Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Pokaż wyniki sondy: Kto wygrał ? Tusk Czy Kaczyński ?
Tusk 78 60.94%
Kaczyński 8 6.25%
Remis 4 3.13%
Nie oglądałem/łam bo sie bigos gotował. 38 29.69%
Głosujących: 128. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 13-10-2007, 01:49   #41
Mazur199
Użytkownik Forum

Mazur199's Avatar

Data dołączenia: 03 07 2005
Lokacja: krk

Stan: Zbanowany
Profesja: Royal Paladin
Adres Jabbera do Mazur199
Domyślny

Nie obchodzi mnie obecna polityka,po prostu nie moge patrzec na kaczynskich ... tusk i religa cos tam jeszcze wg mnie mądrze gadają ale jak widze tarcze antyrakietową i te 2 kaczki co w nią wierzą jak 8 letnie dziecko w pikachu to mnie coś trafia,ruskie sie w koncu w*****ą i zobaczymy czy USA pomoze. Wojsko z iraku i afganistanu juz dawno powinno byc wycofane,pomału zaczynają sie poważniejsze ataki na polaków, ambasador już sie przekonał. No ale Poloki, mądre głowy już F-16 od "sojusznika" dostały i brną dalej ze swoim potężnym ropozachłannym sojusznkiem w "stabilizacji" bliskiego wschodu.

Ostatnio edytowany przez Mazur199 - 13-10-2007 o 01:56.
Mazur199 jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 13-10-2007, 08:17   #42
By$iu
Michail Fradkow

By$iu's Avatar

Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kawal drogi, nikomu nie radze isć piechotą.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Bysiu
Profesja: Elite Knight
Domyślny

Obaj srali rowno literami i zadan nie udzielal zadnych konkretnych odpowiedzi. Wybierajac mniejsze zlo, wybralbym Kaczynskiego.
Bo w koncu co mi za roznica, czy ktos bedzie mi do dupy zagladal, czy bede zyc w liberalnym panstwie? Nie mowiac juz o LiDie, gdzie wladza to alkoholik wykrecajacy sie choroba z Afryki.
stary 13-10-2007, 09:26   #43
Emcess
Użytkownik Forum

Emcess's Avatar

Data dołączenia: 31 03 2007
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Jasne, że Tusk, premier jakoś tak się nie umiał wypowiedzieć, za to Donald przygotował się do debaty wspaniale, świetnie potrafił mu odpowiedzieć.
stary 13-10-2007, 10:25   #44
Emok
Użytkownik Forum

Emok's Avatar

Data dołączenia: 27 12 2005
Lokacja: UK/Łódź

Świat: Titania
Domyślny

Moim zdaniem wczorajszą debatę wygrał Donald Tusk. Był bardzo dobrze przygotowany. Premier zaś, gubił się w wypowiedziach i nie potrafił sklecić dobrego argumentu.
Emok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-10-2007, 14:57   #45
Iron
Użytkownik Forum

Iron's Avatar

Data dołączenia: 11 10 2004
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 2

Iron ma numer GG 1080629
Domyślny

W debacie wygrał Tusk,ale gdybym miał głosować to nie ma mego głosu

Iron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-10-2007, 14:57   #46
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Times Pokaż post
Widać że Donald się bardzo dobrze do debaty przygotował.
Tu nie chodzi o to, że się przygotował. Po prostu Kaczyński nie ma przeciwko niemu żadnych argumentów. Program gospodarczy Platformy jest dobrze przemyślany i oparty na prawach ekonomii i opiniach największych autorytetów w tej dziedzinie (podobno nawet Marek Belka stwierdził, że dobry ekonomista musi być liberałem). Przeciwko polityce PiSu świadczą natomiast fakty, jak choćby ten wskazany przez Tuska, że 2 miliony Polaków "nogami" zagłosowało na liberalną gospodarkę. A Kaczyński na Tuska nawet żadnych haków nie potrafił znaleźć, dopiero w przeszłości jego dziadka udało mu się coś wygrzebać...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arfyd Pokaż post
Nie oglądałeś, ale twierdzisz, że wygrał Tusk ?
Nie trzeba oglądać debaty, żeby znać poglądy jednego i drugiego kandydata. Ja oglądałem ją tylko z ciekawości, bo i tak nie spodziewałem się, że Kaczyński mnie czymś do siebie przekona (aczkolwiek nie wykluczałem tego) i program ten tylko utwierdził mnie w tym przekonaniu.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Colo_2006 Pokaż post
Tusk jest dobry dla bogaczy :>
Padłeś ofiarą PiSowskiej propagandy (choć PiS nie był w tym pierwszy) pt. "bogaci vs. biedni". Potrafisz wyobrazić sobie kraj, w którym i bogatym, i biednym żyje się dobrze (i do tego coraz lepiej)? Czy też jak większość elektoratu Kaczyńskich uznajesz, że trzeba dokopać bogatym, bo "jak ja nie mogę mieć, to niech oni też nie mogą"? Fakt, że jeśli wygra Platforma zamożniejszym Polakom z pewnością poprawi się sytuacja, ale czy na pewno wyklucza to fakt, że i byt biednych ulegnie poprawie? Skończcie już kierować się resentymentami i zawiścią wobec tych, którym się lepiej powodzi i zacznijcie myśleć racjonalnie. W Ameryce też bogaci mają dobrze (nie muszę chyba mówić, że najwięcej miliarderów jest właśnie w USA), a przecież nie przeszkadza to Polakom (i innym nacjom) wyjeżdżać tam do normalnej pracy...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Colo_2006 Pokaż post
Jak wygra PO to bedziesz w szpitalu za byle co płacił
A teraz nie płacisz? Naprawdę śmieszy mnie naiwność ludzi, którzy myślą, że jak państwo za coś płaci, to to jest za darmo. A skąd rząd niby bierze pieniądze na służbę zdrowia? Czyżby znalazł jakieś cudowne źródło dochodu inne niż nasze podatki (z silnym akcentem na "nasze")? Może z tych swoich niesamowicie rentownych kopalń i stoczni wyciąga tyle kasy, że i nam z tego szpitale finansuje?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez By$iu Pokaż post
Bo w koncu co mi za roznica, czy ktos bedzie mi do dupy zagladal, czy bede zyc w liberalnym panstwie?
Co za różnica czy państwo ci daje swobodę wyboru i możliwość swobodnego dysponowania twoimi pieniędzmi, czy też kontroluje każdy twój ruch i zabiera ci połowę dochodów, powiadasz? Może dla ciebie żadna, ja jednak mam nadzieję, że większość Polaków widzi różnicę i dokona rozsądnego wyboru...

Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 13-10-2007 o 15:12.
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-10-2007, 14:59   #47
MJowitek
Użytkownik Forum

MJowitek's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2006
Lokacja: Polska

Profesja: Sorcerer
Poziom: 9
Skille: 20/27
Poziom mag.: 9
Domyślny odp

Jestem za Tuskiem
stary 13-10-2007, 15:10   #48
PijmlekoBedzieszWielki
Użytkownik Forum

PijmlekoBedzieszWielki's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2007

Profesja: Paladin
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez By$iu Pokaż post
Obaj srali rowno literami i zadan nie udzielal zadnych konkretnych odpowiedzi. Wybierajac mniejsze zlo, wybralbym Kaczynskiego.
Bo w koncu co mi za roznica, czy ktos bedzie mi do dupy zagladal, czy bede zyc w liberalnym panstwie? Nie mowiac juz o LiDie, gdzie wladza to alkoholik wykrecajacy sie choroba z Afryki.
Chorobą z Afryki której nie było. Żal mi ich 3.

Ale jestem za Kaczyńskim
PijmlekoBedzieszWielki jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-10-2007, 15:51   #49
Carrota
Użytkownik Forum

Carrota's Avatar

Data dołączenia: 16 11 2006
Lokacja: Polska

Stan: Niegrający
Domyślny

Oczywiście ,że Tusk.
stary 13-10-2007, 16:50   #50
>>>Mazix<<<
Zbanowany

Data dołączenia: 12 09 2007
Lokacja: klykash?
Wpisy bloga: 12

Profesja: Knight
Świat: Unitera Plis
Poziom: 22.
Skille: sux/sux
Poziom mag.: 66
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Times Pokaż post
Oczywiście że Tusk. Kaczyński nawet nie umiał odpowiedzieć sensownie na pytana tylko pieprzył farmazony nie na temat. Widać że Donald się bardzo dobrze do debaty przygotował. Kaczor już drugi raz po dupie dostał. Coś mi się zdaje że 21 X będzie jego klęską. Co Wy na to?
Racja ale nie zapominajmy że Kaczyński ma w rękawie hordy moherów,
łaknące zaznaczenia jego partii na karcie , jak wampir krwi.
@topic
no oczywista ze Tusk ;p
>>>Mazix<<< jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-10-2007, 17:22   #51
qq2
Użytkownik Forum

qq2's Avatar

Data dołączenia: 14 12 2006

Imię: Ja
Świat: Server Polska
Skille: O_o
qq2 ma numer GG 1405933
Domyślny

Wygrał Pan Donald xDDDD
Wg. mnie to on miał więcej asów w rękawie, bo Kaczyński chyba sam ze sobą przegrał, nie odpowiadając na pytania Tuska, tylko przechodząc do kolejnych.
A Tusk ładnie się wysławiał, mądrze gadał, itp.
I wydaje mi się, że tak samo dorypie Kwaśniewskiemu.
stary 13-10-2007, 17:39   #52
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny Pokaż post
Naprawdę śmieszy mnie naiwność ludzi, którzy myślą, że jak państwo za coś płaci, to to jest za darmo. A skąd rząd niby bierze pieniądze na służbę zdrowia? Czyżby znalazł jakieś cudowne źródło dochodu inne niż nasze podatki (z silnym akcentem na "nasze")? Może z tych swoich niesamowicie rentownych kopalń i stoczni wyciąga tyle kasy, że i nam z tego szpitale finansuje?
zeby uscislic:

przecietna emerytura wynosi w granicach 75-80% skladki placonej w kosztach zatrudnienia, wynika z tego ze gdybysmy nie placili tejze skladki tylko wkladali kase do szuflady bylibysmy na starosc bogatsi o 20%. O tym, ze zaoszczedzona kase mozna zainwestowac domysli sie kazde dziecko.

Troche inna sytuacja jest ze szpitalami, gdzie generalnie mozna znalesc jakies podstawy przejadania calkiem duzej czesci skladki zdrowotnej przez biurokracje, ale w ogolnym przypadku za ilosc gotowki placonej ( niezaleznie od stanu zdrowia ) w skladkach daloby sie leczyc prywatnie bez zadnego problemu.
stary 13-10-2007, 19:48   #53
Dandrag
Użytkownik Forum

Dandrag's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Ta cała wczorajsza debata to kolejny cyrk na kółkach. W pewnych momentach osoby które zadawały pytania wyglądaly tak jak by ich tam nie było. Nie mogły dojść do słowa i żeby nie reakcja osób która to oglądała w studio, pewnie 2 polityków nadal by sie przekrzykiwało. Nie wiem jak to jest żeby 2 wykształcone osoby nie mogły zrozumieć, że każdy z nich ma wyznaczony czas na swoje zdanie a mimo to zachowywały sie jak gdyby nigdy nic. To na tyle jeżeli chodzi o samo zachowanie.

Moim zdaniem debatę wygrał Tusk. Już nawet przed tym wszystkim byłem przekonany, że premier nie zabłyśnie niczym co by zmienilo jego wizerunek. Momentami zadawałem sobie pytanie czy Kaczyński w ogóle wie co mówi i czy dowiedział się o tej debacie godzine przed całym wydarzeniem. Albo jest nieoczytany, albo nie umie sładać normalnych zdań. Nie wiem jak sie do tego przygotowywał ale coś mu chyba nie wyszło. Juz w tym elemencie widać przewagę Tuska, który wiedział jakich słów i gestów używać, jak wyrażać swoje zdanie i do tego opanowywać pewne emocje.

Tyle osób wczoraj oglądało tę debatę a nasz premier tak klamał czasami że na jego miejscu bał bym sie wychodzić z domu bez ochrony Poza tym jak ostatnio usłyszałem ze PiS chce zrobić płatne studia na publicznych uczelniach bo tak sa zapatrzeni na Amerykę w ktorej tak własnie jest, to myślałem że mnie coś trafi. Tyle wysiłku żeby sie dostać i jeszcze mam za to płacić? Niedoczekanie..
15:13 Qardey [10]: ej tibia psuje kompa?
Dandrag jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-10-2007, 19:54   #54
Tompior
UnlimitedWarnWorks

Tompior's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa

Tompior ma numer GG 3186363
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arka_Sath_Wielki Pokaż post
tak jak w poprzedniej sądzie dotyczącej debaty tutaj też zadaje pytanie kto "wygrał" ? Według mnie Tusk .

@Times
zgadzam sie w 100% .
Tyle, ze poprzedni temat byl moj! Plagiat!!

Tusk wygral na 1000000%
stary 13-10-2007, 19:59   #55
gyagen
Zbanowany

Data dołączenia: 16 07 2007

Domyślny

6 stron w temacie i nikt nie wspomniał o super texcie Donalda który spotkał Jarka w windzie z bronią a ten mu powiedzial ze zabic go to jak splunac
rotfl
gyagen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-10-2007, 20:23   #56
Ancient900
Zbanowany

Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: Wrocław
Wpisy bloga: 3

Stan: Początkujący
Imię: ancient~
Świat: Nebula
Poziom: 90+
Domyślny

"Donek" wywarł na mnie lepsze wrażenie :d
Ancient900 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-10-2007, 20:54   #57
Misiocyt
Użytkownik Forum

Misiocyt's Avatar

Data dołączenia: 11 10 2007
Lokacja: Londyn
Wpisy bloga: 5

Domyślny

Nie oglądałem.

Nie na moje nerwy, nawet nie mam ochoty patrzeć co się w tym kraju dzieje.

Ale skoro jesteśmy przy tym temacie, to dorzucę moje trzy grosze obecnego premiera: Kaczyński chwali się, że spada bezrobocie.

Tak, bo rodacy wyjeżdżają za granicę.

Jestem za Tuskiem.
Misiocyt jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-10-2007, 21:09   #58
Rotherdamie
Użytkownik Forum

Rotherdamie's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2007

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Nerana
Poziom: 44
Skille: co cie?
Poziom mag.: 38
Domyślny

Nie ogładałem bo w tym samym czasie na TVN emitowano Mumia 2.
Ale z góry zakładałem ,ze wygra Tusk. Ma gadane i wiekszą charyzmę od Kaczyniaka , którego ja bardzo nie lubie. Jednak nie pomylilem sie z wynikiem - Tusk wygrał
stary 13-10-2007, 22:36   #59
Hellraiser
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 06 2005

Świat: Aurora
Domyślny

Według obliczeń Gazety Wyborczej widzowie ocenili na 67 % dla Tuska że to on wygrał.
Ostatnia wizyta: 21-01-2008 o 20:41
Hellraiser jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-10-2007, 20:13   #60
Grzehoo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 08 2005
Lokacja: Poznań

Domyślny

Jako że przyjmuję stanowisko bezstronne (nie utożsamiam się ani z PiS, ani z PO), obiektywnie stwierdzam, że debata zakończyła się remisem ze wskazaniem na Tuska. Obojgu momentami plątały się języki wskutek ciężkich pytań "przeciwnika", mimo wszystko minimalnie lepiej obronną ręką wychodził Donald.
Grzehoo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania