|
Notki |
Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach. |
Pokaż wyniki sondy: Rodzaj Broni knighta którego używasz ? | |||
Sword |
![]() ![]() ![]() ![]() |
64 | 48.48% |
Axe |
56 | 42.42% |
Club |
12 | 9.09% |
Głosujących: 132. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2007
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 8
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Elder Yakoob
Profesja: Elder Druid
Gildia: Quanto
Świat: Guardia
Poziom: 19x
Poziom mag.: 8x
|
![]() Nieodwieczne spory z tymi broniami. Poczytaj trochę tutaj:
http://www.forum.tibia.pl/showthread...ighlight=sword |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2007
Lokacja: W domu...
Imię: Kin Yuki
Profesja: Elder Druid
Gildia: Immortales
Świat: Refugia
|
![]() Ja tam w moim 12 lvl Rycerzyku używam Sworda. Może dlatego że rycerz zawsze kojarzył mi się z mieczem
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 06 2007
Imię: Leondoris
Profesja: Royal Paladin
Gildia: No Justice
Świat: Calmera
Poziom: 210
|
![]() Jak masz zamiar wbijać jakiś porządny lvl i sądzisz że dojdziesz do 100+ i zrobisz anni to bierzesz axe - sca wymiata. Jeśli sądzisz że "znowu na 50 lvl'u mi sie znudzi i zrobię nowego chara" to właściwie obojętne bo te bronie są prawie identyczne po drodze - zwłaszcza te z aren. Ja jakbym zaczynał knightem to bez chwili zastanowienia axe - jedyna zaleta swordów to to że jest ave - tanie i mniejszy lvl niż sca.
@Pytanie do Vil'a Cytuj:
Nie rozumiem o jakie sytuacje ci chodzi skoro sca ma tyle samo atk ale możesz mieć tarcze. Mógłbyś trochę przybliżyć jakie to sytuacje? Ostatnio edytowany przez Leondoris - 12-02-2008 o 23:00. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zbanowany
|
![]() @Xrycerz
Grałeś swordem? Uzasadnij swoją odpowiedż! Ostatnio edytowany przez Barosa7 - 13-02-2008 o 16:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 10 2007
Lokacja: Łódź
Imię: Szymon Lowca Behemotuw
Profesja: Paladin
Gildia: nie chce miec
Świat: Valoria
Poziom: 15
Skille: 19
Poziom mag.: 3
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 11 2007
|
![]() Mam ten sam problem, nie wiem co wybrac... Axe czy Sword
Moze i Axe ma troche tego ataku... Ale Sword ma duzo defa i wiecej tych plusów. Jak tak patrze to same nupki sie wypowiadaja na tym forum, ktorzy nigdy nie mieli 50+ lvl i nigdy nie grali kina. Qmpel powiedzial mi kiedys, ze jak gral jeszcze na tej starszej tibi (7,4 czy 7,5) kiedy to nie bylo Ave, to wbil ten 100+ na swordzie i potem zalowal ;/ Nie chce pozniej zalowac wyboru, ale zawsze gralem swordami... Wszyscy mowia, ze jezeli chcesz daleko zajsc, to bierz Axe, ale to jest nieprawda...Popatrzcie sobie na Seromontisa, jest najlepszym graczem na tibi i knightem, ktory bije ze sworda. Tanie Axe ringi... bzdura ;p Niekiedy to wlasnie tacy knightci 60+ expia czasem na orc fortres i z orc leaderow lootuja sobie sami sword ringi, a ty co? bedziesz latal na 60+ na dwarfach? OMG Teraz to def sie liczy... SCA(50atk 30def +3) + MMS (37def)= 37 + 3 = 40 def, czyli 50 atk/40def, gdy jedziesz z SCA, a Ave (50atk 38def) czyli... SCA = 50/40 <-- Na moim servie 900k+ Ave = 50/38 <-- 200k-250k roznica niewielka, a SOV? 48/40 xD Seromontis napewno gral kiedys kina z axe i pozniej zrobil ze swordem, bo dobrze wiedzial, ze kilka tych pkt. mniej w potworka nie sa porownywalne z tymi pkt, ktore my bierzemy na klate... Qmpel 86+ skill ze sworda mial best hit 448, a pewien qmpel ma 101 skill z Axe i best hit 468... Wiec o czym tu gadac? Oczywiscie to sa hity ze SOV'a i SCA Nupkom mowimy NIE Dziekuje ;] Ostatnio edytowany przez Kee - 14-02-2008 o 12:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 03 2005
Lokacja: NOWOGARD
Stan: Niegrający
Imię: Bonczas/ Lorgin
Profesja: Elite Knight
Gildia: Demons Army
Świat: Pacera
Poziom: 275
Skille: 93/87
Poziom mag.: 11
![]() |
![]() @up
Ja Ci powiem - Club jest najlepszy.
![]() |
#28 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
A co do best hitów to best bestowi nie równy. W hydre z power bolta lekko 300+ bije a np we frosta walnąć 280+ to raz na 10 frostów. W dodatku knight może walić w taką hydrę "na trzeciego" co jeszcze mu besta podnosi. Nie mówiąc już o czystej logice - jak koleś ze skillem 86 może walnąć tyle co gość ze skillem 101 o0 - na pewno nie było to w tego samego moba. Jeszcze temat ringów: Kupić kilka bp axe ringów to żaden problem (przynajmniej ja nigdy nie miałem) - ludzie expiący na guardach zbierają bp i sprzedają ale żeby kupić jakiś sword ring to albo idziesz do innego miasta po 1 czy 2 albo djinn... a zbieranie samemu na of to dobry pomysł ale do pewnego czasu, przecież nie będziesz całe życie na of expił. I jeszcze raz powtarzam na 100% z samym ave oberwiesz więcej niż z sca + mms Ostatnio edytowany przez Leondoris - 14-02-2008 o 12:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 01 2008
Lokacja: Wrocłaff
Imię: Batrix Sorcerer
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: ROX
Świat: Menera
Poziom: RLZ
Skille: 999/666
Poziom mag.: 49
|
![]() axe wymiataja na wysokim lvl sca wymiata
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Wobec tego w praktyce nie bedziemy porownywali knighta 90/90 SCA+MMS z knightem 90/xx Ave, tylko knighta 90/88-89 (bo podczas expienia skill walki bronia wyprzedza shielding ) SCA+MMS z knightem 94/xx + Ave, a 94 skilla z 38 defa niekoniecznie musi dawac gorsze rezultaty niz 88 skilla z 40 defa, nawet jesli zalozymy ze moje obserwacje sa bledne i def broni jest "gorszy" przy blokowaniu.
![]() Ostatnio edytowany przez Vil - 14-02-2008 o 12:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2008
Lokacja: Warszawa
Imię: Anakin Warlord
Profesja: Knight
|
![]() Cytuj:
World Selection World: Hiberna Rank 26-50 Rank Name Level Points 1 Seromontis 347 688884582 Ranking for Sword Fighting on Hiberna World Selection World: Hiberna Rank 26-50 Rank Name Level 1 Seromontis 108 Skopiowałem na rankingach na www.tibia.com I z tego co widzisz to ci dobrzy swordy urzywają Ps. Sword the best
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 02 2008
Lokacja: Obsidia
Imię: Izo rycerz
Świat: Obsidia
Poziom: 21
Skille: 67/65
Poziom mag.: 4
|
![]() Uzasadnic? - Ok , 1. bo lubie axe , 2. bo mi sie podoba axe , po 3.najlepsza bronia 1 reczna jest axe ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
|
![]() @edit
To wiele wyjascia dzieki - ale i tak sca+mms sa lepsze Ostatnio edytowany przez Leondoris - 14-02-2008 o 17:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2008
Lokacja: Warszawa
Imię: Anakin Warlord
|
![]() @up
def sie nie sumuje. blokuje to co ma więcej defa
![]() |
#36 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2007
Lokacja: Kraków
Stan: Niegrający
![]() |
![]() ale przecie różnica niewielka między defem ave a defem SCA + MMS. więć? a SoV? 40def (z MMSem), a atak 48 (też dużo). po za tym ave wyjdzie taniej niż MMS + SCA. dla mnie swordy the best. a ogólnie:
ave Ave (ciekawe kto zrozumiał?) @down literówka, poprawiłem -.-
Raz jestem, raz mnie nie ma, różnie to bywa Masz o mnie zdanie? Nie lubisz mnie? Lubisz? Notka! KLIK!!! A może masz jakiś problem? Nie krępuj się! Pisz na PW! PW!!! Może przed wpisaniem notki chcesz przejrzeć "stopień inteligencji" moich postów? Przejżyj je! POSTY!!! Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Athelas - 15-02-2008 o 21:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 10 2006
|
![]() Ja czytałem wszystkie tego rodzaju tematy i po namyśleniu postanowiłem używać Axe. I jak założę Knight Axe to zobacze czy bede wymiatać
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 07 2007
Lokacja: Koszalin
Imię: Thadel
Profesja: Elite Knight
Świat: Refugia
Poziom: 71
|
![]() Ja jakoś jak miałem 6 knightów to zawsze tego sworda jade
![]() Jakoś mi do gusty przypadł, ceny mieczy też na moim świecie są dość małe ![]() ![]() |
![]() |
![]() |