Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 08-10-2007, 20:01   #61
Martka
Music addict

Martka's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Martka ma numer GG 8189306 Send a message via Skype™ to Martka
Domyślny

A mieliście kiedyś LD (lucid dream, czyli sen na jawie)? Polega to na tym, że osoba śpiąca zachowuje stan świadomości i może w pewnym (zazwyczaj niewielkim) stopniu kontrolować sen.
Parę razy to miałam, w sumie nic takiego .

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 08-10-2007, 20:25   #62
Maniak69
Zbanowany

Maniak69's Avatar

Data dołączenia: 28 09 2007
Wpisy bloga: 22

Domyślny

pamiętam tak isen Gonił mnie potwór nagle pomyślałem żeby znikł i wszystko znikło..... Kurka to było dziwne xD
A raz na jakiś czas śni mi się koszmar. Jestem w chacie co nie? I nagle słyszę chrobotanie. Zaglądam pod łóżko i.............................. Mogę powiedzieć że to jest straaszne......
Brrr... zreszta nie zawsze pamietam Brrrr
Jak byłem mały bałem sięciemnosci i myślałem ze tma się czają ,,stfory" z wielkimi toporami.. brrrrrrrrrr

Ostatnio edytowany przez Maniak69 - 08-10-2007 o 20:30.
Maniak69 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-10-2007, 22:35   #63
Karl0ss
Użytkownik Forum

Karl0ss's Avatar

Data dołączenia: 28 01 2006
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 1

Stan: Niegrający
Karl0ss ma numer GG 7304295
Domyślny

Ooo tak "Efekt" potknięcia się jest zajebiaszczy. Zwykle jak 50% Śpie, 50% przytomny to jak "sie w mareniach" potknę (albo coś w tym stylu) to tak "dziko" podskakuje, co nie zawsze wychodzi mi gdy jestem 100% przytomny xF.

Co do strachów to "niewidoczny-zabójca"( aaachh "miało się te pomysły" xF).

Pozdrawiam
stary 09-10-2007, 19:10   #64
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Domyślny

Co do "magicznych potknięć" to mam teorię, że dzieje się to w alfie, gdy umysł jeszcze nie włączy opcji "paraliż przysenny".
Odwrotnym jest doświadczenie paraliżu, gdy jesteśmy w alfie/becie przy "dziennej" świadomości.
Cytuj:
A mieliście kiedyś LD (lucid dream, czyli sen na jawie)? Polega to na tym, że osoba śpiąca zachowuje stan świadomości i może w pewnym (zazwyczaj niewielkim) stopniu kontrolować sen.
Parę razy to miałam, w sumie nic takiego
Bluźnisz
Życie na jawie, to w sumie nic takiego. Reszta jest piękna.

Cytuj:
W ogóle Muminki to ostra schiza
Mnie przerażają Teletubisie. To jest dopiero psychoza.
DRoN jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-10-2007, 19:17   #65
BlueMaster
Użytkownik Forum

BlueMaster's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2007
Lokacja: Maple story to moje rzycie Celoz!oen1!
Wpisy bloga: 1

Stan: Aktywny Gracz
Imię: LaHypex
Profesja: Rookstayer
Świat: Ems/Gms,Kradia
Poziom: 22
Skille: 20/13
Poziom mag.: 3
BlueMaster ma numer GG 5677907
Domyślny

Raz mjałem sen że był koleś z piłką i był rzut karny i nie obroniłem,teraz jak stoje na budzie teraz się zawsze boje bronić
BlueMaster jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-10-2007, 03:50   #66
Doom Terror
Zbanowany

Doom Terror's Avatar

Data dołączenia: 08 04 2006
Lokacja: Kalisz

Imię: Fayter
Świat: Rzyduf
Poziom: >_<
Skille: 85+/84+
Poziom mag.: 7
Doom Terror ma numer GG 9161169
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Korektor Pokaż post
A miewaliście może kiedyś tzw. "paraliż senny" jak się obudziliście? Ja w dzieciństwie miewałem praktycznie każdego ranka. Parę razy nawet oddychać nie mogłem.

Jakby ktoś nie wiedział, to w nocy żeby człowiek nie robił tego co mu się śni, uruchamia się tzw. "paraliż senny". Wtedy osoba śpiąca jest kompletnie nieruchoma (tylko faza ren). Działają nieliczne mięśnie jak serce i mięśnie płucne. Najczęściej w dzieciństwie jak człowiek się budzi to nie może się ruszyć. Niekiedy oddech jest bardzo ciężki. Skuteczne jest bardzo silne pragnienie poruszenia np. palcem, bo jak nim ruszysz, to przechodzi. Już tego nie miewam, ale tak do 10-12 roku życia najpierw (prawie) każdego ranka, potem coraz rzadziej.
mialem to raz,stosunkowo niedawno bo w wakcje.Jako wierny ogladacz DIscovery wowczas myslalem ze to kosmici mnie porywac chca (tak myslalem naprawde,bo podczas jednego z programow widzialem ze koles,ktory niby zostal porwany tak mial)

czego sie balem w dziecinstwie hmm roznych duchow,czasem mialem zwidy(raz tak dziwnie na fotelu koszulke polozylem ze jak sie obudzilemw nocy i zerknalem przypominala duzego psa to sie wystrasztlem,a rano brechatalem xD)takze zdarzalo mi sie slyszec rzeczy ktore zle interpretowalem np. pies przechodzil ze smycza nieodpieta to myslalem ze to lancuch;p tez balem sie wody ze mnie zje jakas ryba,albo sum ugryzie w noge i mnie na dno pociagnie.

z takich udziwnien: snilo mi sie ze gonil mnie wampir co przypinal stepnia z 13'go posterunku,gonil mnie gonil,wywrocil sie ,ja sie obracam patrze nie ma zadnych zebow to zaczalem sie smiac ze obudzilem mame
Doom Terror jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-10-2007, 19:30   #67
Szachraj
Użytkownik forum

Data dołączenia: 10 01 2007

Domyślny babajaga

ja sie balem babyjagi bo jak mialem 4-5 lat i niechcialem jesc to mnie babcia straszyla ta wiedzma i do 10 roku zycie balem sie wchodzic sam na pietro u babci
Szachraj jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-10-2007, 23:32   #68
Poprostu Pitbul
Użytkownik Forum

Poprostu Pitbul's Avatar

Data dołączenia: 22 11 2005
Lokacja: forum.tibia.pl i dział "Fake'i"
Wpisy bloga: 2

Imię: Ergid
Świat: Kradia
Poziom: 10
Skille: 30 SILY
Domyślny

Ja zawsze mam tak, że jak przechodzę przez ciemne korytarze to wychodzą ciemne mnichy szkielety.
Poprostu Pitbul jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-10-2007, 21:10   #69
Grocix
Użytkownik Forum

Grocix's Avatar

Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć

Grocix ma numer GG 6761731
Domyślny

Ja się bałem ciemności A teraz to tylko śmierci.

時を超え捕らえられてる
あふれるこの想いは何?
優しさが目尻に似合う
あの人たちは今どこに居るの?

Grocix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-10-2007, 21:28   #70
Agrael
Użytkownik Forum

Agrael's Avatar

Data dołączenia: 03 07 2007
Lokacja: Barwice

Imię: ;p
Gildia: ;p
Świat: ;p
Poziom: ;p
Skille: ;p
Poziom mag.: ;p
Domyślny

Cytuj:
Bluźnisz
Życie na jawie, to w sumie nic takiego. Reszta jest piękna.
Nie wiem czy to co napisała Marla666 jest kłamstwem. Kiedyś miałem dziwny sen:
Wchodzę do jakiegoś zniszczonego, drewnianego budynku. Po środku w tej szopie była buda i obok uwiązany na łańcuchu wielki, strasznie rozwścieczony pies, a pod ścianą była ławka do której nie mógł ten pies dosięgnąć, a na niej kilka postaci. Ja zacząłem podchodzić do psa, a ktoś z ławki krzyknął: "Nie podchodź bo cię zagryzię ten pies". Ja odpowiedziałem: "I co z tego. Przecież to tylko sen. Za chwilę się obudzę." Pies załatwił mnie w dosyć brutalny sposób, a ja obudziłem spokojny i opanowany, a później kimnąłem sobie dalej jak suseł.
Tutaj tak jakby kontrolowałem sen.

Zawsze jak byłem mały bałem się Św. Mikołaja (Dziwne, nie? Lubiłem dostawać prezenty, ale myśl o spotkaniu tego dobrodusznego, brodatego dziadka wzbudzała we mnie grozę. Dlatego zawsze bałem
się tych wszystkich przebierańców ), takiego serialu "Złota małpa" czy jakoś tak na RTL7 to było. Ta małpa była przerażająca. No i oczywiście Buka. Gdy niedawno zauważyłem Buke: te okropne oczy, wielki nochal i wyszczerzone ząbki - zrobiło mi się niedobrze!
stary 15-10-2007, 23:40   #71
Carrota
Użytkownik Forum

Carrota's Avatar

Data dołączenia: 16 11 2006
Lokacja: Polska

Stan: Niegrający
Domyślny

A ja się boję ,że złamię paznokcie ..
stary 15-10-2007, 23:51   #72
Ribik
Użytkownik Forum

Ribik's Avatar

Data dołączenia: 06 10 2007
Lokacja: Szprotawa

Imię: Ribik
Profesja: Paladin
Świat: Vinera
Poziom: 29
Skille: 69/54
Poziom mag.: 9
Ribik ma numer GG 1197148
Domyślny

Nieznosze schodów
jak byłem mały to spadłem w jeden dzień dwa razy z tych samych schodów...to może głupie ale ciągle na schodach jestem strasznie rozważny
13:19 Diro Draxi [8]: gdzie jestes?
13:19 Ribik [18]: w dp
13:19 Diro Draxi [8]: acha
13:19 Diro Draxi [8]: a to daleko thais??
Ribik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-10-2007, 23:57   #73
Xydijo
Użytkownik Forum

Xydijo's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Hamilton

Domyślny

Jak byłem mały to miałem taki sen ... Był czarny blok , czarna kropka i czerwone tło , potem ta kropka spadała i ja budziłem się z krzykiem i płaczem , co dziwne moja mama miała prawie to samo ( czerwona kropka i blok i czarne tło ) Może to ma związek z tym że jesteśmy oboje spod znaku strzelca ... Sam nie wiem

Kliknij w Tygrysa
~~~~~~~~~~
Xydijo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-10-2007, 00:42   #74
Donas
Użytkownik Forum

Donas's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez marla666 Pokaż post
Parę razy to miałam, w sumie nic takiego .
To dziwne, ale czasem to prawda. Pamiętam, że kiedyś śnił mi się jakiś koszmar, ale miałem świadomość snu. Jak zaczęło się robić naprawdę źle, powiedziałem sobie: "Artur, dobra, budzimy się, robi się dość groźnie" i się obudziłem

Fobie... od zawsze radiofobia. Dziwne, promieniowanie mnie przeraża, ale jakoś Czarnobyl mnie fascynuje.
Donas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-10-2007, 21:16   #75
pete89
Użytkownik forum

pete89's Avatar

Data dołączenia: 05 11 2006
Lokacja: Kaer Morhen

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Obsidia
pete89 ma numer GG 6734600
Domyślny

Lucid Dream to nie sen na jawie jak napisała marla666. LD jest to tak zwany sen świadomy czyli w trakcie trwania snu wiemy że śnimy co daje nam możliwość kontroli naszych poczynań:) Kontrola jest całkowita, a nie jak napisała panna marla niewielka;P LD może nas spotkać niespodziewanie, a można go również wywołać poprzez pewne ćwiczenia.

@Topic

W młodości panicznie bałem się parasoli oraz styropianu:)
pete89 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-10-2007, 21:53   #76
(nie)normalna
Użytkownik Forum

(nie)normalna's Avatar

Data dołączenia: 14 06 2006

Wyślij wiadomość przez ICQ do (nie)normalna (nie)normalna ma numer GG 1459767
Domyślny

Może ja jakaś nienormalna rzeczywiście, ale w dzieciństwie bałam się iść do łazienki, gdy było tam zapalone światło ;d Czyli zupełnie odwrotnie, niż niektórzy piszący przede mną - ja lubiłam ciemność.
Kiedy przydarzył mi się jakiś "wypadek", zawsze pytałam mamy, czy nie ma "ani krewki ani kreski", czyli, czy mi nie leci krew lub nie ma jakiegoś zadrapania. Krew mogła się lać strumieniami, ale jeśli mama mi powiedziała, że absolutnie nic nie leci, ja siedziałam spokojnie, ani śladu łzy. Jeśli jednak powiedziała, że mi gdzieś krew leci, a mogło jej nawet nie być, ja darłam się wniebogłosy :d Mam nadzieję, że wszyscy zrozumieli, o co chodzi ;d

#"potknięcia" w czasie snu
Ja mam coś podobnego, tylko że w moim przypadku jest zazwyczaj tak, że we śnie jadę np. na rowerze i w tym śnie z tego roweru spadam. W momencie uderzenia o ziemię, budzę się z wrażeniem, jakbym rzeczywiście z tego roweru spadła.

#LolnY
Ja właśnie się bałam światła w łazience wtedy, kiedy oglądałam "Czy boisz się ciemności" ;d
Najfajniejszy był taki klaun...

Ostatnio edytowany przez (nie)normalna - 16-10-2007 o 22:09.
(nie)normalna jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-10-2007, 22:04   #77
LolnY
Użytkownik Forum

LolnY's Avatar

Data dołączenia: 15 11 2005
Lokacja: Przemyśl

Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 22
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
LolnY ma numer GG 9277178
Domyślny

Na RTL7 kiedyś leciało "Czy boisz się ciemności?". Czasami się bałem.

Ostatnio edytowany przez LolnY - 18-10-2007 o 16:33.
LolnY jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-10-2007, 22:49   #78
Lux19R20teR
Użytkownik Forum

Lux19R20teR's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2007
Lokacja: ChoRzow

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Korektor Pokaż post
A miewaliście może kiedyś tzw. "paraliż senny" jak się obudziliście? Ja w dzieciństwie miewałem praktycznie każdego ranka. Parę razy nawet oddychać nie mogłem.

Jakby ktoś nie wiedział, to w nocy żeby człowiek nie robił tego co mu się śni, uruchamia się tzw. "paraliż senny". Wtedy osoba śpiąca jest kompletnie nieruchoma (tylko faza ren). Działają nieliczne mięśnie jak serce i mięśnie płucne. Najczęściej w dzieciństwie jak człowiek się budzi to nie może się ruszyć. Niekiedy oddech jest bardzo ciężki. Skuteczne jest bardzo silne pragnienie poruszenia np. palcem, bo jak nim ruszysz, to przechodzi. Już tego nie miewam, ale tak do 10-12 roku życia najpierw (prawie) każdego ranka, potem coraz rzadziej.
Oo, widze ze nie tylko ja doznawalem czegos takiego, dosc niemile uczucie, najgorzej bylo, jak doznawalem tego lezac twarza do poduszki xd

a balem sie ?hmm chodzic samemu o godz. 23+ do piwnicy, do sklepu.. schizy jakies mialem, ze ktos za mna idzie itp.

jak mylem jeszcze mlodszy, to balem sie ciemnosci i to fest, teraz juz mi to przeszlo
Lux19R20teR jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-10-2007, 23:09   #79
Martka
Music addict

Martka's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.

Martka ma numer GG 8189306 Send a message via Skype™ to Martka
Domyślny

Jeszcze kiedyś dostałam na gg łańcuszek, coś o dwóch młodzikach, którzy poszli na cmentarz i mały chłopiec zaprowadził ich na jakiś zaniedbany grób, później przychodzili na ten grób i go pielęgnowali. Na koniec był dopisek, że jeśli nie prześlę tego łańcuszka dalej, to ten chłopczyk będzie mnie nawiedzał. Od tej pory bałam się wychodzić wieczorem gdziekolwiek i chodzić do szkoły w poniedziałki (mam na 7.10, jak wychodzę z domu, to często jest jeszcze ciemno), bo miałam schiza, że ten chłopiec za mną idzie . Strach był tym większy, że mieszkam obok cmentarza .
stary 17-10-2007, 09:56   #80
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2006
Lokacja: Liberty City :P
Wpisy bloga: 5

Domyślny

@Donas,
Mnie też promieniowanie przeraża ale jednocześnie fascynuje ;p Polecam (choć autorzy średni, to teledysk fajny) Grupę Operacyjną - La Magra. Warto obejrzeć jeśli czujesz dreszcze na widok aparatu rentgenowskiego ;p

A co do snów, to zwykle jak mam koszmar (raczej rzadko) to też mogę sobie powiedzieć "Artur, budzimy się bo niebezpiecznie się robi" czy cuś i też się budzę ;p To raczej normalne. Ja zwykle mam kontrolę nad snami, ale jednocześnie mogę nań jedynie wpływać, bo nie mogę np. sam stworzyć sobie snu. Jak mi się śni ciemny las z bunkrem na środku
to zawsze mogę zrobić dzień i bunkier wykopać ;p
Korektor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania