|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2006
Lokacja: dabiljuarsi
Imię: Szczy kawka z dżewa
Gildia: Zryw Ubocze
|
![]() @up: bo MU i KOL są jak ładne puste dupy a Tibia jak brzydka fajna baba ,która jeszcze pierogów narobi
|
![]() |
#22 | ||||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Nie powiem by było to miłe, ale dla mnie jest to zaletą. Zabijanie jest niemile widziane, a śmierć niesie duże konsekwencje. Gdyby nie było konsekwencji deda, nie byłoby respektowanej władzy. Cytuj:
Cytuj:
Co do wiary na siłę, to się zastanawiam. Wiem, że samemu zmusić się można, więc to chyba do tego się sprowadza. A dlaczego nie sprowadzić do tego lubienia Tibii? Lubię po prostu, nikt mnie nie zmusza, nie gram na siłę. Z drugiej strony wyobraź sobie, że stajesz przed jakimiś wyznawcami i im walisz w twarz, że ich wiara jest do dupy, każda z brzegu jest lepsza, więc dlaczego akurat w to wierzą? Cytuj:
Nie wydaje mi się, że jeżeliby ogłosić zawody na najgorszą grę świata, to wygrałaby Tibia. Cytuj:
Co do sensu, to każdy sam tu czegoś szuka. Zdobycie rare seta, bycie w TOP, władanie serverem, pekowanie. Praktycznie to samo, co inne MMORPG. Ps. Łatwo jest tak powiedzieć: "To jest dno, nie ma tu nic: (wymienione 3 aspekty)." Cytuj:
Dead = darmowe TP. Nie ma władzy na serverze. Wojna to rzeź ala Quake. Postacie mijają się, jakby nie istaniały. Nawet z respów się nie wyganiają. Nie grożą sobie, bo nie są wstanie nic zrobić. (tego MU nie oferuje) Cytuj:
|
||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 12 2005
|
![]() Cytuj:
![]()
Zapachniało powiewem jesieni Z wiatrem zimnym uleciał słów sens Tak być musi, niczego nie mogą już zmienić Brylanty na końcach twych rzęs... Tam gdzie mieszkasz już biało od śniegu Szklą się lodem jeziorka i błota Tak być musi, już zmienić nie zdoła niczego Zaczajona w twych oczach tęsknota... Wróci wiosna, deszcz spłynie na drogi Ciepłem słońca serca się ogrzeją Tak być musi, bo ciągle tli się w nas ten ogień Wieczny ogień, który jest nadzieją |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
... czemu ja gram? gram, bo lubie, nie bede tego argumentowac, bo to kwestia gustu, a jak wspomnial pan up - o gustach sie nie dyskutuje |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() A dlaczego ty grasz w gry?
Każdy gra w co mu się podoba. Nie trzeba argumentów. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zbanowany
Data dołączenia: 12 09 2006
Lokacja: Zabrze
Stan: Początkujący
Imię: Leo Eloon
Profesja: Elite Knight
Gildia: Equimanthorn
Świat: Nebula
![]() |
![]() Co do twojego kontrargumentu muszę Cię poprawić, sprzedawanie GP i itemów na allegro jest w 100% legalne, tylko oferowanie tego w grze nie jest,
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
|
![]() Hmm.... tak sobie gadacie, gadacie...
a to nie ten dział :< Aby nie był uznany post za spam: Bo Tibia jest fajna, a ty nie* =] *Nie, to nie to że jestem uzależniony, gram w to only w weekend'y po godzince :> @edit Sorry, jednak ten dział ![]() Ostatnio edytowany przez Pisay_666 - 03-12-2007 o 20:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Po całodziennym wysiłku intelektualnym wypadałoby zająć się czymś intelektualnie wręcz obraźliwym - Tibia pasuje jak ulał.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 12 2006
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: No Name/Fraternitas
Świat: Furora/Nebula
Poziom: 100
Skille: 23
Poziom mag.: 65
|
![]() 1. Stałe poczucie zagrożenia. Tak naprawdę nikt nie jest bezpieczny (PvP, PvP Enfo), a także możliwość jaką dali nam twórcy gry na spokojne granie bez ryzyka (Non PvP).
2. Klimatyczna grafika, którą doceniają tylko koneserzy. Dlaczego prawdziwi gracze wciąż wracają do klasyki gatunku cRPG jakimi są bez wątpienia seria Fallout, Baldur's Gate, czy Icewind Dale? 3. Grywalność, która po prostu jest. Nie da się zdefiniować tego pojęcia. Każda gra albo przyciąga albo nie. Składa się na to tyle czynników, że nie sposób ich sprecyzować. 4. Moim zdaniem jedno z najdoskonalszych PvP w grach MMOcRPG. 5. CIP Soft dba o swoich graczy, wprowadzając co pół roku, regularnie nowe update'y. 6. Prostota. Dla kogoś, kto jest za pan, brat z grami cRPG i MMOcRPG opanowanie Tibii w 2 tygodnie w stopniu pozwalającym na pełną grę jest osiągalna. 7. Do gry nie jest wymagane perfekcyjne władanie j. angielskim. 8. Najlepiej rozbudowana moim zdaniem komunikacja między graczami. 9. Dostępność Tibii, jako pliku ważącego ok. 20 mb. 10. W Tibię może grać, każdy - od małego do starego. 11. No i w Tibię gra dużo Polaków ![]()
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2005
Lokacja: Świnoujście
![]() |
![]() to 11. to wada ;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 10 2007
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Secret :]
Profesja: Knight
Świat: Aldora
![]() |
![]() Ja powiem tak kolega mnie w to wkręcił to jeszcze chyba było z 7.5 czy 7.6 na początku grałem mało z rooka wszedłem czyba w Tydzień ale puziniej zaczełem grac craz dłużej aż wkręciłem sie na maxa
poprostu. KOCHAM TIBIE!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Guest
|
![]() Double post.. do usunięcia
Ostatnio edytowany przez Helmen - 03-12-2007 o 22:56. |
![]() |
![]() |
#34 |
Guest
|
![]() Jak zacząłem grać w tibie ~2003 r. to tylko ta gra i half life 1 chodziły na komputerach w szkole (takie słabe) (: teraz gram tylko ze względu na znajomych nie tylko z rl. Zawsze grałem knightem ale nie wiedziałem co to skile i przez jakieś 4 miechy biegałem z war hammerem bo był tani!!!
|
![]() |
![]() |
#35 | ||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]()
Zapachniało powiewem jesieni Z wiatrem zimnym uleciał słów sens Tak być musi, niczego nie mogą już zmienić Brylanty na końcach twych rzęs... Tam gdzie mieszkasz już biało od śniegu Szklą się lodem jeziorka i błota Tak być musi, już zmienić nie zdoła niczego Zaczajona w twych oczach tęsknota... Wróci wiosna, deszcz spłynie na drogi Ciepłem słońca serca się ogrzeją Tak być musi, bo ciągle tli się w nas ten ogień Wieczny ogień, który jest nadzieją Ostatnio edytowany przez Vilgefortz - 03-12-2007 o 23:45. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Now or never
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Chorzów
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tytanowiec
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Masters of Dedaj
Świat: Refugia
Poziom: 87
Skille: 87/56
Poziom mag.: 18
|
![]() Cytuj:
PvP STAŁO na wysokim poziomie do wprowadzenia runowych hotkeyów... Ale mimo to, Cipsoft poraz kolejny nie oparł się na innych grach, tylko zrobił coś własnego, nigdzie indziej tego nie znajdziesz. Czy dba, humm... tego nie będę rozwijał, ale co prawda to prawda, updaty co pół roku są. Tibię można szybko opanować. Niejednokrotnie w mmorpg w jakie grałem pojawiały się możliwości, których w ogóle nie rozumiałem. Próbowałem dowiedzieć się na czym "to coś" polega, jednak żeby taką informację dostać nie wystarczyło napisać na default channelu "Co to jeeest?" Bo wszyscy i tak Cię maja gdzieś. I komunikacja. Duuży plus.Poraz kolejny oprę się o inne mmorpg. Praktycznie w każdej grze nie było zakładek gdzie można było rozmawiać z innymi graczami. Albo trzeba było wstawić w defaulcie $, @ , ^ ,* itp znaki przed nickiem albo otwierać niewygodne okienko, które tylko zasłaniało przebieg gry. Wszystko to praktycznie uniemożliwiało rozmawianie z większą ilością osób niż 1. W Tibii wszystko jest prosto, aczkolwiek efektywnie rozwiązane.
Three days grace - Animal I have become Three days grace - Time of Dying Wstaw mi notkę Ostatnio edytowany przez Aroonia - 04-12-2007 o 18:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() co do tego nie bluzgania, nie powiedziałem że bluzgasz, ale że obrażasz takimi tekstami:
No nie wiem, dla mnie to atak ![]() Cytuj:
Cytuj:
@kończąc Po ponownym rozważeniu twoich wypowiedzi, musze przyznać, że oceniłem cię nie do końca sprawiedliwie(zaznaczam że dalej uważam że uzyskanie odpowiedzi nie było twoim pierwotnym celem), ponieważ 'kontrowersyjną' wypowiedz napisałeś tylko raz. Jeśli dyskuje masz zamiar kontynuować, prosze o PW. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]()
Zapachniało powiewem jesieni Z wiatrem zimnym uleciał słów sens Tak być musi, niczego nie mogą już zmienić Brylanty na końcach twych rzęs... Tam gdzie mieszkasz już biało od śniegu Szklą się lodem jeziorka i błota Tak być musi, już zmienić nie zdoła niczego Zaczajona w twych oczach tęsknota... Wróci wiosna, deszcz spłynie na drogi Ciepłem słońca serca się ogrzeją Tak być musi, bo ciągle tli się w nas ten ogień Wieczny ogień, który jest nadzieją |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zbanowany
Data dołączenia: 02 12 2007
Lokacja: Konin
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Tibia wkręca i to dużą ilość osób.Poza tym to nudy w domu i koledzy
![]() ![]() |