstwo małego śmiecia (i za każdym razem dając świetny popis moich umiejętności łuczniczych), skoro i tak dopiero po zabiciu jakiejś setki będę miał tyle expa, żeby wzrosnąć w siłę? I to tak nagle, z sekundy na sekundę. To właśnie Oblivionowy system jest mądrzejszy - lvl daje mało, praktycznie tylko atrybuty, punkty trafień i many. Ważne są za to umiejętności, które rosły nam podczas wbijania tego lvla. Poza tym myślisz, że zrobienie jakiegoś questa (chociażby tego z przykładowym pierścionkiem) rozwinie postać w walce, dając jej expa? Czy po zrobieniu kilku dobrych uczynków w RLu nagle stajesz się silniejszy i rozdajesz pkt nauki?

Ogółem - Oblivion mnie pozytywnie zaskoczył (mimo strasznego MQ), za to Gothic 3 zawiódł. Stracił całą magię poprzednich części. Chociaż nie mówię, nawet przyjemnie się grało. Ale mniej przyjemnie niż w G1 i G2 za pierwszymi razami.
stary 17-09-2007, 20:14   #99
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Misza Pokaż post
Owszem, problem, bo są na świecie ludzie, którzy nie zmieniają kompa co miesiąc. Ale do grafiki nic nie mam, na jakichś 50% ustawień jest w porządku.

A co ty byś chciał? Las tak zazwierzęcony, że przejść nie można? To właśnie w Gothicu jest ostro przegięta gęstość fauny.

No co, głód przycisnął. ;p

Głupi NPC? IMHO mądrzejsi niż w Gothicu. Bo to właśnie w nim NPCe mi się częściej blokowały na jakichś płotkach. Co do walki - w obydwóch grach identycznie inteligentni. Tylko przeszkadzają. Chociaż w Oblivionie inteligentniej strzelali. W Gothicu podczas biegu żadna strzała cię nie trafi. W Oblivionie łucznicy brali na to poprawkę i trafiali. Ale i tak dało sie ich wykiwać.

Taak, system doświadczenia jest zabójczo inteligentny. W końcu nieważne, że siekam na prawo i lewo mieczem, szyję z łuku jak szalony, zabijając mnóstwo małego śmiecia (i za każdym razem dając świetny popis moich umiejętności łuczniczych), skoro i tak dopiero po zabiciu jakiejś setki będę miał tyle expa, żeby wzrosnąć w siłę? I to tak nagle, z sekundy na sekundę. To właśnie Oblivionowy system jest mądrzejszy - lvl daje mało, praktycznie tylko atrybuty, punkty trafień i many. Ważne są za to umiejętności, które rosły nam podczas wbijania tego lvla. Poza tym myślisz, że zrobienie jakiegoś questa (chociażby tego z przykładowym pierścionkiem) rozwinie postać w walce, dając jej expa? Czy po zrobieniu kilku dobrych uczynków w RLu nagle stajesz się silniejszy i rozdajesz pkt nauki?

Ogółem - Oblivion mnie pozytywnie zaskoczył (mimo strasznego MQ), za to Gothic 3 zawiódł. Stracił całą magię poprzednich części. Chociaż nie mówię, nawet przyjemnie się grało. Ale mniej przyjemnie niż w G1 i G2 za pierwszymi razami.
Nie chce mi się dzielić na części, więc lecimy:
Ad. lasów:
Lepiej przesadzone niż opustoszałe. W Oblivionie w ogóle nie ma życia, a w Gothicu czasem człowiek się boi zapuszczać głębiej do lasu, nie chcąc natknąć się na cienostwora. A w Oblivionie ? Tam las będzie całkowicie opustoszały, więc nie ma się czego obawiać.
Ad. NPC:
Ściągałeś najnowsze patche ? Mi na 1.12 nigdy się nie blokowali i walczyli całkiem sprawnie. Znacznie lepiej niż w Oblivionie.
Ad. doświadczenia:
Mniej realny ? I owszem. Ale dający więcej frajdy. Zresztą, Gothic jest pod tym względem bardziej przemyślany - dlaczego w Oblivionie siła potworów jest uzależniona od poziomu i umiejętności gracza ?
Cytuj:
Na starym kompie (Sempron 2800+, Radeon 9600 Pro, 1 GB ramu) w G3 grałem na średnich detalach. Zacinał się tylko wtedy gdy było dużo ludzi w jednej lokacji. Więc wymagania nie są tak ogromne. A na nowym (Core 2 Duo E6320, 2 GB ramu, GeForce 8800GTS) G3 śmiga aż miło. Więc dla ludzi nawet z gorszym sprzętem wymagania Gothica nie będą problemem. No ale jeśli ktoś się doń przymierza z Radeonem 9200...

Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 17-09-2007 o 20:16.
stary 17-09-2007, 20:37   #100
Misza
Użytkownik Forum

Misza's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: -+*≡☼SZWECJA☼≡*+-

Domyślny

Cytuj:
Lepiej przesadzone niż opustoszałe. W Oblivionie w ogóle nie ma życia, a w Gothicu czasem człowiek się boi zapuszczać głębiej do lasu, nie chcąc natknąć się na cienostwora. A w Oblivionie ? Tam las będzie całkowicie opustoszały, więc nie ma się czego obawiać.
Cóż, ja tam dość często spotykałem te spriggany (kobieta-roślina, yeah), misie, sarenki i trolle.
Cytuj:
Ściągałeś najnowsze patche ? Mi na 1.12 nigdy się nie blokowali i walczyli całkiem sprawnie. Znacznie lepiej niż w Oblivionie.
Ściągałem, ale grę przeszedłem wcześniej, bez patcha. Po patchu dość pobieżnie sprawdziłem, może masz rację.
Cytuj:
Mniej realny ? I owszem. Ale dający więcej frajdy. Zresztą, Gothic jest pod tym względem bardziej przemyślany - dlaczego w Oblivionie siła potworów jest uzależniona od poziomu i umiejętności gracza ?
Od końca: system lvlowania potworów (i przedmiotów, ARGH) jest po części denny. Dobrze by było, gdyby lvlowało tylko NPCów. A co do systemów 'pakowania' postaci - obydwa są dobre, ale to, który lepszy, zależy od gry. Do Obliviona mi pasuje bardziej umiejętnościowy. Do Gothica... doświadczenie. Gdyby walka była wygodniejsza i ogółem tak nie ssała, to bym mógł porozmawiać. ;p Bo w Gothicu teraz ważne jest tylko dopakowanie postaci, nie umiejętności gracza. Blokowanie w dwójce było boskie, nie zapomnę mojego pierwszego orka (w jedynce blok trwał IMHO za długo, zbyt łatwy).
Cytuj:
No ale jeśli ktoś się doń przymierza z Radeonem 9200...
RADEONY SSIOM!!!!11111 ;p Jedyne, co chcę w najbliższym czasie wymienić, to łącze. Raz, że wolne, dwa, że od wczoraj mam NAPRAWDĘ wysokie pingi. Najgorsze, że tą mieścinę, gdzie mieszkam obsługuje Telia, a oni tam mają głęboko gdzieś klienta. ;<<<

Ja chcę Sacreda na zamkniętym necie, głupie pingi! ;<<<

Ostatnio edytowany przez Misza - 17-09-2007 o 20:39.
Misza jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania