Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 16-03-2008, 09:51   #41
Fuzzi
Użytkownik forum

Data dołączenia: 10 07 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kołbaś Pokaż post
co wam powiem to wam powiem ale wam powiem ze jedyne co mnie odstrasza w tych konsolach to to ze gry stoja 400+ toz jak kupie sobie xboxa(dajmy na to 1300zl) a potem jakies 2 gry do tego(po 400czyli 800) to wychodzi ze za taka kase to mogl bym sobie kupic dobrego kompa z 2Gb ramu 512 karta graficzna i conajmniej 1TB HDD oraz quada procesorek. A gry sobie za darmo z neta sciagac.
Proszę Cię. Jak się nie orientujesz w temacie to się nie wypowiadaj, bo z siebie debila robisz. Gry po 400+ ? Jakoś takiej nie widziałem. Gry są NAJWYŻEJ po 250,-. Xbox najtanszy jest po 777 zł, wiec jak ktos chce to nie musi płacić 1300zł.
Fuzzi jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 16-03-2008, 10:21   #42
Misza
Użytkownik Forum

Misza's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: -+*≡☼SZWECJA☼≡*+-
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kołbaś Pokaż post
co wam powiem to wam powiem ale wam powiem ze jedyne co mnie odstrasza w tych konsolach to to ze gry stoja 400+ toz jak kupie sobie xboxa(dajmy na to 1300zl) a potem jakies 2 gry do tego(po 400czyli 800) to wychodzi ze za taka kase to mogl bym sobie kupic dobrego kompa z 2Gb ramu 512 karta graficzna i conajmniej 1TB HDD oraz quada procesorek. A gry sobie za darmo z neta sciagac.
Po pierwsze - za 400zł to dostaniesz co najmniej dwie dobre gry. Poza tym gry na PC też kosztują. Ściąganie z sieci to to samo, co piracenie na 360. Wiesz, czipowanie i takie tam. Ot, men[t/d]alność.
stary 17-03-2008, 14:51   #43
kzez1986
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 02 2008

Domyślny

Według mnie komputer jednak jest lepszym pomysłem niż konsola do gier. Wprawdzie dobry komp wyjdzie drożej niż konsola, no ale jednak jest to urządzenie wszechstronne, również nadające się do gier. Mając komputer można przy okazji zdobyć jakąś umiejętność obsługi. A konsola to tylko parę zadań (hry i ewentualnie net, multimedia).
kzez1986 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-03-2008, 14:55   #44
Lord Dreathan
Użytkownik Forum

Lord Dreathan's Avatar

Data dołączenia: 06 08 2004
Wpisy bloga: 4

Stan: Niegrający
Lord Dreathan ma numer GG 5945841
Domyślny

A co ja pisze posty z PSX'a? czy z GBA? NIEEE, ja pisze posty z mojego ZX SPECTRUM!

"We are falling - falling to rise"

Ukryty tekst:
[b] Pomogłem? Wkurzyłem? Mam fajny nick? Zostaw po sobie ślad w postaci NOTKI
Lord Dreathan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-03-2008, 15:05   #45
Nadrill
Użytkownik Forum

Nadrill's Avatar

Data dołączenia: 25 10 2005

Nadrill ma numer GG 3764880
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kzez1986 Pokaż post
Według mnie komputer jednak jest lepszym pomysłem niż konsola do gier. Wprawdzie dobry komp wyjdzie drożej niż konsola, no ale jednak jest to urządzenie wszechstronne, również nadające się do gier. Mając komputer można przy okazji zdobyć jakąś umiejętność obsługi. A konsola to tylko parę zadań (hry i ewentualnie net, multimedia).
Gówno prawda.

Jaką umiejętność obługi? O czym ty pierd*lisz?
Nadrill jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-03-2008, 15:05   #46
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica

Stan: Na Emeryturze
Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

Cytuj:
HAHAHAHA, no tak, obsługa notatnik i kalkulatora. Do gry nie ma nic lepszego niz konsola. No chyba, ze ktoś ma sporo kasy to właściwie mu to obojętne: kupić konsole czy wymieniać części. Zresztą, na konsole wychodzą lepsze tytuły.

Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie.

Poradnik "Jak dojść do Demony"
Gelt jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-03-2008, 15:10   #47
Capality
Użytkownik Forum

Capality's Avatar

Data dołączenia: 31 08 2006
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 3

Świat: Calmera
Capality ma numer GG 16087821
Domyślny

Cytuj:
"Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego" więc nie pierdol mi tu o wszechstronności

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez --Ogorek-- Pokaż post
a od kiedy filmy są w .html?
Capality jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-03-2008, 17:08   #48
Tompior
UnlimitedWarnWorks

Tompior's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa

Tompior ma numer GG 3186363
Domyślny

A czy ktos mowi, ze nie mozna miec i tego i tego?
Wiekszosc ludzi ma w domu komputer, a niektorzy z nich jeszcze do tego dokupuja konsole.
Wiadomo, ze konsola nie zastapi komputera, ale nigdy nie miala przeciez tego zrobic...
stary 17-03-2008, 17:11   #49
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2004

Walekifa ma numer GG 8714993
Domyślny

No tak ale z waszych wypowiedzi rozumiem,że komputer jest do pisania i do internetu,a nie nadaje się do gier? : P

http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126

Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła?
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841-
Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!!
Walekifa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-03-2008, 17:50   #50
Zatharin
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 10 2007
Wpisy bloga: 4

Zatharin ma numer GG 4885852
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fuzzi Pokaż post
Gry po 400+ ? Jakoś takiej nie widziałem. Gry są NAJWYŻEJ po 250.
Jeśli mnie pamięć nie myli to Mass Effect kosztuje chyba nawet ponad 300zł.
Zatharin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-03-2008, 17:56   #51
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tompior Pokaż post
A czy ktos mowi, ze nie mozna miec i tego i tego?
Wiekszosc ludzi ma w domu komputer, a niektorzy z nich jeszcze do tego dokupuja konsole.
Wiadomo, ze konsola nie zastapi komputera, ale nigdy nie miala przeciez tego zrobic...
Nauczcie się czytać, rozróżniać. Tu chodzi o GRANIE a nie o wszechstronność. Jasne, że konsola nigdy nie zastąpi komputera, ale komputer nigdy nie zastąpi konsoli jeśli chodzi o gry. Więc po co w ogóle pisać takie coś.? Komputer pierwotnie nie miał być do grania :-)

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Walekifa
No tak ale z waszych wypowiedzi rozumiem,że komputer jest do pisania i do internetu,a nie nadaje się do gier? : P
Nadaje się, lecz nie przebije konsoli, jeśli chodzi o gry.

Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie.

stary 17-03-2008, 18:06   #52
bim
Programista

bim's Avatar

Data dołączenia: 20 05 2006

Domyślny

Cytuj:
Jasne, że konsola nigdy nie zastąpi komputera
Bzdury bzdury i jeszcze raz bzdury. Rozumiem, że mowa o Xboxie360, ale wytocze tu PlayStation 3. Microsoft nawet nie pomyślał i nie dał możliwości instalacji Windowsa na swoją konsolę, ale Sony przygotowało narzędzia które pomoga zainstalować nam system . Czytał może ktoś artykuł Tibia na PS3? Tam jest wyjaśnione dokładnie jak zainstalować linuxa na konsoli i działa on znakomicie!!! Ja np. postawiłem tam serwer, mam gg, przeglądarkę www, openOffica... full wypas

KONSOLA MOZE ZASTAPIC KOMPUTER

Co do wyższości konsol, jestem za PS3 i mam porównanie. Na X'ie 36 gry są słabsze (no chyba, że to przez to, że na monitorze w nie gram). Na PS3 w FullHD taki uncharted robi totalne wrażenie. Nie mogłem przejść jednej misji wieczorem bo normalnie się nie dało wytrzymać, jak na ciebie wyskakują wampiry od tyłu. Zresztą jak wyżej pisałem PS3 ma linuxa, darmowy PSStore i do tego wchodzi HOME.

Ostatnio edytowany przez bim - 17-03-2008 o 18:11.
bim jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-03-2008, 18:13   #53
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2004

Walekifa ma numer GG 8714993
Domyślny

Komputer od zawsze przebijał konsole w grach i nadawał się do nich 10x bardziej. Dlaczego? Proste.Na komputerze możemy WYGODNIE POGRAĆ W KAŻDĄ GRĘ. Myszka i klawiatura przystosowane są do wszystkiego po prostu. A konsole? Można grać na nich w bijatyki. Ale ja lubię RTS. I co? Joy Pad to po prostu kaleka. W ogóle jest ich mało na konsole. I co z tego że twój CoD4 jest piękniutki skoro musisz kaleczyć się by zabić 1 wroga? A na komputerze granie z myszką to czysta przyjemność. Komputer jest po prostu lepszy do gier,ponieważ gry to nie tylko Bijatyki/ścigał ki,zręcznościówki ale również FPS'y, RTS i inne. Na konsolach masz tylko lepszą grafikę. A tytuły? Kwestia gustu. Mi np. Brakuje tylko i wyłącznie MGS na peceta. Oczywiście jest to tylko moje zdanie i nikt się nie musi z nim zgadzać ; p

Edit:

Tylko niech mi nikt nie mówi " MOSHNA PODŁĄCZYĆ MYSZKE DO PS3!" bo it ak większość konsolowców tego nie ma... Do malucha też jak podczepisz nitro to śmiga lepiej od droższych samochodów...

http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126

Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła?
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841-
Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!!

Ostatnio edytowany przez Walekifa - 17-03-2008 o 18:16.
Walekifa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-03-2008, 18:19   #54
Żyłka
Użytkownik Forum

Żyłka's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Legnica

Domyślny

Cytuj:
Bzdury bzdury i jeszcze raz bzdury. Rozumiem, że mowa o Xboxie360, ale wytocze tu PlayStation 3. Microsoft nawet nie pomyślał i nie dał możliwości instalacji Windowsa na swoją konsolę, ale Sony przygotowało narzędzia które pomoga zainstalować nam system . Czytał może ktoś artykuł Tibia na PS3? Tam jest wyjaśnione dokładnie jak zainstalować linuxa na konsoli i działa on znakomicie!!! Ja np. postawiłem tam serwer, mam gg, przeglądarkę www, openOffica... full wypas
Fakt, że w ogóle istnieje możliwość zainstalowania Linuksa na PS3, nie oznacza zaraz, że konsola pod względem komfortu pracy dorównuje komputerowi.

Ostatnio edytowany przez Żyłka - 17-03-2008 o 18:20.
Żyłka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-03-2008, 18:25   #55
bim
Programista

bim's Avatar

Domyślny

@Zyłka
Jak już coś mówisz rozwiń wypowiedz... Czemu nie dorównuje komfortowi? Ja mam podpięte normalnie pod monitor jak kompa, mam 4 porty usb jak w kompie i dodatkwo czytnik blue ray. Podłączyłem myszke i klawiaturę (usb) i normalnie chodzi. Internet też, a w dodatku mam BlueRaya który jest przyszłością i już drożeje...

