|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
|
![]() Lasooh Ma racje, profesor ma 44 lat sam sprawdzałem. ;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 12 2006
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Sorcerer
Gildia: Outlaw Alliance
Świat: Eternia
![]() |
![]() wielki problem macie...
x - wiek profesora x*x (kwadrat) - rok urodzin profesora D- x*x e <1901,2001) , x e{44} ( zadna inna liczba podniesiona do kwadratu nie da przedzialu wieku XX (dwudziestego) i D - x e(0,+nieskonczonosci) (zalozenie dotyczace wieku profesora) czyli x e{44} juz z samych zalozen wynika ze jedyna liczba nalzezaca do dzedziny zadania podniesiona do kwadratu daje wiek XX A wiec profesorek mila 44 lata urodzil sie w 1936 roku
“There is a voice.. It screeches in my head. It tells me to kill, kill everyone.. When I try to stop it screams even louder. I'm cursed, damned and banished from the rest of the world.. But we are united in our fate. Our fate is to kill. We were not born this way, we chose it out of our own free will! But it was a decision of no return…” Mój film o gildi Outlaw Alliance - http://www.youtube.com/watch?v=YdtwXZOpVso |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() Thebill, wynik masz dobry, ale to rozmowa ma być przeprowadzona w XX wieku, profesor mógł urodzić się wcześniej.
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 01 2007
Profesja: Elder Druid
Świat: w8 for new serv
![]() |
![]() Hahahahaha cale forum smieszne jest
![]() Przeczytajcie sobie zadanie: "Hej, słuchajcie zapytany profesor o wiek powiedział:: Zapytany profesor o wiek powiedzial, czyli ktos pytal profesora o wiek, wiec pytanie moglo brzmiec, np. Ile masz lat? lub W jakim jestes wieku? A profesorek na to: "Urodziłem się w X kwadrat roku i mam x lat". Czyli odpowiada swoim zagadkowym mysleniem. I pytanie w zadaniu: "Sprubujcie odpowiedzieć na to pytanie" A teraz pytanie jasno nam mowi, abysmy my sprobowali odpowiedziec na nie, a brzmialo ono: ile masz lat? Wiec odpowiedz jest prosta ;p ja mam 16 i zrobilem zadanie ![]() "wiedząc że rozmowa była przeprowadzona w XXw." Zawsze pojawia sie jakies dane zmylkowe, aby kazdy z nas myslal ze trzeba je wykorzystac do rozwiazania. Wiec zadanie zrobione. _________________________________________________ A dla tych lubiacych liczyc to tez nie problem. wiek XX, wiec 1901 < x kwadrat + x < 2000 , wiek nalezy do N, wiec jedyna liczba spelniajaca nierownosc jest 44. 44 do kwadratu to 1936 Wiec musial urodzic sie w 1936, 1936 + 44 = 1980. Wiec mozna powiedziec ze ma 44 lata. Ale oczywiscie to tylko dla tych, co chca sie pobawic w matematyke, bo rozwiazanie jest wyzej ;] LO Wladyslaw IV Rox ![]()
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 06 2005
Lokacja: Ostrzeszów
Stan: Niegrający
Skille: 13/37
![]() |
![]() Ahh teraz wyliczyć gdzie się urodził.
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 12 2006
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Sorcerer
Gildia: Outlaw Alliance
Świat: Eternia
![]() |
![]() Bardzo fajnie ale to zadanie ponoc bylo na jakijs olimpiadzie gdzie nie pisze sie wiekowo tylko klasowo pozatym to mialo byc pytanie matematyczne, jak wynika z testu. Autor posta powinien wtedy wyraznie wziasc calosc w cudzyslow bo nie wiadomo o co chodzi
edit a no fakt sam to napisal zaczalem nad tym myslec po przeczytaniu dlaszych postow wiec jest jak mowicie; p
“There is a voice.. It screeches in my head. It tells me to kill, kill everyone.. When I try to stop it screams even louder. I'm cursed, damned and banished from the rest of the world.. But we are united in our fate. Our fate is to kill. We were not born this way, we chose it out of our own free will! But it was a decision of no return…” Mój film o gildi Outlaw Alliance - http://www.youtube.com/watch?v=YdtwXZOpVso Ostatnio edytowany przez Thebill - 22-12-2007 o 17:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zbanowany
|
![]() Kretyńskie, podchwytliwe pytanie nie związane z żadną dziedziną nauki. Ot co. Nie lubię zabawy w jakieś ukryte sensy i łapania za słówka. O wiele lepsze są zagadki na stronie Polskiej Mensy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 01 2007
Profesja: Elder Druid
Świat: w8 for new serv
![]() |
![]() Z logiką. Wystarczy pomyśleć.
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2005
|
![]() - czyścimy.
Ostatnio edytowany przez Krizz - 27-04-2011 o 21:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 08 2007
Lokacja: Nowy Sącz
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Zwykly Jacek
Profesja: Druid
Świat: Candia
Poziom: 20
Poziom mag.: 21
|
![]() Mam nadzeje że nie wszyscy są takimy tłokami jak ty PiscemNatareDoces
PS: i mają takie głupie nazwy
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 03 2005
Lokacja: Żabno
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Brus Gran
Profesja: Knight
Gildia: Bunch of Brothers
Świat: Harmonia
Poziom: 148
Skille: 97/94
Poziom mag.: 8
![]() ![]() |
![]() Hmm tylko czy tu chodzi teraz o odpowiedź na to pytanie które zadali profesorowi ( ile psor ma lat=46) czy nasza odpowiedź na to pytanie (ile my mamy).
Ostatnio edytowany przez Edier Master - 02-01-2008 o 20:04. |
![]() |
![]() |