|
Notki |
Obsidia Wydarzenia ze świata Obsidia |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2007
Lokacja: Rybnik
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Odyn master
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Obsidia
Poziom: 116
Poziom mag.: 67
|
![]() Ja tam nigdy niezapomne Muatora i Angatevona,oczywiscie cala gildia Boom
![]() For Blood&Honour mjolnir! |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik forum
|
![]() Dla mnie legendą Obsidi jest [CHAR]Draco Mindhunters[/CHAR] założyciel guildi [GUILD]Stormriders[/GUILD] która także myśle że zostanie zapamiętana na Obsidi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2004
Imię: Pephy
Gildia: Next Generation
Poziom: 222
Poziom mag.: 81
|
![]() Mannow.
wiecej ludzi ktorzy osiagleli na obsidii nie bedzie. bez obrazy dla ludzi z Boom czy cos ale nie gralem wtedy gdy oni ale nie slyszalem o nich nigdy nic dobrego tylko to ze frajersko przegrali wojne z ng |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 10 2007
Lokacja: b-stok/ny
Stan: Niegrający
![]() |
![]() no wlasnie moglby ktos cos o tym Boom napisac ?
3:44 Azzel Atte [27]: Where in kaz.. has druid guild ? 23:44 Thadev [53]: there is no 23:44 Azzel Atte [27]: ? 23:44 Azzel Atte [27]: lol ? 23:44 Azzel Atte [27]: Where i can buy spells + 23:44 Thadev [53]: why lol 23:44 Thadev [53]: u cant in kazo 23:44 Thadev [53]: lol 23:44 Azzel Atte [27]: shut the fuck up xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 09 2007
Stan: Na Emeryturze
Imię: Epimeleus Pallor
Profesja: Elder Druid
|
![]() [CHAR]Benek Plaxx[/CHAR]
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2007
Lokacja: Braniewo
Stan: Niegrający
Imię: Yson
Profesja: Knight
Poziom: 167
![]() |
![]() Swoista rewolucja na serverze, kilku naprawdę dobrych graczy zwrócila sie przeciwko NG-ersom. Wiekszosc jednak szcerze mowiac grac nie potrafila xp
W tym okresie miała miejsce największą i najkrwawsza bitwa w historii Tibii. ( Gdzieś w archiwach tibia.net możecie znależć opis bitwy pod thais nazwanej RED DAY ON OBSIDIA.) Ponad 200 ciał lezalo nad północną bramą Thais. Gildia Boom zajmowala wowczas Dark Mansion. Jak w wiekszości wojen Obsidijskich tak i w tej NG na poczatku siedzialo w pztach, po 2 czy 3 przegranych Openkach. Potem stopniowo następowal rozłam Boom'u, nocna masakra na Boomie na Edron, czy inne sytuacje ktorych nie pamietam. Także kilku czlonkow Boom'u sprzedalo się NG-ersom. Najbardziej z tamtych czasow utkwila mi w pamieci akcja kiedy to Yunek z Ryba biegli do Mannowa, Yunek rzucil bursta, UE i Mannow lezal na deskach na dwarven bridge, a jesli mnie pamiec nie myli w niedlugim czasie w ten sam sposob padl Yunek od Mannowa ;p Ogolnie w tamtych czasach Obsidia miala klimat. Niepowtarzalny ;s
to be honest. Ostatnio edytowany przez Thavenix - 17-11-2007 o 14:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2006
Lokacja: Braniewo
Stan: Aktywny gracz
Imię: Maggus, Berss
Gildia: Anti NG
![]() |
![]() Zgadzam sie z przedmówcą
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do moich legend to napewno : Yunichi, Tartarro Wind ![]() Miło też wspominam nasze akcje PK, które, jak czytam dużo osób jeszcze pamięta ![]() ![]() Z podrowieniami, Maggus The Wolf
16:38 Kleyton: SELLING BP P LEGS 5K ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 06 2006
Poziom: 50
Poziom mag.: 45
|
![]() Zgadzam sie z Thavenixem i Sserbem. Obsidia w tamtych czasach miala zupelnie inny klimat (chociaz moze z powodu starego klienta, ktory jakby nie patrzec byl duzo lepszy).
![]() Ma ktos moze jakies filmy z tamtych czasow?
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 09 2007
Imię: Epimeleus Pallor
Profesja: Elder Druid
|
![]() Cytuj:
a suv wciaz gra. dobije 3x100 na jednym acc to bedzie ladny wyczyn ![]()
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 11 2005
Lokacja: Poznań
|
![]() Awo do mnie tez napisz
![]() Nadal masz tego smiesznego bloga? " Spiewaj k**rwa albo kick " hHRERHERHEHREHERHErherhereh |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Guest
|
![]() Awolver i Maggus hehe, dawno was tu nie bylo, wogole co tam slychac u was?
O ile wogole wiecie kto ja jestem hehe, |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 04 2007
|
![]() Przyznam sie bez bicia ze sam mialem przyjemnosc trenowac z Awo (wtedy jeszcze nie Slayer, lecz Axel'Apocaliptic).
![]() ![]() ![]() Moje legendy: 1. Mudry (dziwne bo 3 miechy temu na 91 lvlu mial Elder Druid (wtf?)) - best druid 4 me ![]() 2. Van del'sal - nie raz mi kał uratrowales bejbe. Dzieki ![]() 3. Nirwa Oblivion, Nirwarator , Peero, Gal'axy, Master Cucumber, Taer, Don Zasa, Angatevon, Benek Plaxx, Voltomix, no i posuvacz. Co do grubej Ryby to tylko Ryba the Wolf. Nolitas - SisBro :* xd Oczywiscie nie mozna zapomniec o Slayer Del'Sal ![]() Ostatnio edytowany przez Slayer-Nuddle - 15-12-2007 o 10:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 01 2007
|
![]() Benek Plaxx ale stary owner (Piotr)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Guest
|
![]() Yunichi, Katmai,Angatevon
|
![]() |
![]() |
#37 |
Guest
|
![]() Dokladnie tak samo jak wyzej.
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 10 2004
Lokacja: Wrocław ;)
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Vesh
Gildia: Do Dupy :(
Świat: Iridia
|
![]() Legendy mowicie.. Niech no sobie przypomne ..
Xarabek(1st 7 magic lvl o ile dobrze pamietam?) Gal'axy Tartarro Mannow Yunichi Katmai Cale stare ng mm Waldorio? Oczywiscie Raxilon A najwiekszym pa i typem ktorego do dzis najbardziej nie trawie na calym tym serwerze byl jest i bedzie kleyton. Obsidia to od poczatku byl dziwny serwer, a to dlatego ze ng nie mialo zadnej konkurencji na starcie, poza tym wszyscy polacy ktorzy byli w starym ng(no moze oprocz bodajze kiroya?) nie byli traktowani zbyt dobrze.. Stosunki zaczely sie psuc, pozniej Yunichi padl za to ze wbilby 100 lvl szybciej niz Mannow i jakos doprowadzilo to do bardzo nierownej wojny.. Roznice lvli w boom i ng byly przeogromne, poza tym boom skladalo sie w 70% z losowych nie znajacych sie ludzi wiec ciezko zebysmy wtedy te wojne wygrali.. Pamietam 4 wieksze potyczki, Veno(wtedy jak gal padl po dosc dlugo trwajacym trapie), 2 razy pod thais i masakra na edron gdy nas zaskoczyli, ale tak to juz jest jak sie mysli niewiadomo co.. Akcja z Yunim i Mannowem tez byla niezla, wtedy sie ob szykowalo ale o ile dobrze pamietam do niczego nie doszlo, bo ng kampilo.. Ale jeszcze w pamieci jedna fajna akcja mi zostala z tej wojny(moze dlatego ze to byla moja zasluga ![]() Jesli ktorys z tych ludzi (Tartarro, Gal'axy, Yunichi) albo ktokolwiek inny kto mnie jeszcze pamieta znalazl tego posta to prosze o kontakt ![]() /Hsev
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2005
Lokacja: Gdańsk
Profesja: Royal Paladin
|
![]() Dlaczego nikt nie napisze ze kiroy? przeciez to on byl przez dluuuugi czas jedynym polakiem w ng ktory naprawde duzo mogl xd
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 06 2006
Poziom: 50
Poziom mag.: 45
|
![]() Tylko dlatego ktos ma pisac, ze akurat Kiroy jest dla niego legenda?