Cytuj:
it ak większość konsolowców tego nie ma.
No i tu się grubo mylisz... to tak jakbyś mówił, że większość PCtowców tego nie ma... raczej ten kto ma konsole, ma też PC a co z tym idzie? Myszkę (choć tu trzeba usb, ale teraz większość to ma). No i? Mówicie głupoty i juz... PS3 jak najbardziej zastępuje komputer a 6 rdzeni nawet go przewyższa Nie mam zamiaru wszczynać kłótni fanboyów pctów i konsol, ale taka prawda. U mnie w szkole też się o to ludze kłócą i ja 2 lata temu też się kłóciłem dopuki nie kupiłem czarnulki. Punkt widzenia się wtedy drastycznie zmienia.
stary 17-03-2008, 18:32   #56
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

@Bim

O, to Ci nowina, tego nie wiedziałem akurat. W ogóle o PS3 nie mam zbyt dużego pojęcia, oprócz tego, że ma darmowego neta i fajnie się gra ;-)

@Walekifa

Jak ktoś nie umie grać na padzie to już jego problem. Ja nie potrafiłem, a jak się nauczyłem to gało mi się bardzo fajnie. Kwestia wprawy. Przy czym mam piękniutkiego CoD 4 ;-*
I napisze: DA SIĘ PODŁĄCZYĆ MYSZKĘ I KLAWIATURĘ. Czemu to pisze.? Bo to i tak jest zerowa cena w stosunku do kompa, którego musisz ulepszać.
Poza tym, Twoje porównanie jest wręcz idiotyczne.
Btw. czysta przyjemność.? Mi np. w Assasin's Creed grało się dużo lepiej na pudleniż w Prince of Persia na PC'cie. (Jeśli chodzi o poruszanie się to gry są identyczne). Kwestia gustu, ale nie mozna powiedziec, ze komputer jest lepszy do grania i to o X10 razy...

stary 17-03-2008, 18:37   #57
Żyłka
Użytkownik Forum

Żyłka's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Legnica

Domyślny

Cytuj:
Nie mam zamiaru wszczynać kłótni fanboyów pctów i konsol, ale taka prawda.
Kto jest fanboyem, ten jest. Moja ocena jest obiektywna, twoja nie. W takim razie wytłumacz mi, na czym polega wyższość konsol nad komputerami w aspekcie gier, bo ja takiej nie dostrzegam. Lepsze gry? Według mnie ciekawsze tytuły ukazują się na PC. Wygodniejszy kontroler? Zanim kupiłem komputer, grałem dość długi czas na PSX'ie. Kiedy pierwszy raz zagrałem na PC, nie miałem jakichkolwiek problemów z opanowaniem sterowania. W tej chwili nie wyobrażam sobie gry na padzie w FPS'a.
Żyłka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-03-2008, 18:41   #58
Nadrill
Użytkownik Forum

Nadrill's Avatar

Data dołączenia: 25 10 2005

Nadrill ma numer GG 3764880
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Walekifa Pokaż post
Komputer od zawsze przebijał konsole w grach i nadawał się do nich 10x bardziej. Dlaczego? Proste.Na komputerze możemy WYGODNIE POGRAĆ W KAŻDĄ GRĘ. Myszka i klawiatura przystosowane są do wszystkiego po prostu. A konsole? Można grać na nich w bijatyki. Ale ja lubię RTS. I co? Joy Pad to po prostu kaleka. W ogóle jest ich mało na konsole. I co z tego że twój CoD4 jest piękniutki skoro musisz kaleczyć się by zabić 1 wroga? A na komputerze granie z myszką to czysta przyjemność. Komputer jest po prostu lepszy do gier,ponieważ gry to nie tylko Bijatyki/ścigał ki,zręcznościówki ale również FPS'y, RTS i inne. Na konsolach masz tylko lepszą grafikę. A tytuły? Kwestia gustu. Mi np. Brakuje tylko i wyłącznie MGS na peceta. Oczywiście jest to tylko moje zdanie i nikt się nie musi z nim zgadzać ; p

Edit:

Tylko niech mi nikt nie mówi " MOSHNA PODŁĄCZYĆ MYSZKE DO PS3!" bo it ak większość konsolowców tego nie ma... Do malucha też jak podczepisz nitro to śmiga lepiej od droższych samochodów...
Radzę nie kierować się stereotypami i swoim negatywnym doświadczeniem.
Ad. RTSów. Jasne, że na PC pogra się lepiej. Jednak to nie powód, że komp jest lepszy w grach od konsoli(co to kur*wa, jedyny argument na wyższość PC?!). Pograj w C&C3 na Xkloca360, to zobaczysz. E, e, e. Stop. Nie ma się konsoli? To nie rzucaj oskarżeniami, że konsola do RTSów ssie.
BTW. na padzie można niewiele gorzej wymiatać jak na myszce. Serio.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez bim Pokaż post
@Zyłka
Jak już coś mówisz rozwiń wypowiedz... Czemu nie dorównuje komfortowi? Ja mam podpięte normalnie pod monitor jak kompa, mam 4 porty usb jak w kompie i dodatkwo czytnik blue ray. Podłączyłem myszke i klawiaturę (usb) i normalnie chodzi. Internet też, a w dodatku mam BlueRaya który jest przyszłością i już drożeje...
Co nie zmienia faktu, że nie zastąpi w 100% PC.(to żeby nie było, że jam jest konsolowiec...) Na upartego, fakt, można. Jednak po co robić z konsoli

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez bim Pokaż post
No i tu się grubo mylisz... to tak jakbyś mówił, że większość PCtowców tego nie ma... raczej ten kto ma konsole, ma też PC a co z tym idzie? Myszkę (choć tu trzeba usb, ale teraz większość to ma). No i? Mówicie głupoty i juz... PS3 jak najbardziej zastępuje komputer a 6 rdzeni nawet go przewyższa Nie mam zamiaru wszczynać kłótni fanboyów pctów i konsol, ale taka prawda. U mnie w szkole też się o to ludze kłócą i ja 2 lata temu też się kłóciłem dopuki nie kupiłem czarnulki. Punkt widzenia się wtedy drastycznie zmienia.
Co za ludzie... jeden ślepo kocha PC, a drugi konsolę... Myszkę na upartego można podłączyć, jednak wszystko jest robione pod kątem pada. Po co kombinować? Zresztą wiele osób prócz konsoli ma też kompa, nawet tylko do neta.
Czarnulka... dobra, powstrzymam się od pewnych słów... Ale cóż, niezła dyskusja: fanboj PS3 kontra PC...
BTW. nie mam żadnej konsoli.
Nadrill jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-03-2008, 19:11   #59
Bears
Użytkownik Forum

Bears's Avatar

Data dołączenia: 13 08 2004

Domyślny

kupiłem w styczniu xboxa 360 i jestem bardzo zadowolony prawdziwa maszyna pobił mojego rocznego kompa bez problemu którego nie potrzebnie wymieniłem a pad bardzo wygodny gry które polecam na xboxa 360 to:

Burnout Paradise
Forza Motorsport 2
Devil May Cry 4
Call Of Duty 4
Gears Of War
Halo 3
The Darkness
Bioshock
Lost Planet
Assassin's Creed
i wiele innych
pod koniec kwietnia GTA 4 i Far cry 2:>

Ostatnio edytowany przez Bears - 17-03-2008 o 19:18.
Bears jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-03-2008, 19:16   #60
bim
Programista

bim's Avatar

Domyślny

No dobra rozwinę wypowiedź. PC'ta używam prawie cały czas i nie wyobrażam sobie narazie używania tego na konsoli (bo ma linuxa z którym ciągle są jakieś problemy). Fanboyem nie jestem, a chodziło mi tylko o nazwanie grupy osób będących za konsola

Zobaczycie, niedługo konsole bedą PC'tami z osobnym systemem grania Gdzieś na necie było porównanie ile trzreba by wybulić na kompa żeby dorównał PS'ce (oczywiście w przyblizonych wartościach, bo narazie nikt nie wyciąga pełnej mocy z next genów). Za kompa wybulili (rok temu podkreślam) około 10tys. a konsola koszotwała (rok temu) 2.400tys. Teraz jest taniej ale wątpię, że komp za 500zł (bez monitora) dorównaa God of War II na PS2

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania