![]() |
#81 |
Użytkownik Forum
|
![]() Oblivion ssie mocno i namiętnie. Brak klimatu, plastykowa grafika, nudne i głupie questy... Miał być "cRPG nowej generacji" a wyszła totalna kompromitacja ze strony Bethesdy. Ale ciemny naród i tak to kupi...bo "ładna" grafika przecież.
|
![]() |
#82 |
Użytkownik Forum
|
![]() Moje ulubione gry to :
-Baldrur's Gate (all saga) -Icewind Dale (all saga) -Gothic (all saga) -D&D -Guild wars (baz róznicy która kampania) I tyle ![]() PoZdRo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Cytuj:
![]() O wielkiej grafice Obliviona słyszałam i choćby z tego względu miałam ochotę go kupić. Mam dość mocny komp i miałam ochotę zaryzykować. Jak zwykle odstraszyła mnie cena... Poza tym podkreślałam, że opieram się na opinii znajomych. A tak BTW to od kiedy GTA zalicza się do RPG? ^^ @up Co rozumiesz pod pojęciem D&D? Bo mi przychodzi na myśl tylko prawdziwe, "papierowe" RPG... A o ile wiem w rankingu mamy na myśli gry typu cRPG, ew. moRPG ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie kupuj Obliviona tylko dlatego, że podoba ci się grafika. Ogólnie gra jest do rzyci, a jak chcesz sobie pooglądać ładne widoczki to odpal sobie np. Mysta IV ;P
Ooh to be a Gooner. Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 17-09-2007 o 18:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() I z góry "srry" jak cie uraziłem Yoh >< |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2004
![]() |
![]() wes nie osmieszaj sie jak ma wybierac miedzy widoczkami z myst IV a z gothica 3 to odrazu kupil bym jej mysta bo tego nic nie przebije pod wzgledem widoczkow. A wiem co mowie.
![]() I staniemy się pasterzami, Dla Ciebie mój panie dla Ciebie, Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni, Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy, Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie, I poskramiać duszę będziemy na wieki, In nomine Patris et Filii, et Spiritus Sancti. Amen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2007
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: arcania
Poziom: 23
Skille: 56/55
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() [O wielkiej grafice Obliviona słyszałam i choćby z tego względu miałam ochotę go kupić. Mam dość mocny komp i miałam ochotę zaryzykować. Jak zwykle odstraszyła mnie cena... Poza tym podkreślałam, że opieram się na opinii znajomych.]
Heheh <lol> jakby kazdy opieral sie na opinii znajomych, to bynk w nic nie gral ![]() [Jakby Eileen chciala pooglądać widoczki to polecam GOTHIC 3. A co do OBLIVIONA to słyszałem rożne rzeczy i pratycznie też opieram sie na opini qumpli, podobnie jak Eileen. Grafika może, może ale sama treść jest przynudnawa...] Co Murdock. Moze mi tera powiesz, ze Gothic III ma oszalamiajaca grafike?? hehe. Skoro Gothic III jest taki dobry to dlaczego dostal 9 w CDA?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | ||||
Użytkownik Forum
|
![]() @Up:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@Edit: Cytuj:
Ooh to be a Gooner. Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 17-09-2007 o 18:50. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 08 2005
![]() |
![]() @Edit
Może inaczej. Same widoczki to nie wszystko. Myst to klikanka nie wiem po co ją poruwnywać do np takiego Obliviona. Ostatnio edytowany przez Duke Dran - 17-09-2007 o 18:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2007
Świat: arcania
Poziom: 23
Skille: 56/55
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Moze i Gothic ma troche ale ma tez minusy np. plusy: ogromny, zyjacy, wiarygodny swiat, swietna grafike ( niezgodze sie z tym ), swobode rozgrywki, muzyka, mnostwo questow itp. minusy: wymagania sprzetowe, niektore animacje,niedoro techniczne i bugi, pewne uproszczenia (bezdenny ekwipunek.
Ale coz Oblivion dostal 10 ( jak najbardziej sie z tym zgadzam ). wedlug CDA to Oblivio jest gra lepsza. plusy: duzy swiat, zyjacy mieszkancy, mnostwo questow, swietny system rozwoju postaci, oprawa ![]() minusy: wymagania sprzetowe, drobne problemy z AI HEHE. |
![]() |
![]() |
![]() |
#91 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2005
Lokacja: Wrocław
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Wymagania systemowe ? Dzisiaj to nie problem. Ja gram na maksymalnych detalach i gra mi się nie zacina, więc dla mnie to nie jest minus. Bezdenny ekwipunek ? Może i uproszczenie, ale oszczędzą graczowi chwil pełnych irytacji i frustracji. Zresztą, ja już się to tego przyzwyczaiłem (w ogóle chyba wszyscy grający w Gothica się przyzwyczaili). Ad. Obliviona: Duży świat ? I co z tego, skoro lasy i inne tereny są zwyczajnie puste ? W Gothicu na każdym kroku można natrafić na jakieś zwierzęta czy NPC, a w Oblivionie można ich ze świecą szukać. Żyjący mieszkańcy ? Niechętnie, ale się z tym zgodzę. Raz nawet przyłapałem strażnika miejskiego na polowaniu, aczkolwiek widok kucającego bałwana w ciężkiej płytowej zbroi prującego do biednych sarenek z łuku był raczej komiczny ![]() I Oblivion wg. CDA nie jest lepszy. Jest lepszy wg. Allora, który wystawił Obkowi 10 (ale jego głos musiało podzielić chyba 2 innych redaktorów, ale to i tak nie jest większość). I jeszcze odnośnie minusów: Wymagania systemowe mniejsze niż w G3, więc do czego pijesz ? Drobnie problemy z AI ? Jak te problemy są drobne, to Wilczy Szaniec jest najlepszym drugowojennym FPS'em. NPC często zachowują się jak idioci - blokują się na drzewach i innych przeszkodach które można z łatwością ominąć. Pathfinding też czasem szwankuje. A to co oni wyprawiają podczas walki to już apogeum idiotyzmu. W G3 warto przyłączać do siebie NPC, a w Oblivionie trza tego unikać jak ognia. Idioci pchają się pod miecz, często trafiają gracza zamiast wroga (przykład: Kvatch, łucznicy prują strzałami jak idioci w gracza, bo nie potrafią trafić w potwory). Widać plastykowa grafika okraszona zbyt dużą ilością poświaty rekompensuje ci wszystko, czyli brak klimatu, nudne, głupie questy. Ah, prawie przeoczyłem jeszcze jeden twój plus - świetny system rozwoju postaci ? Hahaha, głupszego Bethesda nie mogła wymyślić. Brak doświadczenia dyskwalifikuje większość questów w Oblivionie - po co je wykonywać, skoro są nudne a jedyną nagrodą za nie jest "dziękuje" i jakiś durny pierścioneczek który na nic się nie przyda ? @Down: Autor tematu napisał: Cytuj:
Ooh to be a Gooner. Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 17-09-2007 o 19:07. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2007
|
![]() Moja ulubiona gra RPG, to Warhammer Fantasy Roleplay.
Jest różnica, między cRPG, a RPG. |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 09 2007
Lokacja: Bermudy
Imię: Agalion Luthien
Profesja: Elder Druid
Gildia: Holy Riders
Świat: Eternia
Poziom: 32
Poziom mag.: 26
![]() |
![]() @Yoh Asakura
W G3 NPC to porażka tak samo jak w Obku teraz twórcy gier nie tworza inteligętnych gier tylko dla grafiki... |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Gdzies tam no niewiem gdzie
Wpisy bloga: 1
Imię: BuBel i Cahreo!111oneone
Gildia: Bubel i caherero
Świat: Bubel i caherer
Poziom: Lol
Skille: 9999/99
Poziom mag.: -1
|
![]() RPG? Sesje Starcraft, D&D itp.
@Oblivion vs Gothic 3 Osobiście wole NWN 2 : >
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Legnica
|
![]() Oczywiście seria Gothic.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tyle, że w G3 NPC zachowują się mądrzej podczas walki i da się walczyć w drużynie. W Oblivionie można o tym zapomnieć.
![]() |
#98 | |||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ogółem - Oblivion mnie pozytywnie zaskoczył (mimo strasznego MQ), za to Gothic 3 zawiódł. Stracił całą magię poprzednich części. Chociaż nie mówię, nawet przyjemnie się grało. Ale mniej przyjemnie niż w G1 i G2 za pierwszymi razami.
![]() |
![]() |
#99 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ad. lasów: Lepiej przesadzone niż opustoszałe. W Oblivionie w ogóle nie ma życia, a w Gothicu czasem człowiek się boi zapuszczać głębiej do lasu, nie chcąc natknąć się na cienostwora. A w Oblivionie ? Tam las będzie całkowicie opustoszały, więc nie ma się czego obawiać. Ad. NPC: Ściągałeś najnowsze patche ? Mi na 1.12 nigdy się nie blokowali i walczyli całkiem sprawnie. Znacznie lepiej niż w Oblivionie. Ad. doświadczenia: Mniej realny ? I owszem. Ale dający więcej frajdy. Zresztą, Gothic jest pod tym względem bardziej przemyślany - dlaczego w Oblivionie siła potworów jest uzależniona od poziomu i umiejętności gracza ? Cytuj:
Ooh to be a Gooner. Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 17-09-2007 o 20:16. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#100 | ||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ja chcę Sacreda na zamkniętym necie, głupie pingi! ;<<<