Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 14-11-2007, 21:05   #141
Medivh Shady
Użytkownik Forum

Medivh Shady's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2005
Lokacja: Wrocław

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Arcania
Poziom: 250
Poziom mag.: 84
Domyślny

Śmieszą mnie niektóre komentarze , nikt nie wie do końca jak to będzie wyglądać a już płaczą . Czarów nikomu nie zabiorą , czyli druid dalej będzie miał exori vis flam mort tylko poprostu będą mniej zadawać obrażeń i naodwrut. Najpierw poczekajcie a potem piszcie ze cos wam się nie podoba.

Pamiętajcie jeśli gracie dla zabawy to nie odczujecie wogóle zmian i będziecie grac dalej tak jak ja po letnim upie, jeśli grasz tylko żeby cos osiągnąć w tibi to będziesz jęczał za każdym razem jak cos zmienia ;/ tyle odemnie.

WoW
Realm: Auchindoun
Name: Punish
http://eu.wowarmory.com/character-sh...ndoun&n=Punish
Medivh Shady jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-11-2007, 21:05   #142
Bart_
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 11 2007

Świat: Aldora
Poziom: 76
Domyślny ...

W miarę ciekawie się zapowiada chociaż myślę, że mogli trochę przegiąć, bo te świecące bronie kojarzą mi sie trochę z Mu ;p

Ogólnie nieśmiertelne "poczekamy, zobaczymy"
stary 14-11-2007, 21:07   #143
Edier Master
Użytkownik Forum

Edier Master's Avatar

Data dołączenia: 25 03 2005
Lokacja: Żabno

Imię: Brus Gran
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 148
Skille: 97/94
Poziom mag.: 8
Edier Master ma numer GG 2935717 Edier Master ma login Tlenu edier@tlen.pl
Domyślny

Wszytko ok tylko zeby knighta nie spierd#lili
Edier Master jest offline  
stary 14-11-2007, 21:07   #144
elder94
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 11 2007

Imię: Elder hill
Profesja: Elder Druid
Świat: Zanera
Poziom: 44
Poziom mag.: 44
Domyślny

jak ja widze niektorych komentarze ze znowu bedzie trzeba zmieniac profesje to mi sie zygac chce to sa tzw dzieci uptade w letnim uptade tez profe zmienicie?
elder94 jest offline  
stary 14-11-2007, 21:09   #145
Matias_th
Użytkownik Forum

Matias_th's Avatar

Data dołączenia: 29 07 2007
Lokacja: Kraków

Świat: Celesta
Poziom: 91
Skille: 16/25
Poziom mag.: 63
Matias_th ma numer GG 9139305
Domyślny

No wszystko fajnie wporzo ale co ze starymi czarami? Ue, e-wave, sd? Zabiorą sorcom czy jak? Co do tych czarów mam mieszane uczucia, mam all porfy to wyczaje wszystko. Ciekawe też jak bedzie z tymi manasami i nowymi "uhami". Fajnie że będzie sie można leczyć w trakcie bicia jakimś czarem ofensywnym. Pożyjemy zobaczymy.
Matias_th jest offline  
stary 14-11-2007, 21:10   #146
Belor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 04 2007

Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Eeee dobra nie stekac bo juz mam zal z co poniektorych. Nie masz pacc masz lipe mozesz sobie pograc tam do tego 20 lvl czy 25 i kupuj pacc albo graj ale bez przyjemnosci i udogodnien, co do knighta niezle sie zapowiada uh zastapione mikstorami co do tego naglego uleczenia ran to ja rozumiem to tak ze laduje to odrazu na max hp z danego hp. Te tuningowane bronie miodzio xD ale zobaczymy w praktyce ;] bedzie ciekawie
stary 14-11-2007, 21:10   #147
Bartek11
Użytkownik Forum

Bartek11's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2007

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Libera
Domyślny

Musze sie przyznać że też tak zmieniałem ale teraz sie trzymam druida i knighta i caly czas na obu jade (oczywiscie knight to 90% gry) i wcale nie zamierzam zmieniac na sorca czy pala
Bartek11 jest offline  
stary 14-11-2007, 21:10   #148
Cedric
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 03 2006
Lokacja: br?

Domyślny

Jeszcze ze 3 update i sie wszystkim wszystko popierdoli[...]
stary 14-11-2007, 21:10   #149
Sempus
Użytkownik Forum

Sempus's Avatar

Data dołączenia: 22 06 2006
Lokacja: Wrocław

Imię: deleted
Domyślny

Cytuj:
Pomyśl teraz, co napisałeś. Nie będzie gdzie expić, powiadasz?
Sam możesz użyć mózgu do tego. To że dodadzą nowe tereny to nie znaczy że od razu się zwolnią stare. Gdybyś nie zauważył to ludzi grających w Tibię wciąż przybywa. Tak więc na nowe tereny pójdą zapewne 100+ lvle tylko i jacyś idioci szukający wrażeń.
Sempus jest offline  
stary 14-11-2007, 21:11   #150
eSIDe
Użytkownik Forum

eSIDe's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2007
Lokacja: Szczecin

Imię: Zordonek
Domyślny

@elder94
Człowiek pomyśl gra to tylko tibia i niektórzy teraZ zrobią sobie np. druida, bo będzie ciekawszy a nie najlepszy i to nie jest dziecko upa, bo wkoncu ta magia w tibii ma jakiś sens. Wiec nie narzekaj.

Ostatnio edytowany przez eSIDe - 14-11-2007 o 21:12.
eSIDe jest offline  
stary 14-11-2007, 21:11   #151
KatsuKnight
Użytkownik Forum

KatsuKnight's Avatar

Data dołączenia: 19 10 2007
Lokacja: WrOCk

Świat: GuaRdia
KatsuKnight ma numer GG 7007918
Domyślny

Czuje ze bedzie kozacko ;p Juz zrobiłem sobie drutq ;p
KatsuKnight jest offline  
stary 14-11-2007, 21:12   #152
Axwell R.
Użytkownik Forum

Axwell R.'s Avatar

Data dołączenia: 17 06 2006
Lokacja: Konin

Imię: Rothawess
Świat: Morgana
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bartek11 Pokaż post
NIE rozumiem tego marudzenia. Nie chcecie grać to nie grajcie (to do tych co marudzą)
Cipy mają robić tak, żeby się graczom podobało. Nie mówią "jak coś sie nie podoba to wy*******ać". Zdecydowanie cSoft oddala się od bynajmniej moich upodobań.
Axwell R. jest offline  
stary 14-11-2007, 21:13   #153
Mort Ange
Użytkownik Forum

Mort Ange's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2006

Imię: Vod'Neik
Profesja: Royal Paladin
Świat: Keltera
Poziom: 38
Skille: 74/58
Poziom mag.: 11
Domyślny

Cytuj:
Użytkowników czytających ten temat: 255 (zarejestrowanych: 57, gości: 198)
Muhehehe

OmG! Wreszcie!! Hail Cipsoft! W końcu wszystkie profesje będą równe. W końcu tibia będzie miała więcej klimatu... Bardzo podoba mi się ten pomysł;] Z niecierpliwością czekam na nowe Update

Mort Ange jest offline  
stary 14-11-2007, 21:14   #154
greg007
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 10 2007

Domyślny

gram drutem i kasę zarabiam na UH a teraz stracę dużą część klientów bo rycerze będą mogli się leczyć:/ mm nadzieje że reszta zmian wyjdzie mi na większy plus i pokryje straty.
greg007 jest offline  
stary 14-11-2007, 21:15   #155
Bartek11
Użytkownik Forum

Bartek11's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2007

Świat: Libera
Domyślny

Axwell to nie bylo tylko do ciebie to do all którzy marudzą
Bartek11 jest offline  
stary 14-11-2007, 21:16   #156
Tao16
Użytkownik Forum

Tao16's Avatar

Data dołączenia: 13 08 2007
Lokacja: Chorzów

Profesja: Knight
Świat: Saphira
Domyślny

Ale to powiedzcie mi. Jezeli Kina nie bedzie mogl uzywac UH to jak ja jako Ed mam zarabiac ?!? WTF ?!?!
stary 14-11-2007, 21:16   #157
Alora
Użytkownik Forum

Alora's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2005
Lokacja: Daleko Daleko

Świat: Iridia
Domyślny "Powrót do przeszłości"

Ludzie. Cipsoft zaczął myśleć? Po radykalnych wzmocnieniach magów i druidów następnie osłabieniu ich i wzmocnieniu rycerza oraz paladyna szukuje się prawdziwy szok. W końcu Mag (Sorcerer) i Druid będą się potężnie różnić. Wprowadzą czar typu arrmagedon myśle (ostatnie piętro akademi magicznej na Edron ponad Zoltanem ciągle szukają nauczyciela). Zmiany w tej grze idą w dobrym kierunku. Teraz taki knight posiadajacy kilkanaście justice seekerów naładowanych magia różnych zywiołów zabije solo każdego potwora. Mag zaś dostanie nowe źródło zarobku jak ładowanie bronii. Ostatecznie wytępi sie problem cave botów i robienia uhów na tym bo poprostu uhy będą nieopłacalne.Rycerz z miksturami będzie tak samo potężny jak wcześniej a dzięki temu że mikstury leczenia będą leczyć w różnym stopniu bardziej da się zoptymalizować wydatki na leczenie. teraz jak hunciłeś cokowliek mocnego z kolegami uhałeś się czy hydra czy demon walnęła powiedzmy 100 czy 300 (to są moje szacunki) a tak wybierasz miksturke którą chcesz się leczyć i zamiast uha wartego 300gp+ używasz mikstury która kosztuje powiedzmy 200gp a uzupełnia pasek życia i tak do full z yellow hp. Mocniejsze manafluidy dadzą w końcu normalny poziom odzyskiwania many. teraz używając mana shielda mag nie nadążał się manasować przed nacierjącym knigtem-czołgiem po update mocniejsza mikstura załatwi sprawę. Martwi mnie tylko jedna sprawa. Mianowicie jeżeli taki Seromontis kupi amulety ochrony przed obrażeniami ognia. Naładuje się na full miksturami leczącymi i manasami. W dodatku weźmie kilka naładowanych sovów odpowiednia energią i pójdzie na smoki. To koszty takiego huntu zwrócą mu sie w potężnej nadwyżce dodając do tego zestawu life ringi i soft bootsy. Czy to aby nie zabardzo wzmocni rycerzy?

Pomóż głodnym dzieciom!
Alora jest offline  
stary 14-11-2007, 21:17   #158
Axwell R.
Użytkownik Forum

Axwell R.'s Avatar

Data dołączenia: 17 06 2006
Lokacja: Konin

Imię: Rothawess
Świat: Morgana
Domyślny

@Bartek11
O ile wiem ja też marudzę...
Axwell R. jest offline  
stary 14-11-2007, 21:17   #159
shoq
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: Mordor

Profesja: Druid
Poziom mag.: 45
Domyślny

Żal, jak wy nic nie rozumiecie!
Cytuj:
Tibia idzie w złym kierunku
Cytuj:
Na czym druid będzie zarabiał jeśli uhy nie będą nikomu potrzebne?
Cytuj:
Zwalili druta :/
Cytuj:
Teraz będzie na pełno noobków druidów i sorców ;/
Nie!
Czy chcecie, żeby Tibia była taka jak rok temu? Jak 2 lata temu? Jak 3 lata temu? 5? 6 lat?
No to jesteście palantami. Tibia musi się rozwijać, nowe żywioły bardziej rozróżnią sorca i druta, wszystko staje się bardziej realistyczne. Sorc - ogień i energia, druid - lód i ziemia. Ogień to symbol zniszczenia, energia - potęgi. Lód jest przeciwieństwem ognia, a ziemia - czerpanie mocy z natury. To wszystko proste i logiczne, i REALISTYCZNE! (O ile można nazwać realistycznym ludzi latających z różdżkami i rzucających runami w rozmaite potwory )

W jakichkolwiek innych grach RPG run, zwojów etc. mogą używać tylko magowie! Druidzi leczą przy pomocy sił natury! Rycerze - zostają im magiczne mikstury, a więc dobrze że takie powstają.

Jedyne co mnie zastanawia to zróżnicowanie tych mikstur. Czy będą różnić się jedynie efektywnością i ceną? A może czymś jeszcze?
Ponadto, wprowadzenie nowych żywiołów i przypisanie określonych żywiołów do profesji wpłynie na wybór expowisk. Do tej pory było tak, że knighci i paladyni mogli expić praktycznie wszędzie, a magowie i druidzi byli uzależnieni od różdżek. Teraz będą uzależnieni przede wszystkim od typu swoich czarów.

Ja sam zacząłem grę od sorca. Potem próbowałem pala, knighta, druida. Druidem grało mi się najlepiej, niestety mi go shackowali
Ale mam nowego i nim gram. Druid to moja ulubiona profesja, a po tym update moja miłość do tej profesji wzrośnie. Lód i ziemia, to to co tygrysy lubią najbardziej ;p
Kup.Se.Musk
Dzisiaj, 09:12 >
shoq jest offline  
stary 14-11-2007, 21:17   #160
Scoop
Użytkownik Forum

Scoop's Avatar

Data dołączenia: 01 02 2007

Imię: Ket'jov
Profesja: Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 29
Poziom mag.: 30
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sempus Pokaż post
Sam możesz użyć mózgu do tego. To że dodadzą nowe tereny to nie znaczy że od razu się zwolnią stare. Gdybyś nie zauważył to ludzi grających w Tibię wciąż przybywa. Tak więc na nowe tereny pójdą zapewne 100+ lvle tylko i jacyś idioci szukający wrażeń.
Nie powiedziałem, że się zwolnią przybędą nowe to sie zwolnią stare. Ale gdybyś to wczesniej powiedział to bym sie nie czepiał, ale ty napisłes że nie będzie gdzie expić
Scoop jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania