|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?
Stan: Niegrający
Imię: Scary Menthos
Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
![]() |
![]() interesuje mnie poziom nauki j. ang w waszych szkolach.
chodzi mi glownie o klasy maturalne, ale mlodsze tez moga sie wypowiedziec ![]() na jakim poziomie jest wasz angielski? znacie dobrze wszystkie czasy, potraficie powiedziec czym jest mowa zalezna, strona bierna, potraficie bez problemu tworzyc wypowiedzi pisemne w tym jezyku oraz plynnie mowic? u mnie poziom jest bardzo mierny, jak ktos umie wymienic wszystkie czasy to jest pro i ciekaw jestem jak to wyglada w innych szkolach. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
@topic U nas raczej ok, maturę zdaje każdy. Ja co prawda jestem w tej szkole dopiero miesiąc, ale anglistka jest w miarę konkretna i posuwamy się z materiałem dość szybko. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Chelsea Fan
Data dołączenia: 08 04 2006
Lokacja: Szczecin
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Poziom ang w mojej szkole jest średni...chociaż ja sam (nie chce się chwalić) mam ang w jednym palcu i ogólnie bardzo lubię ten przedmiot
![]()
![]() |
#4 |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3
Imię: RC-1262
Gildia: Twoja Stara słucha metalkoru
![]() |
![]() Hi me good speaking English because I have very good teacher and I think I very best language master, come on, you check out!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 08 2005
![]() |
![]() Ja tam sie francuskiego uczę xD. Bonjour, Je m'appelle Damien, Aurevoir. Pobieram dodatkowe lekcje anglika i powiem, że jest tak sobie... coś co wiedziałem, coś nowego itp.
Ostatnio edytowany przez Duke Dran - 09-10-2007 o 18:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: Szczecin
Imię: ---
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 62
Skille: 84/70
Poziom mag.: 15
|
![]() Ja 1 LO, mam nowa nauczycielkę od angielskiego ... śmiem twierdzić że dużo nas nie nauczy.
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
W moim LO angielski stoi na wysokim poziomie, anglistka, która mnie uczy (pozdro dla pani Asi xD) dość sprawnie pogania nas z materiałem, daje niebanalne testy na które po prostu trzeba się uczyć ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2006
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 3
Świat: Calmera
![]() |
![]() Cytuj:
@Topic: Ang jest średni, a Francuskiego to umiem tylko się przedstawić spytać jak się masz i powiedzieć gdzie mieszkam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell
![]() |
![]() no u mnie angielski stoi na bardzo wysokim poziomie
![]() ![]() Nie powiem o poziomie przez dwa ostatnie lata w polsce w calej szkole ale w mojej klasie. Nauczycielka taka sobie, duzo wymaga - malo uczy. Gramatyka, pozniej slowka (ok. 300 do nauczenia sie na kazdy sprawdzian), pozniej gramatyka i tak w kolo macieju. Ja osobiscie potrafilem wymienic, wykorzystac w zdaniach kazdy (moze wiekszosc?) czas, przy odpowiedzi zawsze plynne odpowiedzi, jako jedyny 5 na koniec kazdego semestru. I na co mi sie to przydalo w stanach? NA NIC! Nie korzystam z bardziej skomplikowanych czasow, bardziej skomplikowanych zwrotow bo musze pozniej tlumaczyc O CO MI CHODZI, to co wg. mojej nauczycielki bylo wiejskim jezykiem (wanna, gonna) tutaj jest uzywane caly czas. Jedyny plus to ze sie nauczylem do cholery slowek z ktorych moge bez problemu korzystac @down odetnij kabel od internetu plx?
do zobaczenia w prawdziwym zyciu Ostatnio edytowany przez Ville - 09-10-2007 o 01:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mania na tematy plx?
Ostatnio edytowany przez <.< - 09-10-2007 o 01:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Manga & Anime
Data dołączenia: 25 01 2005
![]() |
![]() 3 tech. uczy mnie ukrainka ktora wlada ang perfek i bardzo dobrze to robi ;]
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 05 2005
Stan: Usunięty
|
![]() Ogólnie u mnie w szkole w gimnazjum jest do dupy. W szczególności, że mamy podział zaawansowana/początkująca grupa, a ja należe do początkującej z tego względu, że w podstawówce miałem tylko niemiecki. Pomimo tego, od paru lat uczę się u sąsiadki, właściwie to koleżanki z dzieciństwa dodatkowo, i aktualnie przerabiamy testy maturalne sprzed paru lat wstecz i idzie mi to bardzo dobrze;]
Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
![]() |
![]() W liceum bylem uczony poziomu zaawansowanego. Tylko pare osob bylo dobrych z angola, reszta tak slabo >.>
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 08 2005
![]() |
![]() Cytuj:
Merci sa va. Tak naprawdę nie podziwiam tego języka... ale dobrze znac cos jeszcze. Ostatnio edytowany przez Duke Dran - 09-10-2007 o 18:10. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 03 2005
![]() |
![]() Cytuj:
Ale generalnie racja - angielski uczony w liceach czy technikach to jezyk 'szkolny', nie majacy zbyt wiele wspolnego z potoczna mowa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Angielskiego predzej idzie sie nauczyc ogladajac Simpsonow albo Losta bez napisow niz tlukac szkolne regulki odnosnie stron biernych.
W nauce jezyka powinno sie dazyc do wytworzenia pewnej swobody operowania jezykiem, myslenia po ichniemu zamiast tlumaczenia w myslach kolejnych czesci zdania polskiego na obce. Tego szkoly nawet nie probuja nauczyc.
![]() |
#17 |
Krzyżak
|
![]() U mnie angielski jest w sumie na przeciętnym poziomie. Maturę chyba zdam. ; P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków
Imię: Arrivald
Profesja: Paladin
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Heh, u mnie poziom jest ponizej krytyki. W 2 liceum w grupie zaawansowanej sklecenie poprawnie najprostszego zdania sprawia ludziom trudnosc. Zenada na maxa. Najgorsze jest to ze po prostu ludzie nie obcuja z tym jezykiem, zagraliby w 2 RPGi po angielsku, ogladneli kilka filmow i wtedy widac efekty. Przechodza mnie dreszcze po prostu jak slysze np. "He haves a footballs", albo "I eats the sandwich in breakfast"... Mam zamiar zdawac angielski rozszerzony na maturze i z tego co widze to bede musial sie w duzej mierze przygotowac na wlasna reke
![]() ![]()
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
![]() |
![]() @Up
http://www.cke.edu.pl/index.php?opti...d=468&Itemid=2 @Topic U mnie w LO (2 klasa), tez jest podzial na grupy zaawansowana i poczatkujaca... Pomimo tego, ze jestem w zaawansowanej, jest gorzej niz przecietnie. -.- Tym bardziej, ze chce isc na filologie angielska... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?
Stan: Niegrający
Imię: Scary Menthos
Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
![]() |
![]() jesli szkola odpowiednio cie nie przygotowala, matura rozszerzona moze byc trudna
![]() |
![]() |
![]() |