Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Multimedia > Fake'i

Notki

Fake'i Zdjęcia troche inne od normalnych... przerobione mniej lub bardziej. Tutaj je znajdziesz.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 12-11-2007, 20:10   #81
Pacz_knight
Użytkownik Forum

Pacz_knight's Avatar

Data dołączenia: 26 06 2007
Lokacja: Japonia
Wpisy bloga: 15

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 50
Poziom mag.: 5
Domyślny

No niewiem czy bedzie kontynuacja. Najprawdopodobniej nie. No ale pomysle bo laski nie robie -.-"
Co do tego ots me to wale to q***a, ja wiem swoje moim zdaniem to udowodnilem. Po za tym w tej chali (ostatnia lokacja) przy tych scianach na gorze sa takie czerwone kreski. Wiecie czemu? Bo to efekt laczenia. Zas dalej przy laczeniu tych scian sklejalem tak ze juz ich nie bylo widac. Ale narazie jestem ustawiony na nie z fake.
Pzdr for all.

@edit
Ogladalem naruta na jetixie (takie se), japonska wersje bez napisow, napisami angielskimi i polskiemi.

Ostatnio edytowany przez Pacz_knight - 12-11-2007 o 20:24.
Pacz_knight jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 12-11-2007, 20:24   #82
Pedziej
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 01 2006

Stan: Niegrający
Domyślny

Bo się chłopie zniechęciłeś. Gdyby nie komentarze eeriona czy jak mu tam to byś robił dalej a nie, dlatego, że ktoś cos powiedział tylko, dlatego, że ci się to podoba i to lubisz.

Moja rada:
Jak ci się to podoba to rób dalej jak nie to nie rób przecież niekt cie nie będzie zmuszał a i przypomni sobie co ci pisałem na gg o "sto nodze ".Jak nie zrobisz next parta to cię to czeka .Ups chyba cię jednak trochę zmuszam, ale wiesz, o co mi chodzi?.

Ostatnio edytowany przez Pedziej - 12-11-2007 o 21:19.
Pedziej jest offline  
stary 12-11-2007, 20:50   #83
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Cytuj:
1. Najpierw daje podloge.
2. Przyklejam w lewym gornym rogu tea malom scianke.
3. Przyklejam lewa strone scian.
4. Potem dolna.
5. Nastepnie gorna.
6. Jeszce dalej prawa.
7. No i jest taki problem ze sciana prawa i dolna sie krzywo lacza wiec minimalnie przedluzam prawa sciane tak zeby nie naciac zadnych cegiel etc. a potem przyklejam ta duza narozna sciane w krztalcie litery "L" ale odwrucona i wklejam ja w te puste miejscie gdzie minimalnie przedluzylem sciane.

Niewiem czy to cie zadowala, czy cie przekonalem. Tak jak mowilem ciezko pracowalem i chcialem cos osiagnac normalna uczciwa praca a nie przez ots me. I prosze cie nie mow mi ze nie zaprzeczam ze robie w ots me. Prosze! Ne robie w OTS me! Teraz pasuje?
Teraz jak najbardziej.
Choć tego małego kurdupla z pkt. 2 nie ma w pierwszym domku, ale już dobra
Jednak co do fake - zostają jeszcze inne zarzuty

Cytuj:
A sklejki (nie robione w ots bo sie tego brzydze) i inne elementy?
W większym lub mniejszym stopniu tak.
Jak na pierwszy fake dobrze, reszta się w większym lub mniejszym stopniu sama się wyrobi jak będziesz się przykładał

Cytuj:
prosze jak juz chcesz tworzyc nowe techniki to uzywaj mniej wiecej orgialnych nazw (moja propozycja: Nimpoo:Teleport chio no jutsu <--Sztuka:Teleportacja)
Zgon...

Cytuj:
acha i milo bybylo widac u Kunaiego Kagebushin no jutsu a potem moze rasengana XD)
tak tak. Co jeszcze?

Cytuj:
Bo się chłopie zniechęciłeś. Gdyby nie komentaże eeriona czy jak mu tam to byś robił dalej a nie, dlatego, że ktoś cos powiedział tylko, dlatego, że ci się to podoba i to lubisz.
Najpierw się naucz poprawnie pisać, potem próbuj kogoś znieważać.

@autor:
Jeśli będziesz tego fake kontynuował (co ci szczerze odradzam) to jeszcze najpierw dowiedz się więcej o takich rzeczach jak Sannin, poprawne nazwy, pisownia, tłumaczenia i oprzyj swoją wiedzę na czymś, czego nie tłumaczyli Polacy.

Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline  
stary 12-11-2007, 20:58   #84
Diegoverialanho
Użytkownik Forum

Diegoverialanho's Avatar

Data dołączenia: 02 09 2007
Lokacja: Bermudy

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Gildia: Holy Riders
Świat: Eternia
Poziom: 32
Poziom mag.: 26
Diegoverialanho ma numer GG 10152263
Domyślny

Mi się podoba fake , nie lubię Naruto (ta kill me please...),ale lubie klimaty anime (Naruto mi w ogóle nie przypadło ;p)..nie będe raczej oceniał ale powiem, że bardzo bardzo ładny fake i dobrze się ciągnie akcja.

Interesują Cię rzeczy paranormalne? Zobacz Trójkąt Bermudzki http://forum.tibia.pl/showthread.php...20#post1741520
Diegoverialanho jest offline  
stary 12-11-2007, 21:22   #85
Pedziej
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez eerion Pokaż post
Najpierw się naucz poprawnie pisać, potem próbuj kogoś znieważać.
Będę cię znieważać tyle ile tylko moja dusza zapragnie. I nie wiedze żadnych błędów w mojej pisowni.

Pedziej jest offline  
stary 12-11-2007, 21:24   #86
Wojtek.93
Użytkownik Forum

Wojtek.93's Avatar

Data dołączenia: 09 11 2007

Profesja: Paladin
Świat: Menera
Poziom: 20
Skille: slabe
Poziom mag.: 6
Domyślny

@eerion
easy men!relax!take it easy! jak powiedziala moja babcia...Jesli nie podoba ci sie praca kolegi uzytkownika to mozesz nie pisac w tym temacie albo stworzyc wlasny fake.jesli sadzisz ze twoja pozycja(chodzi mi tu o datę dołączenia) jest zbyt wielka na takie tematy to prosze cie uprzejmie o nie wchodzenie na ten temat.nie mam zalu ze napisales przy propozycji nazewnictwa techniki zgon,ani nawet ze ostro skrytkowales moja propozycje tajuu kagebushin no jutsu czy tez rasengana...mnie nic to nie obchodzi.juz tyle lat spedzilem na roznych forach ze nauczylem sie przyjmowac krytyke ze stoickim spokojem.a zreszta mam inne powody do zamartwiania sie niz gdy ktos napisze : won pasac owce albo nie wpieprzaj sie w kolejke....
@topic
Jesli chcesz dalej robic fake'a to rob!a jak nie chcesz to nie rob nikt(?) cie tu do niczego nie zmusza oprocz przestrzeganai regulamminu...
Wojtek.93 jest offline  
stary 12-11-2007, 21:43   #87
Alerione
Użytkownik Forum

Alerione's Avatar

Data dołączenia: 21 04 2006

Alerione ma numer GG 10025003
Domyślny

@double post sorry ;/

Ostatnio edytowany przez Alerione - 12-11-2007 o 21:46.
Alerione jest offline  
stary 12-11-2007, 21:43   #88
Alerione
Użytkownik Forum

Alerione's Avatar

Domyślny

@down(eerion)
Nie zauwazylem tego... szwankuje mi ostatnio opera. ;/

Ostatnio edytowany przez Alerione - 12-11-2007 o 22:08.
Alerione jest offline  
stary 12-11-2007, 21:44   #89
Alerione
Użytkownik Forum

Alerione's Avatar

Domyślny

@up:
Forum jeśli się nie mylę jest do wyrażania opinii, wiec jeśli Eerion lub ktokolwiek inny zechce napisać co myśli o tym fake'u to ma do tego pelne prawo a nawet powinien sie wypowiedzieć. Co do fake'a to cykl jest dobrym przyklładem umiejętności Eeriona.

@Topic
Fabuła: Tu trudno ocenić niby wszystko dobrze i poprawnie ale za wszystkie motywy z naruto bedzie tylko 4/10 (Nie jest to przez to ze akurat naruto którego jestem fanem. )
Grafika: Bardzo ładnie efektów jeszcze nie uświadczylismy więc nie można ich oceniać ale sklejka jak najbardziej poprawna 9/10
Innowacyjność/pomysł: Słabo nie twój świat a pomysł niezbyt udany(wszystkie nawiązania). Co do Sanninów to porazka ...
dosłowne tłumaczenie z japońskiego to san-trzy nin-ninja (Określenie to może być użyte tylko w sosunku do trzech uczniów trzeciego Hokage- Orochimaru, Jiraiya i Tsunade.) a z twojego opowiadanie wynika ze jest ich wiele wiecej.
Średnia wyjdzie około 6.5/10 i "-" za innowacyjność/pomysł
@down
Cykl podałem głównie ze względu na jego świetną fabułę i tak naprawdę od tamtego czasu poziom forum trochę spadł.
Kopać? Masz na myśli Sanninów? Większość to pamietam jeszcze z anime . Co do "Szukając Sęsu" to rób!

Ostatnio edytowany przez Alerione - 12-11-2007 o 22:13.
Alerione jest offline  
stary 12-11-2007, 22:01   #90
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Cytuj:
Jesli nie podoba ci sie praca kolegi uzytkownika to mozesz nie pisac w tym temacie albo stworzyc wlasny fake.
Czyli nie można krytykować?
tiaa

Cytuj:
jesli sadzisz ze twoja pozycja(chodzi mi tu o datę dołączenia) jest zbyt wielka na takie tematy to prosze cie uprzejmie o nie wchodzenie na ten temat.
Nigdy czegoś takiego nie powiedziałem i nie mam zamiaru mówić. Długość pobytu na forum czy takie rzeczy jak ilość postów nie mają żadnego znaczenia.

Cytuj:
nie mam zalu ze napisales przy propozycji nazewnictwa techniki zgon,ani nawet ze ostro skrytkowales moja propozycje tajuu kagebushin no jutsu czy tez rasengana...mnie nic to nie obchodzi.juz tyle lat spedzilem na roznych forach ze nauczylem sie przyjmowac krytyke ze stoickim spokojem.a zreszta mam inne powody do zamartwiania sie niz gdy ktos napisze : won pasac owce albo nie wpieprzaj sie w kolejke....
I dobrze.
Jakby każdy miał być zły/inne uczucie za krytykę to ta byłaby bezsensowna. Bo złościć się = nie rozumieć.

Cytuj:
@double post sorry ;/
Musiało ci coś ostro z przeglądarką wrzucić bo triple ci wszedł

Cytuj:
@up:
Forum jeśli się nie mylę jest do wyrażania opinii, wiec jeśli Eerion lub ktokolwiek inny zechce napisać co myśli o tym fake'u to ma do tego pelne prawo a nawet powinien sie wypowiedzieć.
Cytuj:
Co do fake'a to cykl jest dobrym przyklładem umiejętności Eeriona.
W pewnym aspekcie owszem
Ale nie należy zapominać o tym, że fake ma ponad 1,5 roku i standardy były wtedy zdecydowanie inne.
A jeśli chodzi o korzenie - owszem. Na szczęście to było tylko częściowe wzorowanie się. Nie działo się to w tym samym świecie, ani nic ;P.
PS - chciało ci się kopać - ładnie
PPS - jak ktoś chce zobaczyć coś świeższego spod mojego "pióra" to zapraszam do "Szukając Sensu"
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.

Ostatnio edytowany przez eerion - 12-11-2007 o 22:04.
eerion jest offline  
stary 13-11-2007, 14:51   #91
Dark Alphadron
Użytkownik Forum

Dark Alphadron's Avatar

Data dołączenia: 29 11 2005
Lokacja: Dark Dimension - Plains of Shadows

Profesja: Rookstayer
Gildia: Patrz nick.
Świat: Antica
Poziom: N/A
Skille: Zmienne
Poziom mag.: ..
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez eerion Pokaż post
No cóż...
Zacznijmy po kolei
Przed pierwszą częścią - wiadomo, że oparte na naruto. eh...
Spory minus - bawić się w stworzonym już świecie każdy potrafi.
No, ale dobra idziemy dalej.
Tekst na początku.
Fajnie, że w końcu ktoś zaczął zmieniać kolory w moim wynalazku <szpan >
Ale już wiem, że chłopie nawet nie znasz świata w którym próbujesz operować.
"Wielu ninja i Saninow" - raz, że Sanninów nie saninów, dwa jak wielu ich ma niby być?
Sanninów z Konoha było 3 - Orochimaru, Tsunade i Jiraya.
Tutaj olbrzymi minus - widać, że lecisz po łebkach - nie dość, ze świat nie twój to nawet nie starasz się o kapkę "realizmu" i zgodności
No i błędy ortograficzne.
Weź słownik w rękę, bo to razi strasznie po oczach.
Pierwszy odcinek
Przypomina mi się komentarz jednego piłkarza o najsławniejszym golu w jego karierze:
"Przyszła, naszła, poszła, weszła" <reklama>(btw - może ktoś zgadnie kto to powiedział i z jakiego spotkania się to odnosi. Nagroda?
Spróbuje zrobić jakiś out. Odpowiedzi tylko na PW ) </reklama>
U ciebie jest podobnie.
Zero konkretów, nic kompletnie. Odniesienie do naruto z pidżamką, potem znikąd wpadł koleś, dźgnął go, przybiegł drugi.
Super - tajemniczość jak diabli. Ale raz, że człowiek kompletnie nie wie co się dzieje (minus), dwa, że wygląda to idiotycznie (minus), a po trzecie to mi się nie podoba kompletnie (tutaj brak minusa, bo to chamskie by było )
Co jeszcze?
Pierwszy mega minus - OTSME.
Skąd wiem?
Domek.
Brakuje kolumienki w prawym-górnym rogu. To jest podstawa budowania domków, jak tego nie ma to znaczy, że to OTSME. al. Nawet wykonania tak o nie chce ci się samemu robić
Drugi błąd - opierasz się na wersji Jetixowej lub jakimś innym tragicznym Polsko-tłumaczeniowym kicie.
Lord Hokage?
Jutsu Teleportacji?
Co to ma być za beznadzieja?
Nie potrafisz odpowiednio użyć nazw technik - nie używaj zajmij się innym fake.
Druga część
O zgrozo o tragiczniejsza od pierwszej.
Główny zły jest oczywiście chodzącym "mrokiem"
Dar chłopaka nie ma żadnego wytłumaczenia - ot się pojawił skądś i jest przegięty. Idiotyzm.
Do tego skoro jest losowy, to chłopak nie ma o nim zielonego pojęcia, a wszyscy wokół wiedzą?
Nad miejscem urodzin gwiazdy ułożyły się w napis "Tu narodził się ten co potrafi widzieć przyszłość" czy jak?
Dalej - tekst z ramenem na teście - żenada. No i oczywiste odniesienie do chuunin exam. Kolejna żenada
No i ostatnia - twoje słowotwórstwo - Wymyślasz sobie coś, co nie ma znaczenia - ma tylko brzmieć "z japońska"
Żenada...

Ogólnie
Kapa, porażka, żenada.
Nie chciało ci się stworzyć świata - wziąłeś z naruto (lub się tak najarałeś, że musiałeś w nim coś stworzyć)
Nie chciało ci się robić samemu obrazków - lecisz na OTS ME
W twoim fake nie ma w ogóle logiki
Jeśli masz jeszcze coś takiego robić ot lepiej daj sobie spokój z robieniem fake'ów...
Popieram w całej rozciągłości, do tego dochodzi parę błędów:
1) Ten "Koleś w upiornej masce"... maksymalnie żałosny tekst.
2) Imiona - po części przerobione z oryginalnych - zero inwencji twórczej. To zupełnie tak, jakbym głównego bohatera swojego fake nazwał "Garrett", bo bardzo lubię grać w Thiefa...
3) TOTALNIE żałosna interpunkcja... (o ortografii nie wspomnę - leżących się nie kopie)
4) Outfity takie sobie, ale to akurat nieszczególnie twoja wina, bo prawdopodobnie żaden nie jest twój.
5) Spieprzone realia.
6) Teksty na poziomie dna Rowu Mariackiego. (przyp. prawie 11k metrów pod poziomem morza)
Poza tym (to już na ocenę nie wnika) masz kretyński avatar i żałośnie reagujesz na krytykę. Dlatego - jeśli masz zamiar to kontynuować, musisz NAPRAWDĘ mocno się postarać. Inaczej wyjdzie gówno.
Rzekłem.
@down
CO niby mówiłem? To samo, tylko inaczej i łagodniej. Proszę:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez by myself
Żywcem zerżnięte z Naruto. Znaczek Konohy, dar, o którym on nie wie a który chcą mu zabrać (iście identyczne jak historyjka z początku Naruto... Tyle, że jego dar (CHYBA!) nie jest demonem... jak jest to z miejsca dostajesz buta za drzwi), pomysł z piżamą, imię, (strasznie mi przypomina parę słów, które kilka(set?) razy były powtarzane) i przede wszystkim to, że nawet nie potrafisz zmienić pomysłów zapożyczonych z anime. To wszystko kładzie twój fake na łopatki. (o ortografii litościwie nie wspominając) Po ludzku - CIENIZNA. Jakieś plusy są, (wspomniana maska ANBU chociażby, choć śmiem wątpić w twoją robotę w tym wypadku) ale mało ich. Jeśli się NAPRAWDĘ postarasz wymyślić coś oryginalnego, (i to odpowiednio zrobić) to i z tego fake może być coś ponadprzeciętnego. Na razie - słabe. Postaraj się.
Kolejne argumenty "nie do przebicia"? No tak... skoro nie wiesz, co mi nie pasuje - CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM! Podstawówka się kłania... co do avka to pomyliłem ciebie z Pedzejem, czy jak mu tam - nic dziwnego, jeden po drugim pisze i obaj podobne bzdety walicie. A mój av nie ma być oryginalny, pokazuje tylko na co czekam. A w chwili obecnej to jedyny sensowny powód żeby czekać, bo innych ciekawych gier z tej tematyki nie ma, (pomijam Thiefa, bo to tylko podobne) a poza kompem nie ma nic ciekawego - debile w polityce, panienki machające dupami tak, że mało brakuje, a będą ludzi strącać na jezdnię, ceny wzięte z kosmosu... (wyjątki - gry i książki) co do bycia ideolo - nikt taki nie jest. Są tylko mniej i bardziej do tego zbliżeni. Twój fake (i ty) na razie plasuje się pod koniec stawki.

Wkurzyłem, pochwaliłem, obraziłem kumpla? Podoba/nie podoba Ci się coś we mnie/moim avatarze/stylu pisania itp? Wyraź to TU, wstawiając mi notę.
----(\_/)
<=(x.x)=|-o - Stop zającom w podpisach!
--- (> <)

Ostatnio edytowany przez Dark Alphadron - 13-11-2007 o 18:01.
Dark Alphadron jest offline  
stary 13-11-2007, 16:12   #92
Pacz_knight
Użytkownik Forum

Pacz_knight's Avatar

Data dołączenia: 26 06 2007
Lokacja: Japonia
Wpisy bloga: 15

Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 50
Poziom mag.: 5
Domyślny

@up
Taaa wczesniej mowiles co innego ale to szczegol. Outy sa nie moje tylko osob ktore braly udzial w rekrutacji. Jedyne outy ktore sa moje to: Kunoi, Rein i Tai. Co do tekstow to znowu jak bym wziol inne to tez by bylo zle wiec zamilcz... Co do avka twoj tez jest kiczasty i wogul (assassin creed -.-") a jesli chodzi o krytyke to niewiem co ci nie pasuje? Oceniam tak jak inni to ze wiekszosci fakeow mi sie podoba to nie znaczy ze mam byc ideolo tak jak ty. -.-"

@eerion
Czyli juz wiezysz ze to nie ots me?! ;p

@topic
Dobra zbiera sie tu nie potrzebny spam i offtop. Fakeu nie bedzie. Zle zaczolem z fabulom. Wasze oceny przydaly mi sie. Tak jak mowilem robie nowy fake i wasze krytyki mi sie przydadza.
Tak wiec prosze modkow o usuniecie albo najlepiej zamkniecie tematu (kiedys powspominam moj 1st fake xd).
Pzdr for all.
Pacz_knight jest offline  
stary 13-11-2007, 17:44   #93
Diablczek
Użytkownik Forum

Diablczek's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2007
Lokacja: Twój ojciec zabawiał MEGO PANA
Wpisy bloga: 6

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pedziej Pokaż post
@eerion

Po pierwsze, k**wa to, fake osadzony w świcie naruto, więc do ch*ja, w jakim innym świecie on ma go usadzić k**wa magów i czarów.

Po drugie, jakie k**wa OTS ME daj więcej dowodów to pogadamy.

Po trzecie, co z tego, że główny zły jest chodzącym mrokiem, czym ma k**wa być kwiatkiem?
Może mi pan k**wa wyjaśnić co oni z panem do k**wy nędzy robią?

EDIT:
Nie doczytałem wtedy i teraz wiem że kończysz fake....Szkoda.

@Topic:
Fake mi się b. podoba więc rub dalej bo ciekawe jak będzie wyglądać walka w twoim wykonaniu.

Ostatnio edytowany przez Diablczek - 13-11-2007 o 17:51.
Diablczek jest offline  
stary 13-11-2007, 19:23   #94
Pedziej
Użytkownik Forum

Domyślny

@up
Możesz sprecyzować ?

@Topic
Do zaknięcia i usunięcia bo offtop się zrobił. Pacz napisz na PW do Thora to napewno zamknie.

Pedziej jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania