|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dobra, może i mają 3 tyg. ferie... Ale po chuj mi to, za przeproszeniem? Co mnie obchodzi jak mają niemcy? Chyba jak każdy wolę mieć 2 miesiące wolnego JAK JEST CIEPŁO I JEST ŁADNA POGODA, a nie jak jest jesienna plucha, albo pseudo-zima bez śniegu. Zupełnie bez sensu, czas szybko leci i można wytrzymać te 5 dni, a 2 dni weekendu całkowicie mi starcza. Ferie też mi pasują, święta - wolne, potem czekam miesiąc mam wolne kolejne 2 tygodnie, czekam miesiąc i kolejny tydzień wolnego. Komuś jest z tym źle?
Niech się zajmą pielęgniarkami, szpitalami, lekarzami, ludźmi, którzy uciekają z kraju za pracą i dziesiątkami innych problemów, a nie do nas się przy*******ają. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Niektórym to powinni w ogóle obciąć wakacje, sądząc po nieustannie spadającym poziome edukacji koniecznej, wkrótce przeciętny Polak będzie tak ciemny jak Amerykanin twierdzący, że Kanada jest na południe...
PS To w końcu wprowadzili wam te mundurki? Bo u nas w liceum się o tym nie gada, więc nie wiem... Leżałem już ze śmiechu na podłodze przez te ten pomysł Romka, dobrze że nam to nie grozi. Żeby u nas w liceum wymusić mundurki Polska musiałaby złamać konstytucję Europejską... ![]()
![]() |
#23 |
Zbanowany
|
![]() @up,
Do dzisiaj pamiętam jak na geografii w podst. Gościu odpowiadał przy mapie i nie potrafił ogarnąć gdzie jest Japonia. Inny szukał Stanów w Europie, a ostatni "żeluś" nie mógł odnaleźć WB, do momentu aż się nie powiedziało "Przemas, Chelsea!" : P Poziom edukacji i tak mamy o wiele wyższy niż na zachodzie, a tym bardziej od USA. Tylko niestety czasem znajdują się jakieś dupy życiowe, nie znające takich podstaw. U nas jest ich znacznie mniej niż na zachodzie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zbanowany
Data dołączenia: 12 09 2007
Lokacja: klykash?
Wpisy bloga: 12
Profesja: Knight
Świat: Unitera Plis
Poziom: 22.
Skille: sux/sux
Poziom mag.: 66
|
![]() IMHO nie zgodzą się. W końcu przerwe maja nie tylko uczniowie, ale tez nauczyciele. Nie wiem jak u was, ale u mnie w sql narzekaja na za duzo lekcji. Nie bedzie krótszych wakacji.
BTW. Mundurki - 5% noszących. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków
Imię: Arrivald
Profesja: Paladin
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Juz to widze.
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
|
![]() ?10znaków10znaków
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
|
![]() Prawdę mówiąc to wina 18+ za to kogo wybierali do władzy...
mi to narzazie wisi więc dopiero będę strajkował jak będę nauczycielem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Legnica
|
![]() <.< @ Czemu podrobiłeś komus avatar ;<<<
Mi to ryba, ważne żeby suma wszystkich dni wolnych nie zmalała a dobrze by było jakby wzrosła, ponieważ taki ja, 16 latek ma nic do powiedzenia ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: pl?
|
![]() I tak ma być
problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2007
|
![]() Cytuj:
I jeszcze perełka: "Polskę okupowały Rosja, Prusy i Niemcy". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 03 2007
Lokacja: Olsztyn
Stan: Niegrający
|
![]() Niech zostawią wakacje w spokoju, dodadzą wolne w październiku czy tam kiedy i wszyscy będą zadowoleni xD.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Music addict
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Zuzia Shadow
Profesja: Elite Knight
|
![]() Ktoś chyba źle coś zrozumiał. Z tego co ja wiem, to jest to tylko propozycja nauczycieli. I szczerze wątpię, że ten projekt wejdzie w życie, bo wtedy nauczyciele mieliby mniej czasu na zrealizowanie materiału.
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
|
![]() Naprawde chcielibyscie nizszy poziom? Jesli chcecie do czegos dojsc, to proponuje sie uczyc. W dzisiejszych czasach gimnazja prezentuja poziom ponizej kreski. A co do obcinania wakacji - o ile nie zmieni sie ilosc wolnych dni, nie mam nic przeciwko.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2008
Lokacja: Cycow WLKP
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Rysio pogromca Neostrady
Gildia: Mam Czlonka
Świat: daj kamienia
Poziom: daj
Skille: mi
Poziom mag.: !!
|
![]() W Anglii jest 6 tygodni wakacji a te wakacje to masz tydzien na 2 miesiace wiec to nie tak znowu duzo
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Kajulec
Wiesz jeżeli chodzi o poziom nauczania, to można by dyskutować...ale tak, chciałbym, żeby go w Polsce obniżyli trochę, albo dali więcej nauki takiej "ogólnej", a nie te które nam się nie przydadzą na przyszłość.Dajmy na to brat uczył się w Polsce i ledwo co zdał...za to w Angli wszystko na luzie zdaje...
![]() |
![]() |
#37 |
Zbanowany
|
![]() Decyzja jak dla mnie- zupełnie nie zrozumiała. Jest upalne lato, można się wyszaleć, baseny etc. Jest mnóstwo czasu na spożytkowanie wolnego czasu. A w listopadzie? Siedzisz w domu i patrzysz przez okno na szare niebo, deszcz chmury >.> Jeśli już muszą robić przerwę jesienią kosztem sierpnia to niech zafundują wyjazd w ciepłe kraje-.- A tak nawiasem mówiąc, to grubasy przy korycie nie mają ważniejszych spraw na głowie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zbanowany
|
![]() @up,
Ta wiedza ma na celu zainteresowanie ucznia jakąś dziedziną. Podstawy, czyli to co się pojawia w gimnazjum i podstawówce mają pomóc wybrać nam to co będziemy robić w życiu. Potem można iść do liceum/technikum/zawodówki i uczyć się czegoś co lubimy znacznie szerzej, bo można wybrać sobie właśnie np. klasę z rozszerzonym danym przedmiotem. Klasy ogólne przestawiają ten wybór o 3-4 lata ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 11 2005
Lokacja: Wrocław
|
![]() W Anglii tamto, w Hiszpanii tamto. My nie musimy się do nich upodabniać.