|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#62 | |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
Dam ci radę: zamiast ślęczeć non-stop przy kompie wkuwając na pamięć nazwy wszystkich możliwych zespołów muzycznych, aby potem móc dowartościowywać się szpanując przed małolatami na forum, zacznij choć odrobinę myśleć samodzielnie. Może wtedy nauczysz się np. nie osądzać ludzi po pozorach i pojedynczych szczegółach... Z mojej również. Nie ma sensu dyskutować z człowiekiem, który nawet nie wie na czym dyskusja polega... Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 07-01-2008 o 00:16. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2007
Lokacja: W-wa
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Unknown...
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Nie potrzebuje
Świat: Galana
Poziom: 7x
Skille: 86
Poziom mag.: 17
|
![]() Musicie sie klucic w moim pro temacie >.< xD?
![]() |
#64 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2005
Lokacja: Rosnowo
Imię: Tharryan
Profesja: Druid
![]() |
![]() Powiem szczerze że sie troche wystraszyłem tym....nie które to już jest bełkot i jak patrzymy na tekst to słyszymy co chcemy...ale inne są całkiem zrozumiałe
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Guest
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Dokładnie tak. Zależy dla kogo.
Oceniać człowieka po samym fakcie popełnienia przez niego samobójstwa? Kiedyś myślałem, że Ryłek to inteligentny kolo jest. Re.Down Sam fakt popełnienia samobójstwa IMHO dowodzi tylko choroby, braku fundamentalnego instynktu przetrwania. To tylko szczegół. Dużo bardziej wolałbym poznać motywy. Nie lubię, kiedy ktoś nie znając moich argumentów, punktu widzenia z góry mnie ocenia. Ostatnio edytowany przez Thero - 08-01-2008 o 17:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Guest
|
![]() Jeśli dla Ciebie samobójstwo jest pojedynczym szczegółem, powinieneś iść się leczyć.
Odnośnie oceniania człowieka po fakcie zabicia siebie, nie mam właściwie zdania, ale raczej jestem na nie. |
![]() |
![]() |
#68 |
Moderator
|
![]() Szczegół czy nie, stwierdzenie, że ktoś był idiotą tylko dlatego, że popełnił samobójstwo jest co najmniej nadużyciem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2007
Imię: Rege of Harmonia
Gildia: Hard Loyal
Świat: Harmonia
Poziom: 105
Skille: 90/70
Poziom mag.: 20
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 04 2004
Lokacja: Wrocław
![]() |
![]() wracając do tematu...
Cytuj:
pogrubiłem jeden nisamowicie wyraźny i poprawny tekst. Jeśli te zdanie ma być zbiegiem okoliczności to wysiadam. shit, nie przeczytałem drugiej strony tematu.. a tam już to podali, no nic.. Moje zdanie jest takie, że to nie są żadne zbiegi okoliczności.. w piosence + i - występuje zbyt wiele poprawnych rzeczowo zdań żeby tył zbieg okoliczności. Śmieszą mnie opinie że to sam bełkot.. wsłuchajcie się. Ostatnio edytowany przez Rupert - 09-01-2008 o 17:00. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Moderator
|
![]() To jest sam bełkot. Przeczytaj sobie to co sam napisałeś - ma to niewiele więcej sensu niż to, co faktycznie słychać. Każdy język składa się z bardzo ograniczonej liczby głosek i zwłaszcza krótkie wyrazy, jeśli słyszymy je od tyłu, mogą przypominać jakieś inne słowa. Teraz wystarczy tylko, że się "dobrze wsłuchamy" (czytaj: bardzo chcemy coś tam usłyszeć) i już na pewno zacznie się to układać w jakąś w miarę sensowną całość. Jeżeli jeszcze skojarzymy to z jakimiś szczegółami z życia autora (a zawsze coś się znajdzie), to już mamy gotowy mit...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | ||
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Jak dla mnie ukrywanie tekstow w piosenkach jest tylko chwytem, dzieki ktoremu dana piosenka moze byc na dluzej zapamietana. Tak czy siak - to tylko tekst.
![]() |
![]() |
#73 | ||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Ale ja i tak obstaję przy swoim.. i dyskusja na ten temat nie ma snesu. Dla Ciebie to bełkot i zbieg okoliczności a dla mnie to coś więcej.. mamy inne zdanie i żadna ze stron się nie przekona do innych racji. Cytuj:
btw. zalecam posłuchanie "psychodeli" a dokłądniej zwrotki maga od tyłu. jejku, jej.. dostałem żółtą kartkę ![]() Ostatnio edytowany przez Rupert - 09-01-2008 o 22:51. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Moderator
|
![]() Ukrycie jakiegoś tekstu w piosence, tak żeby utwór słuchany i od tyłu, i od przodu był zrozumiały, musiałoby być bardzo trudne. Po co więc ktoś zadawałby sobie tyle trudu, skoro prawie nikt tego i tak nie wychwyci? Można by to jeszcze zrozumieć, gdyby były to przekazy namawiające do czegoś - może akurat autor wierzył, że to zadziała. Ale takie rzeczy jak np. w kawałkach Beatlesów to albo dzieło przypadku, albo naprawdę dziwaczna fanaberia...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Tak, bardzo trudno jest umyślnie ułożyć tekst tak, żeby w obu kierunkach miał sens i był zrozumiały (w obu, bo choćby w którejś piosence Floydów od tyłu słychać gratulacje odnośnie ich odkrycia, a od przodu jest bełkot).
![]() |
![]() |
#76 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
no ta ale tamto to byl normalny glos to gratz ~~~~~~ xd
![]() |
#77 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Dla mnie ukrycie sensownego tekstu w piosence od tyłu jest NIEMOŻLIWE. Oczywiście jeśli to chcemy zrobić celowo. Inną sprawą jest to, że może być to robione podświadomie. Postaram się wytłumaczyć jak ja to rozumiem.. Rozmawiam z kimś i mam coś na myśli, coś co chciałbym z siebie wyrzucić.. lecz tego nie mówie. I wtedy działa właśnie backmasking Byłą sytuacja że jakaś matka zamordowanej dziewczyny w wywiadzie mówiła że tylko morderca wie kto zabił jej córke.. ktoś to puścił od tyłu i wyraźnie było słychać że kobieta się przyznaje do tego że to ona zabiła. Nie sądze aby świadomie ukrywała taką wiadomość.. po pierwsze jak miałaby to zrobić, po drugie.. PO CO? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 05 2006
|
![]() Wiekszosc jest przez przypadek, moze siedem w historii swiata bylo takich utworow, ktore by ktos specjalnie zrobil.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
jak mozna napisac piosenke i wiedziec jak brzmi od tylu.. ?
![]() |
#80 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 04 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Świat: Obsidia
|
![]() po porstu nie ma takiego nagrania... ludzie poprostu na kazdej plycie probowali cos znalesc w nadzieii ze bedzie to sensowne zdanie.. ponoc byly takie plyty gdzie puszczajac je od tylu mozna bylo normalne zdanie uslyszec ale to tylko plotki... no i oczywiscie szukano tej mowy odwrotnej tylko i wylacznie na plytach zawierajace nagrania o klimacie hardcore i byly one traktowane jako przekaz od samego szatana... kiedys byl chyba nawet o tym reportarz. No ale to tak naprawde sa dzisiejsze mity
![]() |
![]() |
![]() |