Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 17-11-2007, 02:38   #421
Aron_Tim
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 09 2007
Lokacja: Włocławek

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Gildia: nie ma
Świat: Harmonia
Poziom: 444
Skille: 1337
Poziom mag.: 66
Król

moglby ktos nakrecic jakis film np: Hyper Camem ??

bede wdzieczny

(nie pisalem polskich znakow)
Aron_Tim jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 17-11-2007, 02:40   #422
Krak-Kowiaczek
Użytkownik Forum

Krak-Kowiaczek's Avatar

Data dołączenia: 24 08 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez tibia zone Pokaż post
Knight moze pic life fluidy co sekunde, a sorce bija z sd co 2 sekundy, wiec potrzeba 6 sorcow(wedlug twojej teori, ktora nie jest prawidlowa, bo seromontis na pewno bedzie uzywal might ringow, ssa/elven amuletow). Zabicie 300 knighta przez 6 sorcow 150lvli jest normalne.
Tak samo z expieniem na frostach i innych. Leczac sie po 600hp na sek latwo jest sie wyleczyc z comba.
Na OB knightow lecza inne osoby z druzyny. W Tibi 8.0 tez knight sam sie nie wyuha na OB.
Ta z pewnoscia seromontis zdejmie ci aola i zalozy ssa -.- jak w każdej chwile może pasc i stracic Itemki i bp Mysl
Krak-Kowiaczek jest offline  
stary 17-11-2007, 02:47   #423
Adiago
Użytkownik Forum

Adiago's Avatar

Data dołączenia: 31 01 2006

Profesja: Knight
Świat: Iridia
Domyślny

nie wiem czy zauwazyliscie ale chyba picie life pontionow odbywa sie troche szybciej niz zwykle uhanie.. przynajmniej tak mi sie tylko wydaje.. wiadomo ze to tylko ts i wsystko sie jeszcze pozmienia wiec nie panikujcie niepotrzebnie pewnie i tak 90% osob ktore mowia ze koncza z gra i tak beda grac sorkami albo druidami xD a ja sie ciesze bo bede mial wolne expowiska ;p od zawsze gram knightem i dalej bede grac tylko bedzie troche lipa jak team pk powiedzmy 5 msow 40+ lvl bedzie spawac z exori vis na odleglosc tracac przy tym tylko 20 many.. ale mam nadzieje ze to sie jeszcze zmieni tibia to tylko gra..
Adiago jest offline  
stary 17-11-2007, 03:02   #424
it's_me
Użytkownik Forum

it's_me's Avatar

Data dołączenia: 26 06 2007

Domyślny

Cytuj:
No chyba jednak nie, bo potionem uleczysz sie 2x szybciej niz uhem a do tego mozesz uzywac jednoczesnie uhow + potionow wiec w zasadzie w ciagu 2 sekund bedziesz mogl uleczyc sie za ~1400 (w przypadku 100 ek+)
Ominales jakies informacje? :s
uh na 100lv to jakies 150-200 hp!
Takie double healing uh+potion to sie moze przyda ale na anni i na war jak ktos ma kase. Z reszta 100ek to i tak sie pieknie na combo moze zlozyc.

Cytuj:
a masz tyle kasy by przy jednym twoim leczeniu z comba tracic 0,5k ?
435gp potion, a w sumie na uhy moze bedzie tak maly popyt ze beda kosztowac ze 100gp ;p

Cytuj:
Wiekszosc knightow i pallkow mialo dosc czasu zeby oblowic sie w gp przez 8.0 to teraz moga cierpiec
to samo sorce i druty, mialy rok zeby oblowic sie na dragach i wrl w jeszcze wieksza kase.

Cytuj:
nie wiem czy zauwazyliscie ale chyba picie life pontionow odbywa sie troche szybciej niz zwykle uhanie..
szczerze? nie zauwazylem :s moze troche ale bardzo nie wiele
it's_me jest offline  
stary 17-11-2007, 03:08   #425
Cery
Zbanowany

Data dołączenia: 29 03 2007
Lokacja: Szczecin

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Arcania
Wyślij wiadomość przez ICQ do Cery Cery ma numer GG nie mam gg Adres Jabbera do Cery Send a message via Skype™ to Cery
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sallim Pokaż post
@all dzieci magii
wezcie zamknijcie ryje i nie jarajcie sie tak ze
wowooweowowooweowo ale zajepisty apbdejd o kurfa moje fisy beda dórze !11oneonejedenjdenrazraz

w lato bylo tak
knighci i pallkowie - happy (ale nie tacy podjarani ze my jestesmy zajebisci itp)
sorce i druidy - kurwa mac nie gram w to bo mam waste ide grac pallem

sytuacja zimą
knighci i pallkowie - unhappy
sorce i druidy - yeyeyeye kurfa rox rox ale bede fajny !!11oneone mam f dópskó mojeko palka ktureko sropiuem rzeby muc krać i fracam na sajebistjego sojcejeja

ŻAL MI WAS -.-
Zgadzam się z tym w 100%.

Update jest dobry, lecz mogli nie udupiać z tymi uhami. Po za tym zobaczymy po testach, bo jak wiadomo wszystko jest udoskolanane.

Boże... żałosne jest to jak ludzie wracają do postaci magicznych... w sumie to jak zakladali rycerzy i palkow po letnim update. W ogóle zmiana profesji aby grało się łatwiej jest żałosne.

Pozdrawiam
Cery.

Ostatnio edytowany przez Cery - 17-11-2007 o 03:12.
Cery jest offline  
stary 17-11-2007, 06:16   #426
wrogonastawiony
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 07 2006
Lokacja: miast0 FxP

Stan: Na Emeryturze
Imię: Namsto
Domyślny

Boże.. vis na odległość ? LOL! Teraz to juz peczenie noob charami bedzie kwitło, teraz hydra hunt bedzie zajebiscie wygladał, knight prowadzi hydre a mag przy schodach i spamuje visem, czyli ten sorc to na bocie bedzie mogl nawet stac ;[ Vis tani, byl mocny bo trzeba bylo stac przy potworze, teraz to sie paladyn zrobi jeszcze lepszy ;d
hhaha na DL'e to samo, bedize mozna expic juz praktycznie bez zadnego waste ;p
Bez przesady z tym. W zeszlym up'ie cipy az tak na zlosc magom nie zrobili...

Ostatnio edytowany przez wrogonastawiony - 17-11-2007 o 06:19.
wrogonastawiony jest offline  
stary 17-11-2007, 08:13   #427
Neo_pl
Użytkownik Forum

Neo_pl's Avatar

Data dołączenia: 08 08 2005
Lokacja: Włocławek

Profesja: Royal Paladin
Świat: Candia
Poziom: 60
Skille: 80/65
Poziom mag.: 15
Neo_pl ma numer GG 0002221
Domyślny

Nie płaczcie tak nad waszymi knightami i palami bo wszystko jest w fazie testów i w 99,(99)% się zmieni!!
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Decade Pokaż post
Ruchanie zmarlych postow (necrofilia)?
Wskrzeszanie postow (necromancja)?
Ogromne forum ze zmarlymi postami (necropolia)?
Posty ktore moga summoonowac wiecej postów (Necromancerzy)?
ZANIM COKOLWIEK NAPISZESZ - WYSŁUCHAJ
Neo_pl jest offline  
stary 17-11-2007, 08:18   #428
vns.rlz
Użytkownik Forum

vns.rlz's Avatar

Data dołączenia: 09 09 2006
Lokacja: Sopot

Świat: Berylia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez EnzaMorix Pokaż post
Nikt nie kupuje uhow w sklepie
Ale ogolnie to fajnie bedzie, bo duzo osob napewno zrezygnuje z knightow i bedzie jakas rownowaga miedzy shooteram(ktorych powinno byc wiecej) a blokerami.

P.S.
Dwimenor Fajny masz podpis

ta nikt uhow w sklepie nie kupuje lol kazdy h lvl i nie tylko tam kupuje bo leje na 500gp straty na bp lol
19:59 Suren Thers [32]: kurwa 2 strylaz m wal yostaluz
18:07 Ramzes Sorcek [3]: kto gra w play?
vns.rlz jest offline  
stary 17-11-2007, 08:22   #429
Smerf.Secura
Zbanowany

Data dołączenia: 06 10 2007
Lokacja: Częstochowa

Profesja: Elder Druid
Gildia: Ruthless
Świat: Harmonia
Poziom: 346
Poziom mag.: 86
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez adek91 Pokaż post

niewiem czy wiesz ale z angla mam kose w tescie pomugl mi kumpel ktury zna angielski. prosze cie o dokladne wytłumaczenie. zgóry dzienki
Z Polskiego też masz kose?
Smerf.Secura jest offline  
stary 17-11-2007, 09:23   #430
babcia666
Użytkownik Forum

babcia666's Avatar

Data dołączenia: 31 05 2006
Lokacja: Rybnik

Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Pandoria
babcia666 ma numer GG 8011403
Domyślny

Użytkowników czytających ten temat: 51 (zarejestrowanych: 12, gości: 39)
Heh 8 rano i wszyscy czytają, nice;d
A co do update... tera to ots, nie rl tibia. Ech, te stare surowe czasy 7.4, kiedy najważniejsze były uhy, sd i ue;p a teraz to jakieś fluidy i inne gówno. Kiedyś była radocha 10 min. się manasować
@Sallim and Cery
Dobrze prawią, piwo dla panów!
stary 17-11-2007, 09:31   #431
Erhion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Domyślny

Knajtem gram i knajtem grać będę.
Erhion jest offline  
stary 17-11-2007, 09:42   #432
--Cienius--
Użytkownik Forum

--Cienius--'s Avatar

Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie

Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
Domyślny

Rozumiem zmienic ekonomie ale po chuj ruszac leczenie knighta? '
Popatrzcie na pallow jak wymiataja caly dzien bez straty 1 mf majac tyle kaski tyle expa i 0 wydatkow

tibia schodzi na bugi pod carlin!
wszystko kupilem co trzeba cały komplet parcela napisałem na góże nick a na dole miasto wlozylem kase i zucilem parcel do skrzynki niestety parrcel leżał
na skrzynce i szybko koles mi zakosil niewiem oco chodzi ale naprawcie mi to blagam 10cc to niejest malo (a tamten koleś mi nieodda wienc jestem tak wkużony że zaraz wyżuce komp przez okno
Co ta tibia robi z dziecmi...
--Cienius-- jest offline  
stary 17-11-2007, 09:42   #433
Ramirez
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2006
Lokacja: Lublin

Gildia: Lolex Family
Świat: Guardia
Poziom: 145
Skille: w miare
Poziom mag.: 8
Domyślny

Z tego co widzę szybkość expienia sorcem i druidem spadnie, obecnie bijąc np Draga czy Gsa uderzają 2 visy na ture, to patrząc np na mojego brata 122 ms daje co ture ponad 400 hp, wiec Drag pada po 3 rundach, po update na runde walnie 200+, więc smoka zabije w 5 tur.
A co do Druidów dali im fajne czary ale Sio kosztuję teraz 140 many więc koszty huntów zbliża im się teraz do sorców.

Co do kosztów dziwią mnie wypowiedzi Sorców/Druidów którzy płaczą że wszedzie mają waste, znajomi z mojej gildi 122 MS i 136 ED, spokojnie wyciagają na tydzień plusy w granicach 100 k, na dłuższą mete cieżko jest być na minus bijąc Dragi czy GSy, no chyba ze się to robi z run czy na utamo.
Po updacie koszty się dla druidów i Sorców raczej nie zmienią, jeśli już deliktanie wzrosną, a koszty najta na niektórych mobach wzrosną, ale przecież zawsze można iść na małpy czy lizardy, gdzie praktycznie nie ma możliwości być na minus najtem.

Reasumując kto umie grać to się szybko przestawi i nie będzie miał waste, a ci co zawsze płaczą dalej będą płakać i czekać na następny update.

ps. mnie i tak w każdym update krecą nowe tereny, questy i potwory bo gram for fun a nie żeby nabijąć cyferki, akażdy update zabija na jakiś czas monotonnie tej gry.
Ramirez jest offline  
stary 17-11-2007, 09:50   #434
Sir szofer
Użytkownik Forum

Sir szofer's Avatar

Data dołączenia: 19 06 2006
Lokacja: Legionowo

Imię: Terius
Świat: Refugia
Poziom: 120
Skille: 85/83
Domyślny

@up
Zgadzam się update bedzie fajny, na potiony nie narzekam ,bo się cieszę że wkońcu bedzie mi trudniej =) A co do tych lam co zmieniaja profesje po każdym upie to pożal sie boże....
20 [x] 3 [x]
30 [x] 4 [x]
40 [x] 5 [x]
50 [x] 6 [x]
75 [x] 7 [x]
85 [x] 8 [x]
100 [x]
Sir szofer jest offline  
stary 17-11-2007, 09:59   #435
Szybki'lols
Użytkownik Forum

Szybki'lols's Avatar

Data dołączenia: 17 06 2007

Szybki'lols ma numer GG 12231069
Domyślny

Może wiecie kiedy będzie UpDate?
Szybki'lols jest offline  
stary 17-11-2007, 10:03   #436
krzysheak
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 09 2006
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 2

Gildia: Guildless
Świat: Xerena
Poziom: 140
Skille: 96/70
Poziom mag.: 21
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ramirez Pokaż post
Z tego co widzę szybkość expienia sorcem i druidem spadnie, obecnie bijąc np Draga czy Gsa uderzają 2 visy na ture, to patrząc np na mojego brata 122 ms daje co ture ponad 400 hp, wiec Drag pada po 3 rundach, po update na runde walnie 200+, więc smoka zabije w 5 tur.
A co do Druidów dali im fajne czary ale Sio kosztuję teraz 140 many więc koszty huntów zbliża im się teraz do sorców.

Co do kosztów dziwią mnie wypowiedzi Sorców/Druidów którzy płaczą że wszedzie mają waste, znajomi z mojej gildi 122 MS i 136 ED, spokojnie wyciagają na tydzień plusy w granicach 100 k, na dłuższą mete cieżko jest być na minus bijąc Dragi czy GSy, no chyba ze się to robi z run czy na utamo.
Po updacie koszty się dla druidów i Sorców raczej nie zmienią, jeśli już deliktanie wzrosną, a koszty najta na niektórych mobach wzrosną, ale przecież zawsze można iść na małpy czy lizardy, gdzie praktycznie nie ma możliwości być na minus najtem.

Reasumując kto umie grać to się szybko przestawi i nie będzie miał waste, a ci co zawsze płaczą dalej będą płakać i czekać na następny update.

ps. mnie i tak w każdym update krecą nowe tereny, questy i potwory bo gram for fun a nie żeby nabijąć cyferki, akażdy update zabija na jakiś czas monotonnie tej gry.
Zgadzan sie z toba i wogole wg mnie update bedzie zajebisty
Tylko nie gadaj ze sorc wyciaga tyle hajsu bo to nie prawda.
Jesli chcesz zarabiac sorkiem musisz miec doslownie 0 dedow i softy. A na warlockach wcale nie jest tak ze zawsze sie zwraca zwazywszy na cene g armow (20k na Xerenie, a pewnie z 10k na jakichs securach itp). Wg mnie teraz bedzie dobre to ze knight
nie bedzie miec tak ze na 80 lvl moze sobie kupic full rare eq w tym sca bo kampil 24/7 na malpach.
krzysheak jest offline  
stary 17-11-2007, 10:16   #437
Ramirez
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2006
Lokacja: Lublin

Gildia: Lolex Family
Świat: Guardia
Poziom: 145
Skille: w miare
Domyślny

jak się wie gdzie i jak expić to spokojnie na dłuższa mete wyjdziesz na spory plus każda profesją, expiłes sorcem/drutem kiedykolwiek np. na qarrach na tyrsung, tam się nie da zwastować z samej kasy i 2handedswrdów masz zwrot, a finy i od czasu do czasu blue robe to twój profit a exp w graniach 60 k na h, smoki jak się bije same smoki bez dli też na dłuższa mete spore zyski, tak samo gsy, csy zależnie od szczęścia itd.

ps. jak się pada często ciężko mieć profity
Ramirez jest offline  
stary 17-11-2007, 10:21   #438
Woreq
Zbanowany

Woreq's Avatar

Data dołączenia: 01 03 2006
Lokacja: Kalisz

Imię: Rzygoslav
Profesja: Elder Druid
Gildia: Holy Angels
Świat: Trimera
Poziom: 127
Skille: 19/27
Poziom mag.: 71
Domyślny

Jak czytam Wasze pierdoły to przypomina mi się ostatni update- powtarzacie to samo co wtedy magówie...
Woreq jest offline  
stary 17-11-2007, 10:25   #439
krzysheak
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 09 2006
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 2

Gildia: Guildless
Świat: Xerena
Poziom: 140
Skille: 96/70
Poziom mag.: 21
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ramirez Pokaż post
jak się wie gdzie i jak expić to spokojnie na dłuższa mete wyjdziesz na spory plus każda profesją, expiłes sorcem/drutem kiedykolwiek np. na qarrach na tyrsung, tam się nie da zwastować z samej kasy i 2handedswrdów masz zwrot, a finy i od czasu do czasu blue robe to twój profit a exp w graniach 60 k na h, smoki jak się bije same smoki bez dli też na dłuższa mete spore zyski, tak samo gsy, csy zależnie od szczęścia itd.

ps. jak się pada często ciężko mieć profity
No ale nie wszyscy graja na non pvp ze maja taki dobry spawn na tych BEZNADZIEJNYCH quarach Co do smokow to sie w sumie zgadzam chociaz ja swoim sorkiem zwykle balansowalem na granicy zysku i straty xP
krzysheak jest offline  
stary 17-11-2007, 10:26   #440
Rastamann
Użytkownik forum

Data dołączenia: 07 11 2007

Domyślny

Worq,widze ze ty tez rasta xD
Rastamann jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania