|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#61 |
Music addict
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Zuzia Shadow
Profesja: Elite Knight
|
![]() A mieliście kiedyś LD (lucid dream, czyli sen na jawie)? Polega to na tym, że osoba śpiąca zachowuje stan świadomości i może w pewnym (zazwyczaj niewielkim) stopniu kontrolować sen.
Parę razy to miałam, w sumie nic takiego ![]()
|
![]() |
#62 |
Zbanowany
|
![]() pamiętam tak isen
![]() A raz na jakiś czas śni mi się koszmar. Jestem w chacie co nie? I nagle słyszę chrobotanie. Zaglądam pod łóżko i.............................. Mogę powiedzieć że to jest straaszne...... Brrr... zreszta nie zawsze pamietam Brrrr Jak byłem mały bałem sięciemnosci i myślałem ze tma się czają ,,stfory" z wielkimi toporami.. brrrrrrrrrr Ostatnio edytowany przez Maniak69 - 08-10-2007 o 20:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ooo tak "Efekt" potknięcia się jest zajebiaszczy. Zwykle jak 50% Śpie, 50% przytomny to jak "sie w mareniach" potknę (albo coś w tym stylu) to tak "dziko" podskakuje, co nie zawsze wychodzi mi gdy jestem 100% przytomny xF.
Co do strachów to "niewidoczny-zabójca"( aaachh "miało się te pomysły" xF). Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() Co do "magicznych potknięć" to mam teorię, że dzieje się to w alfie, gdy umysł jeszcze nie włączy opcji "paraliż przysenny".
Odwrotnym jest doświadczenie paraliżu, gdy jesteśmy w alfie/becie przy "dziennej" świadomości. Cytuj:
![]() Życie na jawie, to w sumie nic takiego. Reszta jest piękna. Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Użytkownik Forum
|
![]() Raz mjałem sen że był koleś z piłką i był rzut karny i nie obroniłem,teraz jak stoje na budzie teraz się zawsze boje bronić
![]() |
#66 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 08 04 2006
Lokacja: Kalisz
Imię: Fayter
Gildia: wejdz w nick i sprawdz LAAAWWL
Świat: Rzyduf
Poziom: >_<
Skille: 85+/84+
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Cytuj:
czego sie balem w dziecinstwie hmm roznych duchow,czasem mialem zwidy(raz tak dziwnie na fotelu koszulke polozylem ze jak sie obudzilemw nocy i zerknalem przypominala duzego psa to sie wystrasztlem,a rano brechatalem xD)takze zdarzalo mi sie slyszec rzeczy ktore zle interpretowalem np. pies przechodzil ze smycza nieodpieta to myslalem ze to lancuch;p tez balem sie wody ze mnie zje jakas ryba,albo sum ugryzie w noge i mnie na dno pociagnie. z takich udziwnien: snilo mi sie ze gonil mnie wampir co przypinal stepnia z 13'go posterunku,gonil mnie gonil,wywrocil sie ,ja sie obracam patrze nie ma zadnych zebow to zaczalem sie smiac ze obudzilem mame |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 01 2007
|
![]() ja sie balem babyjagi bo jak mialem 4-5 lat i niechcialem jesc to mnie babcia straszyla ta wiedzma i do 10 roku zycie balem sie wchodzic sam na pietro u babci
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja zawsze mam tak, że jak przechodzę przez ciemne korytarze to wychodzą ciemne mnichy szkielety.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
![]() |
![]() Ja się bałem ciemności
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Wchodzę do jakiegoś zniszczonego, drewnianego budynku. Po środku w tej szopie była buda i obok uwiązany na łańcuchu wielki, strasznie rozwścieczony pies, a pod ścianą była ławka do której nie mógł ten pies dosięgnąć, a na niej kilka postaci. Ja zacząłem podchodzić do psa, a ktoś z ławki krzyknął: "Nie podchodź bo cię zagryzię ten pies". Ja odpowiedziałem: "I co z tego. Przecież to tylko sen. Za chwilę się obudzę." Pies załatwił mnie w dosyć brutalny sposób, a ja obudziłem spokojny i opanowany, a później kimnąłem sobie dalej jak suseł. Tutaj tak jakby kontrolowałem sen. Zawsze jak byłem mały bałem się Św. Mikołaja (Dziwne, nie? Lubiłem dostawać prezenty, ale myśl o spotkaniu tego dobrodusznego, brodatego dziadka wzbudzała we mnie grozę. Dlatego zawsze bałem się tych wszystkich przebierańców ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#71 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 11 2006
Lokacja: Polska
Stan: Niegrający
|
![]() A ja się boję ,że złamię paznokcie ..
![]()
![]() |
![]() |
#72 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 10 2007
Lokacja: Szprotawa
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ribik
Profesja: Paladin
Gildia: Fallen Angels of Spirit
Świat: Vinera
Poziom: 29
Skille: 69/54
Poziom mag.: 9
![]() |
![]() Nieznosze schodów
![]() jak byłem mały to spadłem w jeden dzień dwa razy z tych samych schodów...to może głupie ale ciągle na schodach jestem strasznie rozważny ![]()
13:19 Diro Draxi [8]: gdzie jestes? 13:19 Ribik [18]: w dp 13:19 Diro Draxi [8]: acha 13:19 Diro Draxi [8]: a to daleko thais?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Hamilton
|
![]() Jak byłem mały to miałem taki sen ... Był czarny blok , czarna kropka i czerwone tło , potem ta kropka spadała i ja budziłem się z krzykiem i płaczem , co dziwne moja mama miała prawie to samo ( czerwona kropka i blok i czarne tło ) Może to ma związek z tym że jesteśmy oboje spod znaku strzelca ... Sam nie wiem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na emeryturze
|
![]() Cytuj:
![]() Fobie... od zawsze radiofobia. Dziwne, promieniowanie mnie przeraża, ale jakoś Czarnobyl mnie fascynuje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 11 2006
Lokacja: Kaer Morhen
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Obsidia
![]() |
![]() Lucid Dream to nie sen na jawie jak napisała marla666. LD jest to tak zwany sen świadomy czyli w trakcie trwania snu wiemy że śnimy co daje nam możliwość kontroli naszych poczynań:) Kontrola jest całkowita, a nie jak napisała panna marla niewielka;P LD może nas spotkać niespodziewanie, a można go również wywołać poprzez pewne ćwiczenia.
@Topic W młodości panicznie bałem się parasoli oraz styropianu:) |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Użytkownik Forum
|
![]() Może ja jakaś nienormalna rzeczywiście, ale w dzieciństwie bałam się iść do łazienki, gdy było tam zapalone światło ;d Czyli zupełnie odwrotnie, niż niektórzy piszący przede mną - ja lubiłam ciemność.
Kiedy przydarzył mi się jakiś "wypadek", zawsze pytałam mamy, czy nie ma "ani krewki ani kreski", czyli, czy mi nie leci krew lub nie ma jakiegoś zadrapania. Krew mogła się lać strumieniami, ale jeśli mama mi powiedziała, że absolutnie nic nie leci, ja siedziałam spokojnie, ani śladu łzy. Jeśli jednak powiedziała, że mi gdzieś krew leci, a mogło jej nawet nie być, ja darłam się wniebogłosy :d Mam nadzieję, że wszyscy zrozumieli, o co chodzi ;d #"potknięcia" w czasie snu Ja mam coś podobnego, tylko że w moim przypadku jest zazwyczaj tak, że we śnie jadę np. na rowerze i w tym śnie z tego roweru spadam. W momencie uderzenia o ziemię, budzę się z wrażeniem, jakbym rzeczywiście z tego roweru spadła. #LolnY Ja właśnie się bałam światła w łazience wtedy, kiedy oglądałam "Czy boisz się ciemności" ;d Najfajniejszy był taki klaun...
Mark Twain Nołt Ostatnio edytowany przez (nie)normalna - 16-10-2007 o 22:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 11 2005
Lokacja: Przemyśl
Imię: Tomaros Stonefist
Profesja: Knight
Gildia: Royal Black Feathers
Świat: Celesta
Poziom: 22
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Na RTL7 kiedyś leciało "Czy boisz się ciemności?". Czasami się bałem.
![]() Ostatnio edytowany przez LolnY - 18-10-2007 o 16:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2007
Lokacja: ChoRzow
|
![]() Cytuj:
a balem sie ?hmm chodzic samemu o godz. 23+ do piwnicy, do sklepu.. schizy jakies mialem, ze ktos za mna idzie itp. jak mylem jeszcze mlodszy, to balem sie ciemnosci i to fest, teraz juz mi to przeszlo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Music addict
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.
Imię: Zuzia Shadow
|
![]() Jeszcze kiedyś dostałam na gg łańcuszek, coś o dwóch młodzikach, którzy poszli na cmentarz i mały chłopiec zaprowadził ich na jakiś zaniedbany grób, później przychodzili na ten grób i go pielęgnowali. Na koniec był dopisek, że jeśli nie prześlę tego łańcuszka dalej, to ten chłopczyk będzie mnie nawiedzał. Od tej pory bałam się wychodzić wieczorem gdziekolwiek i chodzić do szkoły w poniedziałki (mam na 7.10, jak wychodzę z domu, to często jest jeszcze ciemno), bo miałam schiza, że ten chłopiec za mną idzie
![]() ![]()
![]() |
#80 |
Zbanowany
|
![]() @Donas,
Mnie też promieniowanie przeraża ale jednocześnie fascynuje ;p Polecam (choć autorzy średni, to teledysk fajny) Grupę Operacyjną - La Magra. Warto obejrzeć jeśli czujesz dreszcze na widok aparatu rentgenowskiego ;p A co do snów, to zwykle jak mam koszmar (raczej rzadko) to też mogę sobie powiedzieć "Artur, budzimy się bo niebezpiecznie się robi" czy cuś i też się budzę ;p To raczej normalne. Ja zwykle mam kontrolę nad snami, ale jednocześnie mogę nań jedynie wpływać, bo nie mogę np. sam stworzyć sobie snu. Jak mi się śni ciemny las z bunkrem na środku to zawsze mogę zrobić dzień i bunkier wykopać ;p |
![]() |
![]() |