Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 02-10-2007, 17:47   #21
Nioob
Użytkownik Forum

Nioob's Avatar

Data dołączenia: 30 09 2007
Lokacja: N(I)oob Land

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Empera
Domyślny

chiny...
Żal
ale polityka jak polityka dobrze że w naszym kraju tak nie jest.
ps : na początku myślałem że 500 tys. ludzi zabili
Chciałbym isc poexpic na dragu pod thais ale sie boje poniewaz czesto jest lurniety fire devil a niechcialbym pasc co mam zrobic
aha i jeszcze co mam wziac zeby zabic fire devila bo kolega mi powiedzial ze jest bardzo silny czy 2 bp sd starczy???
a wlasnie dopiero kupilem ta postac
You see Donald Tusk Shield (Def.27) It's Defend yourself from attack's of PIS Members.
Nioob jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 02-10-2007, 17:50   #22
Harven
Użytkownik Forum

Harven's Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005
Lokacja: Szczecin

Stan: Niegrający
Harven ma numer GG 6311614
Domyślny

Za taki stan rzeczy w Chinach podziękujcie Ruskim, to oni wynaleźli komunizm. Przykra sprawa, ciekawe co teraz będą żreć? Czas na koty?
Harven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-10-2007, 19:59   #23
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok Pokaż post
ROTFL
Btw, radzę zapoznać się z polityką Pekinu - Nigdy się nie wtrącają w sprawy wewnętrzne innych krajów (przykład: Birma) oraz nie tolerują wtrącania się w sprawy wewnętrzne Chin - "Gospodarz na zagrodzie równy wojewodzie" & "Wolność tomku w swoim domq" czyli mniej więcej tyle, że oni mają to gdzieś co TY myślisz o tym...
A ja mam to gdzieś, że oni mają gdzieś. Jak już pisałem, jeżeli takie akcje rozbudzą świadomość mieszkańców nieco bardziej cywilizowanych krajów choć w niewielkim stopniu, to już będzie to sukces.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Harven Pokaż post
Za taki stan rzeczy w Chinach podziękujcie Ruskim, to oni wynaleźli komunizm.
Komunizm wynaleźli Niemcy (Marks i Engels), ale dopiero w Rosji ludzie na masową skalę dali się na niego nabrać.
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-10-2007, 20:11   #24
Rohas
Użytkownik Forum

Rohas's Avatar

Data dołączenia: 26 09 2006
Lokacja: Osaka

Rohas ma numer GG 3027418
Domyślny

Hmm, no fakt faktem okrucienstwo sie szerzy na tym swiecie jak ch*j.
Ale co do petycji, to.. pewnie jej nawet nie przeczytaja. Dadza jakiejs sekretarce, ona powie w 3 zdaniach asystentowi ambasadora na jaki to bylo temat i on wtedy: 'Moze to pani wyrzucic. Nie bedziemy marnowac czasu na takie glupoty. A przy okazji, zapraszam pania za chwile do mojego gabinetu. I prosze nikogo nie wpuszczac'
Rohas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-10-2007, 20:15   #25
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny Pokaż post
A ja mam to gdzieś, że oni mają gdzieś. Jak już pisałem, jeżeli takie akcje rozbudzą świadomość mieszkańców nieco bardziej cywilizowanych krajów choć w niewielkim stopniu, to już będzie to sukces.

Komunizm wynaleźli Niemcy (Marks i Engels), ale dopiero w Rosji ludzie na masową skalę dali się na niego nabrać.
A myślisz, że to coś zdziała? DO kogo masz to zamiar w końcu wysłać? Do ambasady? Do rządu w Pekinie? Jak myślisz co oni z tym zrobią? ogłoszą w CNN, że taka petycja przyszła?! Bullshit!

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-10-2007, 20:28   #26
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rethfing on Aldora Pokaż post
Jeśli uważali to za słuszne to czemu nie?
Jesli morderca uwaza zabijanie za sluszne to czemu nie? Przeciez ma swoje przekonania...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Grocix Pokaż post
Ojej... A jak codziennie ginie tyle ludzi na swiecie to nikt afery nie robi?
Pomiedzy naturalnym spadkiem liczby osobnikow, a tragedia usmiercajaca ich sporo czesc jest roznica.

Cytuj:
tia, możesz mi wyjaśnić sens protestu PO zdarzeniu?
By takie cos wiecej sie nie wydarzylo?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ripper Pokaż post
Dokonaj samospalenia w ramach protestu.
Mozesz mi powiedziec na co to? Bo ci wygodnie bylo dokopac mu? ...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tompior Pokaż post
@up: no i co z tego?? Ich panstwo, robia co chca i tyle.
Ta, ale kazdy kazdego powinien kontrolowac by nie doszlo do armagedonu.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dwimenor Pokaż post
Dzięki ich taniej sile roboczej i wyzyskowi reszta świata ma tanie produkty a bogaci i wpływowi stają się jeszcze bardziej bogac, i mają takich krzykaczy w kieszeni/portfelu.
Nikt nikogo nie ma w kieszeni poniewaz my jestesmy im tak samo potrzebni jak oni nam. Niestety w chinach nie doszlo jeszcze do zmian dlatego, ze wiekszosci z nas poprosu jest wygodniej, kiedy inni pracuja dla nas za 20 groszy...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rohas Pokaż post
Ale co do petycji, to.. pewnie jej nawet nie przeczytaja. Dadza jakiejs sekretarce, ona powie w 3 zdaniach asystentowi ambasadora na jaki to bylo temat ...
Moze i masz racje, ale kiedy zrozumieja (to tez sa homosapiens), ze pluja na klienta ich glownego dorobku to moga zmienic zdanie. Wkoncu i ich spoleczenstwo zacznie sie bulwersowac.

To przykre, ze tyle zwierzat umarlo przez ludzka glupote...
Podpisalem sie pod ta petycje teraz czekamy az miedia zmiazdza chinskich politykow, a ekolodzy zaczna bojkotowac. Nie mozna przejsc obok tego obojetnie. (wkoncu to zabijanie niewinnych)

P.S.
Wiara to moc silniejsza od ludzkiego rozumu. "Wszyscy najmadrzejsi je&ani, mysla chyba, ze sa wybrancami"... -.-

Ostatnio edytowany przez janek@ - 02-10-2007 o 20:40.
janek@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-10-2007, 20:37   #27
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

@Janek@
Czy ja mu dokopałem? Po prostu zaproponowałem spektakularne rozwiązanie.
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-10-2007, 20:40   #28
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez janek@ Pokaż post
Moze i masz racje, ale kiedy zrozumieja (to tez sa homosapiens), ze pluja na klienta ich glownego dorobku to moga zmienic zdanie. Wkoncu i ich spoleczenstwo zacznie sie bulwersowac.
[...]Nie mozna przejsc obok tego obojetnie.

P.S.
Wiara to moc silniejsza od ludzkiego rozumu. "Wszyscy najmadrzejsi jebani, mysla chyba, ze sa wybrancami"... -.-
Tia... bulwersować... może tak samo jak w Birmie?... Swoją drogą, to dla mnie nie jest przykre... Takie są działania w przypadku epidemii nawet w Polsce! Pisz petycję, że chińczycy robią z psów zupy! Wszak to też niemoralne! Pisz petycję, że MY POLACY i reszta świata morduje MILIARDY szczurów! W czym szczur jest gorszy od psa?!!
I można przejść obojętnie, ja właśnie tak robię...

stary 02-10-2007, 20:54   #29
Pedziej
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 01 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dwimenor Pokaż post

Dlaczego?
Niech będzie, że petycja dotrze do Chin. A dalej? Rysunek Pedzieja jest jak najbardziej na miejscu-ewentualnie mogą użyć niszczarki do papieru.
Żaden problem

Pedziej jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-10-2007, 21:16   #30
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Domyślny

Cytuj:
Tia... bulwersować... może tak samo jak w Birmie?... Swoją drogą, to dla mnie nie jest przykre... Takie są działania w przypadku epidemii nawet w Polsce! Pisz petycję, że chińczycy robią z psów zupy! Wszak to też niemoralne! Pisz petycję, że MY POLACY i reszta świata morduje MILIARDY szczurów! W czym szczur jest gorszy od psa?!!
I można przejść obojętnie, ja właśnie tak robię...
Taki argument z slow czlowieka moralnie gorszego odemnie poprostu do mnie nie trafia... To tak jakby przecietnego czlowieka pouczal kradnacy zlodziej.
A dlaczego nie moge zrobic tylko jednego? Poniewaz wszysktkim nalezy sie to samo? Moze i tak, ale kazdy ma swoja dzialke oraz ograniczenia zwiazane z dzialalnoscia. Poprostu nie chce calego zycia tracic na sprawiedliwosc, bo zawsze zdarza sie komus jej wykroczenie. Pomimo to powinnismy wszyscy dla niej kawelek oddac tak jak np. ekolodzy broniacy nature czy nawet odwokat byleby nie doprowadzic do jeszcze gorszej sytuacji.
stary 02-10-2007, 21:28   #31
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez janek@ Pokaż post
Taki argument z slow czlowieka moralnie gorszego odemnie poprostu do mnie nie trafia... To tak jakby przecietnego czlowieka pouczal kradnacy zlodziej.
A dlaczego nie moge zrobic tylko jednego? Poniewaz wszysktkim nalezy sie to samo? Moze i tak, ale kazdy ma swoja dzialke oraz ograniczenia zwiazane z dzialalnoscia. Poprostu nie chce calego zycia tracic na sprawiedliwosc, bo zawsze zdarza sie komus jej wykroczenie. Pomimo to powinnismy wszyscy dla niej kawelek oddac tak jak np. ekolodzy broniacy nature czy nawet odwokat byleby nie doprowadzic do jeszcze gorszej sytuacji.
Reported, za obrażanie innych userów, zobaczymy co na to modki...
Proszę, wybacz mi, że jestem egocentrykiem kierującym się zasadą Carpe Diem... Taki już jest mój światopogląd, że zlewają mnie sprawy jakie dzieją się na antypodach a śmierć dla mnie jest naturalną koleją życia, taki już jestem, że nie płakałem po WtC, po Tsunami a tym bardziej nie będę płakał za pieskami... A co do gorszości moralnej - nie tobie ani mnie sądzić kto jest lepszy... a jeżeli uważasz, że masz prawo sądzić moją moralność i nazywać mnie "gorszym" to kwalifikujesz się do grupy którą sam nazwałeś: "Wszyscy najmadrzejsi jebani, mysla chyba, ze sa wybrancami"

stary 02-10-2007, 21:29   #32
Duch Niespokojny
Moderator

Domyślny

Najpierw przyszli po komunistów,
ale się nie odezwałem,
bo nie byłem komunistą.

Potem przyszli po socjaldemokratów
i nie odezwałem się,
bo nie byłem socjaldemokratą.

Potem przyszli po związkowców,
i znów nie protestowałem,
bo nie należałem do związków zawodowych.

Potem przyszła kolej na Żydów,
i znowu nie protestowałem,
bo nie byłem Żydem.

Wreszcie przyszli po mnie,
i nie było już nikogo, kto wstawiłby się za mną.

Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 02-10-2007 o 21:30.
stary 02-10-2007, 21:39   #33
Pedziej
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 01 2006

Domyślny

Właśnie Wieszok ma racje. Nie pamiętacie, co było podczas ptasiej grypy? Rozdawali już pojemniki do gazowania kur kaczek itp. pamiętam jak pokazywali w telewizji i mówili "ten mały pojemniczek dla małej ilości kur o a ten to już jak ktoś posiada większą hodowle”.
Co tez wtedy pisałeś petycje otóż nie ! Wtedy robiłeś w majty i czekałeś aż pozbędą się kur i innego ptactwa hodowlanego dla twojego spokoju.

Pedziej jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-10-2007, 21:45   #34
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Janek@

Co ty nazywasz 'moralnością'? To jest pojęcie tak względne, że nie można komuś zarzucić jej braku. Płycizna twojego myślenia powala. Dla ciebie niemoralne jest zabijanie psów. Dla mnie niemoralne jest pozwalanie, żeby wściekłe psy zarażały ludzi. I gdzie jest racja? Pewnie po środku, rotfl.

@down
Ale on mówił o moralności. Tego się czepiam. Łapię za słówka.

Ostatnio edytowany przez ripper - 02-10-2007 o 21:51.
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-10-2007, 21:50   #35
Duch Niespokojny
Moderator

Domyślny

Cytuj:
Co ty nazywasz 'moralnością'? To jest pojęcie tak względne, że nie można komuś zarzucić jej braku. Płycizna twojego myślenia powala. Dla ciebie niemoralne jest zabijanie psów. Dla mnie niemoralne jest pozwalanie, żeby wściekłe psy zarażały ludzi. I gdzie jest racja? Pewnie po środku, rotfl.
Tu nie chodzi o konflikt "moralności" z "niemoralnością", ale tego, co racjonalne i rozsądne ze zwykłą głupotą (czym zabijanie nawet psów szczepionych i bestialski sposób ich uśmiercania niewątpliwie były).
stary 02-10-2007, 22:02   #36
Eivrel
Użytkownik Forum

Eivrel's Avatar

Data dołączenia: 25 06 2006
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny Pokaż post
A niepodpisanie nie jest bezcelowe?
Nie jest. Ma cel, zaoszczędzenie czasu i energii. W dodatku wydaje mi się, że uargumentowywać i uzasadniać powinno się działanie, a nie brak działania. Tak analogicznie do zasady domniemania niewinności.
Ja się nie podpisuje nigdzie, nie chce mi się & nie wierzę w to.
Eivrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-10-2007, 22:07   #37
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez TOZ Pokaż post
normalne jest ze u nich sie je psy?
Jedzenie psow czy kotow jest tak samo normalne jak jedzenie krow, swin, ryb, czy nawet roslinek (tez sa organizmami zywymi). I przestancie sie tak bulwersowac biednymi pieskami i kotkami, bo mieso ktore jemy na co dzien nie rosnie na drzewach ;]

Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 02-10-2007 o 22:16.
spider-bialystok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-10-2007, 22:20   #38
Misza
Użytkownik Forum

Misza's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: -+*≡☼SZWECJA☼≡*+-
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post
bo mieso ktore jemy na co dzien nie rosnie na drzewach ;]
Dla ciebie normalne jest jedzenie drzew, morderco?!

@down: dość dużo znaków zapytania, ale nawet żeś fajnie napisał.

Ostatnio edytowany przez Misza - 02-10-2007 o 22:44.
Misza jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-10-2007, 22:41   #39
Reflux
Użytkownik Forum

Reflux's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2006
Lokacja: Warszawa

Profesja: Royal Paladin
Poziom: 90
Skille: 97/81
Reflux ma numer GG 6823397 Reflux ma login Tlenu reflux-1988@tlen.pl Send a message via Skype™ to Reflux
Domyślny

Mam parę pytań i zastrzeżeń. Otóż z jakiego źródła pochodzą informacje na temat bestialskiego sposobu zabijania tych zwierząt??? Czemu ma służyć ta akcja i czy ma jakieś szanse nie wylądowania w niszczarce na dokumenty??? Czy to wszystko nie jest przypadkiem przejaskrawioną i mającą na celu żerowanie na uczuciach wersją wydarzeń??? A teraz parę zastrzeżeń: Może i przeprowadzili źle całą akcję i nie przemyśleli jej do końca. Ale czy ktoś ma chociaż nikłe pojęcie jak wygląda sprawa opieki weterynaryjnej u nich ??? Nie sądzę, więc czemu nie znając wszystkich faktów próbujemy udowodnić swoją rację??? A teraz najpoważniejszy zarzut co nam do wewnętrznej polityki Chin??? Polityka wewnętrzna Chin to sprawa obywateli Chin i właścicieli tych psów. Oczywiście jeżeli wszystkie informacje tutaj podane nie są przejaskrawione i jest to forma wyrażenia swojej dezaprobaty wobec złego przygotowania całej akcji, to nie mam pytań.

P.S. Czemu zajmujecie się tylko psami i kotami a nie dzikimi zwierzętami typu sarny czy dziki które nie rzadko padają ofiarami wygłodniałych psów które są karmione chlebem i wodą. Na wsiach często spotyka się 5-6 psów na podwórku zastanawialiście się co one dostają do jedzenia jak są traktowane??? Hmm czemu nikt nie zajmuje się takimi sprawami ??? <teraz mówię o Polsce>

Ostatnio edytowany przez Reflux - 02-10-2007 o 23:06.
Reflux jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-10-2007, 22:59   #40
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Domyślny

Cytuj:
A co do gorszości moralnej - nie tobie ani mnie sądzić kto jest lepszy... a jeżeli uważasz,....
Moze przesadzilem z tym kto z nas jest lepszy, ale jednak kierowalem sie tym co widzialem. zycie...

Cytuj:
Co ty nazywasz 'moralnością'? ..... I gdzie jest racja? Pewnie po środku, rotfl.
Po srodku? Niech bedzie. ;]
Jednak to nie uwalnia od winy tych co zabijali poniewaz istnialy inne humanitarne sposoby pozbycia sie "plagi", za ktora sami sobie byli winni. (slaba wterynaria)

Przy tym nie tylko ucierpialy zwierzeta. ;/

Ostatnio edytowany przez janek@ - 02-10-2007 o 23:01.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania