|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 07 2007
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Garreltt
Profesja: Royal Paladin
Świat: Jamera
Poziom: 28
Skille: 65/60
Poziom mag.: 10
![]() |
![]() Mam pytanko:
Czy gdy na serwerze nie ma GM, to czy ktoś wykryje działanie nielegalnych botów? (((Proszę sobie nie myśleć, że jestem jakimś hakerem i robie coś nielegalnego.Pytam tylko bo chcę wiedzieć z czystej ciekawości))) |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 05 2007
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Celesta
Poziom: 95+
Skille: 80/75
Poziom mag.: 7
|
![]() Tak wykryje, gdy ktos robi cos nieuczciwego, w cipsofcie swieci sie czerwona lapmka przy nazwie serwa, wiec nie hacz i nie botuj, bo GM przyndzie i cie rozdupcy.
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Knight Simon Dark lord
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() to UP@ to była ironia (dla nie chwytających).Nikt nie wykryje (niestety) trzeba się z tym pogodzić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2006
Lokacja: Mamooo, idą tu :(
|
![]() Tak tylko do nazwy tematu, jak cię swędzi, to się podrap. I tyle. I chyba nawet zła nazwa tematu :/
A GM'i na servy często nie wchodzą...więc boty mają dobrze. Nie wiem, czy są tak zajęci GejMasterzy , czy im się nie chce, no ale.
![]() |
#5 |
Zbanowany
|
![]() O ile na światach non pvp GMów widze dość często (kilka razy w miesiącu) o tyle na nebuli jak gram od sierpnia 07' to nie widziałem ani razu a botów jak mrówek ;d
@up Twój podpis rox!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zbanowany
Data dołączenia: 12 09 2006
Lokacja: Zabrze
Stan: Początkujący
Imię: Leo Eloon
Profesja: Elite Knight
Gildia: Equimanthorn
Świat: Nebula
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2007
Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Poziom: 121
Skille: 94/66
|
![]() Nie, boty działają po stronie klienta i "ułatwiają komunikację z serwerem", pozostawiając po sobie niewidoczne ślady.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 07 2007
Imię: Garreltt
Świat: Jamera
Poziom: 28
Skille: 65/60
Poziom mag.: 10
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 03 2007
Lokacja: Dziupla
Imię: Lord Silent
Gildia: Dashers
Świat: Olympa/Saphira
Poziom: 265
Skille: 115/85
Poziom mag.: 28
|
![]() Nikt nie wykryje ,a jesli bedziesz mial pecha to wykryje jakis czlowiek i albo Cie sam zabije albo cos na Ciebie zluruje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 06 2007
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 8
Imię: Legenda Tibi
Profesja: Druid
Świat: Astera
Poziom: 27
Poziom mag.: 24
![]() |
![]() Cytuj:
Powracając do tematu.. Cytuj:
![]() Najczęściej jest tak, że zauważony przez Gracza, Botter zostaje zabity. Są dwa sposoby oraz jeden dodatkowy, proponowany przezemnie ![]() Po pierwsze - Ponieważ Botter'a jest bardzo łatwo zabić, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby to zrobić. Po kilku minutach osoba używająca Bota, padnie. Po drugie - Jeśli Botter jest dość słaby, a także jeżeli grasz na NoN-PvP, to aby nie mieć na "sumieniu" jakiegoś kolesia, zluruj odpowiednio silnego Potwora. Pamiętaj jednak, aby zniknąć z pola widzenia tamtego Gracza i uciec po drabinie. Potwór się poprostu przeżuci ![]() Dodatkowo - Najłatwiej zaraportować do GM'a, że dana osoba używa Bota i na wszelki wypadek zrobić kilka SS'ów. Jeżeli GM będzie, to Botter ma Bana. Jeżeli GM'a nie będzie, to skorzystaj z w/w podpowiedzi, a SS'y zostaw na pamiątkę ![]() @Down Szczerze mówiąc, lepiej jest samemu zlurować jakiegoś Potwora, a następnie uciec z pola widzenia Botter'a, tak jak napisałem wyżej ![]() ![]()
Mój Blog na Tibia.pl: http://forum.tibia.pl/blog.php?u=112404 . << NOWY WPIS!! Nick: [char]Legenda Tibi[/char] Świat: Astera Profesja: Druid Best Solo: [monster]Demon Skieleton[/monster] Best Team: [monster]Dragon[/monster] Ukryty tekst:
Ostatnio edytowany przez Yoh92 - 17-03-2008 o 15:03. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() SS to żaden dowód na botowanie. Najlepsza metoda na bota to luring xd Chociaż za to można dostać bana. Więc lepiej się zdecydować: albo raport albo samemu wymierzyć sprawiedliwość.
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
![]() |
![]() |