|
Notki |
Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update. |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#81 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 02 2006
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Tibia 7.5 na pewno nie byla zbalansowana:
a) Co mial powiedziec druid/sorcerer z f na acc? Nic bo expil z s stafem/f axem/f sordem na dwarfach, kiedy knight na tym samym poziomie beigal na soldkach i mial 2 x szybszy exp.Wiem to z autopsji. b)to co powiedzial shoq a i chyba jeszcze nie bylo anty-luring ale nie jestem pewien chociaz nie ma to za wiele wspólnego z balansacją ![]() |
![]() |
|
![]() |
#82 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 07 2004
Lokacja: Bełchatów
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Deren Arathor
Profesja: Knight
Świat: Aldora
Poziom: 79
Skille: 77/78
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Mi też sie wszystko po kolei podobało, poza zmianami w pvp najpierw lament knightow i palow, bo powstały dzieci visa, potem lament dzieci visa, bo powstały iffull najty i pale i teraz znowu na odwrot, ja naprawde wolałem jak knight miał w dupe od sorcow, bo ci sorcowie wtedy musieli na*******ać expa dzien i noc zanim lvl wbili jakikolwiek, a knight mial taki lvl jak sorc po lekkiej pracy i to dlatego wtedy sorcowie mieli przewage nad knightami i wtedy byl stan idealny jak dla mnie...
|
![]() |
![]() |
#83 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: Mordor
Profesja: Druid
Poziom mag.: 45
|
![]() Obawiam się, że coś takiego jak stan idealny nie istnieje, gdyż stan idealny podlega pod tę samą zasadę co perpetum mobile czy też zbrodnia doskonała. Nie wiadomo do końca, jak ta zasada brzmi, ale jest pewne że istnieje, bo przecież niemożliwe jest zbudowanie perpetum mobile czy zorganizowania zbrodni doskonałej. Chyba że akurat jest to możliwe, wtedy ta zasada nie ma zastosowania.
![]() |
![]() |
#84 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 01 2006
Świat: Obsidia
Poziom: 66
Skille: 81/81
|
![]() w sumie to te potiony nie są aż tak bardzo drogie, knighci poniżej 50lvla bedą mieli TAŃSZE leczenie niż przed update, dopiero później zaczyna sie robić różnica .... a największy minus mają highlvle, niektóre questy mogą być sporo łatwiejsze, jak np annihilator, arena, poi. Jedyne co mogli by zmienić to w pewnym stopniu uzależnić ilość leczonego hp od lvla....
|
![]() |
![]() |
#85 |
Użytkownik Forum
|
![]() @TOPIC
Uważam że przesadzasz, w pierwszych linijkach swojej wypowiedzi, jest taka sytuacja zupełnie od wrotna niż ty mówisz, obecnie mam 130+ msa, mój rl kumpel 130+ ek. Ja idę na dragi (edron) z 17 bp mf po 2h huntu wbiłem około 200k expa, na plus jestem około 35k. Tak jak już wspomniałem kumpel ma 130+ ek i nie tak jak ty powiedziałeś że bierze 2 pary softów i siedzi aż mu sie skończą, widzę że nigdy nie grałeś knightem, więc nie wiesz ile idzie mf na dl ank/frosty. W 1,5h idzie mu z bp uh i około 20 bp mf. On ma waste ale 2x lepszy exp niż ja, ja niestety nie mogę iść na frosty/dl ank ponieważ mam za mało hp, sorc wychodzi na tym lepiej, - ma gorszy exp ale ma dużo kasy, knight ma nawet dobry exp ale w tydzień traci 100k, uważam że sorc ma dalej większą potęgę. Podkreślam ze jestem sorcererem, nie jestem jak większość ludzi na tym forum. Wszyscy chcą wszystkiego najlepszego tylko dla swojej postaci, cipsoft robi dobrze bo daje każdej profesji coś nowego a wy płaczecie bo chcecie wszystko dla swojej profesji.
#87 |
Guest
|
![]() Wow... Wole aby byl upDate dla każdego... Raz byli sorkowi i druci a teraz kniht i pall i znowo drut
|
![]() |
#88 |
Użytkownik Forum
|
![]() Name: Cygan Slejter
Sex: male Profession: Sorcerer Level: 33 World: Guardia Residence: Kazordoon Ty low levelku milcz bo nie wiesz jak się później gra, myślisz ze jak ty masz 30 sorca i masz na dragach waste to ze wyższe lvle też mają ?
![]() Ostatnio edytowany przez Jancia - 18-11-2007 o 19:58. |
![]() |
![]() |
#89 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 07 2004
Lokacja: Bełchatów
Imię: Deren Arathor
Świat: Aldora
Poziom: 79
Skille: 77/78
![]() |
![]() Cytuj:
wkońcu ktoś kto zna knighta z wyższym lvlem i wie że on wastuje, mnie np wyśmiali jak im powiedziałem że na 79 lvl mam waste na stone tomb, ALE TO JEST PRAWDA PUSTAKI, POGRAJCIE KNIGHTEM TO ZOBACZYCIE.... |
|
![]() |
![]() |
#90 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2007
|
![]() @Jancia
Nie powiedział bym tego, ponieważ mój kumpel(103EK) expiąc na Frostach zawsze wychodzi na + i chodźby nie wiem na czym by expił zawsze wyjdzie na +(no oprócz demców i czegoś w tym stylu) |
![]() |
![]() |
#91 |
Exotyczny
Data dołączenia: 20 04 2005
Imię: Exorim
Profesja: Elite Knight
Świat: Celesta
Poziom: 227
Skille: 105/105
Poziom mag.: 9
|
![]() Każdy mówi "mój kolega" niech ci którzy posiadają takie chary się wypowiedzą a nie. Szczerze nie wiem jak tego pana up kolega zawsze wychodzi na + bo u mnie to wyjdzie na + jak będę miał dużego farta.
|
![]() |
![]() |
#92 |
Guest
|
![]() 1. Mogli by zrobic jakis limit wiekowy (od 16 lat+), to by zalatwilo wiekszosc problemow na forach i w grze.
2. Te life potion czy jak to sie zwalo.. 600hp moze wystarczy jak wy to mowicie, potwory bez combo.. No dobra, ale powiedzmy ze knight, ktory ma 200lvl i calkiem duzo HP trafia na zgraje EVUL sorcow i drutow, kazdy mu przysadzi za 200hp i jak taki biedak ma sie wyleczyc, jedynie ze zabronia robienia comba PK team'om. |
![]() |
#93 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Imię: Bolbochan
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 136
Skille: 98/60
Poziom mag.: 22
|
![]() @3 x up
Podaj jego nick sprawdze se jak dlugo jest online i ikle expa wbija. Pewnie kasa miejscowke z 1 frostem i samymi dragami ![]() Moj brat ma waste na 146 lvlu na frostach - to wszystko zalezy jak sie expi - ja tu mowie za kolega @4xup o expie przynajmniej te 200k/h . Tak wlasciwie mozna i wiecej latajac z exori gran po dziurach ![]() Ale odniesmy sie do zwyklego expienia bronia (exori badz exori gran uzywane tylko ja nam cos wiecej niz 1 frost wyjdzie (nie mowie o dragu). Exp wyliczony dokladnie - przy 200k/h bierze 2 pary softow mfy i uh wychodzi na minus jesli nie wypadnie rh badz dsm. A jakim rarytasem na frostach sa te itemy to odrazu powiem: po zrobieniu 25 lvli na frostach lootnal az 6dsm moze z 25 rh - a piszemy tu o pi razy oko wbiciu 20kk expa Po takiej ilosci expa mozna liczyc juz srednia wypadalnosc z frostow ( nie da sie policzyc na przykladzie 1 wieczoru , 2 wyjsc itp - czysty rachunek prawdopodobienstwa). Wyszlo okolo 100 godzinnych huntow czyli na 100 huntow : 6 dsm , 25 rh lacznie 31 razy na plus a 69 razy waste i to spory. ( malo dragów towerki nie rekompensuja) Przy okazji wyszlo ze towerki maja minimalnie wieksze prawdopodobienstwo wypadniecia niz rh - 28 towerek. PS Piszac dokladniej. Na 100 godzin expienia : 31 godzin jestes na plus , 28 godzin jestes na lekki minus , 41 godzin jestes na duzy minus. I to jest cala prawda o frostach. To ze nam w 1 godzine np 2 dsm wypadna nic nie znaczy bo potem to sie i tak usredni i 2 razy wiecej czasu bedziesz mial 0 loota.
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz Ostatnio edytowany przez mago - 18-11-2007 o 21:40. |
![]() |
![]() |
#94 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 09 2006
Lokacja: Wrocław
Profesja: Elite Knight
Świat: Celesta
Poziom: 42
Skille: 72/67
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() moja ocena UpDate : 6/10
Najwieksze "+": +wzmocnienie Druidow- ktorzy zawsze odstawali od innych +Nowy Npc kupujacy itemy Najwieksze "-" -Zamiana legendarnego Uh'a na potiony- smieszne jest to ze 80kin leczy sie jak 300+ jesli potrzebuje wiekszej ilosci potionow aby uzupelnic calkowicie hp -visy na dystans =/ Do autora : A czy ms/ed nie mogli brac na hunta softow ?? I czy dobry mag nie zdobywal podobnej liczby expa co knight ?? Knight expil dluzej ale wolniej zdobywal exp a taki Ms krucej lecz efektywniej |
![]() |
![]() |
#95 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jesteś dla mnie wyjątkowym człowiekiem, bo jeden z nie licznych na tym forum rozśmieszyłeś mnie do łez.
#97 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 06 2007
Profesja: Elder Druid
Świat: Iridia
|
![]() Cytuj:
![]() ![]()
![]() |
#98 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 06 2007
Świat: Iridia
|
![]() sorry za double
Tibiaspy.com Ostatnio edytowany przez Sr@x - 18-11-2007 o 22:37. Powód: sorry double post :/ |
![]() |
![]() |
#99 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2005
|
![]() jak będą wyglądały obrażenia od żywiołów u ek?
czy będą zależały od lvl/mlvl/ataku broni/skili czy będą stałe?
![]() |
#100 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 08 2005
Lokacja: Ilawa
Imię: Thran~
Świat: Julera
Poziom: 80
Poziom mag.: 60
|