Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 20-10-2007, 00:23   #41
Reflux
Użytkownik Forum

Reflux's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2006
Lokacja: Warszawa

Stan: Niegrający
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 90
Skille: 97/81
Reflux ma numer GG 6823397 Reflux ma login Tlenu reflux-1988@tlen.pl Send a message via Skype™ to Reflux
Domyślny

@ do wszystkich super evul samobójców

-.-' a znacie kurwa mać wartość życia ??? Chyba nie sądzę. Umarł wam ktoś kiedyś na rękach a wy nie mogliście nic zrobić??? Też nie sądzę. Przeżyjcie choćby połowę tego co np. ja przeżyłem to może pogadamy. Skoro tak pogardliwie piszecie o życiu to znaczy że kompletnie nie rozumiecie dlaczego mimo wszystkich złych momentów jest ono piękne. A skoro tej prostej sprawy nie rozumiecie to znaczy że tak naprawdę a) albo jesteście tak głupi że nie uczycie się na błędach b) gówno tam przeżyliście a pozujecie na wielkich pokrzywdzonych.

@down Wartość życia jest stała dla każdego człowieka. Poza tym wiele tego typu problemów prowadzących do samobójstwa bierze się z niemożności działania.

Ostatnio edytowany przez Reflux - 20-10-2007 o 00:38.
Reflux jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-10-2007, 00:23   #42
Eivrel
Użytkownik Forum

Eivrel's Avatar

Data dołączenia: 25 06 2006
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch
Jeśli jesteś wierzący, to po samobójstwie czeka Cię (według Twojej wiary) piekło
No nie zawsze piekło. Tak jak napisałeś to zależy od wiary. Niektórzy np. mogą być zwolennikami apokatastazy ;p

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mad-Sin
Więc po cholerę oddawać to co dostaliście?
A gdy ktoś da ci gówno to też go nie oddasz?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez NervGal
Samobójcy to idioci, którzy uciekają od problemów, zamiast je olać/rozwiązać. Są tchórzami, którzy nie potrafią zmierzyć się z życiem.
Zajebisty jesteś, koleś, ale zwróć uwagę na to, że nie każdy ma jednakową psychikę. Niektórzy, z tą słabszą, nie mogą poradzić sobie z takimi rzeczami, z jakimi Ci z silniejszą nawet się nie przejmą. Nie lubię takiego przekreślania ludzi ze względu na to jacy są. To tak jak byś powiedział, że niektórzy są idiotami bo mają rude włosy.
Cytuj:
Nie powinni go w ogóle dostać.
A prosili się?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kenixia
Czasem powalają mnie na kolana blogi nastoletnich "dzieci" które piszą jakie to ich zycie jest zue i że sie powieszą ; (. Chyba nigdy w zyciu nie słyszeli co to problemy i jak niektórzy chcieliby móc żyć.

Problemy, ludzie, PROBLEMY!? Większośc z was wyolbrzymia sobie te jakieś h u j o w e powody żeby tylko być kól. Zamknijcie sie w szafie, przemyslcie jeszcze raz to może wam przejdzie.
Tak jak napisała Chesterkaa, każdy inaczej przeżywa różne sytuacje. Wartości to coś co ludzie przypisują różnym rzeczom, ale nie znaczy to, że istnieją one poza ich umysłami. Tzn. to co dla Ciebie jest ładne, dla mnie może być brzydkie. To na co ty machniesz ręką mnie może załamać. Dlatego takie kpiny są nie na miejscu.
Fakt, te ' przypadki z blogów' są szczególne. Takie żalenie w celu uzyskania współczucia i moim zdaniem małe jest prawdopodobieństwo, że taka nastolatka żaląca się naprawdę popełni samobójstwo, ale jak mówiłem nie ma sensu z tego kpić.

Co do mnie to według mojego światopoglądu, mojej wiary po śmierci nie ma nic. Brak świadomości.
Edit:
@up
Patrz wartościowanie.

Ostatnio edytowany przez Eivrel - 24-12-2007 o 22:16.
Eivrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2007, 00:23   #43
Kenixia
Użytkownik Forum

Kenixia's Avatar

Data dołączenia: 26 02 2004
Lokacja: Słubice.

Imię: Pyza Takae
Świat: Nebula
Kenixia ma numer GG 3711262
Domyślny

@Czesterka

Nie jestem płytka ; ) tak dla twojej wiadomości, ale po prostu smieszą mnie ludzie którzy robią ze swojego zycia jeden wielki problem i chcą sie zabijac. Nie przesadzaj trcohe, ludzie mają trzy razy wieksze problemy niz ty i jakoś żyją i nie chca tego zmieniać bo wiedza ze wlasnie w tym momencie kiedy ty sobie podcinasz zyly, wieszach sie czy "wypadasz z okna" ktoś może walczyć o to życie, zę swiadomoscia ze farciarzem jest ten kto je ma i wie dobrze jak zle jest je stracic.

ps. sorry za bledy w pisowni, ale pisze to na szybkiego.

@down
do kogo to?

Ostatnio edytowany przez Kenixia - 20-10-2007 o 00:27.
Kenixia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2007, 00:33   #44
Mad-Sin
Użytkownik Forum

Mad-Sin's Avatar

Data dołączenia: 17 01 2007
Lokacja: In the coffin...

Mad-Sin ma numer GG 4619816
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Eivrel Pokaż post

A gdy ktoś da ci gówno to też go nie oddasz?
No to masz zajebisty system wartości skoro porównujesz życie do gówna. Zastanów się trochę, co?

Cytuj:
Zajebisty jesteś, koleś, ale zwróć uwagę na to, że nie każdy ma jednakową psychikę. Niektórzy, z tą słabszą, nie mogą poradzić sobie z takimi rzeczami, z jakimi Ci z silniejszą nawet się nie przejmą. Nie lubię takiego przekreślania ludzi ze względu na to jacy są. To tak jak byś powiedział, że niektórzy są idiotami bo mają rude włosy.
Ludzie ze słabą psychiką udają się do lekarzy. Ci im przepisują antydepresanty i mogą na chwilę zapomnieć o swoich problemach.
Znam ludzi, którzy przez takie błahostki wdupili się w narkomanię i wyszli tylko dlatego, że zmienili podejście to życia. Mieli nadzieję, że nie oddadzą "złotego strzału".

Cytuj:
Tak jak napisała Chesterkaa, każdy inaczej przeżywa różne sytuacje. Wartości to coś co ludzie przypisują różnym rzeczom, ale nie znaczy to, że istnieją one poza ich umysłami. Tzn. to co dla Ciebie jest ładne, dla mnie może być brzydkie. To na co ty machniesz ręką mnie może załamać. Dlatego takie kpiny są nie na miejscu.
Fakt, te ' przypadki z blogów' są szczególne. Takie żalenie w celu uzyskania współczucia i moim zdaniem małe jest prawdopodobieństwo, że taka nastolatka żaląca się naprawdę popełni samobójstwo, ale jak mówiłem nie ma sensu z tego kpić.
Ja bym to nazwał inaczej- problemy z poczuciem własnej wartości oraz brak miejsca w społeczeństwie spowodowany ograniczeniem kontaktu z rówieśnikami podczas dojrzewania psychofizycznego.
stary 20-10-2007, 00:36   #45
MasterTusk
Użytkownik Forum

MasterTusk's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Bytom

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Rookstayer
Świat: Eternia
Poziom: 2+
Skille: xx/xx
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez NervGal Pokaż post
Sorry, samobójcy dla mnie to śmieci. Dla takich nie mam tolerancji.
Ponieważ jestes wg. mnie ograniczony psychicznie(niemam na mysli tego dosłownie, to nie jest obraza, ironia ani nic w tym stylu)

Również warto zwrócic uwagę, iż człowiek jako istota ludzka bardzo boi się śmierci, tkwi w nas instynkt przetrwania.(nie mam tu na mysli 'przetrwania genów')
A skoro mimo to, ktos podejmuje decyzję o popełnieniu samobójstwa to juz daje duzo do myslenia. Dlaczego.

Każdy człowiek mysli inaczej, inaczej reaguje na problemy,każdy ma inną psychikę. Niewiem czy wiecie, ale w większosci przypadkach samobójstwo jest poprzedzane DEPRESJĄ, co ma podłoże PSYCHICZNE. I to jest choroba, na która człowiek jest podatny zależnie od siły psychiki.Wezcie to pod uwagę.

edit:

Wiecie co mnie drażni? Właśnie to:

CH*JA SIE ZNASZ!111 JA MYSLE TAK I JEST TAK!11111111 I TAK MA BYC!1111111 NOOBNOOBNOOB!1

To jest temat kontrowersyjny, poto żeby podyskutowac.A nie poto, żeby sie nawzajem przekrzykiwac że to JA mam racje i ch*ja wafla.

Ostatnio edytowany przez MasterTusk - 20-10-2007 o 00:46.
MasterTusk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2007, 00:36   #46
Chesterkaa
Użytkownik Forum

Chesterkaa's Avatar

Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone

Domyślny

No to teraz bedzie jazda ; o do rana pewnie zamkna ten temat.

Mam cos z psychika, nie kryje tego. Nie znacie mnie na rl , jestescie tylko osobami z wirtualnego swiata, Wasze zdanie powinno mnie nie interesowac i w ogole powinnam na to lac nawet jak mnie ktos obraza, lecz niestety tak nie jest. Pomimo tego, ze niektorych z Was naprawde uwazam za kretynow (moge sie mylic, bo nie znam Was na rl) jednak boli mnie to jak ktos po kims jedzie (juz nie mowie o sobie) w*****am sie wtedy, ale to napewno nie jest powodem moich mysli samobojczych. A nawet jesli jestescie to nie bezposrednio.
Heheheh wszyscy jestescie chrystusami !

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mad-Sin Pokaż post

Ludzie ze słabą psychiką udają się do lekarzy. Ci im przepisują antydepresanty i mogą na chwilę zapomnieć o swoich problemach.
Znam ludzi, którzy przez takie błahostki wdupili się w narkomanię i wyszli tylko dlatego, że zmienili podejście to życia. Mieli nadzieję, że nie oddadzą "złotego strzału".

Bylam i nie pomoglo.

"Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy."

Marta Wawrzyn/ pardon.pl

Ostatnio edytowany przez Chesterkaa - 20-10-2007 o 00:39.
Chesterkaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2007, 00:42   #47
Kenixia
Użytkownik Forum

Kenixia's Avatar

Data dołączenia: 26 02 2004
Lokacja: Słubice.

Imię: Pyza Takae
Kenixia ma numer GG 3711262
Domyślny

@up

i ztego powodu masz sie właśnie zabijac? Nie rozumiem po co to wszystko napisałaś, bo nie rozumeiom czy chcesz zeby wszyscy pisali "współczuje"? Rozmawiamy tu konkretnie o samobojstwie a ni tylko o tobie, pozatym patrzac na te powody...

hmm.
Jedyny sensowny powod to ta rodzina na scianą
bo chlopak i to ze cie przezywali to przeszłość
A pnie mów mi ze przez szkole chcesz sie zabić.

Kenixia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2007, 00:43   #48
Mad-Sin
Użytkownik Forum

Mad-Sin's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chesterkaa Pokaż post
Bylam i nie pomoglo.
A z jakim podejściem do niego poszłaś?

Autosugestia jest potężną bronią ludzkiej psychiki. To czy chcesz coś zmienić czy nie leży tylko i wyłącznie w Twojej głowie.
stary 20-10-2007, 00:45   #49
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Wasze zdanie powinno mnie nie interesowac i w ogole powinnam na to lac nawet jak mnie ktos obraza, lecz niestety tak nie jest.
Więc znów się potwierdza, że jestem normalny?

Cytuj:
Pomimo tego, ze niektorych z Was naprawde uwazam za kretynow
Dziękuje : *
Cytuj:
(moge sie mylic, bo nie znam Was na rl) jednak boli mnie to jak ktos po kims jedzie (juz nie mowie o sobie) w*****am sie wtedy, ale to napewno nie jest powodem moich mysli samobojczych.
Złość piękności szkodzi - jedno z moich ulubionych powidzonek. Imo takie coś na prawdę nie ma sensu. To tak, jakbym dostał maila od kowalskiego, że jestem rybą która nie potrafi spać pod wodą i się tym przejmował.

Mnie niestety nikt nie chciał przelecieć. Szkoda.

Aha.. i jeszcze coś

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kenixia
Chesterkaa, jestem ciekawa jakie masz problemy?
dostałaś jedynke w szkole a może brzydko na ciebie wołają na podworku ?
Jak to przeczytałem, a potem popatrzałem na Twój profil, ile masz wiosen, to mało nie rozwaliłem szyby w monitorze falą dźwiękową wydobywającą się z moich ust.

@down

A po co? Ja sie boje.

Ostatnio edytowany przez Rybzor - 20-10-2007 o 00:53.
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2007, 00:48   #50
Chesterkaa
Użytkownik Forum

Chesterkaa's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kenixia Pokaż post
@up

hmm.
Jedyny sensowny powod to ta rodzina na scianą
bo chlopak i to ze cie przezywali to przeszłość
A pnie mów mi ze przez szkole chcesz sie zabić.
jak ktos do Ciebie bedzie sie probowal dobierac na chama to wtedy pogadamy. nie wiesz, ze ofiary gwaltu nosza to w sobie do konca zycia ? myslisz ze jak ja sie nie dalam to to u mnie nie zostanie ? Nie badz smieszna, plx. to bylo tylko jakies 3-5% z moich problemow, bardziej nie chcialo mi sie rozpisywac bo w sumie gowno Was to obchodzi. Chcesz jescze ? moze kiedys Ci przesle moje zapiski ; )

@ Ryba

zapraszam do wroclawia ] ; - >

@ Mad

pamietasz jak kiedys gadalismy na ircu ?

no szlam tam bo matka mnie zmusila. w pewnym sensie z depresja jest latwiej i nie do konca czlowiek chce z niej wyjsc.

@down

wiem. potrafilam kiedys rzygac przed pojscie do szkoly i plakac, potrafilam tez symulowac chorobe przez 2-3mies i potrafilam lezec zwinieta w kulke, placzac sobie przez 2 dni, nie jedzac, nie wlaczajac kompa, nie myjac sie, nie sluchajac muzyki. to akurat nie bylo fajne. teraz jednym z moich problemow ( w chwili obecnej) jest to ze wylalam pol browara na podloge : (

ale w przedszkolu tez mialam problemy a wtedy jescze nie dojrzewalam...

"Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy."

Marta Wawrzyn/ pardon.pl

Ostatnio edytowany przez Chesterkaa - 20-10-2007 o 01:15.
stary 20-10-2007, 00:54   #51
Mad-Sin
Użytkownik Forum

Mad-Sin's Avatar

Domyślny

Cytuj:
@ Mad

pamietasz jak kiedys gadalismy na ircu ?

no szlam tam bo matka mnie zmusila. w pewnym sensie z depresja jest latwiej i nie do konca czlowiek chce z niej wyjsc.
A Ty wiesz, że to jest nakręcanie koła, które w końcu nie wytrzyma, a daje zajebiste skutki? I nawet nie chodzi mi o samobójstwo, a różne psychozy, schizofrenię, nałogi, etc.

@up

Ale z tym naprawdę nie ma żartów. Ty jesteś jeszcze za młoda na problemy z psychiką i wszystko co teraz odczuwasz jest potęgowane przez okres dojrzewania.
Psychoza to nie jest miła rzecz... a jak do tego dojdzie narkomania to już w ogóle. Będziesz jak ja Prozak wpierdzielać przez długi okres czasu.

Ostatnio edytowany przez Mad-Sin - 20-10-2007 o 01:09.
Mad-Sin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2007, 01:13   #52

Ville's Avatar

Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell

Ville ma numer GG 4610514
Domyślny

Czytam temat i coraz bardziej sie doluje... Jedna mowi ze jest ofiara gwaltu, drugi mowi ze mu ktos bliski umarl na rekach... 13-letnia dziewczyna mowi ze nie wiemy co to problemy...

Czy to forum jest swiadectwem upadku moralnego? Jakbym przezywal jakas tragedie w zyciu to rozwiazywalbym ja sam/z rodzina... nie pisalbym o tym na jakims forum...

niestety wiekszosc powaznych uzytkownikow tego forum odeszla, ta czesc ktora zostala nie dorosla do dojrzalych dyskusji.. moze za pare lat
stary 20-10-2007, 01:15   #53
Mad-Sin
Użytkownik Forum

Mad-Sin's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ville Pokaż post
Czytam temat i coraz bardziej sie doluje... Jedna mowi ze jest ofiara gwaltu, drugi mowi ze mu ktos bliski umarl na rekach... 13-letnia dziewczyna mowi ze nie wiemy co to problemy...

Czy to forum jest swiadectwem upadku moralnego? Jakbym przezywal jakas tragedie w zyciu to rozwiazywalbym ja sam/z rodzina... nie pisalbym o tym na jakims forum...

niestety wiekszosc powaznych uzytkownikow tego forum odeszla, ta czesc ktora zostala nie dorosla do dojrzalych dyskusji.. moze za pare lat
To mnie zabolało Villuś =(

Ale to jest ten burzliwy okres dojrzewania i przechodzi to chyba każdy.
stary 20-10-2007, 01:24   #54
Chesterkaa
Użytkownik Forum

Chesterkaa's Avatar

Domyślny

No bo kurna taka jest prawda. Ludzie maja problemy i beda je miec. Niektorzy "lzesjsze", a niektorzy "ciezsze". Ludzie od dawna popelniali samobojstwa i mysle, ze to sie nie zmini. Wy wyzywacie pojedynczych "niedoszlych samobojcow od kretynow, a co powiecie na ludzi, ktorzy umawiali sie przez neta i popelniali masowe samobojstwa ?

Marta Wawrzyn/ pardon.pl
stary 20-10-2007, 01:27   #55
Reflux
Użytkownik Forum

Reflux's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2006
Lokacja: Warszawa

Profesja: Royal Paladin
Poziom: 90
Skille: 97/81
Reflux ma numer GG 6823397 Reflux ma login Tlenu reflux-1988@tlen.pl Send a message via Skype™ to Reflux
Domyślny

@Ville ech normalnie nie lubię o tym rozmawiać ale zirytowały mnie wypowiedzi niektórych osób ech szkoda gadać :/
stary 20-10-2007, 01:28   #56
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
a co powiecie na ludzi, ktorzy umawiali sie przez neta i popelniali masowe samobojstwa ?
Na to, to mi chyba brak słów.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ville Pokaż post
Widzisz Ville, czasami sam sobie przeczysz

Cytuj:
Wiem wiem, rozmowa o samobójstwie, a pisanie o swoich problemach to co innego, ale te tematy w dyskusji potem nachodzą na siebie.

Chociaż bądź co bądź podzielam Twoje zdanie, tak po części przynajmniej.

Ostatnio edytowany przez Rybzor - 20-10-2007 o 01:32.
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2007, 01:30   #57
Mad-Sin
Użytkownik Forum

Mad-Sin's Avatar

Domyślny

Cytuj:
No bo kurna taka jest prawda. Ludzie maja problemy i beda je miec. Niektorzy "lzesjsze", a niektorzy "ciezsze". Ludzie od dawna popelniali samobojstwa i mysle, ze to sie nie zmini. Wy wyzywacie pojedynczych "niedoszlych samobojcow od kretynow, a co powiecie na ludzi, ktorzy umawiali sie przez neta i popelniali masowe samobojstwa ?
Grupa osób, które przez swoją głupotę stopniowo zatracały poczucie świadomości i w tym drugim samobójcy widziały prawdziwego brata z którym, mimo że go dobrze nie znały, chciały zakończyć u jego boku życie?

To jest efekt autosugestii oraz stopniowego nakręcania tego psychicznego koła.
stary 20-10-2007, 01:32   #58
Scream
Użytkownik Forum

Scream's Avatar

Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?

Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
Scream ma numer GG 9478893
Domyślny

zawsze mnie ciekawilo dlaczego samobojcy sa w stanie posunac sie do tak skrajnego i wymagajacego odwagi czynu jakim jest samobujstwo - a nie potrafia zmienic swego zycia w cos pozytywnego. Jesli ktos ma odwage na zakonczenie swego istnienia - tym bardziej powinien miec odwage do zmiany swoich pogladow nt zycia :>

why commit suicide, when you can party?

kliknij pana garrisona!

Scream jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2007, 01:44   #59
Mad-Sin
Użytkownik Forum

Mad-Sin's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Scream Pokaż post
zawsze mnie ciekawilo dlaczego samobojcy sa w stanie posunac sie do tak skrajnego i wymagajacego odwagi czynu jakim jest samobujstwo - a nie potrafia zmienic swego zycia w cos pozytywnego. Jesli ktos ma odwage na zakonczenie swego istnienia - tym bardziej powinien miec odwage do zmiany swoich pogladow nt zycia :>

why commit suicide, when you can party?
Odwagi? Może troszkę... tutaj pewien cytat mi się nasuwa.

"Jedna część odwagi, a trzy części głupoty."

Samobójca kończy swoje problemy automatycznie rozpoczynając problemy innych.
stary 20-10-2007, 01:53   #60
Rotherdamie
Użytkownik Forum

Rotherdamie's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2007

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Nerana
Poziom: 44
Skille: co cie?
Poziom mag.: 38
Domyślny

Onori , zaiste ponure tematy zakładasz ,az mnie zatkało. Jakaś taka grobowa atmosfera , nie wiem , może tylko ja ją czuje...
@Topic
Nigdy nie próbowałem i nie mam zamiaru. Mam szcześliwe życie i nie jestem osobą zamknietą w sobie i samotną. Nie wiem co jest po śmierci (nikt nie może być pewien) i dlatego wole nie odbierać sobie tak wielkiego skarbu jakim jest życie.
@up:
Cytuj:
Samobójca kończy swoje problemy automatycznie rozpoczynając problemy innych.
Swięte słowa. Najgorzej odczuwa to rodzina i przyjaciele lub inne bliskie osoby. Przez reszte społeczeństwa samobójca zostanie zrozumiany jako ,,Osoba ,której się nie chciało żyć" , ,,Miał nieszczęśliwe życie" ,a czesto ,,Głupek jakiś ,zabił się normalnie"

Ostatnio edytowany przez Rotherdamie - 20-10-2007 o 01:57.
Rotherdamie jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania