|
|
#521 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
skoro grasz od 2001 i TYLKO na saphirze miales chary to gdzie grales wczesniejszymi?: O w 2001 to saphiry nawet w planach jeszcze nie bylo
|
|
|
|
|
|
#522 |
|
Zbanowany
Data dołączenia: 06 03 2007
Lokacja: Kozienice
Stan: Zbanowany
Imię: Tritzum
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Masterplan
Świat: Saphira
|
kaz + arth = : *****
|
|
|
|
|
|
#523 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 07 2005
|
Hah... nie spodziewałem się tego po sławnym Olorionie który jest (był?) wielbiony przez wielu newbie.
![]() Grałem na Saphira od września 2005, byłem w top 100 pod koniec wojny np vs. drac xD, to był dobry wyczyn BEZ BOTA (60 lvl), grałem od czasu do czasu do lutego 2006. Wojna - No Pain vs. Draconias - sprawa była dosyć prosta, Polacy mieli na początku znaczną przewagę, wydaje mi się że ostro zlekceważyli przeciwnika, oczywiście zostali zmiażdżeni przez Chompa. Draconias pod dowództwem Moro Drake'a (wybranego w demokratycznych wyborach - powaga) zdobyli ogółem chyba 2 fragi - Shonne na 70 lvlu (?) oraz jaki Sir R~ 90 RP (chcieli go "przestraszyć" - olor bił go z lmm), niezły wynik ;] Ten server można porównać do Nebuli - istnieją tam BRy 100+, ale każdy rozsądny gracz nie uważa ich za zagrożenie, ponieważ: - Mają w stosunku do polaków dużo mniejszą średnią level'a - Są całkowicie niezgrani - Liżą polakom Nie przypomina wam to czegoś? Grałeś kiedyś w szachy? Jak tak, to zapewne wiesz że samymi pionkami nie wygrasz... W Tibii jest podobnie" hm.. właściwie ilu jest polaków aktywnie grających na saphirze powyżej 90? co najwyżej można zrobić wojnę podjazdową (partyzantka/sneaki). Jeżeli ktoś będzie łaskaw to niech wymieni polaków którzy są wstanie walczyć (mają kase, lvl, VENTRILO/ts i wiedzą coś o wojnie ). |
|
|
|
|
|
#524 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 09 2006
Lokacja: Gliwice
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Violent Vel'Tisse
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dark Mortals
Świat: Hiberna/Saphira
Poziom: 120
|
Bierzesz pod uwage tylko wojne swe Vs pl? :S!
|
|
|
#525 |
|
Użytkownik Forum
|
no chyba o tym toczy się tu rozmowa "polak polaka etc".
Oczywiście pl vs swe byłoby bezsensu, chodzi mi bardziej o dołączenie do lootara/robina |
|
|
|
|
|
#526 |
|
Zbanowany
Data dołączenia: 06 03 2007
Lokacja: Kozienice
Stan: Zbanowany
Imię: Tritzum
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Masterplan
|
@up
tyyyyyyyyyyyyy za miesiac war bedzie :@ mieszaniec vs. swe ; z fajnie co?; |
|
|
|
|
|
#527 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 04 2006
|
Wtrącę się tu... ;]
Cała ta sprawa SWE PA to bullshit. Nie wychylasz się, nie narażasz się, nie umierasz... proste prawda? Gra jest grą, a zabijanie jest częścią tej gry... dlatego nie wiem dlaczego możecie mieć żal do kogoś o to, że "oł maj gad, moje bohhhy ((( sad sad". . Osobiście nigdy nie spotkałem się z PA Szwedów na tym serwerze, być może dlatego że za mało gram. Ale Polaków nikt nie przebije. Rozumiem, łatwy zarobek no ale to już trochę chamskie. Mianowicie: Vocation Quest (lub DQ) - najpierw pomagają wykonać quest a później zabijają. Widziałem tą paniczną ucieczkę 20 lvlków, od 40,50 lvl. Po co im te 20 k? (dwie osoby były podstawione)? Nie mam żalu do nikogo, do Szwedów czy Polaków - zabiją mnie, okej może kiedyś się odegram. Sam mam jakieś poczucie swojej nacji i nigdy nie zaatakowałem Polaka bez powodu, niestety to nie działa w inną stronę. Polak zawsze atakował mnie :} Własciwie to nie zginąłem jeszcze od innej narodowości ^.^ Dlatego też uważam, że cały ten ruch i cala ta organizacja 'ratujmy saphire' - jest nie potrzebna. Polacy dorwą się do władzy, będzie to samo PA PA PA. Już chyba wolę Szwedów ^.^ Am3n. |
|
|
|
|
|
#528 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 04 2007
Lokacja: Lublin
Profesja: Elite Knight
Świat: non-pvp
Poziom: 100
|
|
|
|
|
|
|
#529 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 08 2007
Lokacja: Tomaszów Maz.
Stan: Na Emeryturze
|
@up
Kolega ma racje. Czesto sie pada, za to ze zajelo sie dobre expowisko ;s Albo przynajmnej jest sie straszonym, jakims h lvlem. A jesli chodzi o PA... zawsze bedzie niewazne kto bedzie rzadzil...chociarz wydaje mi sie, ze fajnie byloby jakby do wladzy doszlo OOoB. Z tego co widze Brazylijczycy na Saph sa calkiem spoko , nie widzialem PA z ich strony i nie sa jacys konfliktowi...tak mysle ;] A Polacy... wiadomo narod waleczny ;] wiec lubimy pk i pa...nie lubimy tylko jak nas pkuja i kaza nam placic ;p |
|
|
|
|
|
#530 |
|
Użytkownik Forum
|
@Taeguki
Wiesz co? Wydaję mi się że masz 30-40 lvl max, grałeś pewne na saphira 2 miesiące i Twój najlepszy exp place to guardy kopa nr. 3, prawda? Osobiście nigdy nie padłem, ani od Polaka ani od Szweda, lecz zajęcie Edl/Vdl/Adl/cyclopolis/ graniczyło z cudem. Nie dlatego że ktoś tam expił, ponieważ na saphirze gra(ło)? 350-400 osób (pomijam exp x2) i takie miejsca były dosyć często wolne, ale dlatego że gdy jakiś MR. SWE chciał wbić to było "leave" lub coś w tym stylu. Hah.. chyba nie trzeba wspominać o tym że jak ktoś szybko expił to automatycznie miał hunta (powyżej 60-70 lvla). Pamiętam jak raz dostałem paymenta za to że zabiłem pkerów którzy mnie bili - 150k (nie zapłaciłem bo to i tak był noobchar 40 lvl). Wyjaśnię wam coś, wydaję mi się to logiczne ale chyba nie wszyscy to dostrzegają: Saphira powstała w maju 2005, stosunkowo młody server, gra tam średnio 350 osób, jeszcze do niedawna nie było tam 200 lvla, a ilość 100 lvli była najmniejsza ze wszystkich serverów jakie istnieją. Topka zaczyna się od 60 lvla, na każdym innym jest to koło 80 +. Expowiska są wolne, resp też nie jest tragiczny ponieważ jest mało aktywnych graczy, a więcej newbie stojących pod DP. Hm.. czemu ludzie tu nie zaczynają grać? Jaki jest tego powód? Przecież wszystko jest takie PIĘKNE! Na żadnym serverze nie ma takiego PA - kontrola lvla, paymenty za expienie. Teraz sytuacja wygląda nieco inaczej. Taeguki jesteś chyba 100tną osobą która pisze że na saphira nie było i nie ma PA, każdy Polack wie że "albo płacić albo lizać" oao ![]() |
|
|
|
|
|
#531 | |
|
Użytkownik forum
|
Cytuj:
Grałem na Saphirze 3 miesiące i gram dalej, mój najlepszy exp place? Nie gram dla expa, gram dla znajomych dla role-playa ;]. Zresztą, ja nie mówie że nie ma PA bo na każdym serwerze jest (chyba że non pvp) . Paymenty za expienie - racja nic o tym nie mogę wiedzieć bo mam niski poziom doświadczenia i nikt się na mnie nie rzucił. Ale nic nie zrobisz, trzeba żyć ;} |
|
|
|
|
|
|
#532 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 12 2007
Imię: Axevudit Mananug
Profesja: Rookstayer
Gildia: Lazienka jest Zamknieta
Poziom: 37
Skille: --
Poziom mag.: 15
|
Plx eq... aj nided, haj saphira baj mi :<
|
|
|
|
|
|
#533 |
|
Użytkownik Forum
|
@NinJA
[Taeguki jesteś chyba 100tną osobą która pisze że na saphira nie było i nie ma PA, każdy Polack wie że "albo płacić albo lizać"] Ja nie podlizuje sie Szwedom, o placeniu im za hunty za nic to juz wogole nie mam mowy i jakos gram. Wiadomo bili mnie juz sporo razy, ale zawsze dawalem rade uciec ;]. A teraz mam dobra gildie (thx Arad ;p), wiec mam nadzieje, ze bede mial spokoj. Chociarz wiadomo, ze jesli Nobz bedzie chcial mnie ubic to i tak ujebie nie wazne w jakiej gildii bym sie chowal ;] |
|
|
|
|
|
#535 |
|
Użytkownik forum
|
"A teraz mam dobra gildie (thx Arad ;p)"
Wystarczy, że liżesz komu innemu <joke> W ogóle, dlaczego wy odrazu zakładacie że ktoś komuś się podlizuje? - Nie wiem jak Wy, ale ja mam jeszcze jakiś honor i nie będę się płaszczył przed jakimś wyższym poziomem o coś (często ktoś się tak poniża jeżeli chodzi o fri itans, "no kill plax plax"). Z tego co widziałem powstało kilka nowych gildii Polskich na Saphirze (Aristocracy - logo to godło Polski). Nie wiem czy było to dobrym posunięciem (to godło) jeżeli na Saphirze naprawdę jest tak jak to piszecie ;}. Ja tam nie ingeruję w sprawy tego świata... za bardzo :> |
|
|
|
|
|
#536 |
|
Użytkownik Forum
|
Te niedawno powstale polskie gildie nie sa zbyt dobre...wyzsze lvle raczej do nich nie wchodza poprostu sa i juz, a wydaje mi sie (moze sie myle), ze nie istnieje na Saphirze zadna dobra gildia Polakow. Zreszta nie dziwie sie temu... ;s
|
|
|
|
|
|
#537 |
|
Użytkownik forum
|
to może ktoś się odważy na to i otworzy Polską gildie?., Chociaż poco i tak nikt nie wejdzie
![]() |
|
|
|
|
|
#538 |
|
Użytkownik Forum
|
Ehh jaki jest sens w tworzeniu polskiej gildii? I tak od razu by ja huncili i dobrzy gracze, ktorzy byliby w niej musieliby odejsc z servera :/ Narazie trzeba expic i postarac sie zeby jak najwiecej Polakow mialo spore lvle. Zreszta chyba po tej ostatniej wojnie nie jest az tak zle na Saphirze jak bylo wczesniej, wiec narazie nic nie zmieniajmy ;]
|
|
|
|
|
|
#539 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 11 2007
Lokacja: Bielsko-Biała
Imię: Lord Grassworld
Profesja: Druid
Poziom: 27
Skille: --/21
Poziom mag.: 20
|
@up
100% racji a pozatym Nobztrakt znowu upiepszył dziś swojego w Thais kto wie może kiedyś najlepsza gildia się sama rozwali i problem zniknie ;] |
|
|
|
|
|
#540 |
|
Użytkownik forum
|
@up
Może kiedyś?, nie ma człowieku na co czekać tylko ściągać ludzi z innych servów i dać jakieś na początek free p sety, a nie czekać "Aż może kiedyś się sami rozjebią", czekaj babko lata aż się nie doczekasz .. wtedy to już może wreszcie new serv powstanie, więc sądzę że wszyscy się tam odpalą. |
|
|
|