Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Pokaż wyniki sondy: Czy tolerujesz osoby BI lub HOMO?
Tak, jak ktoś tak lubi, i chce... to czemu nie? 94 35.34%
Byle by mnie nie dotykali, mogą być... 106 39.85%
Nie, to jest DEWIACJA! 46 17.29%
Nie mam zdania. 20 7.52%
Głosujących: 266. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 30-12-2007, 01:26   #141
Gonzo
Dinozaur

Gonzo's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2003

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mapa_Europy Pokaż post
Ale to jest nienaturalne... To nie miłość to raczej coś jak zboczenie... (Nie mówię o dziecku, a o związku)
Nie, to jest związek polegający na zrozumieniu i akceptacji. Lepiej, żeby istniał taki, niż żeby istniał związek rozwalany przez dwoje kłócących się 'dorosłych' odmiennej płci, co ryją psychikę dziecku. Niestety, to się często zdarza. A uważam, że dziecko zaakceptowało by taką zmianę, ze względu, że dzieci są wrażliwe na krzyki i kłótnie.
Gonzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 30-12-2007, 01:44   #142
Kuryca
Użytkownik Forum

Kuryca's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2005
Lokacja: Pod stołem

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Pandoria
Kuryca ma numer GG 6659298
Domyślny

Nie mam nic przeciwko bi/homoseksualistom, zaznaczyłem opcje numer 2, ofc byleby mnie nie podrywali ;d
Homoseksualizm nie jest żadna choroba, zboczeniem, czy kij wie jeszcze czym, tylko inna orientacja. Homoseksualistów nie da sie tak po prostu zmusić do bycia hetero. Nasze cholernie nietolerancyjne społeczeństwo powinno sie z tym pogodzić.

Jeszcze co do adopcji dzieci przez homoseksualistów - powiem jedynie tyle, że jestem przeciwny, gdyż ludzie rodzą sie poprzez kontakt mężczyzny z kobieta, wiec to heteroseksualiści są jedynymi, prawdziwymi rodzicami. I nie gadajcie mi tu o żadnej partenogenezie, bo to jest nienaturalne dla ludzi.

P.S. Przyznam sie do tego, ze często bywam cholernie nietolerancyjny, ale zdarza mi to sie zazwyczaj wtedy, gdy widzę ludzi dziwnie demonstrujących swoja odmienność (a zdarzyło mi sie to).

Ostatnio edytowany przez Kuryca - 30-12-2007 o 01:54.
Kuryca jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-12-2007, 12:07   #143
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2006
Lokacja: Liberty City :P
Wpisy bloga: 5

Domyślny

@up,
W tym temacie wypowiedziała się spora liczba osób, uchodzących i tak za nietolerancyjnych. Teraz pokaż mi procent osób zachowujących się nietolerancyjnie wobec homoseksualistów tu i u osób nie związanych z Tibią. Mało? To kurwa człowieku nie chrzań, że jesteśmy nietolerancyjni, bo każdy tak gada a nikt nie jest. No może prócz paru wyjątków, w postaci blokersów albo typowych noobów z Tibii. Otóż u nas w tą grę grają też fajni ludzie, ale jednak znaczną większością są dresiarscy gimnazjaliści. W innych krajach ta gra ma lepszą opinię, więc logują się dużej mierze kolesie lubiący RPG itp. a nie łyse pały, które ledwie naumiały się expić i robią jazdy zrażając do siebie otoczenie. A teraz wyjdź.
Korektor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-12-2007, 13:00   #144
Mapa_Europy
Użytkownik Forum

Mapa_Europy's Avatar

Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: pl?

Domyślny

,,Miłość - uczucie, które przejawia się w relacji do drugiej osoby (lub obiektu) połączone z silnym pragnieniem stałego obcowania z nią, czemu może towarzyszyć pociąg fizyczny do osoby będącej obiektem uczucia, a także relacja między osobami oparta na uczuciu miłości. Jako doznanie w ciele jest doświadczana jako przyjemne uczucie w okolicach serca."
Informacja zaczerpnięta z http://pl.wikipedia.org
Raczej tak to odbieram, ale nie jako miłość. Wieszok rozumiesz co mam na myśli? No, ale cóż jeśli chcą być razem. To czemu nie? Byleby dziecko, które adoptowali było szczęsliwe...
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
@Yoh: a za 2k lat ludzie będą nosili moje figurki na szyi!
Mapa_Europy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-12-2007, 14:00   #145
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
,,Miłość - uczucie, które przejawia się w relacji do drugiej osoby (lub obiektu) połączone z silnym pragnieniem stałego obcowania z nią, czemu może towarzyszyć pociąg fizyczny do osoby będącej obiektem uczucia, a także relacja między osobami oparta na uczuciu miłości. Jako doznanie w ciele jest doświadczana jako przyjemne uczucie w okolicach serca."
Informacja zaczerpnięta z http://pl.wikipedia.org
Raczej tak to odbieram, ale nie jako miłość. Wieszok rozumiesz co mam na myśli? No, ale cóż jeśli chcą być razem. To czemu nie? Byleby dziecko, które adoptowali było szczęsliwe...
1 - rispekt dla autora za próbę definicji miłości
2 - gdzie tam masz napisane, że dotyczy to osób różnej płci?
3 - Nie rozumiem o co Ci chodzi :s Najpierw mówisz, że to zboczenie a nie miłość a tym razem jakoś w drugą stronę :S

@down: tylko tak się zastanawiam do czego potrzebny był ci mój cytat o.O :*

Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 30-12-2007 o 14:29.
Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-12-2007, 14:26   #146
Crille
Użytkownik Forum

Crille's Avatar

Data dołączenia: 16 07 2007

Stan: Na Emeryturze
Imię: Craxim
Profesja: Paladin
Świat: Morgana
Poziom: 100
Skille: 90
Domyślny

Nie toleruje jebanych lewackich homo chodzi mi o facetow, do lesbijek nic nie mam

Ostatnio edytowany przez Crille - 30-12-2007 o 14:30.
Crille jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-12-2007, 14:39   #147
Marsseel
Użytkownik Forum

Marsseel's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2007
Wpisy bloga: 7

Profesja: Elite Knight
Poziom: 91
Marsseel ma numer GG 12726512
Domyślny

Do tych homoseksualistów, którzy się z tym nie obnoszą i po prostu sobie żyją nic nie mam.
Natomiast ci którzy machają gołymi dupami i tęczowymi flagami na paradach to po prostu banda debili, która dawno powinna wylądować w psychiatryku.
Oni chcą być traktowani normalnie, ale jak można normalnie traktować kogoś kto biega po ulicy w lateksowym wdzianku, z odkurzaczem na plecach i ch*jem na wierzchu? Nie można.
Ja nie chodzę po ulicy i nie krzyczę że jestem hetero, więc skoro oni chcą być traktowani tak jak wszyscy to niech zachowują się tak jak wszyscy.

"Jeśli ktoś zaczepia ciebie poproś go by przestał. Jeśli nie przestanie, zniszcz go."

Marsseel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-12-2007, 14:40   #148
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Crille Pokaż post
Nie toleruje jebanych lewackich homo chodzi mi o facetow, do lesbijek nic nie mam
A prawicowych homo (np. tych z Młodzieży Wszechpolskiej) to już tolerujesz?
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-12-2007, 14:46   #149
Marsseel
Użytkownik Forum

Marsseel's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny Pokaż post
LOL???!! Homo w MW? Chyba sobie żartujesz, przecież MW to jedna z najbardziej anty-homo organizacja w Polsce. Pomyśl zanim znowu się ośmieszysz.

"Jeśli ktoś zaczepia ciebie poproś go by przestał. Jeśli nie przestanie, zniszcz go."

stary 30-12-2007, 14:48   #150
Crille
Użytkownik Forum

Crille's Avatar

Data dołączenia: 16 07 2007

Imię: Craxim
Świat: Morgana
Poziom: 100
Skille: 90
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny Pokaż post
HAHAAHAHAHAAHAHA ale dojebales teraz
stary 30-12-2007, 15:00   #151
Kuryca
Użytkownik Forum

Kuryca's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2005
Lokacja: Pod stołem

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Pandoria
Kuryca ma numer GG 6659298
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Korektor Pokaż post
@up,
W tym temacie wypowiedziała się spora liczba osób, uchodzących i tak za nietolerancyjnych. Teraz pokaż mi procent osób zachowujących się nietolerancyjnie wobec homoseksualistów tu i u osób nie związanych z Tibią. Mało? To kurwa człowieku nie chrzań, że jesteśmy nietolerancyjni, bo każdy tak gada a nikt nie jest. No może prócz paru wyjątków, w postaci blokersów albo typowych noobów z Tibii. Otóż u nas w tą grę grają też fajni ludzie, ale jednak znaczną większością są dresiarscy gimnazjaliści. W innych krajach ta gra ma lepszą opinię, więc logują się dużej mierze kolesie lubiący RPG itp. a nie łyse pały, które ledwie naumiały się expić i robią jazdy zrażając do siebie otoczenie. A teraz wyjdź.
Nie wyjdę.
Uważasz ze parę wyjątków, wg ciebie typowi blokersi i nooby z Tibii, stanowią wszystkich prawdziwie nietolerancyjnych ludzi w Polsce?
Może byś tak rozejrzał sie w około - polskie społeczeństwo nie składa sie tylko z ludzi mlodych.. Jest pełno starszych, bardziej konserwatywnych ludzi, którzy raczej na pewno nie akceptują gejów~.
A starsi stanowią o wiele większy procent społeczeństwa.
stary 30-12-2007, 15:05   #152
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Imię: Va'esse
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ Pokaż post
Tak, zablokują na pare godzin miasto, podrą troche ryja, i oczekują tolerancji? Czy teraz mam wyjść z kolegami na miasto, zablokować je i pokazać, że jestem hetero? Na tym to ma polegać? Przecież przeciętnego obywatela to nie obchodzi kto z kim się dupczy (no, o ile nie jest sławny. Wtedy niektórch ćwierćinteligentów to interesuje).
A jak mają dać społeczeństwu i kolejnym rządom do zrozumienia że wcale nie mają równych praw w tym kraju? Pomijając kwestie adobcji przez pary homoseksualne, której to adobcji sam jestem przeciwny, dlaczego nie mają prawa zawierać małżeństw cywilnych? Dawało by im to możliwości które z całą pewnością nikomu z was by nie wadziły, choćby nie wiem jakim homofobem był. Dla przykładu, wspólne rozliczanie podatków, itd.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gyagen Pokaż post
dopóki nie widzę ich publicznie w obscenicznych pozach-ok i nie widziałem nie ma problemu.
Ach, a więc pary hetero seksualne mają prawo ślinić się na ulicach dowoli, bo to jest normalne? Tu będe szczery, chociaż może nie powinienem. Też nie mam zbytniej chęci oglądać dwóch całujących sie facetów, ale wypływa to raczej ze wzorca kulturowego i podświadomości. Osobiście jestem zdania, że albo wprowadzamy pełną pruderię w miejscach publicznych, albo wara nam do tego, co wyczyniają na nich inni. Brzmi to może nieco hipokrytycznie, ale nie jestem w stanie nic na to poradzić. Odruchów się nie zmieni.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez By$iu Pokaż post
A ja nie bede ukrywam, ze jestem homofobem. Nie nawidze pedalow i zaluje, ze Hitler nie urodzil sie pare lat pozniej, moze zamiast Zydow wystrzelalby wlasnie ich.
A ja żałuje, że nie było w historii takiego hitlera, który łapałby takich fanatyków jak ty.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post
Skoro niektorzy twierdza, ze homoseksualizm jest naturalny, to co powiecie na coraz wieksze sukcesy w leczeniu z homoseksualnosci?
Jakby Ciebie odpowiednio długo poleczuć u dobrego psychologa ze wsparciem środków psychotropowych, to można by Cie nawet wyleczyć z ucywilizowania. Zacząłbyś propagować powrót na drzewa w strojach iście naturalnych.

Gangrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-12-2007, 15:05   #153
Mapa_Europy
Użytkownik Forum

Mapa_Europy's Avatar

Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: pl?

Domyślny

No dobrze Wieszok, przekonałeś mnie... Ja ich toleruję, trochę się zastanowiłem i doszedłem do wniosku, że skoro są ze sobą szczęśliwi to niech będą razem A i jeszcze, żeby dziecko było szczęśliwe (te które adoptują). Tak jak napisałem w poprzednim poście, przyznaję wygłupiłem się na całej linii Co jak co, ale ciekawe komentarze
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
@Yoh: a za 2k lat ludzie będą nosili moje figurki na szyi!
Mapa_Europy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-12-2007, 15:11   #154
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Imię: Va'esse
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

Jeszcze jedno: zniosę każde, nawet najbardziej fanatyczne i niezgodne z moimi własnymi poglądy, ale tylko te wyrażone w sposób kultularny. Za resztę można spodziewać się odpowiedniej kary.

Gangrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-12-2007, 15:29   #155
Arrivald
Użytkownik Forum

Arrivald's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków

Imię: Arrivald
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
Arrivald ma numer GG 3371812
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Marsseel Pokaż post
LOL???!! Homo w MW? Chyba sobie żartujesz, przecież MW to jedna z najbardziej anty-homo organizacja w Polsce. Pomyśl zanim znowu się ośmieszysz.
Yyyyyy... Ja jednak mysle ze to byla prowokacja i to ty sie troche sfrajerzyles
stary 30-12-2007, 15:33   #156
Marsseel
Użytkownik Forum

Marsseel's Avatar

Domyślny

W sumie jak teraz czytam inne posty Ducha Niespokojnego to może i masz rację, no cóż, życie

stary 30-12-2007, 16:28   #157
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
No dobrze Wieszok, przekonałeś mnie... Ja ich toleruję, trochę się zastanowiłem i doszedłem do wniosku, że skoro są ze sobą szczęśliwi to niech będą razem A i jeszcze, żeby dziecko było szczęśliwe (te które adoptują). Tak jak napisałem w poprzednim poście, przyznaję wygłupiłem się na całej linii Co jak co, ale ciekawe komentarze
o.O Jestem w szoku ponieważ wychodziłem z założenia przy każdym takim temacie (tego typu) że nikt nigdy nikogo nie przekona a tu ZONK
A co do adopcji, tak na zakończenie, nie mówię stanowcze niet, ale aktualnie polskie społeczeństwo nie jest na to gotowe, może za 5-10-15 lat?...

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-12-2007, 16:42   #158
YyyeeyIsBack
Użytkownik Forum

YyyeeyIsBack's Avatar

Data dołączenia: 18 05 2006

Domyślny

Tak samo jak schizofenia, epilepsja, czy jakiego kolwiek rodzaju fobie, to jest choroba. Te osoby powinno się leczyć, ci ludzie są upośledzeni, lub próbują się wyróżnić. Ba, powinno się to karać nie po to Bóg dał nam dziewczynki, żebyśmy się z kolegą zabawiali.
stary 30-12-2007, 17:12   #159
Chesterkaa
Użytkownik Forum

Chesterkaa's Avatar

Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone

Świat: Nebula
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez YyyeeyIsBack Pokaż post
Tak samo jak schizofenia, epilepsja, czy jakiego kolwiek rodzaju fobie, to jest choroba. Te osoby powinno się leczyć, ci ludzie są upośledzeni, lub próbują się wyróżnić. Ba, powinno się to karać nie po to Bóg dał nam dziewczynki, żebyśmy się z kolegą zabawiali.
Bog ? ha ? Skoro jestes taki wierzacy to moze zastosuj sie do przekazannia "kochaj blizniego jak siebie samego" ? -.-

"Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy."

Marta Wawrzyn/ pardon.pl
Chesterkaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-12-2007, 17:36   #160
Slay
Użytkownik Forum

Slay's Avatar

Data dołączenia: 27 03 2005

Slay ma numer GG 1676568
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez YyyeeyIsBack Pokaż post
Ba, powinno się to karać nie po to Bóg dał nam dziewczynki, żebyśmy się z kolegą zabawiali.
A z drugiej strony - nie po to Bog dal nam kolegow, zebysmy sie zabawiali z jakimis dziewczynkami.
Btw - a co, jesli Boga nie ma?
Slay jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania