|
Notki |
Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#221 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2007
Lokacja: Kraków
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Co to były za czasy... wejść po drabince nie umiałem, ropować się też, a na mainie to se nic nie kupiłem i do 15lvl biłem pod ab trolle z rook seta
![]() ![]()
Raz jestem, raz mnie nie ma, różnie to bywa Masz o mnie zdanie? Nie lubisz mnie? Lubisz? Notka! KLIK!!! A może masz jakiś problem? Nie krępuj się! Pisz na PW! PW!!! Może przed wpisaniem notki chcesz przejrzeć "stopień inteligencji" moich postów? Przejżyj je! POSTY!!! Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#222 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 05 2006
Lokacja: Pustków City
Stan: Na emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Lunara
![]() |
![]() Hehe jak sobie przypomnę jaki ciemny bylem w te klocki to mi się śmiać chce
![]() -jak każdy nie wiedziałem jak wejść po drabinie -zero znajomości angielskiego ![]() Zacząć jednak jest łatwo w porównaniu do skończenia gry w tibie... PS. Jakiś normalny temat w tym dziale ![]() Ostatnio edytowany przez JonkeS - 29-02-2008 o 12:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2008
Lokacja: Cycow WLKP
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Rysio pogromca Neostrady
Gildia: Mam Czlonka
Świat: daj kamienia
Poziom: daj
Skille: mi
Poziom mag.: !!
|
![]() Pare rzeczy sie nieumialo
![]() niewiedzialem jak gadac z npc ![]() kolega mi powiedzial ze z miasta wyjde dopiero na 2 lvlu a ja myslaem ze wyjscie jest na pacc area ![]() ![]()
Ostatnio edytowany przez Helodin - 29-02-2008 o 20:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 02 2008
Lokacja: W domu ;)
Imię: Xelop Mart
Profesja: Paladin
Świat: Hiberna
Poziom: 17
Skille: ______
Poziom mag.: __
|
![]() Ho ho, ale było lajt wtedy
![]() pamiętam że ukradłem gościowi toporek i szpanowałem ![]() albo jak koledzy mi mówili że jest kryjówka pełna pieniędzy ![]() albo przez 2 tygonie wałękałem się z czerwonym hp ale co było nigdy niewróci! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2007
Lokacja: Płock
Imię: Elder Poskramiacz Katany
Profesja: Rookstayer
Gildia: a bo ja wiem ?! zapomnialem :/
Świat: Harmonia
Poziom: 43
Skille: 21/27
Poziom mag.: :<
![]() |
![]() a no i przeciez plx fri items to byla u mnie normalka, dalem sie tez strapowac na mino hellu
![]() ![]()
Limity sygnatury zostały przekroczone Ostatnio edytowany przez Elder-poskramiacz-katany - 02-03-2008 o 10:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 03 2008
Lokacja: W dupce
Stan: Na Emeryturze
Imię: Dizzy Adventurer
Gildia: Niechcemisie
Świat: Guardia
Poziom: 41
Skille: 71/46
Poziom mag.: 9
|
![]() Ja tam nie miałem problemów, od razu wiedziałem jak grać bo podglądałem kolegów
![]() |
#227 |
Guest
|
![]() ale, ja kompletnie nic nie umiałem. Odrazu po pierwszym zalogowaniu wogóle nie wiedziałem, ze jakieś lvl-e sie zdobywa
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 02 2008
|
![]() Ja niewiedziałem jak wchodzić po drabinie, używać czegoś, nie wiedziałem, że można chodzić na strzałkach z klawiatury, że trzeba mieć linę, nie wiedziałem jak rozkopywać dziury itp., jak się sprzedaje i kupuje rzeczy w sklepie, raz jak zeszłem przez te kraty na raty kiedy już wiedziałem jak wchodzić po drabinie to gdzieś polazłem i nie umiałem wrócić nawet dzięki mapie
![]() ![]() ![]() O, kurcze troche tego jest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 02 2008
|
![]() Nie wiedziałem co to pacc i kiedy się kapłem, że przez jeden most można przejść na drugim lvl to myślałem, że te przejście na pacc area to wyjście na maina
![]() ![]() ![]() A z moim kolegą było tak, że nabił 8 lvl bez eq z fista na ratach i padł baaaaaaaardzo dużo razy na nich i nie wiedział dlaczego i klnął na wszystkich. ![]() Ale potem dałem mu parę lekcji i nie było tak źle. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 11 2007
Świat: Azura
|
![]() Ja nie wiedziałem jak się wchodzi po drabinie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2007
Lokacja: Czechowice Dziedzice
Stan: Na Emeryturze
Imię: Madziorek
Profesja: Royal Paladin
Świat: Candia
Poziom: 116
|
![]() Ja jak założyłem postać to poszedłem pochodzić po mieście, ale nigdzie potworów nie znalazłem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 03 2008
|
![]() Gram od 2005 roku gdy w tibie grało mniej carckerów, dzieci neo itp.
Ja tam wychodzić po drabinie umiałem bo brat mnie nauczył grać. Gdy wyszedłem moim 1 harem na maina, był to pallek, nick Dark Dohn. Dostałem od brata scale armor, mój największy skarb. Z rooka wyniosłem, aż 300gp~. Brat dał mi łuk i strzały. Po 30minutach poszukiwań po całym thais znalazłem gildie palków i kupiłem utevo lux! Po kilku dniach i 10 dedach udało mi się nabić wielki 9 poziom! Potem tydzień próbowałem nabić 10 lvl na cycach itp. ale nie umiałem grać i często padałem. W końcu rl kumpel mojego brata 40kina zaproponował mi 9 pallkowi ze skilami 30~ i mojemu bratu 18 pallkowi~ ze skilami 50~, że wybierzemy się na dwarfy guardy. I tam po około godzinie huntu udało mi się nabić 10lvl! Po miesiącu gry miałem już 14lvl i jakieś 1k w kasie~ ![]() ![]() ![]() Ale to już inna historia.
![]() |
#233 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 03 2008
Profesja: Druid
Świat: Lucera
Poziom: 83
Poziom mag.: 58
|
![]() ja pamiętam zaczołem grać od wersji 7.6 chyba^
![]() |
#234 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 03 2008
Lokacja: Tychy
Imię: Ciulan
Profesja: Knight
Gildia: Death Ruthless
Świat: Unitera
Skille: 100/99
Poziom mag.: 7
|
![]() Ja gram od tibii 7.1
|
![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Arbiter Elegantiarum
|
![]() Eeech... Tibia 7.6... to były czasy... pamiętam, jak moim pikselem biegałem na około miasta... jak wilki biłem... jagody zbierałem ... ten klimat.. a teraz prawie wszyscy o tym zapomnieli...
![]() Ostatnio edytowany przez Dragon-Fly - 09-03-2008 o 20:18. Powód: wtedy nie bylo vocation! xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 03 2008
|
![]() No więc moje początki:
Kolega dał mi jakąs postać... dał z druidem dosyć dobrym: -powiedział, że moge sobie grać (postać nadal istnieje, Delikatniutka) Byłem na dragu, z jego kolegą: -udawałem, że wiem co robić, użyłem GFB i HMM A potem założył mi postać, jeszcze nadal przez jakiś czas nie potrafił jej samemu sobie założyć, jak zakładałem.. to myślałem, że jest jakieś połączenie każdego świata z każdym itp. No więc założyłem i odrazu dałem się nabrać na wszystkie chwyty jakie można zrobić na noobku... 2 miesiące grałem i nie wiedziałem czemu takie niebieskie coś jest <Niebieskie pismo>. Nie potrafiłem gadać przez PM, długo i długo... Chciałem coś od kolesia kupić i nie wiedziałem czy mam pieniądze, powiedział 5gp.. otwierać baga nie potrafiłem to mu dałem, żeby sprawdził.. ale bałem się żeby nie ukradł mi go. No jak wszyscy, wleciałem do rata i nie potrafiłem wyjść drabinką. Nie potrafiłem korzystać z funkcji Add to Vip List Pierwsze wyjście na maina instynktowne, koleś mi powiedział, że dla takiego jak ja to knight i Carlin. Podał formułke i poszedłem do miasta noobków, w sumie to nie pokazywałem aż tego, że ja newbie. Ale byłem newbie jak każdy ![]() Wszystkie gry od razu zaczynają być prostsze, jeszcze jak się ma kolegów w grze to malina ![]() Długo, długo nic... aż wkońcu postępy znaczne i to na jeden raz.. Podrawiam ![]() @edit: @up Ja nauczyłem się zbierać jagody ponad rok temu :lol: ![]() @topic: Do tego; nie wiedziałem jak coś kupić.. podnosić itemki i do worka wkładać potrafiłem, ale nie rozróżniałem co jest czym, worka tez nie potrafiłem otworzyć, szczurów też nie otwierałem. Otworzyłem skrzynke na ratach i odrazu: "O, ale zaje%^%$ nóż." I potem się okazało, że to combat knife.. a ja chciałem sprzedać knife ![]() Ostatnio edytowany przez Galus5200 - 09-03-2008 o 20:50. Powód: Historie trzeba dokończyć :D |
![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Guest
|
![]() Zaczynalem ok. 2~ lata temu (Tibia 7.3). Kompletnie nic nie wiedzialem nt. gier mmo... Pierwsza postacia na 1 poziomie to chyba padlem ze 20 razy xD Ale fajnie bylo...
|
![]() |
![]() |
#238 |
Zbanowany
Data dołączenia: 14 02 2008
Lokacja: Warszawa takie thias Polski
Imię: Madasaki Zelazny-shinobi
Profesja: Druid
Gildia: BRAK
Świat: Jakis tam
Poziom: 18
Skille: 19/20
Poziom mag.: 29
![]() |
![]() Ja niestety miałem kupli co wytłumaczyli mi co i jak wiec nie miałem zabawy w ostrego nwebe . Odraza miałem katanę , chain armora i copper shielda . Lecz nie oznacza że w wpadek nie miałem. Nie wiedziałem co to Bank na rooku , wszystko trzymałem przy sobie bo nie wiedziałem co to depo itp.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 03 2007
Lokacja: Dziupla
Imię: Lord Silent
Gildia: Dashers
Świat: Olympa/Saphira
Poziom: 265
Skille: 115/85
Poziom mag.: 28
|
![]() Haha ja na poczatku sie zalogowalem wszystko bylo cacy. przypadkowo zreszedlem do piwnicy gdzie jest 1 szczur i nie potrafilem sie ropnac ani zaznaczyc go zeby bic i tak sobie 1 raz padlem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2007
Lokacja: Płock
Imię: Elder Poskramiacz Katany
Profesja: Rookstayer
Gildia: a bo ja wiem ?! zapomnialem :/
Świat: Harmonia
Poziom: 43
Skille: 21/27
Poziom mag.: :<
![]() |
![]() a ja do kolegi rzucilem kiedys ponoc takim tekstem: a gdzie jest przejscie na 2 lvl ?
![]()