|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 09 2007
Lokacja: N(I)oob Land
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Nioob Jakich Malo
Świat: Empera
|
![]() chiny...
Żal ![]() ale polityka jak polityka dobrze że w naszym kraju tak nie jest. ps : na początku myślałem że 500 tys. ludzi zabili
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Za taki stan rzeczy w Chinach podziękujcie Ruskim, to oni wynaleźli komunizm. Przykra sprawa, ciekawe co teraz będą żreć? Czas na koty?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
Komunizm wynaleźli Niemcy (Marks i Engels), ale dopiero w Rosji ludzie na masową skalę dali się na niego nabrać. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2006
Lokacja: Osaka
![]() |
![]() Hmm, no fakt faktem okrucienstwo sie szerzy na tym swiecie jak ch*j.
Ale co do petycji, to.. pewnie jej nawet nie przeczytaja. Dadza jakiejs sekretarce, ona powie w 3 zdaniach asystentowi ambasadora na jaki to bylo temat i on wtedy: 'Moze to pani wyrzucic. Nie bedziemy marnowac czasu na takie glupoty. A przy okazji, zapraszam pania za chwile do mojego gabinetu. I prosze nikogo nie wpuszczac' |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#26 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Jesli morderca uwaza zabijanie za sluszne to czemu nie? Przeciez ma swoje przekonania...
Cytuj:
By takie cos wiecej sie nie wydarzylo? Mozesz mi powiedziec na co to? Bo ci wygodnie bylo dokopac mu? ... Ta, ale kazdy kazdego powinien kontrolowac by nie doszlo do armagedonu. Cytuj:
Cytuj:
To przykre, ze tyle zwierzat umarlo przez ludzka glupote... Podpisalem sie pod ta petycje teraz czekamy az miedia zmiazdza chinskich politykow, a ekolodzy zaczna bojkotowac. Nie mozna przejsc obok tego obojetnie. (wkoncu to zabijanie niewinnych) P.S. Wiara to moc silniejsza od ludzkiego rozumu. "Wszyscy najmadrzejsi je&ani, mysla chyba, ze sa wybrancami"... -.- Ostatnio edytowany przez janek@ - 02-10-2007 o 20:40. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() @Janek@
Czy ja mu dokopałem? Po prostu zaproponowałem spektakularne rozwiązanie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Użyszkodnik
![]() |
![]() Cytuj:
I można przejść obojętnie, ja właśnie tak robię...
![]() |
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 01 2006
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
A dlaczego nie moge zrobic tylko jednego? Poniewaz wszysktkim nalezy sie to samo? Moze i tak, ale kazdy ma swoja dzialke oraz ograniczenia zwiazane z dzialalnoscia. Poprostu nie chce calego zycia tracic na sprawiedliwosc, bo zawsze zdarza sie komus jej wykroczenie. Pomimo to powinnismy wszyscy dla niej kawelek oddac tak jak np. ekolodzy broniacy nature czy nawet odwokat byleby nie doprowadzic do jeszcze gorszej sytuacji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użyszkodnik
![]() |
![]() Cytuj:
Proszę, wybacz mi, że jestem egocentrykiem kierującym się zasadą Carpe Diem... Taki już jest mój światopogląd, że zlewają mnie sprawy jakie dzieją się na antypodach a śmierć dla mnie jest naturalną koleją życia, taki już jestem, że nie płakałem po WtC, po Tsunami a tym bardziej nie będę płakał za pieskami... A co do gorszości moralnej - nie tobie ani mnie sądzić kto jest lepszy... a jeżeli uważasz, że masz prawo sądzić moją moralność i nazywać mnie "gorszym" to kwalifikujesz się do grupy którą sam nazwałeś: "Wszyscy najmadrzejsi jebani, mysla chyba, ze sa wybrancami"
![]() |
![]() |
#32 |
Moderator
|
![]() Najpierw przyszli po komunistów,
ale się nie odezwałem, bo nie byłem komunistą. Potem przyszli po socjaldemokratów i nie odezwałem się, bo nie byłem socjaldemokratą. Potem przyszli po związkowców, i znów nie protestowałem, bo nie należałem do związków zawodowych. Potem przyszła kolej na Żydów, i znowu nie protestowałem, bo nie byłem Żydem. Wreszcie przyszli po mnie, i nie było już nikogo, kto wstawiłby się za mną. Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 02-10-2007 o 21:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 01 2006
|
![]() Właśnie Wieszok ma racje. Nie pamiętacie, co było podczas ptasiej grypy? Rozdawali już pojemniki do gazowania kur kaczek itp. pamiętam jak pokazywali w telewizji i mówili "ten mały pojemniczek dla małej ilości kur o a ten to już jak ktoś posiada większą hodowle”.
Co tez wtedy pisałeś petycje otóż nie ! Wtedy robiłeś w majty i czekałeś aż pozbędą się kur i innego ptactwa hodowlanego dla twojego spokoju.
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Janek@
Co ty nazywasz 'moralnością'? To jest pojęcie tak względne, że nie można komuś zarzucić jej braku. Płycizna twojego myślenia powala. Dla ciebie niemoralne jest zabijanie psów. Dla mnie niemoralne jest pozwalanie, żeby wściekłe psy zarażały ludzi. I gdzie jest racja? Pewnie po środku, rotfl. @down Ale on mówił o moralności. Tego się czepiam. Łapię za słówka. Ostatnio edytowany przez ripper - 02-10-2007 o 21:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Moderator
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie jest. Ma cel, zaoszczędzenie czasu i energii. W dodatku wydaje mi się, że uargumentowywać i uzasadniać powinno się działanie, a nie brak działania. Tak analogicznie do zasady domniemania niewinności.
Ja się nie podpisuje nigdzie, nie chce mi się & nie wierzę w to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Jedzenie psow czy kotow jest tak samo normalne jak jedzenie krow, swin, ryb, czy nawet roslinek (tez sa organizmami zywymi). I przestancie sie tak bulwersowac biednymi pieskami i kotkami, bo mieso ktore jemy na co dzien nie rosnie na drzewach ;]
![]() Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 02-10-2007 o 22:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@down: dość dużo znaków zapytania, ale nawet żeś fajnie napisał.
HELIUM~ Ostatnio edytowany przez Misza - 02-10-2007 o 22:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mam parę pytań i zastrzeżeń. Otóż z jakiego źródła pochodzą informacje na temat bestialskiego sposobu zabijania tych zwierząt??? Czemu ma służyć ta akcja i czy ma jakieś szanse nie wylądowania w niszczarce na dokumenty??? Czy to wszystko nie jest przypadkiem przejaskrawioną i mającą na celu żerowanie na uczuciach wersją wydarzeń??? A teraz parę zastrzeżeń: Może i przeprowadzili źle całą akcję i nie przemyśleli jej do końca. Ale czy ktoś ma chociaż nikłe pojęcie jak wygląda sprawa opieki weterynaryjnej u nich ??? Nie sądzę, więc czemu nie znając wszystkich faktów próbujemy udowodnić swoją rację??? A teraz najpoważniejszy zarzut co nam do wewnętrznej polityki Chin??? Polityka wewnętrzna Chin to sprawa obywateli Chin i właścicieli tych psów. Oczywiście jeżeli wszystkie informacje tutaj podane nie są przejaskrawione i jest to forma wyrażenia swojej dezaprobaty wobec złego przygotowania całej akcji, to nie mam pytań.
P.S. Czemu zajmujecie się tylko psami i kotami a nie dzikimi zwierzętami typu sarny czy dziki które nie rzadko padają ofiarami wygłodniałych psów które są karmione chlebem i wodą. Na wsiach często spotyka się 5-6 psów na podwórku zastanawialiście się co one dostają do jedzenia jak są traktowane??? Hmm czemu nikt nie zajmuje się takimi sprawami ??? <teraz mówię o Polsce>
Power is necessary because conflicts continue to exsist. Ostatnio edytowany przez Reflux - 02-10-2007 o 23:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Jednak to nie uwalnia od winy tych co zabijali poniewaz istnialy inne humanitarne sposoby pozbycia sie "plagi", za ktora sami sobie byli winni. (slaba wterynaria) Przy tym nie tylko ucierpialy zwierzeta. ;/ Ostatnio edytowany przez janek@ - 02-10-2007 o 23:01. |
||
![]() |
![]() |