Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 17-11-2007, 22:40   #41
Zyziek
Użytkownik Forum

Zyziek's Avatar

Data dołączenia: 07 03 2007
Lokacja: Olsztyn

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez poreda Pokaż post
Hmm... Dragony? Dragon Lordy( bez DSM or RH ofc) ? Frost Dragony (bez DSM lub RH ofc)? Ice Witche (w zależności ile Halberd spadnie z barbów bloodwalkerów)? Necromancery (bez boh ofc)? Vampy (bez vampki ofc)? Zastanów się, Knightem wastujesz wszędzie JEŻELI NIC DOBREGO NIE LOOTNIESZ ! Paladinem wastujesz MALUTKO (!!) i nie zależnie od szczścia jesteś PRAWIE (!!) zawsze na +
Waste na dragach ? Nie rozśmieszaj mnie. Expiłem na dragach od 60 lvl i tylko raz miałem waste. Na Frosty i DLe nikt Ci nie każe się pchać na tym lvl. Przecież wtedy waste jest oczywiste. Pomyśl za to ile jest miejsc gdzie knight zarabia mając przyzwoity exp. To, że paladyn wychodzi prawie zawsze na + jest oczywiste, ale nie mów, że knight ma tak źle i wszędzie wastuje.

Ostatnio edytowany przez Zyziek - 17-11-2007 o 22:42.
Zyziek jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 17-11-2007, 22:48   #42
poreda
Użytkownik Forum

poreda's Avatar

Data dołączenia: 18 08 2005
Lokacja: Łódź
Wpisy bloga: 2

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Świat: Iridia
Poziom: 205
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zyziek Pokaż post
Waste na dragach ? Nie rozśmieszaj mnie. Expiłem na dragach od 60 lvl i tylko raz miałem waste. Na Frosty i DLe nikt Ci nie każe się pchać na tym lvl. Przecież wtedy waste jest oczywiste. Pomyśl za to ile jest miejsc gdzie knight zarabia mając przyzwoity exp. To, że paladyn wychodzi prawie zawsze na + jest oczywiste, ale nie mów, że knight ma tak źle i wszędzie wastuje.
Tak? To teraz odwołam się do Paladina. Widziałeś filmik w którym 100 ek wyciąga 100k/h BEZ WASTE? Ja nie. Ale za to widziałem jak 92 RP wyciąga 100k/h na BB Island wastując... Może ze 3 - 4 mana fluidy. Na dragach nie ma waste? Ja na 10 Huntów 5 kończe waste na około 1-2 BP MF (za tyle się nie zwraca), a na 5 pozostałych jestem na mały plus.
stary 17-11-2007, 22:51   #43
Salarigoth
Zbanowany

Data dołączenia: 10 04 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez piotrek26111 Pokaż post
Lepiej isc tam gdzie sie wychodzi na zero i mozliwe najwiecej nabija. Wtedy masz non-stop odpowiednia ilosc gotowki w depo i non stop dobry exp. Ale zeby na to wpasc trzeba miec IQ troche wyzsze niz wasze 50-dziesiątki.
Slyszales o takim tibijskim powiedzonku "bez waste nie ma zabawy"
Niech zgadne na wojnie bys biegal z arrowsami bo waste

Ostatnio edytowany przez Salarigoth - 17-11-2007 o 23:33.
Salarigoth jest offline  
stary 17-11-2007, 22:58   #44
Duke Dran
Użytkownik Forum

Duke Dran's Avatar

Data dołączenia: 23 08 2005

Duke Dran ma numer GG 13923094
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Salarigoth Pokaż post
Slyszalem o takim tibiiskim powiedzonku "bez waste nie ma zabawy"?
Zgadzam się w 100% : D.
Duke Dran jest offline  
stary 17-11-2007, 23:10   #45
Heartagramek
Użytkownik Forum

Heartagramek's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2007

Profesja: Paladin
Świat: Lucera
Poziom: 6
Domyślny

A czy założyciel tematu (w przykładzie knighta i softów) nie pomyślał o tym, że jedna para softów kosztuje ~600k? A po tym "10-cio godzinnym expie" trzeba je jeszcze naładować (każde za 10k)? :> To chyba nie zostało wzięte pod uwage...

Ps. Żeby nie było, że jestem jakimś przeciwnikiem najbliższego update'u albo jakimś noobem który płacze że będzie miał waste... Update mi się bardzo podoba. Moją pierwszą postacią był właśnie druid i życzę im jak najlepiej ; ) Pozdr~
stary 17-11-2007, 23:13   #46
smikki
Użytkownik Forum

smikki's Avatar

Data dołączenia: 10 05 2006
Lokacja: nje

Stan: Aktywny Gracz
Imię: tipja
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: ssie
Świat: paue
Poziom: :<
smikki ma numer GG 6035982
Cool

Z tym no-combo to jakiś żart? To ja będe dema solo z morta brał...
Niedługo po wyjsciu z rooka będziesz gonic po orshach jeśli tibia pujdzie w tym kierunku...Niby jestem sorcem ale nie podoba mi się ten update, czy tibia nie staje sie zbyt prosta?

Ukryty tekst:
Cytuj:
Aniazonka [153]: Kniryc, thats not funny, player with name 'Mam Chuja' does not exist
Cytuj:
Disters [20]: za pare chwil bede kurewskim paladynem
Disters [20]: srry krolewskim
Cytuj:
Ave'Sharaven [67]: i huj dzieciaki z hallowen do mnie przyszly
Ave'Sharaven [67]: wzielem kija jak typek zaczol spiepszac to mu maska spadla
smikki jest offline  
stary 17-11-2007, 23:25   #47
Zyziek
Użytkownik Forum

Zyziek's Avatar

Data dołączenia: 07 03 2007
Lokacja: Olsztyn

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez poreda Pokaż post
Tak? To teraz odwołam się do Paladina. Widziałeś filmik w którym 100 ek wyciąga 100k/h BEZ WASTE? Ja nie. Ale za to widziałem jak 92 RP wyciąga 100k/h na BB Island wastując... Może ze 3 - 4 mana fluidy.
Nie odwołuj się do paladyna bo to inna kwestia. Też widziałem filmy paladynów na BB Island i zgadzam się z tym, że paladyn ma spory exp + spory zarobek, ale nie o to się z Tobą sprzeczam. Wcześniej pisałeś o tym, że knight ma wszędzie waste, a tak nie jest !

@down

W takim razie mój błąd. Nie byłem pewien jak zinterpretować to zdanie.

Ostatnio edytowany przez Zyziek - 18-11-2007 o 00:53.
Zyziek jest offline  
stary 17-11-2007, 23:38   #48
Sesef
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 11 2005
Lokacja: Warszawa

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zyziek Pokaż post
Weź więcej mf a zobaczysz, że się zwraca. 1-2 BP mf to za mało na hunt, aby się zwróciło.
Gdzie on napisał, że biezre 1-2 bp mf? Napisał że jest do tyłu po huncie o 1-2 bp mf a za resztę bp mu się zwraca.

sesef: 11,386 Points (Rank: #269,651)

Join World Community Grid today!

Twój komputer w służbie nauki - obliczenia rozproszone, pomóż znaleźć leki na różne choroby.

Jak dołączyć do WCG dowiesz się pod tym linkiem: http://www.boincatpoland.org/wiki/Instrukcja_BOINC-WCG
Sesef jest offline  
stary 17-11-2007, 23:52   #49
Soul-Vartyx
Użytkownik forum

Data dołączenia: 15 01 2007

Imię: Hmmm?
Profesja: Druid
Gildia: Bongo
Świat: Iridia
Poziom: 100
Skille: 100
Poziom mag.: 99
Domyślny

W sumie to ja też coś powiem

1.Miałem 91 eka zawsze miałem kasę i wbijałem bardzo dużo expa na h
Gdzie ? Na elfach po jednej nocy tam mia miałem +- 60 k w orchidach + kasa w gp +woi i d shieldy wiec nie mówcie ze knight gdzieś ma waste

2.Jak zobaczyłem dziś że pal będzie walił Royalami 3 kratki to powiedziałem "oni coś pili?"

3.Jak można było zrobić żeby e vis itd były czarami dystansowymi.....

4.Ciekawe jak pall ma sie teraz uhac/vitac co na 40 lv potne sie za 300? to jest szczyt głupoty....
Soul-Vartyx jest offline  
stary 18-11-2007, 09:23   #50
Shadowsong
Użytkownik Forum

Shadowsong's Avatar

Data dołączenia: 01 07 2006
Lokacja: Janikowo/Toruń

Imię: Messiayh
Świat: Inferna
Shadowsong ma numer GG 4360997
Domyślny

@up

Nie jest to szczyt glupoty bo nic Ci nie walnie 300+ na ture teraz. Te poty i vity spokojnie Ci wystarcza do normalnego expienia >.>
stary 18-11-2007, 09:31   #51
divine_astronis
Użytkownik Forum

divine_astronis's Avatar

Data dołączenia: 12 10 2007
Lokacja: Skrzyszów

Profesja: Knight
Świat: Candia
Domyślny

Cytuj:
Zgadzam sie. Chyba bardziej life potiony powinny byc dla knightow, a nie dla sorcow/drutow? Po co dla sorca/druta life potion, ktory leczy jak kolega wspomnial po 600+- , skoro te profesje maja malo hp/maja exury gran/maja exury vity. Knight sie niewyuha przy 3 hydrach, hahaha? Kpina? To jest jasne, ze rycerze zawsze powinni miec wiecej hp, co z tym idzie powinni miec bardziej rozbudowane runy lecznicze, przypomne bp "nowych uh" kosztuje 8,7k a leczy +- jak uh. Cipsoft nietrafil w 10. Knighty zawsze mialy gorzej, jeden update dla nich zrobili to juz sorce/druty z placzem wypisywaly na tibia.com "retired". Uwazam, ze kicksoft zblizyl sie do wyrownania profesji, ale nadal nie jest ona idealna. Mysle, ze gdyby nie te "uhy" po 8,7k, byloby o wiele lepiej. To jest moje zdanie.
Zapomniałeś, że sworki po tym upie nie będą biły comba -.^ A jak knight wkońcu dowie sie co to waste na takich demcach, hydrach czy cośto będzie moim zdaniem fajniutko -.^
stary 18-11-2007, 12:18   #52
Janekrum
Użytkownik forum

Data dołączenia: 07 11 2007

Gildia: Far Gates
Świat: Unitera
Poziom: 24
Skille: 70/40
Poziom mag.: 9
Domyślny

Moim zdaniem mogli by zostawic palkowe bronie, bo jak tu teraz chodzic na Gs bez Haste a jak ktos nie ma PACC to ma przesrane bo Cie dogoni i zje a tak na 8 sqm jestes w miare bezpieczny i walisz po 100 hp, ale może to zminią do Up.
Janekrum jest offline  
stary 18-11-2007, 12:22   #53
tadel
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 07 2004
Lokacja: Bełchatów

Świat: Aldora
Poziom: 79
Skille: 77/78
Poziom mag.: 6
tadel ma numer GG 4402533
Domyślny

Moim zdaniem skrócenie dystansu na speary i inne tego typu bronie to najlepsza riposta na to co Cipsoft odwalił w letnim update. Nie płaczcie że na gieesach teraz waz dogonia i ze to chyba żart że ograniczyli zasięg, pewnie nie pamiętacie czasów kiedy bronie dystansowe wielokrotnego użytku trzeba było podnosić ręcznie z ziemi, kiedyś nie było tak że wasz duszek stróż podawał wam speary do ręki kiedy je wyrzuciliście 8 sqm dalej i to naprawde najlepsze co mogą zrobić, nie wracając do podnoszenia ręcznego...

Pozdro dla dzieci Update
z poważaniem
Tadel
tadel jest offline  
stary 18-11-2007, 12:59   #54
murhaja
Użytkownik forum

Data dołączenia: 12 01 2006

Świat: Obsidia
Poziom: 66
Skille: 81/81
Domyślny

z tego co wyczytałem to rzucać czary i pić potiony w tym samym czasie wiec taki palek może wypić potiona(+300hp) i rzucić vite albo uha.
Tak knight miał spory zarobek w na niektórych potworach, ale jednocześnie słaby exp(mówię tu o średnich lvlach ~50) a na innych lepszy exp ale wychodził na 0 albo -. Teraz z kosmiczną ceną leczenia knighta opłacalne będą tylko te najsłabsze miejscówy, czuje ze po tym update jedyną opcją dla knighta będzie exp na dwarfach, laguna, dc i elfy :/
jeszcze przed update knight mial najdroższe leczenie ze wszystkich profesji a tera teraz lepiej nie mówic
Update był by na + gdyby nie ta olbrzymia cena life fluidow, to tak jakby cipsoft powiedział "knighci s********ć botować na guardy"
Może cipsoft sie opamięta i trochę zmniejszy cene life fluidów, i stworzy związek między lvlem a ilością leczonego hp

Nigdzie nie mogę znaleść info o słabych(100hp) i średnich(300hp) life fluidach, chodzi mi o cene

Knightem grałem jeszcze przed letnim update i dalej będę nim grał, chyba że całkowicie skończę z tibią;D

Ostatnio edytowany przez murhaja - 18-11-2007 o 13:02.
murhaja jest offline  
stary 18-11-2007, 13:52   #55
pup
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 02 2006
Lokacja: W dupie

Imię: Sapp~
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Jamera/Calmera
Domyślny

Nie jestem knigtem 8.0(tzn. ze nie grałem knigtem po letnim upku) i upek sie fajnie zapowiada! Wiele expowisk się zwolni ponieważ noobki wrócą na magów i będzie przyjemnie. Troszkę cena life fluidów mnie przeraża, ponieważ w każdej grze knight expi tanio i wolno a mag szybko ale z waste albo zarabia mniej. A npc który skupuje dsm g arm demonki to fajna sprawa. Zna ktoś ceny w jakich będzie on skupował?
Jeśli ktoś zna to niech napisze na priv albo niżej bo wiele osób może być ciekawych! Sry za ort i styl!
stary 18-11-2007, 14:22   #56
tomcio3396
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 04 2005
Lokacja: Dzierzgoń

Imię: Tomuszom
Profesja: Elder Druid
Świat: Xantera
Poziom: 83
Poziom mag.: 66
tomcio3396 ma numer GG 6261441 Send a message via Skype™ to tomcio3396
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez pup Pokaż post
A npc który skupuje dsm g arm demonki to fajna sprawa. Zna ktoś ceny w jakich będzie on skupował?
Jeśli ktoś zna to niech napisze na priv albo niżej bo wiele osób może być ciekawych!
Tych cen nikt nie pozna do upka bo gracze z duza iloscia kaski teraz troche by zarobili na starszych servach ;p gdzie dsm kosztuje 30~k xD
tomcio3396 jest offline  
stary 18-11-2007, 14:46   #57
Gucias
Użytkownik Forum

Gucias's Avatar

Data dołączenia: 08 07 2005

Świat: Calmera
Poziom: 81
Skille: 95/82
Poziom mag.: 20
Domyślny

Wiecie jaki zasięg mają teraz speary? Tak jak kusza czy może jak arbalest, a może jeszcze inaczej?
Gucias jest offline  
stary 18-11-2007, 15:37   #58
tadel
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 07 2004
Lokacja: Bełchatów

Świat: Aldora
Poziom: 79
Skille: 77/78
tadel ma numer GG 4402533
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gucias Pokaż post
Wiecie jaki zasięg mają teraz speary? Tak jak kusza czy może jak arbalest, a może jeszcze inaczej?

Błagam nie wchodź już na ten temat, był to jedyny, gdzie nie wypowiadali się ludzie bez głowy, a tyto zepsułeś...

Ale dobrze, powiem ci, zasięg zostanie ograniczony do 3 sqm...

Błagam nie wchodź tu więcej
Tadel

[url=http://www.ubar.pl/]
tadel jest offline  
stary 18-11-2007, 16:04   #59
Rafals from hell
Użytkownik Forum

Rafals from hell's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Kraśnik
Wpisy bloga: 5

Profesja: Elite Knight
Świat: Hiberna
Poziom: 106
Rafals from hell ma numer GG 6467258
Domyślny

Nie wiem co ty nazywasz ekonomicznym... teraz knight ma 3 razy droższe leczenie i słabsze... jak mówiłem w innym temacie ogólnie podoba mi się polepszenie postaci magicznych... ale to co zrobili z knightów to przegiecie pały... praktycznie totalne pozbawienie wartości....

Wejdź, zobacz, oceń, skomentuj.

Z góry dziękuję.

Album of Solonius Jhee
Rafals from hell jest offline  
stary 18-11-2007, 16:18   #60
ebernardyn
Użytkownik Forum

ebernardyn's Avatar

Data dołączenia: 31 12 2006

Świat: Kyra
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez murhaja
Update był by na + gdyby nie ta olbrzymia cena life fluidow, to tak jakby cipsoft powiedział "knighci s********ć botować na guardy"
Wow to co miał powiedzieć w letnim update? "Magowie wy*******ać z tibii?"
xoz: bo jakby ufo nie istnialo to by nie bylo polowy z moich znajomych :S emo pewnie tez nie

pwn3d
ebernardyn jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 2 (zarejestrowanych: 0, gości: 2)

Zasady postowania